Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

boltban láttam ezt a megoldást:csillagvilláskulcs és kalapács-egyszerûen ráütik

ez jo, tetszik :)
Sei, soku Si.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Ma szétkaptam a duro E telóm. A környezetemben mindenkinek D-je van, és mint kiderült annak a belseje teljesen más. Ebben zárt olajpatron van, az csillapít. Namost, szeretném kipucolni a szimmeringeket és minthogy kiderült hogy nem olajfürdõsek a lábak, elvileg zsírral kéne újrakenni, de mi lenne ha öntenék egy kevés olajat a lábakba? Eleresztené alul?

Vigyem el szervízbe, vagy érdemes nekiállni otthon?
(az a baj hogy ilyet még sosem csináltam)

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

mivel és hogyan?

fogsz egy kalapácsot és egy kemény tetejû csavarhuzót és szépen körbe ráütögeted! ;) :)

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
boltban láttam ezt a megoldást:csillagvilláskulcs és kalapács-egyszerûen ráütik

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
de egy esztergályos ismerõs egy sörért esztergál ilyen szerszámot metamidból, vagy acélból, vagy ami éppen van neki.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én pl belerakom a villát a vázba, rá stucni, távtartó és összehúzom headlockkal.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

a célszerszám kb. mennyibe kerül?

az én célszerszámom:
-erõs deszkába picivel nagyobb lyuk, mint a villanyak átmérõje, a csapágy alsó futófelülete (a gyûrû...nem tudom, hogy hívják) biztosan üljön benn
-villa felülrõl beleállít
-villa válla fölött keresztbe szintén erõs léc, vagy zártszelvény, ilyesmi
-két oldalról pillanatszorítókkal szépen bele lehet huzatni.

persze ehhez is kellenek szerszámok, alap mûhelyben mondjuk mindet megtalálod. mégegyszerûbb, ha mindezek helyett megfelelõ átmérõjû fémcsövet, és menetes szárat használsz, fantázia kérdése, biztos van egy csomó sufni-, de kíméletes megoldás.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

nem szeretnél olyat (10+) ;)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Oké, venni fogok hozzá ilyen gyûrût/gyûrûket még. Nagyon köszönöm az információkat!

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
a villanyakat méretre kell vágnod, de kb 2-3 távtartó be kell rakni, hogy utána még lehessen rajta állítani. a távtartó mind más méretûek legyenek hogy pontosan lehessen velük beállítan, de ez csak az én véleményem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Villabeépítõs kérdésem van nekem is. SR Suntour XCR LO villám helyett akarok venni RS Tora 318 SoloAir-t. Vajon lehet eltérés a villanyak (ha így hívják) méreteiben, lehetséges, hogy kell levágnom a csõbõl? Vagy szerezzek ilyen gyûrûket, amivel "megtoldom"? Remélem kellõen nagy hülyeségeket kérdezek :)

átmérõben nem....

ha új villát veszel az hosszú lesz, vágni kell belõle, 1,5-2 centit érdemes ráhagyni, és kihézagolózni esetleges ekladásnál,/vázcserénél/ jobb a hosszabb nyak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Villabeépítõs kérdésem van nekem is. SR Suntour XCR LO villám helyett akarok venni RS Tora 318 SoloAir-t. Vajon lehet eltérés a villanyak (ha így hívják) méreteiben, lehetséges, hogy kell levágnom a csõbõl? Vagy szerezzek ilyen gyûrûket, amivel "megtoldom"? Remélem kellõen nagy hülyeségeket kérdezek :)

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
vagy van célszerszámod, vagy óvatosan körbe ráütögeted egy kalapács segítségével. vagy elviszed egy szervízbe ahol ráteszik neked.

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
mivel és hogyan?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rá kell bizony

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
össze szeretnék rakni egy villát és egy vázat, de nem megy. a krom csap egyik alkatrésze nem megy le teljesen a villanyak legaljáig mert az kiszélesedik. rá kell erõltetni, vagy mit kell vele csinálni? amugy a villa manitou stance flow

a válaszokat elõre is köszi!!!!!!

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Hát bízok azért a Hardyban, nem spórolták ki belõle az anyagot. Nem a legkönnyebb a piacon.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Jo lesz az ! :) 1 darabig birni fogja, utana meg veszel neki FS vazat :bananadan

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Az nem igazán izgat, ha eltörik a fejcsõ, csak ne essek belõle nagyot!!! :D:D:D
Amúgy meg éppen 150est tudok szerezni, én is 130ast szerettem volna bele, csak az miatt érdekelt, hoyg elöl 150et mozog, hátul meg mégiscsak merev...
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06