Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Hellotok! 50kg-os xc-s lánynak melyik teló lenne az ideális (melyik mozogná jobban ki az útját?)? RS Dart 2 v. Suntour XCR? 17k mind2, nyomkodtam mindkét telót, alattam a dart (80kg) mozgott kb. 50mm (már be volt kopva), nemrég egy bevásárló kp.-ban csalódtam az XCR-ben (elég puha, mintha 50-60kg közé hangolták volna), mert meglepõen jól mozgott. Lehet, hogy csak véletlen, vagy tényleg jobb az XCR? Lehet még kapni fehér lábú+fekete becsúszós XCR-t?, úgy emléxem volt/van ilyen...

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
üdv

2006os manitou stance flow 150-120 RTWD teleszkópot szeretnénk házilag kipucolni és olajcserélni.
Ha valaki tud ennek a telonak a szerelésénél felmerülõ buktatórol vagy valami turpisságról, kérem jelezze (gondolok itt pl. arra hogy a stance blunt-ba alulrol is kellett olajat tölteni)
elõre is köszönöm
üdv
Jani

juhatam

juhatam

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Most vettem egy kerékpárt az öcsémnek (összteleszkopos) és az a problémám hogy eléggé nyikorog a hátso teleszkopnál valami.Pl ha gödörbemegyünk vele vagy stb. Probáltam már beolajozni kis levegõt is engedtem ki belõle mert olyan merev volt az egész h semmi csillapítása nem volt. Mellesleg szerintem egy 180 ezer forintos terep cangának nem kellene nyikorogni. Aholvettem mondták h vigyen vissza (Decathlon), de ott is olyan balfékek hogy még a váltot is csak 20 perces szenvedéssel tudták normálisan beállítani.
Ha esetleg valaki tudja a megoldást vagy h mi lehet a hiba és hogy kéne megoldani annak nagyon megköszönném a segítséget!

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

Van egy ugyanilyen telóm. Ha 120 látszik ki akkor csak 100at mozog...
nem lehet jobban kihúzni. Bármit csinálsz vele jobb nem lesz (egyedül a csattogást lehet megszüntetni gumi alátétekkel).

Akkor nem próbálkozom semmivel,csak egy matrica csere, és festés :)
Vagy esetleg eladom, és veszek használtan 20k-rt vmit, de sztem nem :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
TINI :) becsúszós boxxert érdemes vagy szabad még venni vajon?!
mennyire lehet elfáradva?

meg hogy mit lehet kell cserélni rajta..volt egy 03as wc,de azt Misi már megdolgozta mielõtt hozzám került.

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

karbon láb? akkor az kuka...

Van ismerõs aki javít ilyeneket ;) Easton EC90 nyeregcsõ, ugyanilyen kormány volt a legutóbbi áldozata, de csinált már Gaint XTC vázba is karbonpótlást ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Csak hogy jobban nézzen ki.

Nincs mit mondanom..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Van egy ugyanilyen telóm. Ha 120 látszik ki akkor csak 100at mozog...
nem lehet jobban kihúzni. Bármit csinálsz vele jobb nem lesz (egyedül a csattogást lehet megszüntetni gumi alátétekkel).

A sebesség mindent megold.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Csak hogy jobban nézzen ki. Nem durvulok vele, úgyhogy ez is elég:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Miért akarsz egy MZ compot tuningolni? :-/

a több rugóút ellenére sem fog szépen mozogni, ellenben jobban fog kolbászolni.
Vegyél egy másik villát.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

rain91: Szerintem az a válla amire te gondoltál. Amit átfestenél feketére. Azt mondod most 120mm. Ezt mérted ami látszik, vagy ennyit megy le? A gyári beállítása ennek 105 mm. Ha most 120mm akkor már nem lehet tunningolni. Az mz comp ETA ban volt állítási lehetõség 105mm-rõl 120mm-re.

Ennyi látszik. Akkor az elõzõ tulaj már megbabrálta?

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
rain91: Szerintem az a válla amire te gondoltál. Amit átfestenél feketére. Azt mondod most 120mm. Ezt mérted ami látszik, vagy ennyit megy le? A gyári beállítása ennek 105 mm. Ha most 120mm akkor már nem lehet tunningolni. Az mz comp ETA ban volt állítási lehetõség 105mm-rõl 120mm-re.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Helló
Van egy Marzocchi MZ comp 05-ben vett telóm. Olvastam, hogy meglehet tuningolni, hogy több legyen a rugóút. Most 120mm.
Megpróbálkoznék vele, de mit kell csinálni? Van benne valami gumi(lekoppanás ellen), és azt ki kell venni?
Zsírt hova rakjak? Még lehet valamit csinálni a telóval, hogy jobb legyen?
Van a nyakon (asszem az a nyak) 2 állító, mind2 oldalon. Gondolom ezzel a keménységet lehet állítani, de mindkét lábnál külön állítja? Amúgy nem érzem, hogy keményebb, vagy lágyabb lesz, ha állítok rajta.
A nyak"at at érdemes lenne átfesteni feketére?
Kösz.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Sziasztok!
Van nekem egy RST GILA T6 plus villám. Maratonokon és xc versenyeken használom. Jelenleg 120-ból 55-60 at mozog ki, de azt is extrém körülmények között. Normál tekeréskor meg se moccan. (70 kiló vagyok) Azt hallottam, hogy egy olajcserével nagyon jó mozgást ki lehet hozni belõle. Szerintetek érdemes ebben a szakágban egy jobban mozgó teló vagy ez is jó? A tekeréstõl sok energiát nem vesz el..:)
üdv
Rimó

ha elasztomeres és az elasztomer a rugó közepében van, akkor dobd ki belõle az elasztomereket.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
még jó h olajat hírbõl sem látott az a villa. zsíros kenésû. esetleg azt meg lehet nézni h amit a cikkekk özt telótuningban írnak h zsírt olajjal keverni hátha finomabban mozogna kicsit. Maraton/XC-re inkább Rock Shox Recon/Reba ha nem számít a súly akkor Tora.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Sziasztok!
Van nekem egy RST GILA T6 plus villám. Maratonokon és xc versenyeken használom. Jelenleg 120-ból 55-60 at mozog ki, de azt is extrém körülmények között. Normál tekeréskor meg se moccan. (70 kiló vagyok) Azt hallottam, hogy egy olajcserével nagyon jó mozgást ki lehet hozni belõle. Szerintetek érdemes ebben a szakágban egy jobban mozgó teló vagy ez is jó? A tekeréstõl sok energiát nem vesz el..:)
üdv
Rimó

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
csak most tudtam írni..ja nem karbon csak a bevonata az ezeknek a villáknak,alu lába van
:rocketman

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
karbon láb? akkor az kuka...

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
helló!
lesz nekem egy pazzaz villám aminek fenn körbe van repedve a lába,nemtudjátok nem lehet az vhogy anyag potlással megcsinálni?,vagy új láb?
köszi
:rocketman

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
No nem lett magura telóm :( ebayen 1 sz@ros euroval beelõztek :mad: mindegy, ez van... majd nézek mást