Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2008. április 01. - 21:37

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2008. március 31. - 20:34

Írta 2008. március 31. - 19:49

426 U-Turn, rugócsere, külsõ rebound, floodgate<- külsõ tekerõ, zárás
409 U-Turn, rugócsere, külsõ rebound, floodgate<-kis basz kiszed,imbusszal beállít, zárás
szóval a 426 a tök értelmetlen választás,mivel annyival jobb a 409-nél, hogy kívülrõl lehet állítani a lockout kioldási küszöbét. amit szvsz elég egyszer beállítani.
Írta 2008. március 31. - 14:45

de vki el tudná mondani hogy mi is a külömbség a 454 a 426 és a 409-s Pike között (mind2 sima U-Turn-os)
Írta 2008. március 31. - 10:49

CRC-n most 110 euro kornyeken vannak akciozva a 289 es 302 tora-k, ami kb 15 dekaval konnyebb mint a suntour xcm (az volt ~30eFt, amig lehetett kapni, nekem a bringaval jott).
mozgasban -khm- kb nem lehet osszehasonlitani...
az XCM ára a fele annak, amit írsz, és belépõ szintû villa, mint ami most a gépében van
én ilyesmire gondoltam;
http://www.neuzer.hu...TS&crc=d0c7b7c1
http://www.neuzer.hu...TS&crc=a5a49cb7 -ezt a tipust használja a barátnõm már két éve, és igazán jó villának bizonyult
ráadásul sztem ezek régi árak, szóval kevesebbel érdemes kalkulálni
na mind1, csak a látókört akartam tágítani, ettõl még a Tora is jó választás marad
Írta 2008. március 31. - 10:38

viszont merev, jól mozog , és ritkán kell szervizelni
nem kell a reklám, van nekem is, ismerem

a suntourt sem kell btw, legalábbis a mieinket nem
duro meg a lux nekem kimaradt idáig, majd lehet, késõbb bepótolom, de belsõ részeket illetõen nem sok közös vonás van bennük a CC modellekkel. meg a külsõket sem

apróban mindig vannak jó cuccok, de kezdõnek nem ajánlanám a dolgot, igazi öröm lehet késõbb tömítést és perselyt vadászni a kotyogó, olajat-levegõt engedõ telóhoz

Írta 2008. március 31. - 10:33

mozgasban -khm- kb nem lehet osszehasonlitani...
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain
Írta 2008. március 31. - 09:00

ebben az árban van még marzo mx pro, igaz nem lockolható, de nem nagyon nehéz és elég korrekt
használtból nagyobb a szórás, recon, reba, duke, psylo, de találkoztam már marzo marathon race-szel is 50ért, ami egy 210ezres villa. az elsõ kettõbõl több fórumtagnak is van felesleges példány, szerintem mindenképp nézd meg azokat is, mert egy kicsit magasabb kategóriájú villák, mint a tora.
szófosás vége...
Írta 2008. március 31. - 08:55

viszont merev, jól mozog , és ritkán kell szervizelniKövezzetek meg, de van pár Suntour teló 30 magasságában, amik nagyon finoman mozognak, könnyûek, lockolhatók, szóval megfelelnek a keresettnek. A Tora is jó, de borzasztó nehéz.. Cserébe szerelhetõ. Bár, ha nem értesz hozzá, akkor ez meg pont kevésbé számít

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. március 31. - 08:42

Írta 2008. március 31. - 08:04

könnyû nem lesz de kb a legjobb vétel ebben a kategóriában...RS ToraSziasztok! Tanácsot kérnék, ugyanis mostanra untam meg a Kelly's Salamanderhez járó RST Gila plus sl lustaságát, súlyát. Garanciális cserével már a második darab van benne, és bár ez az elsõ telóm, azért nem gyõzött meg hogy ez képviselné a csúcsot.
Szóval amire szükségem van: viszonylag könnyü, megbízható, lehetõség szerint lock out-os, cc-hez,de azért nem ilyedek meg komolyabb lejtõtõl sem, 100mm-körülit MOZGÓ, Hayes Sole tárcsafékhez. Az ár a szûk keresztmetszet, így elsõ körben azt mondom 30-50 ezer közt tudnék szánni rá jelenleg. Használt sem kizárt, bár mivel nem értek annyira hozzá, kicsit ódzkodom a dologtól, de hát gyõzzetek meg róla hogy nem kell:)
Szóval várom a tanácsokat
Írta 2008. március 31. - 01:55

Szóval amire szükségem van: viszonylag könnyü, megbízható, lehetõség szerint lock out-os, cc-hez,de azért nem ilyedek meg komolyabb lejtõtõl sem, 100mm-körülit MOZGÓ, Hayes Sole tárcsafékhez. Az ár a szûk keresztmetszet, így elsõ körben azt mondom 30-50 ezer közt tudnék szánni rá jelenleg. Használt sem kizárt, bár mivel nem értek annyira hozzá, kicsit ódzkodom a dologtól, de hát gyõzzetek meg róla hogy nem kell:)
Szóval várom a tanácsokat
Írta 2008. március 30. - 22:57

az a fox szerintem 140-et mozog nem átütõs és 1,9 kg 510 mm körüli beépítési magasságal......
igaz! én a van r-el kevertem.
az akkor teljesen jó a fireball-ba.
mondjuk pike átütõs és jobban állítgatható. a fox meg jóval könnyebb. szal Sur döntsd el melyik tulajdonságok a fontosabbak neked, és válassz a szerint
Írta 2008. március 30. - 22:41

az a fox szerintem 140-et mozog nem átütõs és 1,9 kg 510 mm körüli beépítési magasságal......szerintem bele lehet tenni abba a mongoose-ba egy max 150et mozgó villát (olyant ami nem kõ nehéz), az sem egy gyík váz. persze tudom, 100mm-es mozgáshoz van tervezve, de nem hinném, hogy gond lenne vele, ha csak nem tolod nagyon durván..
persze a domain az felejtõs, túl nagy,én még egy coiler-be sem tenném be. a fox meg 160at mozog, ami szintén sok, de érdemes lenne megnézni a beépítési magasságát (ugyanakkora mint egy 150et mozgó dropp offé) és a súlyût. ha még is túl sok akkor válaszd a pike 426-ot, az súlyban is elmegy

Írta 2008. március 30. - 22:37

persze a domain az felejtõs, túl nagy,én még egy coiler-be sem tenném be. a fox meg 160at mozog, ami szintén sok, de érdemes lenne megnézni a beépítési magasságát (ugyanakkora mint egy 150et mozgó dropp offé) és a súlyût. ha még is túl sok akkor válaszd a pike 426-ot, az súlyban is elmegy
Írta 2008. március 30. - 22:19

a menõmanó frírájderek meg olyanok amilyenek. én nem tartozom közéjük, még ha össztelósom is van /lesz/. amit a magyar dh-pályákról írtál, tökéletesen igaz,egyetértek veled. nem akartam megbántani a srácot, ha õ annak gondolja, legyen. ne az én feladatom okítani arról, hogy Nóóóóórmális???
mondjuk azért a cube-os srácot megnéztem volna, mit kezd az ördögorommal.
u.i. nekem sem azért lett össztelósom, mert a merev kevés lett volna, pusztán kényelmi okok miatt. meg egy jó vételnek köszönhetõen.
Írta 2008. március 30. - 22:17

Írta 2008. március 30. - 22:14

Majd kérdezd meg Vizdit, hogy szerinte mi a különbség a cross-county és a downhill között...
õ zúzott le a Libegõ alatt egy CC-géppel, nem? (tippelhetek: semmi?)
Írta 2008. március 30. - 22:10

Majd kérdezd meg Vizdit, hogy szerinte mi a különbség a cross-county és a downhill között...úgyhogy nem minden a bicikli, ezt felejtsük már el...ahogy azt is, hogy az a DH, amit itthon mûvelnek.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. március 30. - 22:04

két dolog: egyrészt szerintem a dh össztelós bringánál kezdõdik, abból sem a tesco változatnál.
a merida 9 kilós karbon össztelósa szerintem mindkét követelménynek megfelel...