Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Pite!

Én nem igazán értelek. Kicsit jobban oda kéne figyelned arra, amit Lcs mond, javasol. "Kicsit" nagyobb tudás van mögötte, mint mögötted, SOKKAL nagyobb rálátása van dolgokra és egy év alatt több cucc fordul meg a keze alatt, mint neked egész életed során. Tehát ezek figyelembevételével irogass, és ha lehet, mellõzd a kioktató hangnemet. Ha csak rossz napod van/volt, akkor sétálj le a sarki Tüzépbe egy zsák cementért.:D

Béke veled!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

lcs: a nevét sem szeretem a mûfajnak, nem tehetek róla. Talán a biciklit figyelembe véve mi lenne ha AM-nek hívnád?
Gõzöm sincs honnan jött neked errõl a dirt :wtf:

hívd annak, ahogy tetszik. kár a sok szóért

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
SanDiablo :prosze:

lcs: a nevét sem szeretem a mûfajnak, nem tehetek róla. Talán a biciklit figyelembe véve mi lenne ha AM-nek hívnád?
Gõzöm sincs honnan jött neked errõl a dirt :wtf:
Amúgy nem hiperkemény CC-gép, hanem maraton/am, mivel a kiscsaj lassan de biztosan kezd durvulni :D; szerencsére az õ sullyához nem lesz nehéz erõsre építeni a bringát, meg neki a 2,1es gumi olyan mint nekem a 2,3as :). Kezdve onnan ahogy a tag nem Propedál/SPV-s nem is az überhatékonyságra megyek, bár klipszet kap hogy ne (nagyon) veszítsen energiát.

Nyílván a keretbe befér ha említettem; vagy ez csak enkem logikus? Feltöltött kép

Dart2 majdnem hozza ezt, puhább rugóval 100as úttal tökéltes villa lenne (és 100as úttal még 20ba újonnan is beleféren, rugó legyen plusz 4K).

És nem adom fel, keresek, kutatok :). (Csodát nem várok, de igyexek jó találni a keretbõl, akár használt, akár új, akár moddolt, akármi.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Szoval telo Manitou R7 Elite FFD-R 2007

szerintem kimeld meg magad az FFD-s manitouktol.

majd mondanak talan masok is mast, de en meg nem lattam szepen mozgo FFD-s villat. Ha manitou, akkor TPC-s legyen.

vagy REBA
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Hááát... sztem 80 kevés lesz...
Sztetek?

LCS: vicces :P Én sokkal nem találkoztam, azért kérdezem itt a népséget, több szem többet látott alapon...
Manitou Axel Super RTWD 70-110mm

jó lesz a 80-as is bele, mivel a 100-assal 67,5 fok a fejcsõszöge. ez már így is dirt-ös, nem cc-s. ha elõbb linkelted volna mibe lesz... legalább gyakoroltad a gépelést :)
Axel nem érzékeny, de 20 alatt ne reménykedj csillapított, érzékeny és még problémamentes villában is.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Rock Shox opickban a 3526-os hozzászólás.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
editke :D : 76-101mm útja van a képen lévõ telónak, úgyhogy szódával elmegy a 80mm is; de saját példámból tudom hogy jobb lenne a 100ide. (de már nem kizáró ok a 80mm)
[A rákért ilyen rövid a szerkesztési limit...]

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Összezavartál ... Most 100, vagy 1200 kell? Mert 120mm-en már kevés a 28-as becsúszó.
Ha 100, akkor még jó lehet a Dart, de 120-on már inkább a 32-esek felé néznék...

100. De mivel a képen is 120van, ezért filózok azon hogy 80 vszínû kevés, ezért kersek elsõsorban 100asokat. Tudom hogy afölött a 28as becsúszók csirkék, így nem is keresek 100asnál nagyobbat... pláne hogy maratonszezonra egy 160as BB5 is rá fog költözni vszínû...

Ha megmondod mire keressek rákeresek, de így nem találom :(

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Hm... Azért csak keresd meg azt az írást... Ajánlom... Nem sok baj volt vele, nomeg egyszerû megoldások, de csodát tettek...
Privi ment.
Durung forever!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

A J szériábn is megoldott az útváltoztatás, csak nem egy távtartót kell arrébb rakni, hanem nyomórúd csere. Amihez ugyanolyan könnyen hozzá lehet jutni, mint a rugótuning készlethez. Fennakadást a nagyker, vagy a kiskereskedõ okozhat. Gyanítom, hogy ez a Dart sorozatnál is így megy... Az Asszony J 2-ébe 3000 Ft volt a puhább rugesz. Az 50 Kg-jához elõfeszítés nélkül gyönyörûen muzsikál.
A J sorozat tipushibáiról és azok kiküszöbölésérõl meg már írtam egy litániát a Rock Shox-os topickban. Mivel a J sorozat átkozmetikázott utódja a Dart, véleményem szerint ugyanazokra a gondokra lhet számítani, hacsak nem már gyárilag kiküszöbölték.

Volt egy fél évig J2õm, nem volt vele különösebben bajom (csak lehetett volna érzékenyebb/puhább), szal elvileg Dart2 is jó lesz húgomnak...
Hol a ***be kaptatok rugót? Vagy kivártátok a negyed évet a bikernél? Jöhet privibe is... :prosze:

GuruZo

GuruZo

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok

Na akkor neki ugrok megint uj lendulettel az elso MTB kerekparom epitesenek.
Koszonet par forumozo tarsamnak akik segitsegemre siettek , hogy ne dobaljam ki nehezen megkeresett penzem az ablakon.

Szoval telo Manitou R7 Elite FFD-R 2007
Vaz : Feltöltött kép

Addig meg nem jutottam el , hogy szett , kerek stb
De bizok benne , hogy tudtok jo tanacsokkal szolgalni.

Elore is koszonom

Irajok minden jo tanacsot szivesen fogadok ( orszagutiztam nagyon sotet vagyok a temaban )

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

ilyen, amikor a forumon valaki magaban beszel?

... Itt mindenki magában beszél... Csak kihallatszik... :D
Durung forever!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Összezavartál ... Most 100, vagy 1200 kell? Mert 120mm-en már kevés a 28-as becsúszó.
Ha 100, akkor még jó lehet a Dart, de 120-on már inkább a 32-esek felé néznék...
Durung forever!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
ilyen, amikor a forumon valaki magaban beszel?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
A J szériábn is megoldott az útváltoztatás, csak nem egy távtartót kell arrébb rakni, hanem nyomórúd csere. Amihez ugyanolyan könnyen hozzá lehet jutni, mint a rugótuning készlethez. Fennakadást a nagyker, vagy a kiskereskedõ okozhat. Gyanítom, hogy ez a Dart sorozatnál is így megy... Az Asszony J 2-ébe 3000 Ft volt a puhább rugesz. Az 50 Kg-jához elõfeszítés nélkül gyönyörûen muzsikál.
A J sorozat tipushibáiról és azok kiküszöbölésérõl meg már írtam egy litániát a Rock Shox-os topickban. Mivel a J sorozat átkozmetikázott utódja a Dart, véleményem szerint ugyanazokra a gondokra lhet számítani, hacsak nem már gyárilag kiküszöbölték.
Durung forever!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hááát... sztem 80 kevés lesz...
Sztetek?
Feltöltött kép

Ebbe fog költözni a jövevény, képen elvileg 120as van benne.
Nem cécó telót keresek, akkor Dart2 bõven jó lenne a keményke rugójával; lehetõleg érzékeny legyen, és finoman mozogjon...

LCS: vicces :P Én sokkal nem találkoztam, azért kérdezem itt a népséget, több szem többet látott alapon...
Manitou Axel Super RTWD 70-110mm(vagy 100, mostani 'csak' 100) új player még használtan; bár annyiba kerül mint egy új J3as... Feltöltött kép
Indiánba talán lehet rugót kapni (online boltokban nem találtam bele készleten), D3 meg új, és szezonra ideér a rugó ehhez is talán :D/:cry: .
Ne tartsátok vissza ha még van sok jó ötletetek vagy 302es Tora Solo Air lapul a polcotokon használtban ócsóé :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
80-ast tudnék én is adni. Jobbat, mint amiket néztél.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
sztem megoldod ezt Te egyedül is :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
szerk: J4
Miben lehet más a Dartoktól? Vmi szervíz/rugós doksi vmerre?
Eszerint úgy tûnik a J4esé nem jó másba, és hogy az okosabb J2esek a J3ra épülnek (gondolom Dart dettó); ergó elképzelhetõ hogy nmem lehet utat növelni Dart2õn :cry:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Visszaút csillis, puha rugójú (vagy _azonnal_ kapható) 100mm-t mozgó teló létezik nem drágáért??? (Brutál merevség, pillesúly, hosszútávú tartósság, sok fícsör nem hangzottak el mint szempont, mert nem is igazán szempontok. Olcsó legyen és jól mozogjon.)

-SR Suntour XCR LO Lockout - nincs csilli, a rugó puha egyesek szerint de nehezen indul meg, ergó nem érzékeny, törékeny csuklónak nem jó
-RS Dart2 - majdnem jó, csak 80mm és kemény (rugó negyed és alatt talán, ami benen van meg kenjem a hajamra)
-Manitou Axel Comp - van 100mm-es változat (csak nem kapni) van puha rugó (csak nemkapni), no csilli
-SR Suntour RUX DJ 100mm - levegõs elõfeszítés (elvileg jó, bár attól nem félek hgoy túl puha lenne), csilli, 100mm... viszont vannak kételyeim a finom megindulást illetõen - remélem tévesen. Hogy csak tárcsá változat van belõle azt még túlélem ha amúgy okés...
-RST Gila TNL 100mm - csilli van, a rugó+elasztomer kombó nem hiszem hgoy elég puha/érzékeny, bár a Cápánál gondolom jobb lehet, az is vmi...

Dart2 tuningban bízok a legjobban, másodikként meg a Rux Dj-t nézném meg... de hát hol...
Dart 4 be van alvileg, de dart4et nem is látok itthon, meg annyiért sztem Torát kapni... és van egy érzésem hogy az uturnos, és nem lesz jó Dart2be :(