Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

175 centihez egy 14"es váz simán jo, én 180 vagyok és 14" vázam tökéletesen megfelel, igaz 60km turához öngyilkosság lenne, de ilyen freeride kategoriába inkább a kissebb váz szvsz.

(dios kormánybefogatás: ja ergo menetes telo van benne, hát igen akkor kell vázcsere is, mert menetes Marzo villát elég nehéz lesz találni :D)

persze hogy eleg, de umfbol nem :( polarx vagy konabol siman jo a 14.5 (mert ha joltudom 14 nincs, konabol legalabbis)
nekem 15,5os scrapem volt a 196 centihez, es teljesen megfelelt. Legalabb konnyu volt levegoben atlepni rajta :)

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
175 centihez egy 14"es váz simán jo, én 180 vagyok és 14" vázam tökéletesen megfelel, igaz 60km turához öngyilkosság lenne, de ilyen freeride kategoriába inkább a kissebb váz szvsz.

(dios kormánybefogatás: ja ergo menetes telo van benne, hát igen akkor kell vázcsere is, mert menetes Marzo villát elég nehéz lesz találni :D)

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

...Amugy milyen az a dios kormánystucni befogás?...

Dios, pl regi olimpia bicajokon, amikor a telo/villanyak a vazhoz fogatod be, majd a stucni dios megoldassal megy bele a telo/villanyakba.
Valamint a villanyad kivul menetes, es kisebb a merete

Sziasztok! Talán meg tudom oldani az új vázat is, de akkor nagyon szükségem van egy mérettáblázatra vagy mi. Olvastam már errõl szakirodalmat, de hogy is van ez?csak a magassághoz képest kell választani?175 vagyok.

velemenyem szerint uggribuggrira neked egy 15-15.5 os vaz megfelelo lenne.
UMF bol inkabb 16.

HobbyArni

HobbyArni

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok! Talán meg tudom oldani az új vázat is, de akkor nagyon szükségem van egy mérettáblázatra vagy mi. Olvastam már errõl szakirodalmat, de hogy is van ez?csak a magassághoz képest kell választani?175 vagyok.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Megint ott tartunk hogy valaki akart egy telot 30000ért azt arra beszéljük rá hogy vegyen egy teljes bringát 200000ért :D
Amugy milyen az a dios kormánystucni befogás?

De amugy komolyan lehet hogy egyszerübb lenne ha gyüjtenél egy komplett uj bicora...

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

Helló., Köszönöm a törõdést,nagyon szuper dolgokat mondtok, de én inkább mégis egy bóltból újonnan vett telót szeretnék,miért nem jó az a megoldás?Annyira szar vagy nem ehez a stílushoz kapok teleszkópot ezért a pénzért?A bicaj amibe kell (említettem hogy amatõr vagyok)?
-abban a bicikliben annyit mondhatok diós a kormánystucni befogatása:mybad:

hat, akkor gyujts tobb penzt, vegyel egy normalis aluvazat(polarx, hardy szeria, esetleg kona) majd bele egy telot. 100 bol kijonne egy egesz pofas vaz+telo. Es persze meg ra a cuccok az megint +40-50k

pEti trek 4100

pEti trek 4100

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
tudom nem ide tartozik:) :

Segítsetek!:)

kb 2 hete birtokosa lettem egy marzocchi mz 3 telónak!:) a mozgása elég jó... de, hogy lehet még kicsit többet kihozni belõle? kb 80 mm-ert mozog h lehetne ezt kicsit növelni jó lenne az a bûvös 100 as:) pls segítsetek.. kezdõ vagyok:) taníts mester:)

HobbyArni

HobbyArni

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Helló., Köszönöm a törõdést,nagyon szuper dolgokat mondtok, de én inkább mégis egy bóltból újonnan vett telót szeretnék,miért nem jó az a megoldás?Annyira szar vagy nem ehez a stílushoz kapok teleszkópot ezért a pénzért?A bicaj amibe kell (említettem hogy amatõr vagyok)?
-abban a bicikliben annyit mondhatok diós a kormánystucni befogatása:mybad:

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Nem átütös drop off-t nézhet, 130mm mozog, ha az ember cirka 60kg akkor még elég szépen is, és ugy 40 ezerböl kijön...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, a psylo is csak am villa.

A sebesség mindent megold.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát én nem kõnehéz dirtjam-et vennék..
akkor már inkább drop off comp.. bár aról megoszlanak a vélemények, de nekem bejött a mozgása..
stance flow sztem már kicsit többe kerül, de az is alternatíva lehet..bár nekem nem jött be igazán
psylot nem ismerem, de az inkább am villa, nem? 30as becsúszó kicsit talán kevés

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Nézz használtba Rock Shox Psylo -t Manitou Stance Flow-t és Marzocchi dirtjam-eket
www.apro.bikemag.hu

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Sziasztok! Lehet egy kérésem a tapasztaltak felé.
Frissen fiatalosan rákattantam a terepezésre,abból is a lefelé menet durva lépcsõs lejtõkre. Ehez a stílushoz szeretnék egy telszkópot,de nem kifejezetten csak erre,de szeretném ha bírná. Árban 30ezret gondolok,de ha nagyon kevés rá akkor,max 50e.Köszi elõre is, és csak ha tudtok csípõbõl mondani tippeket csak akkor akartalak zaklatni benneteket, egyébként nem, és folytatom a turkálást egyedül.

Elõször is milyen vázba kell?! ... :)

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Hi!
Hát igazából semmi konrét stílust nem mûvelek egyenlõre.
A teló valami nagyon lightos dh-ra kellene,némi belvárosi ugrabugrálással(tehát csillapítás kellene bele,hogy ne koppanjon mikor megemelem az elejet)...
Egy Mali boa-ba kellene ,ha ez ad némi támpontot...

Bikemag Aproba szokott néha lenni 30körül Marzo Dirt Jam! Vegyél azt az még elmenne erre a városi ugrabugrálásra, Dirtre!

HobbyArni

HobbyArni

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok! Lehet egy kérésem a tapasztaltak felé.
Frissen fiatalosan rákattantam a terepezésre,abból is a lefelé menet durva lépcsõs lejtõkre. Ehez a stílushoz szeretnék egy telszkópot,de nem kifejezetten csak erre,de szeretném ha bírná. Árban 30ezret gondolok,de ha nagyon kevés rá akkor,max 50e.Köszi elõre is, és csak ha tudtok csípõbõl mondani tippeket csak akkor akartalak zaklatni benneteket, egyébként nem, és folytatom a turkálást egyedül.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, specializedból és meridából létezik, nekem merida van.

A sebesség mindent megold.

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Sziasztok!
Létezik olyan minipumpa amivel a telómat és kerekemet is fel tudom pumpálni?
Elõre is köszönöm!
Üdv!
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Argyle dirt villa.....sztem FR-ra keves az a 100mm :)

freeride-ra ott a lyrik, a domain meg a totem

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ilyen teló sztem nem nagyon van:)
Argyle, meg a többi dirt teló bir kb mindent, de lejtõzni halál velük...kõkemény és progressziv az összes, ahogy lcs is mondta.
Amit meg te akarsz, tehát hogy mozogjon is, viszont le is lehessen ültetni, az a Pike, viszont az meg nem durvulásra való.
Ami birja is, viszont nem fog ugy mozogni mint egy Pike, az a Stance Flow talán..viszont az meg 120-150-et mozog.
Szóval döntsd el mire kell leginkább..

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Kössz a hozzászólásokat.

Igazából nem csak lejtõzni kell. És nemis az a legfontosabb, csak jólenne, ha nagyon azért nem jönne zavarba ott sem.

Egyébként max 130as telót tudok betenni a vázba - de talán már azis nagy lenne. (Szóval ha 130as, akkor mindenképp olyan kell, ami lenyomható 100ig minimum.)
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"