Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
oks, ha a sid a nyerõ, akkor arra pályázok rá.

évjárat mennyire számít?:) 2005-06-osban gondolkodok. 1-2 olyan is akad jó áron az ebay-en.

a kicsit rugalmas az mit jelent amúgy? nem fog elcsúszni a 2 szár ugye? az nem hiányzik, hogy 1-2 cm különbség legyen rajtuk hosszra. de ez gondolom érthetõ:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A sid a legjobb a 3 közül, jól mozog, könnyû, profi cc teló (kicsit rugalmas és a tárcsát nem szereti, de nem vagy nehéz).

A sebesség mindent megold.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
jah, azt láttam, hogy a marzo nehezebb, de most is 2 kilós telóm van és nem vészes.
a sid kb 1300gr körül van, a skareb 1500 körül. nem tudom, hogy attól a -200gr-tól, ha egyszer tárcsafékre fanyalodnék, nem csavarodna-e meg a sid, mint a fonott kalács...:D

ja igen...a lényeg, hogy szépen mozogjon. könnyen induljon, legyen puha (falevelet is kimozgó elõnyben). ezeket hiányolom a pilotból.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a skareb nem rossz villa, és ha nem tévedek, akkor minden "belsõség" könnyen elérhetõ hozzá itthon. ellenben a sid könnyebb, és szebben is mozog, márha egy verseny XCtelóra lehet ezt mondani...a marzo nehéz a másik kettõhöz képest.

én a SIDet venném.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Hány kg vagy, milyen fékkel szeretnéd használni?

75kg vagyok és V-féket használok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hány kg vagy, milyen fékkel szeretnéd használni?

A sebesség mindent megold.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
hali

lecserélném a telómat a bringámban. XC bringa, most egy rs pilot c van benne, ami nem éppen nyerõ. 3 versenyzõ van: manitou skareb, rs sid és marzo mx comp.
melyiket érdemes vennem? az elsõ kettõt könnyebben be tudom szerezni ebay-rõl, a marzo riktább. új telóra sajna nem futja, így az kizárva.
megéri marzo után kutatnom vagy bõven jó a másik kettõ is? ha jók, akkor melyik képvisel jobb ár/érték arányt? 100-150 euro között mindkettõ hozzáférhetõ.

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Pár apróság (nem kötözködök...)

A 302-es is lockoutos (olyanom volt), méghozzá "turnkey lockout" = jobb villaszár tetején elfordítod a tekerõt és kész. Utólag rá lehet tenni PopLock (távirányító) szerkentyût, ezzel már nem kell lenyúlnod hanem a kormányról is lezárhatod. (Nekem nem hiányzott).

A U-Turn (általánosságban) az RS villáknál annyit tesz hogy fokozatmentesen állítható a rugóút. Az Air U-Turn a gázrugós telóknál, a "sima" U-Turn az acélrugós telóknál jelöli ezt a tulajdonságot. A felépítés egyébként hatással van a beállítható rugóútra is (acélrugósokhoz képest a gázrugósok szûkebb tartományt engednek).

Én nem ismertem gázrugós 302-est csak a U-Turn és a Coil verziót (fokozatmentes / kétlépcsõs rugóút). Csak 318-asban van sztem gázos, méghozzá a Solo Air.

Amúgy sztem vegyél Tora 302-eset a súlyodhoz való rugóval, kellemes darab :D
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

És akkor melyik az amelyik nem levegõs?
Itt nem említik, hogy levegõs lenne ez.
Vagy említik, csak én nem vagyok elég jártas ezekben a fogalmakban :)
Amugy mi az a U-Turn?

mind a 302-esbõl mind a 318-ból van levegõs és rugós is.
a u-turn-ösök a rugósak és azt jelenti hogy te állítod be
a mozgását (asszem 85-130 mm-ig).

a 302 és a 318 között leginkább a csillapítás a különbség.

(amúgy ha kicsit belalalpozol a topicba vagy használod a
keresõt akkor megtalálsz minden konkrétumot)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

a 302/318 pont, hogy levegõsek!!! ja és a 302-n nincs LO.

És akkor melyik az amelyik nem levegõs?
Itt nem említik, hogy levegõs lenne ez.
Vagy említik, csak én nem vagyok elég jártas ezekben a fogalmakban :)
Amugy mi az a U-Turn?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Sziasztok.
Épp telóvásárlás elõtt állok. Úgy tûnik, hogy mindenképp az RS Tora lesz a befutó, csak azt nem tudom, hogy ezen belül melyiket válasszam.
A levegõseket kizárnám, gondolom több nyûg van velük, pumpálás stb. na meg drágábbak is.
A Tora 302 és 318 között milyen lényegi különbségek vannak? Hobbi CC-re használnám, elég sokat járok aszfalton tehát nem hátrány a Lockout, de nem kell hogy kormányról vezérelhetõ legyen.

Szerintetek melyiket válasszam?

Jelenleg egy RST Gila T6 rombolja az összképet a Polarisomon, a mozgása gyalázatos, gondolom ezek után szinte bármi jobb lesz :)

a 302/318 pont, hogy levegõsek!!! ja és a 302-n nincs LO.

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Sziasztok.
Épp telóvásárlás elõtt állok. Úgy tûnik, hogy mindenképp az RS Tora lesz a befutó, csak azt nem tudom, hogy ezen belül melyiket válasszam.
A levegõseket kizárnám, gondolom több nyûg van velük, pumpálás stb. na meg drágábbak is.
A Tora 302 és 318 között milyen lényegi különbségek vannak? Hobbi CC-re használnám, elég sokat járok aszfalton tehát nem hátrány a Lockout, de nem kell hogy kormányról vezérelhetõ legyen.

Szerintetek melyiket válasszam?

Jelenleg egy RST Gila T6 rombolja az összképet a Polarisomon, a mozgása gyalázatos, gondolom ezek után szinte bármi jobb lesz :)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Csak 2006-os infot találtam...ott mind kettö 554mm, de akkor mindekettö 170mm mozgott...tehát szerintem a mostani super T 570mm körül lehet...

Edit: megvan a 2007 Super T RCV: 574mm

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
07 Super T (PM, RCV ) vagy korábbi Jr. T (IS, átütõs, SSV) ?
a Super T beépítési magasságát nem tudja valaki? csak mert 1.5 centivel többet mozog, mint a Jr. T (170-185mm) és jó lenne tudni, hogy ehhez képest mennyivel magasabb
köszönet

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás
OFF

hat te tudod, nekem vazbol csak kona :)
eddig bevallt (volt egy scrapem, most egy stinky dee-luxot hajtok)
bar nem nekem valo ez a merev dolog :( nem igazan birja a hatam :)
U.I.: bocsi az offert :(
ON

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

gondolom az altrixnek kicsit hosszabb a vaza mint az emlitett UMFnek, es nem vered le a labad.
Persze ha csak parkban hasznalod, annal jobb minek kisebb. De egy 4x palyahoz lehet hogy rovid lenne :)

Igazából 17" a váz de a hajlítás miatt max 13" ha van, ráadásul a legrövidebb dirtváz amit valaha láttam. Néha sikerül bevernem a térdem. Ja és nyáron fr, suliidõszakban park a felállás. Mivel kicsi és tömzsi az egész bicaj, kb. szétverhetetlen, az aerialtól kezde a nagy droppokig bármi beadható vele. ÉS könnyebb mint az összes környezetemben lévõ gép! :)

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

Nekem 14,5-es umf-em van és a bátyám (180 cm) megy vele 30-40 km-ket rendesen kihúzott nyeregcsõvel. Én pedig inkább csak hegyrõl lefele és ugrásokra használom igaz pillesúlyú vagyok.

az ok kihuzott nyeregcsovel siman. Viszont UMFel vigyazni kell, mert kicsi a fejcsoszog, es a 13.5 os vaznal haver kormanyporivel letolta a labat a pedallrol.
meg a 16osnal is kozel a pedallhoz a kerek.

Heh nekem 12" és 178 vagyok. :)

gondolom az altrixnek kicsit hosszabb a vaza mint az emlitett UMFnek, es nem vered le a labad.
Persze ha csak parkban hasznalod, annal jobb minek kisebb. De egy 4x palyahoz lehet hogy rovid lenne :)

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

175 centihez egy 14"es váz simán jo, én 180 vagyok és 14" vázam tökéletesen megfelel, igaz 60km turához öngyilkosság lenne, de ilyen freeride kategoriába inkább a kissebb váz szvsz.

(dios kormánybefogatás: ja ergo menetes telo van benne, hát igen akkor kell vázcsere is, mert menetes Marzo villát elég nehéz lesz találni :D)

Heh nekem 12" és 178 vagyok. :)

Pot

Pot

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Nekem 14,5-es umf-em van és a bátyám (180 cm) megy vele 30-40 km-ket rendesen kihúzott nyeregcsõvel. Én pedig inkább csak hegyrõl lefele és ugrásokra használom igaz pillesúlyú vagyok.

HobbyArni

HobbyArni

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
OK! Kezdek rábeszélõdni a projektra..

Kérdés,hogyha nekem kell a 60km-es említett túrázáshoz is, akkor 16" os legyen inkább?Vagy a kettõ totál nem fér meg egymás mellett?