Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nyergen, nyeregcsövön, gumin, felnin, agyon, fogsoron (szóval kerekeken :D, pedálon könnyíthednék még és nem is enne olyan drága az a ~6-700 gramm.. csak akkor odavseszne a túlépítettség, ami most bizosít arról, hogy nem kell félni a fáktól :D
de szerintem az lesz, hogy amint kopik valami, könnyebbre cserélõdik majd.. (kár, hogy kb minden új..:D) elsõ körben kezdem két 2,4es racing ralphal, ráfér már egy pár új surranó

aztán ha minden könnyû, jöhet majd valami új villa.. egy 36 lenne az igazi, csak az meg káró pán, féláron elfogadnám...

nembaj, azért köszönöm az ötleteket, akkor marad a vaskos travis..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
havernak S-es reign van, pike, xt cuccok, hope/mavic xm819 ust kerekek, avid fekek, easton alu cumok truva karbonkormany. 15kg, abszolut cc-gep erzesed van rajta. es meg boven lehetne konnyiteni

iszonyat jo alap a reign, annak epited fel nagyjabol aminek akarod. Dontsd el, h mit akarsz csinalni vele, es azutan valogass alkatreszeket :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
háát, nem tudom, ki kéne próbálni... a travis tökéletes villa lehetne, ha nem lenne ilyen k*rva nehéz... de mondjuk amennyit mostanában biciklizek, lehet, hogy értelmetlen a csere, a biztonság megér egy fél kilót. meg a 16,5 kiló tal
n annyira nem vészes... bár jó lenne lemenni 15re, de áhh minek

na mind1, még alszom rá egyet

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ez nem tul produktiv, tekintve hogy a laborban mert merevseget kenje a BIKE magazin a hajara, te meg a foxodat rozsaszin szemuvegen keresztul nezed... ;) :D

az lehet de a maraton xc után a 66 lenne a sorból az elsõ amit magamnak megvennék.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TiCi72

TiCi72

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok!

Szakik segítségét szeretném kérni
Kedvesem gépében 2000es magnum r -tudom nem mai darab- villa van, jobb szára elasztomer olajos, a dugo alul bal-jobb szárában is vmi mûanyag ami kívülrõl kicsavarhatatlan?! viszont az olajos szárából elkezdett folyni az olaj ránéztem erre a mûanyag dugóra/csavarra, és kb 1-1,5 fordulattal beljebb van mint kellene lennie.
mi a teendõ?
Hogyan lehet az a mûanyag csavart vagy mifenét a helyére csavarni , vagy kiszedni és a helyére rakni egy tisztességes szimeringes fémcsavart, kívülrõl?
mert a szár az menetes.
de el nem tudom képzelni, hogy mitõl "csavarodott/csúszott" be ez a mûanyag akármi
5leteket segítségeket elõre is köszönöm
jobb lenne privátban azt gyakrabban nézem
kisstamasp@citromail.hu

még egy kérdés skareb super -be hány W-s olaj való?

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
tamaska:
Kösz szépen, ezeket tudtam, csak a kompressziót akartam világosabbá tenni a fejemben.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

mindenstre laborban mért mrevsége annyi mint a gyorszszáras fox talasomé

ez nem tul produktiv, tekintve hogy a laborban mert merevseget kenje a BIKE magazin a hajara, te meg a foxodat rozsaszin szemuvegen keresztul nezed... ;) :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

http://marzocchi.com...IDOggetto=30794

rajta gondolkodom, de a travis után nem lesz vajon nagyon kolbász? mennyire hihetõ marzonál a 2,3 kilós súlyadat? meg a boxxer óta fóbiám van a fának menéstõl, egy ilyen villával meg... de még ha 2,5 kiló, akkor is nyernék vele 400 grammot úgy, h nem kéne rá költeni... tudom, hogy nekem kéne eldönteni, de kétségeim vannak, valaki gyõzzön meg :D

ahhoz képest kolbász lesz....hogy ezt mennire érzed azt nem tudom, mindenstre laborban mért mrevsége annyi mint a gyorszszáras fox talasomé
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
málna.
szép villa :)..meg 160mm oh. csinos.
mtbr-en vannak vélemények errõl az óll mántin családról. nem mondanak rosszakat nagyon.
http://mtbr.com/reviews/2007_forks/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A kompresszió itt ugye azt jelenti, hogy fölumpálod és keményebb lesz az elõfeszítés? Mármint hogy levegõ elõfeszítésû a teleszkóp.

benne van a valasz a kerdesedben

3 alapfunciot kell felfogni teleszkopokkal kapcsolatban ketto a csillapitassal egy a rugoerosseggel kapcsolatos

- elofeszites: tokmindegy, hogy levegos [ra kell pumpalni a rugora] vagy tekeros [manualisan nyomod ossze a rugot] a lenyeg az lesz, hogy ha elofeszited a rugot, akkor tobb ero lesz szukseges a meginditashoz. Ergo ha tul puha a villa, es ha raulsz a bringara beul nagyon, akkor kell kemenyitened. Ertelemszeruen ha tul kemeny, akkor forditva. Ha nem tudod kemenyebbre/puhabbra allitani de meg szeretned, akkor csak rugocsere segit

- kompresszio: a teleszkop osszenyomodasanak sebessege. lassitani/gyorsitani lehet. keves kompresszioval erzekenyebbe valik a telo, kimozog minden kavicsot, viszont pedalozas kozben himbilimbizik nagyon. varosban pl oda szoktam ekerni neki ugy kb felig. Sok kompresszioval ertelemszeruen a pogozas csokkentheto, cserebe ugrik az erzekeny mozgas. terepre minimal kompresszioval megyek

- visszaut csillapitas: a teleszkop kirugozasanak sebessege. Ha tul keves, akkor nagyobb ugrasnal "eldob" a villa, mert tul gyorsan jon vissza alapallapotba. Ha viszont tul sok, akkor gyors koves lejtokon nincs ideje visszaallni teljesen kirugozott allapotba ergo nem fogod hasznalni a teljes rugoutat, csak a kozepso tartomanyt, ami nem idealis. Nekem ugy van belove, hogy erezheto nemi lassulas visszauton, de nem annyi, hogy lenyomjam es ottmaradjon.

atlag cc felhasznalasrol beszelek, elso teleszkopokrol.

tovabbi fogalmak altalaban gyartospecifikusak, kiveve a lockout, bar abbol is van kulonbozo rendszer.

okitas off

RAUH-Welt
B E G R I F F

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
http://marzocchi.com...IDOggetto=30794

rajta gondolkodom, de a travis után nem lesz vajon nagyon kolbász? mennyire hihetõ marzonál a 2,3 kilós súlyadat? meg a boxxer óta fóbiám van a fának menéstõl, egy ilyen villával meg... de még ha 2,5 kiló, akkor is nyernék vele 400 grammot úgy, h nem kéne rá költeni... tudom, hogy nekem kéne eldönteni, de kétségeim vannak, valaki gyõzzön meg :D

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás

A rux e ben csak a vissza út és a kompresszió állítható míg az S ben az odaút is. Ha jól tudom.

A kompresszió itt ugye azt jelenti, hogy fölumpálod és keményebb lesz az elõfeszítés? Mármint hogy levegõ elõfeszítésû a teleszkóp.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
nekem van rst telom,sima bringaboltba kéne hogy legyen,vagy legalábbis szólsz a boltos bácsinak hogy neked egy rst villához kellene nyak,gondolom 1 1/8-os nem pedig menetes...de mindkettõ kb egy árban van

Chita

Chita

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Szervusztok!

Valaki specializálódott Villanyakakra?
Szükségem lenne egy villanyakra az RST telómba

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
hat akkor ezt jol elb$%@#$^tam .... itt sehol senki nem ert hozza, max beszerelik, oszt csa. Na de hogy fogom beallitani azt meg nem tom. MI mi az rajta, total nem vagom ... szep vasar volt ....

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mindkét szárba kis olaj, a visszaútcsilit nemtom mrt szervizbe állították be
és mindkét szárba levegõ

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
A rux e ben csak a vissza út és a kompresszió állítható míg az S ben az odaút is. Ha jól tudom.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
ha jo, ok ok, de mind ket oldal levegos, de mast allit . akkor most meik mit, es menyi kel bele ??

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
jéé ez ismerõs:D

szal akkor sûrûbb olaj bele, vagy ha nem akarzs olajcserét akkor kis olaj rátöltés
és visszaútcsilit beállíod, kell hozzá egy 25 centis imbusz

bár ha sok levegõ kell bele, akkor is vmennyir efel fog koppanni
nekem a kis súlyom miatt jó mert nem kell sok levegõ emiatt kurva jól mozog

amúgy drpoff 4 ez

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
nah , szerver rendben, kozben kicsit ... be volt allva ... most mar latszania kene a kepnek _daci_ , valaszodat elore is koszi