Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

game91

game91

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
sziasztok!
azt szeretném kérdezni h véletlen nem tudjátok-e h lehet-e ,és ha igen honnan, szerezni boxxerhez ezt a gümi ütközõ gyûrût/bakot?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
azért a két villa roppant más kategória. a z150 inkább korai 66 míg a pike egy all mountain / light enduro villa. + a z150 sokkal magasabb. viszont kb egy atomtámadást is túlél :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nem egy kategória a két villa

z150 naggyon magas!! mérj mielõtt veszed! én imádtam,de letépi a merevváz fejcsövét :D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
Brezo: én a pike-ot max évente kipucolom és olajat cserélek benne. másfél éves korában tönkrement benne egy o-gyûrû és most cseréltem benne szimeringet 2 éves korában. de ezeket a marzoban is +csinálnám ennyi idõközönként.

ebbe a vázba a pike talán jobban passzol az alacsonyabb beépítési magassága és a kisebb súlya miatt.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Ki melyiket választaná és miért?
Merevvzázas hardy1-be kéne 1 teló. DH-zgatok vele, meg FR szerû dolgok, 95kg-ommal... :)

Namost Pike 426 vs. Bomber Z150 ETA... elvileg talán jobb a pike és könnyebb, de sokan mondják, hoyg nagyon szervízigényes és sokat kell rákölteni. A Marzó meg igénytelennebb szervíz szempontból?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

ezt regen Pace-nek hivtak, csak fuzionalt a ket ceg. [mar nem emlexem melyik vette meg melyiket]

nem vagyok nagy Pace hivo, nem mozognak tul szepen, de elvileg a DT kicsit atdolgozta az osszes modellt, mielott rajuk rakta a sajat matricajat

OK, és egy RS SID WC ('07) kontra DT XRC 80 RL-nél mondjuk melyik lenne a befutó? Merevség-tartósság, szervizintervall ... mondjuk az utolsó nála kilõve:scared: .
Mondjuk a dizájnból nálam a DT a favorit, de más szemszögbõl fekete ló.
A becsúszókra még kíváncsi leszek, hogy tartós e rajtuk az anódizálás, vagy elõjön e rajta a korábbi Manitou betegség :chin:
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezt regen Pace-nek hivtak, csak fuzionalt a ket ceg. [mar nem emlexem melyik vette meg melyiket]

nem vagyok nagy Pace hivo, nem mozognak tul szepen, de elvileg a DT kicsit atdolgozta az osszes modellt, mielott rajuk rakta a sajat matricajat

To begin with, the basic spring and damping design will remain the same. DT has focused on fine tuning the small details. Things like seals and bushings have been targeted to improve the reliability of the original Pace fork. The finish of some of the surfaces was pretty raw on the Pace manufactured forks. We will be investing a little more time in machining to make the forks more reliable.
The finish on the Pace inner legs was perfectly smooth. DT found that the glass like suface actually added stiction as the seals would adhere to the surface. A slightly rougher surface prevents the rubber seal from 'suctioning' to the inner leg and allows the oil to better lubricate the seal. Most of the smaller internal parts that control the damping are now made in Switzerland.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Valakinek van infója a DT XRc 80 RL telóról, egyik csapatársam szerzett egyet és kiváncsi volna mire számíthat. köszi
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ezt most olvastam. Hogy értendõ, hogy jobban mozog? Egy helyben nyomogatva, vagy terepen?

nem szoktam nyomogatva véleményezni telókat...

de azért a különbség nem szignifikáns, és van olyan váz ahol fontos az útáll0tás.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

én a stumpiban asszem lecserélem a talast 120 RLC-re
valahogy úgy van kitalálva az a váz hogy 120-on jó a teló , szinte mindig úgy használom, akkor meg minek az útállítás....+ azért az rlc, csak könyebb 20 dekával és tényleg szebben mozog ...

Ezt most olvastam. Hogy értendõ, hogy jobban mozog? Egy helyben nyomogatva, vagy terepen?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
jól emlékszem hogy a 150es travisben alátétpakolással lehet 170mm utat elrni?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amire eddig 20 féle választ kaptam: adott egy marzó drop off4 átütõs 150-es teló. Kotyog a bal becsúszó picit. Ez mennyire javítható? Mennyiért és hol lehetne szervizelni??? Lehet-e ilyen perselyt kapni Mo.-on, vagy esztergáltatni szokták(merthogy ezt is hallottam)???
Hallottam már 1000Ft-os anyagköltségtõl 15E-ig.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
What Mountain Bike c. újság teszteje 2008. 05.
short travel xc forks 0-10 pont

marzocchi mx pro: 8 pont ,180 (az ára fontban)
marzocchi maraton corsa lt: 6, 299
Marzocchi xc 700 ATA: 8, 550
RS Reba race :8 ,340
RS Recon Race: 8, 310 (WMB value ajánlással)
Manitou R 7 Absolute: 8, 450
FOX F 100 RLC: 9, 509
Magura Durin :9 , 499 (WMB Gold ajánlással)
FOX F 120 RLC: 9, 509 (WMB Gold ajánlással)
DT swiss xrc 100 :7, 599
White Bross magic: 6, 600

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

kezdõdik... :)
daci, ha nagy leszel felveszlek marketingesnek. de tényleg.

na de ezt figyeljétek:

http://www.spinner-u...aeris-pro01.htm

a bos gyártja bele a csillapítást. na erre varrjatok gombot. és 1135 gramm.
nem kell most, hogy tuti kolbász. keresgettem a neten, merevebb, mint az utolsó elõtti sid.
esetleg van ilyen valakinek? egy haver villát akar és ez most befutónak tûnik.

tavaly lehetett SPINNEReket kapni itthon is. Volt egypár de eltüntek

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
kezdõdik... :)
daci, ha nagy leszel felveszlek marketingesnek. de tényleg.

na de ezt figyeljétek:

http://www.spinner-u...aeris-pro01.htm

a bos gyártja bele a csillapítást. na erre varrjatok gombot. és 1135 gramm.
nem kell most, hogy tuti kolbász. keresgettem a neten, merevebb, mint az utolsó elõtti sid.
esetleg van ilyen valakinek? egy haver villát akar és ez most befutónak tûnik.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Szerintem meg pont azér vesznek Marzót itthon mer ugyse lesz baja, meg elég igénytelen villa, nemkell vele törõdni. Ha meg szar az már a boltba kiderül. Nekem is volt már 3om Marzóm és eggyel se volt baj, elég sok elvétett ugrás után se(Manitou-m is volt Dropoff költségvetésû és a két teló közt ég és föld volt a külömbség).

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Sziasztok !

Kinéztem magamnak ezt a telót: Manitou Sliver Elite Air FFD-R
Légyszi segítsetek, írjatok róla pár véleményt. Fogalmam sincs, hogy mennyire számít jó/rossz telónak. Hobbi bringás vagyok, csak semmi durvulás. (Egyenlõre :) ) TFS 900-as vázba lesz, bringaúton és erdõben földúton használnám 50-50 %-ban. bikemarketen 48.000 az ára, viszont nincs hozzá lock-out egység és gondolom majd pumpa is kell hozzá.
Szerintetek megér ennyit, megvegyem ?

Elõre is köszi a válaszokat !

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
daci: ismersz másik villát, mint marzo meg RS ?
csak úgy kérdezem, mindentõl függetlenül.

ha nem függetlenül kérdezném, akkor csak szimplán megállapítom, hogy butaság amit magyarázol.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nekem pl nem lenne plusz 20-30 ezrem az tuti. itt ez majdnem 50%os felár.
és nekem eddig mindegyik marzó rendesne mûködött, leszámítva h elrepedt az egyik dropoffom
de repedten is hazsnáltam ugy fél évig és semmi baja nem volt, nem rpeedt tovább, csak vmit szarul csináltak a vállon, de törésrõl nemigazán hallottam.
a dropoff triple szintén hibátlan volt, a kisbicomba levõ 130as dropoff szintén az
és ez az 50:1 200:1 arány sztem hülyeség, épp az h én sokkal több szar rs-ról hallottam mint marzóról. lehet xc-re jobbakat gyárt, én nem tom de dh-fr-re tuti nem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

:) :)
Az alkatrészek hiánya gondolod, hogy az összes többire nem ugyanúgy jellemzõ? 1-2 éves cucchoz sokszor már csak külföldön találsz akármit, kivéve talán, ha gyorsan kopó témáról van szó, ami éveken át ugyanaz, de a Biker még ilyet se tart nagyon, és nem mondhatni, hogy jobb lenne, mint a Mali...

Na mind1, én csak annyit mondok, h mind egykutya, de az embereket könnyû felültetni, és megetetni velük sok maszlagot.

Kala, azért ez messze nem igaz.

és legkevésbé sem az alkatrészhiány, de mikor pl 3 db top kategeróas telóból 2-t 0 kilóméteresen perselyezteni kell azért az elég gáz.

vagy tudok Neked mutatni oem Z1-et aminek a mozgása kb a 8 Ft-os RST-re emlékeztet. de viccen kívûl.

ettõl független jövöre bevállalok egy 44-et, majd kiváncsi leszek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való