Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
csak úgy:

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

ha elküldené ide, megvenném.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
örülni fogtok nekem, de egy dropp off-ról lenne kérdésem, igaz már a topik elolvasása elõtt is fel akartam tenni :D

na sza haverom vett egyet a múlt 7en és a merev vázába elég sok a beépítési magassága és 150mm-es út. lehet e enne a villának a rugóútját levinni mondjuk 130ra? mert hallottam olyat, hogy szétszedéssel lehet (a tolórúdra kell ráhúzni a rugó alól 2 távatrót), de én sehol nem találok erre vonatkozó leírást. a talóhoz meg nem is adtak. gyanítom, hogy ezt csak rugócserével lehet +játszani

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Beatbox, belférne a 200as tag, de nagyon bután állna, már láttam olyat.És 16osnál nagyobb telót ne nagyon, ha nem akarsz ugy járni mint én.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
...akkor a Drop Off/Pike flame-t itt be is lehet fejezni...

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

csak akkor szoktam védeni a drop off-ot ha elkezdik itt írkálni h milyen gyenge meg szar teló holott teljesen jól mûködik, rengetegen használják teljes megelégedettséggel, csak ez a fórum itt eléggé rs-fox-manitou párti.

te remenytelen vagy, mindegy...

----

FÁJVÓ

----

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
köszi srácok!
húzós napom volt, de megérte. tudtam, hogy a telótopikot kell elõször megnézni:)

do: még véletlenül sem szabható jobban testre, mint a pike.

egyébként azért van annyi do-t használó dh/fr "arc", mert régen a rs és a manitou nem csinált olcsó kategóriájú hosszú utas villát. de sokan azt hiszik, hogy attól, mert egy villa sokat mozog, mindjárt highend is. és mivel ez van nekik, ez a király. aztán majd lesz egyszer nekik egy boxxerjük, 888uk, allmountainük vagy akármi, és rájönnek, hogy nem.

beatbox: ne tegyél hosszabb tagot a vázadba, mert elbaszod a geot. ja, és 50-60 körül nem csak dropoffot lehet már venni.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
csak akkor szoktam védeni a drop off-ot ha elkezdik itt írkálni h milyen gyenge meg szar teló holott teljesen jól mûködik, rengetegen használják teljes megelégedettséggel, csak ez a fórum itt eléggé rs-fox-manitou párti.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
nem igazan erted, hogy mirol van szo. Senkit nem erdekel, hogy 54szer is leirod, mennyire jo, h drop offod van. en sem irom le, mennyire jo, h pike-om van. Ha a pike-ot dirtre hasznaljak-leven nem arra terveztek-bizonybizony eltorik. de nem azert, mert szar, hanem mert egy kreten hasznalta. Amugy meg erdekes, h a pike toresrol beszelsz torott drop offal. Mozgasrol meg annyit, h felszaladna a szemoldokod, ha kiprobalnad az enyemet. Es nem akarok tobbet a drop offodrol hallani. uff

----

FÁJVÓ

----

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
ezt mondjuk már megvitattuk de én soha nem cserélnám el a kisbicómban levõ do-t stance staticra vagy flow-ra pike-ra is max azért mert átütõs.

mivel a 130as dropoff nem pike árkategória, mégis szerintem mozog közel úgy igaz nehezebb meg nem állítható annyiféleképp, és ami nagy elõny hogy jobban testreszabható, meg megbízhatóbb szerkezet. emiatt inkább azt favorizálom, meg a mai napig nem bántam meg hogy elcseréltem a dropoff 4-re kb 1 éve, nekem egyértelmûen sokkal jobb volt a mozgása, pedig nem csak a saját pike-omat próbáltam.
dropoffoknak 1 komoly hibájuk van hogy bizonyos szériák repednek a vállnál de törni nem szoktak ennek ellenére, bár én inkább eladtam az enyémet.
ja és pinkbikeon legalább annyi törött pike meg boxxer kép van mint drop offból.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
még pike-ra visszatérve, azért nem nevezném egy törõs telónak..oké elsõ szériából egykettõ eltört ha nagyon durvultak vele de az újak közül egy töröttet se láttam még..becsúszó görbülés meg kissé nevetségesen hangzik:)
dropoffok meg soha nem törnek meg repednek igaz?:)

nem hülye aki dropoffot vesz mert az áráért nem rossz villa, de isteniteni se kell annyira..és oké pike drágább de jobb villa is ezt beláthatnátok.
én se mondom el minden nap h mennyire jo most a stance staticom, pedig ezerszer jobbnak tartom a dropoffnál..nem csak annál ami nekem volt.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
kukazom is az enyemet, nagy foskupac.
amugy meg a telotoresekrol annyit (bar valoszinuleg sokszor el lett mondva), hogy az esetek nagy reszeben a felhasznalo
a hibas nem pedig az alkatresz.

----

FÁJVÓ

----

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
és a pike, stance milyen rossz, ezt ne hagyd ki.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

jó tudjuk akkor mindenki hülye és szûklátókörû aki dropffot vesz
és én nem írtam h más gyártók cuccai szarok meg szerintem beatbox se

OFF
azt nem irtad, viszont akarhanyszor felmerul a kerdes, h mi lenne az optimalis telo, DH, FR, AM, enduro, te mindig bedobod a drop offot. Soha nem probaltam meg, valoszinuleg jo villa, csak egyszeruen kibszott unalmas ezt olvasgatni.

----

FÁJVÓ

----

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Azért mert óvodás eszû szûklátó körû és urban legend-ekben hívõ emberek istenítik a drop off-ott és mindamellett az egyéb gyártók termékei mind szarok! Azért mindenkit bánt a fórumon h nincs drop off-juk.

De jó lenne egy hónap, amíg nincs egyetlen dropoff-os hsz....

jó tudjuk akkor mindenki hülye és szûklátókörû aki dropffot vesz
és én nem írtam h más gyártók cuccai szarok meg szerintem beatbox se

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tigger, akkor a 190es is belevert. 190-50=140 200-57=143, a 190es hamarabb fog beleverni, mint a 200as.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
dropoffra érzékenyülés? :chin:

Na de ON.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

huuu.. most beszélgettünk Matt-al.

Minél több negatív levegõt teszek a marzó villákba, annál könynebbek lesznek ugye?

elérjük egy idõ után a negatív súlyú villát is, igaz akkor a negatív oldal nagyon érzékenyen fog mozogni, ez azoknak lesz jó, akiknek a jobb csuklójuk nem bírja annyira a kiképzést, hisz a jobb oldal finomabb mozgása kímélni fogja azt!

már csak az a kérdés a jobb csuklójuk milyen egyéb igénybevételtõl van kikészülve ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
huuu.. most beszélgettünk Matt-al.

Minél több negatív levegõt teszek a marzó villákba, annál könynebbek lesznek ugye?

elérjük egy idõ után a negatív súlyú villát is, igaz akkor a negatív oldal nagyon érzékenyen fog mozogni, ez azoknak lesz jó, akiknek a jobb csuklójuk nem bírja annyira a kiképzést, hisz a jobb oldal finomabb mozgása kímélni fogja azt!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nem fog beleverni, amibe 190/50-es tag való abba jó a 200/57-es is, ha ki lehet nyitni a vázat annyira.

volt már rá példa....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem fog beleverni, amibe 190/50-es tag való abba jó a 200/57-es is, ha ki lehet nyitni a vázat annyira.

A sebesség mindent megold.