Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

uj nyak-vall-becsuszo kombinacio? altalaban csak az segit

kerdesem: Fox Float 32R, vagy Marzo XC600 ATA2 ? utobbi olcsobb, es tobb minden allithato rajta [tobbek kozott az utja is] cserebe nehzebb. Talast nem akarok, azt mondjak nem mozognak olyan szepen mint a floatok. es dragak is...

RS revelation?

nehezebb és kolbászabb..én foxot vagy reve-t vennék

talas vs floatban lehet vmi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

en is tanusitom hogy van egy par Suntour ami szepen mozog. pl most adtunk el egy giant terragot vagymit, abban is volt egy XCM nevu. full fekete, fekete becsuszokkal, es gyonyoruen mozgott. persze kicsit nehez, de nem sokkal mint egy hasonlo kategorias RS/marzo/akarmi

es lockolhato, es allithato elofeszites

csak mivel nem nagyon kaphato aftermarket, igy az emberek nem ezt a markat nezik ki maguknak, hogy "na majd erre cserelem le a jelenlegi villamat"
meg nem tudom, de gyanitom, hogy nincs nekik felso kategorias cuccuk. se cc se dh. igy azert nehez jo imazst kialakitani

Azert suntourek weboldalan megnezegeted kicsiket ezt a fajta duroluxot amirol beszeltem az igazabol freeride-ra kitalalt valtozat , egesz felso kategoriasnak nez ki. Valamint egy triple nevu is lesz, amirol meg nem tettek fel kepet, az kb a durolux dupla vallas valtozata, az is 180 utas, de hat azert ezek korrekt ertekek. A sima durolux 120-180 kozott allithato, levegovel tuningolhato, 2.8 kilo koruli tomeg, kulon karral akar kormanyrol is allithato az utja 120 es 160 kozott, post mountos, max 210 mm es tarcsahoz, stb stb... es egeszen erossnek is nez ki az egesz. csak hat hol kaphato ? Hol lehetne kiprobalni ?
...Ez lesz keremszeppen...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
uj nyak-vall-becsuszo kombinacio? altalaban csak az segit

kerdesem: Fox Float 32R, vagy Marzo XC600 ATA2 ? utobbi olcsobb, es tobb minden allithato rajta [tobbek kozott az utja is] cserebe nehzebb. Talast nem akarok, azt mondjak nem mozognak olyan szepen mint a floatok. es dragak is...

RS revelation?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koteleslaci

koteleslaci

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
obb napokat!

Olyan jellegû problémám lenne a Black Super telómmal hogy amikor fékezek recseg-ropog.Nem tom nem olvastam át a fórumot de kitaláltatok valami megoldást erre dologra mert ahogy tudom ez tipikus manitou betegség.

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en is tanusitom hogy van egy par Suntour ami szepen mozog. pl most adtunk el egy giant terragot vagymit, abban is volt egy XCM nevu. full fekete, fekete becsuszokkal, es gyonyoruen mozgott. persze kicsit nehez, de nem sokkal mint egy hasonlo kategorias RS/marzo/akarmi

es lockolhato, es allithato elofeszites

csak mivel nem nagyon kaphato aftermarket, igy az emberek nem ezt a markat nezik ki maguknak, hogy "na majd erre cserelem le a jelenlegi villamat"
meg nem tudom, de gyanitom, hogy nincs nekik felso kategorias cuccuk. se cc se dh. igy azert nehez jo imazst kialakitani
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hát, sztem még nem próbálta õket senki. Egyáltalán, lehet ilyet kapni Mo-n? Én még nem láttam nyomát...
Daci, te meg sok Suntourt használtál a DropOff triple mellett??

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
hat altalanos velemeny volt mar a suntourokrol, de nem ez volt a kerdes. Itt valaki olyant keresek aki hasznalt is mar kontretan ilyen villat. Gondolom ok is fejlesztenek es csak jobban az ujak, foleg ilyen ar kategoriaban. Tehat itt megegyszer a Suntour SF-8 Durolux 20 rol lenne szo.Olyas valaki aki tenyleg tud ezekrol valamit ?

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Egy kis szerencsével holnap (az az ma, tehát szombaton :D ) kiderül mitörtént a harmatfriss makulátlan vadi új de mûködésképtelen 888-ammal és ha lesz eredmény akkor meg is osztom veletek.
Én már nagyon kiv vagyok hogy mi lehet és fõleg mi idézte elõ a bajt mert most alapjába megrendült a bizalmam a Marzoba pedig messze ez (volt) a kedvenc márkám.
Ha van eredmény délután meg is írom majd!

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Én meg vettem egy vadi új marzot ami sz@r...
Lehet S@rtourt kellett volna :D ! Nem mozgott voltna olyan szépen mint egy 888 de legalább mûködött volna negyed annyiért :D .
(ez persze csak egy rossz májú tréfáskodás nemám valaki félreérti! :D )

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

suntourokkal az a tapasztalatom hogy az olcsóbbak olcsók és szarul mozognak, a jobbnak nevezettek szarul mozognak, de legalább drágák.
egy marzót soha nem cserélnék le semmilyen suntourra.

Meg vannak az olcsó, nem merev de normálisan mozgók is. Én meg a RS-omat nem cserélném egy Marzora :P

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
suntourokkal az a tapasztalatom hogy az olcsóbbak olcsók és szarul mozognak, a jobbnak nevezettek szarul mozognak, de legalább drágák.
egy marzót soha nem cserélnék le semmilyen suntourra.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Valaki talalkozott mar az uj Suntour freeride villakkal (durolux 20) ? Esetleg valaki probalta is mar valahol oket ? Kepen meg leirasrol baromi jonak tunik es ha az ara is megszokott SR akkor ... lehet bevallalnek egyet. Csak hat nem tudni semmit rola eddig. A drop off 4 et hanyagolnam ha ez is szepen mozog :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
El akarja nagyon adni, mintha mindenki tök süket lenne. Merevek nagyon a Marzok azt írja. :)
Egyébként jó villa, nekem XCR van, mentem már sokat ilyennel, érezhetõen jobb azért a mozgása.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Sziasztok!

jelenleg egy sr xcm-em van gyárilag a meridámban nem vagyok elégedett vele ellenben egy kicsit legatyásodtam nem szánok rá pillanatnyilag túl sokat. errõl mi a véleményetek? : http://www.vatera.hu...p_61355396.html

ez alapján nehéz megmondani milyen állapotban van. mindenesetre a fékhíd balfönnt belül meg van kopva. gondolom nekiért a gumi, mert túl nagy méretû volt és/vagy 8as került a kerékbe. és nincsenek benne a v-fék tüskék se. 25ér van új ebike-on. nemtom az sr xc-be van e csillapítás, de ebbe nincs, így nem biztos, hogy akkora elõrelépés lenne. én a helyedben várnék egy picit és nézegetnék az apróban mondjuk rs torákat.

a csóka meg elég nagy baromságokat írt: 12CM BECSÚSZÓK,INTERGÁLT TÁRCSAFÉK KONZOL stb. ez azt bizonyíítja, hogy nagyon nincs képbe, és ilyen embertõl én nem vennék teleszkópot...

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Üdv!

Láttam hogy problémákról itt is van társalgás gondoltam ide is beírom az észrevételemet fõleg hogy nekem is a Mali val van/lesz gondom.

"Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek teleszkópvásárlásom élményeit!
Tegnap világított a protkóm az széles mosolytól mert megjött a Marzo 888 RCV-m (2007-es modell).Beszereltem majd megtettem vele az elsõ métereket!
Ekkor fagyott a képemre a mosoly ugyanis kb 3 km hangsúlyoznám burkolt úton elkövetett mozgás után a teleszkóp meseszép csörgõ zörgö hangokat kezdett kiadni magából majd a kompresszió megis szüntette a müködését.
6 órát nem volt a kezeim közt a teló.
A kérdés az lenne hogy kinek volt hasonló élménye a legendás 888-al és mi lett a megoldás vagy mi okozhatja eme remek müködést?
Vadi új a cucc a forgalamzótól jött és bevallom õszintén hogy ismerve a forgalmazó segítõkézségét (már volt velük dolgom) õ hozzájuk fordulnék legutoljára.
Szerintetek mi történt mi okozhatja ezt?A kopresszió nem reagál a tekergetésre és összemozdulásnál kopogó hangja van az egésznek olyan mint a fém a fémhez?!Gregorio olaszba lehet nem húzott meg valamit vagy szimplán sz@r az egész?
Legelöbb a jövõhéten tudják megnézni hogy mi jár a teló fejében addig marad a stresszelés és gondoltam írok ide hátha tud valaki valami okosat mondani ami egy kicsit csillapítja a vérnyomásom!"

Kiv vagyok a véleményetekre egy biztos nekem régen hatalmas balhém volt a Malivan és sztem nem én állítom egyedül hogy gari terén náluk szemetebb társaság nincs ezért õ hozzájuk fordulnék legutoljára.
Mit tudtok ezügyben tanácsolni nekem (azon kívül hogy keressek egy üres konténert... :D )?

zazzi

zazzi

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Sziasztok!

jelenleg egy sr xcm-em van gyárilag a meridámban nem vagyok elégedett vele ellenben egy kicsit legatyásodtam nem szánok rá pillanatnyilag túl sokat. errõl mi a véleményetek? : http://www.vatera.hu...p_61355396.html

Ne törõdj semmivel csak taposs :brum:
szalontüdõ+gumisonka:lol1:

Faust

Faust

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Szevasztok!

Írtam már egyszer a problémával, köszönöm is a segítséget, elküldtem a Malinak a teleszkópot (Marzo 66) mert kotyog a lába...

A válasz az volt, hogy a nagyker szerint, nincs semmi baja.
Na most ilyen esetben mit lehet tenni??

Köszi elõre is!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
köszkösz
akkor várok a 66ra..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem, nem erdemes.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
beugratós kérdés?