Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hehe ez enyhe visszalépés :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
travis után 55r?
mi ebben a ráció?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
55r egész pontosan a jelölt..travis után lenne..scottban éppen vgy a tomacba még nem tudom...

lényeg h a mrazó sárvédõmet fel tudjam végre rakni :D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
igen most vettem, eddig 2x voltam vele hegyen.
valóban darabos még kicsit néha a mozgása, meg néha letapad kicsit,fõleg pálya elején (gondolom be kell kopnia) meg a rugó zörög benne(tipikus marzó hiba)
viszont pályán nagyon jó, tág határok közt állítható visszautcsili, stb
sztem talán egy régebbi 66 vf szintjét megüti ha bekopik rendesen. eddig nem bántam meg h megvettem.
párszor próbáltam 2004es z150et nekem az én 55öm jobban tetszett, bár a z1 nem volt már darabos, meg gyanithatóan könnyebb, ismerõs szerint 2 kiló körül van a villa, szemben a 2,7 kilós 55-ömmel meg eta stb ami ilyne all mountain-enduro-soknak jól jön.
merevbe lehet inkább z1et vennék, fullyba egyértelmûen 55.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

nézz utána asszem 575mm körül van..

55ös marzókról mi a vélemény?!

daci most vett. Egyenlõre ahogy nyomkottam eléggé darabos de megkéne várni hogy bekopjon. meg asszem egy tst2-t próbáltam. Az annyira nem gyõzött meg

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nézz utána asszem 575mm körül van..

55ös marzókról mi a vélemény?!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

no látam nagy z150fr topic lett itt :)

használtam egy-1,5 évig kb a villát,midnere,tekertem vele elég sokat,akadtam ki dörtö is vele sokszor,ugrottam pár csõröst 102kilómmal meg eyg scott octae majd egy giat ac team vázban volt..mindkettõ 15cm körül mozgott hátul,iszony öszehangban volt az eleje-hátulja.
nagyon könyen beállítható volt,félévenként cseréltem olajat,feleslegesen,mert semmi színe nem volt még.papucs..amit tõem kapott és em esett szét,hidd el bíri fogja..
magas villa,178as boxxernél jóval magasabb.
eta jó ha mászol is vele sokat,piros/sárga rugó van benne,ami kb azt jeneti hogy 70kiló alatt normál használat mellet kb 10cm fog mozogni..ez egy elég extrém felhaszálású villa/volt arra tervezve hogy a csóka majd ugrik egy két nagyon és ne koppnajon fel..nekem kb 13cm mozogott végig,a maradék kettõ az meg már beton progresziv volt,ami jó is volt úgy..

ha valami kérdés van írj

köszi albertfish!
van kérdésem: mennyi az annyi, mármint a beépítési magassága, mert nekem egy merevfarú FR vázba menne ami 160 mm útig ok, de ha ez túl magas akkor lehet, hogy már gázos, és jobban járnék a 07es z1 sporttal...:confused:
egyébként télen 92 nyáron 86 kiló szoktam lenn szóval így valószínûleg rendben lenne a mozgása.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Az SL verzióba van asszem negativ levegõ is azzal tudod könnyen a súlyodhoz puhitani meg a megindulást beállitani

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
no látam nagy z150fr topic lett itt :)

használtam egy-1,5 évig kb a villát,midnere,tekertem vele elég sokat,akadtam ki dörtö is vele sokszor,ugrottam pár csõröst 102kilómmal meg eyg scott octae majd egy giat ac team vázban volt..mindkettõ 15cm körül mozgott hátul,iszony öszehangban volt az eleje-hátulja.
nagyon könyen beállítható volt,félévenként cseréltem olajat,feleslegesen,mert semmi színe nem volt még.papucs..amit tõem kapott és em esett szét,hidd el bíri fogja..
magas villa,178as boxxernél jóval magasabb.
eta jó ha mászol is vele sokat,piros/sárga rugó van benne,ami kb azt jeneti hogy 70kiló alatt normál használat mellet kb 10cm fog mozogni..ez egy elég extrém felhaszálású villa/volt arra tervezve hogy a csóka majd ugrik egy két nagyon és ne koppnajon fel..nekem kb 13cm mozogott végig,a maradék kettõ az meg már beton progresziv volt,ami jó is volt úgy..

ha valami kérdés van írj

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
marzonak kopnia kell, rs-nek meg nem. ennyi ...

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
oksi, köszi szépen!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
darabos es tapados volt.

tul sokat nem tudok rola, mert ez egy uj telo volt, amit uj allapotban el is adtam, csak egy probakor erejeig raktam ossze. igy merevsegrol meg a papucs hosszutavu hasznalhatosagarol nem tudok nyilatkozni, de ahogy nyomkodtam, hat igazan nem teteszett. progressziv, de nem csak a vege fele kemenyedett, hanem ugy kb a rugout feletol. az en 70kilom alatt max 10 centit mozgott ki. lehet puhabb rugoval jobb lett volna, es lehet hogy ha a szimmeringek meg a perselyek bekopnak akkor a mozgasa is szebb lesz. viszont a tora szerintem mar alapbol jobban mozog, volt reconom az is, a de hogy rugos villat is mondjak ne csak levegoset, a fox vanilla is dobozbol kiveve 100szor erzekenyebb volt. vagy a regebbi marzo Z1-eseim pl
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Tamas, az mit jelent nálad, hogy túlzottan nem voltál elájulva a mozgásától, mondjuk egy RS tora kategóriájú villához képest érzékeny, felkeményedik az útja végén, merev, a papucsa nem hullik szét?az nagyon kis fosikának tûnik képrõl...a 07es Z1 sportnak sokkal barátságosabb a papucsa, nem?és az áttervezett váll is meggyõzõbb képrõl.mégis inkább melyiket ajánlanátok?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem volt Z150-em, de tulzottan nem voltam elajulva a mozgasatol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

és mondjuk 2004es z150 FR vagy 2007es z1 sport RV?
a z150 frnél nem tetszik nagyon a tengelyrögzítés...:confused:
szerintetek?

a z150en szebben mozog és több fontos állitás van rajta, a z1 sportnak meg ujratervezett a válla, bár nemtudom h a 150ek repednek-e, de szerintem nem

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

:D Hát ahogyan nézegettem a mostani Drop Off IV-emnél nem nagyon magasabb a beépítési magassága.

azért nézd meg, hogy az a "nem nagyon" az mennyi. én azt a villát inkább egy össztelósba tenném.

fox van 160-nak a beépítési magassága ugyanakkora mint a 150et ficcenõ dropp offnak pedig a fox 1 centivel többet mozog. ezt most csak úgy leírtam.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
és mondjuk 2004es z150 FR vagy 2007es z1 sport RV?
a z150 frnél nem tetszik nagyon a tengelyrögzítés...:confused:
szerintetek?

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Valaki az aprón árult törött vállú Marzó Drop OFF IV átütõs 150mm OEM-et (króm becsúszók, fekete lábak és váll, a matrica fehéres szürke, olyan mint az enyém a képeken.)
Nem tudja valaki,h ki volt az, vagy az elérhetõségét?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

:D Hát ahogyan nézegettem a mostani Drop Off IV-emnél nem nagyon magasabb a beépítési magassága. És a Z150-ekbõl Az FR vagy SL vagy ETA... van valmai lényeges különbség? Az ETA az ok, de az SL és FR között?

valszeg nem magasabb, szal a vázad birni fogja. És az z150 is még a régi jó marzü idõszakból való. SL az az asszem ful levegõs, de javitsatok ki ha tévedek

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
:D Hát ahogyan nézegettem a mostani Drop Off IV-emnél nem nagyon magasabb a beépítési magassága. És a Z150-ekbõl Az FR vagy SL vagy ETA... van valmai lényeges különbség? Az ETA az ok, de az SL és FR között?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06