Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
:) :)
Az alkatrészek hiánya gondolod, hogy az összes többire nem ugyanúgy jellemzõ? 1-2 éves cucchoz sokszor már csak külföldön találsz akármit, kivéve talán, ha gyorsan kopó témáról van szó, ami éveken át ugyanaz, de a Biker még ilyet se tart nagyon, és nem mondhatni, hogy jobb lenne, mint a Mali...

Na mind1, én csak annyit mondok, h mind egykutya, de az embereket könnyû felültetni, és megetetni velük sok maszlagot.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

nem értme mért kell szidni a marzót.
57 ezerétt milyne más márkánál talál az ember 55 szintû villát vagy 80 ért 888szintet? ujonnan..
most divat lett szidni a mali miatt mert ott tényleg gáz a hozzáállás de 1-2 selejt mindig van
pl havernak 3 napos totemje köpte az olajat és elbaszódott benne a menet a fék rögzítésnél
meg sorolhatnám háyn törött boxxerrõl hallottam meg ilyesmi.
akkor a rock shox is szar?

itt az aránnyal van inkább a baj... marzo 50 gyártott/1 szar, rs 200/1 kb. itt a vita amúgy is inkább arról folyik, hogy JELENLEG, MAGYARORSZÁGON milyen villát érdemes venni. és a Mali igen sokat ront a marzo helyzetén, ez tény. a marzonak is vannak (voltak)jó villái, de jelenleg az rs jobb. és aki ilyen felhasználásra keres villát, szerintem inkább megfizeti azt a plusz 20-30 ezret, mint hogy állandóan fosson, hogy ha szarrá megy a villa, nem tudja használni jó hosszú ideig alkatrész hiányában. és örülhet, hogy ha nem rontanak el rajta valamit a malinál.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nem értme mért kell szidni a marzót.
57 ezerétt milyne más márkánál talál az ember 55 szintû villát vagy 80 ért 888szintet? ujonnan..
most divat lett szidni a mali miatt mert ott tényleg gáz a hozzáállás de 1-2 selejt mindig van
pl havernak 3 napos totemje köpte az olajat és elbaszódott benne a menet a fék rögzítésnél
meg sorolhatnám háyn törött boxxerrõl hallottam meg ilyesmi.
akkor a rock shox is szar?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem az ezredforduló környékére gondoltam :) Múlt évi, azt hiszem. De az tuti, h már volt vagy 3 féle tripla 8, mikor vettük õket. 5 évvel korábbi Marzo az azt jelenti, h dög nehéz, mert a 02-es törõs darabok után 03-ban fehér törpe kaliberû túlépített cuccokat nyomtak ki :) Monsterbõl is a 01-es/02-es volt a legjobb, aztán elkezdtek orrnehezékeket gyártani :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Õszintén szólva, nem tudom, mi a jelenlegi kínálat, nemhogy a Málinál, de úgy nagyon a Marzoét sem ismerem. Volt egy olyan telóm, amit egy barátom is használ most, hogy Mr./Jr./Super T vagy melyik, és sztem nagyon jó példa egy masszív-olcsó-belépõ szintû-használható lejtõzõs/zúzós teleszkópra. Nem tudom, h ebben az évben van-e, de az tetszetõs darab. Sajna nekem többel nem volt tapasztalatom mostanában, de pl. a 66-ot elég elégedetten használják nem csak nálunk, de világszerte is.

na most az hogy 5 évvel ezelõtt..az egy dolog

útóbbi idõben azért elég sokat tettek érte hogy ne legyen jó hírûk....erre már csak bonusz a mali hozzáállása.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

2-t mondj a jelenlegi kinálatból .

Õszintén szólva, nem tudom, mi a jelenlegi kínálat, nemhogy a Málinál, de úgy nagyon a Marzoét sem ismerem. Volt egy olyan telóm, amit egy barátom is használ most, hogy Mr./Jr./Super T vagy melyik, és sztem nagyon jó példa egy masszív-olcsó-belépõ szintû-használható lejtõzõs/zúzós teleszkópra. Nem tudom, h ebben az évben van-e, de az tetszetõs darab. Sajna nekem többel nem volt tapasztalatom mostanában, de pl. a 66-ot elég elégedetten használják nem csak nálunk, de világszerte is.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

ideiek télleg eléggé félresikerültek. (De szeritnem pl egy 2006os(tudom, idei kinálatról volt szó) rc2x-et semmise überel mozgásra, bár nemis volt olcsó:chin:)

55 vs. pike meg annyi h sztem a pike szebben mozog meg könnyebb is és több az állitási lehetõség, viszont az 55bõl kapsz olcsón is,de az keveset állitható de erõsebb lehet egy pike-nál

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

. Úgyis az a trend most, hogy a Marzo szar, a Fox meg mekkora királyság :P Pedig vannak a Marzonak eléggé best buy villái, csak épp azokat innen nem használja senki.
?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Miért ne? Az is elmond valamit, h egy ilyennel találkozott. Az meg külön hasznos, ha el tudja mondani, h mit produkál ilyenkor a teló. Sztem ez is egy hasznos vélemény, kattanjunk le róla, mindenki képes a megfelelõ fenntartásokkal kezelni az itt írtakat. Úgyis az a trend most, hogy a Marzo szar, a Fox meg mekkora királyság :P Pedig vannak a Marzonak eléggé best buy villái, csak épp azokat innen nem használja senki.
Dühöngés OFF

A villanyakaknál a megvastagított rész, amire rá kell ütni a kormánycsapágy legalsó gyûrûjét, milyen átmérõvel bír? ~29.8-30 mm okkés neki?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hányszor mondjuk el, hogy te egy leharcolt pike-ot fogtál ki! Az alapján inkább ne mondj véleményt!
Sokunknak hibátlanul mûködik, természetesen megfelelõ karbantartás mellett.

A sebesség mindent megold.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

;737880']hát az biztos, h két bringa kéne, viszont most egy van és lehet hogy a vázat cserélem...de sztem jó lesz bele a pike.
csak az is a bajom, hogy megveszem használtan a pike-ot aztán ha elakarnám adni, akkor jobban leesne az ára(kb egy év múlva), mint a 07es domainnek

ez hülyeség, a legalapabb verzió az 55R és elég buta pl a pike-hoz képest. viszont tényleg jó árban van és gondoltam is rá, viszont a malinál csak 160as van.

szervizbe vagy akárhol le tudják 140re csökkenteni..
pike max útállításba meg lockban okosabb, de az útállításnál számolni kell azzal h gyakran letekerõdik magától 95 re a teló ha ugrál az ember(tapasztalat)
de mindenki azt vesz amit akar

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
Lehet, h akkor Pike lesz a befutó, azért a dirtöt nem komoly szinten nyomnám, hanem csak kisebb ugratókon(de valószínûleg csak a nyáron csinálnám, mert szeptembertõl pesten tanulok és ott már inkább zúznék...már amennyire ott lehet)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Szerintem vegyél Drop Off-t.

Az kimozog mindent, még a 20 centis lukat is...és hiába reped bir az mindent.
Ugyis csak a marzo tud villát gyártani, az összes többi szar, a boxxer törik, a domain köpi az olajat, a pike meg szarul mozog. Aki Foxot vesz az meg ****.
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

;737789']ezzel nem sokat segítettél :)
nagyon sokan dirtölnek pike-al...még annyi, h az egyk 2005ös(de 07tõl lett használva) a másik meg viszonylag néhány hónapos
a két villa közt kábé 700-800 gramm a különbség, azt nagyon megérezném, ha tekernék vele(most is 2,3 kilo a teló elõl)

sokan dörtölnek, meg sok pikeot is törtek.. nem szeret oldalról leérkezni.

fullyba kicsi.

Mindjárt ki is dobom a 150et mozgó coilerembõl.... istenem.. ennyire ne legyünk már hülyék, vagy legalább ne mondjuk el másnak. Segítséget kért, nem okoskodást.

Én a Pike-ot ajánlanám. (bár soha nem vennék használtan villát.)

edit: komolyan azt mérlegeled, hogy mennyit fogsz vele bukni ha eladod? nane... :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
hát az biztos, h két bringa kéne, viszont most egy van és lehet hogy a vázat cserélem...de sztem jó lesz bele a pike.
csak az is a bajom, hogy megveszem használtan a pike-ot aztán ha elakarnám adni, akkor jobban leesne az ára(kb egy év múlva), mint a 07es domainnek

szinte minden paarméterében jobb az említett 2 villánál.

ez hülyeség, a legalapabb verzió az 55R és elég buta pl a pike-hoz képest. viszont tényleg jó árban van és gondoltam is rá, viszont a malinál csak 160as van.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Komoly, megalapozott vélemény; mint a Pike esetében is anno.:chin: Marzón kívül tudsz ajánlani bármilyen más márkát egyáltalán?:confused:

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
domaint ne, egyik haveromnak volt és elhajlott a becsuszoja... pedig nem is kapott sokat, csak egy longon akadt ki vele, ráadásul nem is mozog szépen sztem, és 3 hónaposan köpte az olajat.
pike merevbe jó sztem meg bírhajta a dirtöt(bár én nem szerettem mikor nekem volt, nem mozgott rendesen és köpte az olajat de én fogtam ki valszeg szart) de fullyba kicsi.
55 nem esélyes? lehet merevbe is 140 uttal, majd fullyba is 160 úttal, igaz csak belül állítható.
és 56 ezer, újonnan, és szinte minden paarméterében jobb az említett 2 villánál.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

;737789']
nagyon sokan dirtölnek pike-al...

valóban sok a hülye, aztan meg sirnak, hogy nincs rá garancia....
Lehet, hogy 2 bringa kéne neked? :)

----

FÁJVÓ

----

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
ezzel nem sokat segítettél :)
nagyon sokan dirtölnek pike-al...még annyi, h az egyk 2005ös(de 07tõl lett használva) a másik meg viszonylag néhány hónapos
a két villa közt kábé 700-800 gramm a különbség, azt nagyon megérezném, ha tekernék vele(most is 2,3 kilo a teló elõl)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

;737734']merevvázba kellene(14.5")
tekerni is szeretnék vele, meg durvulni is ez a baj
mindkettõ állíthatós szóval a 115mmes domain út nem sok bele...
amúgy am/fr(tehát felfelé tekerek[minél jobb teljesítménnyel] lefelé meg úgy megyek ahogy csak tudok...viszont a dirtöt is bevállalom ilyenkor szépen leraknám 90/115mmre)

olyan villad nem lesz, ami mindenre jo, ezzel gondolom te is tisztaban vagy.
Ha felfele is tekersz, akkor egyertelmuen Pike, viszont azzal meg a dirt-öt hanyagolnam, nem arra valo. A domain-t meg nem tekeresre talaltak ki, raadasul dognehez.

----

FÁJVÓ

----