Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2008. June 24. - 10:36

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. June 24. - 10:35

Posted 2008. June 24. - 09:32

lényeg h a mrazó sárvédõmet fel tudjam végre rakni

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2008. June 24. - 00:31

valóban darabos még kicsit néha a mozgása, meg néha letapad kicsit,fõleg pálya elején (gondolom be kell kopnia) meg a rugó zörög benne(tipikus marzó hiba)
viszont pályán nagyon jó, tág határok közt állítható visszautcsili, stb
sztem talán egy régebbi 66 vf szintjét megüti ha bekopik rendesen. eddig nem bántam meg h megvettem.
párszor próbáltam 2004es z150et nekem az én 55öm jobban tetszett, bár a z1 nem volt már darabos, meg gyanithatóan könnyebb, ismerõs szerint 2 kiló körül van a villa, szemben a 2,7 kilós 55-ömmel meg eta stb ami ilyne all mountain-enduro-soknak jól jön.
merevbe lehet inkább z1et vennék, fullyba egyértelmûen 55.
Posted 2008. June 23. - 23:57

nézz utána asszem 575mm körül van..
55ös marzókról mi a vélemény?!
daci most vett. Egyenlõre ahogy nyomkottam eléggé darabos de megkéne várni hogy bekopjon. meg asszem egy tst2-t próbáltam. Az annyira nem gyõzött meg
Posted 2008. June 23. - 23:52

55ös marzókról mi a vélemény?!
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Posted 2008. June 23. - 16:58

no látam nagy z150fr topic lett itt
használtam egy-1,5 évig kb a villát,midnere,tekertem vele elég sokat,akadtam ki dörtö is vele sokszor,ugrottam pár csõröst 102kilómmal meg eyg scott octae majd egy giat ac team vázban volt..mindkettõ 15cm körül mozgott hátul,iszony öszehangban volt az eleje-hátulja.
nagyon könyen beállítható volt,félévenként cseréltem olajat,feleslegesen,mert semmi színe nem volt még.papucs..amit tõem kapott és em esett szét,hidd el bíri fogja..
magas villa,178as boxxernél jóval magasabb.
eta jó ha mászol is vele sokat,piros/sárga rugó van benne,ami kb azt jeneti hogy 70kiló alatt normál használat mellet kb 10cm fog mozogni..ez egy elég extrém felhaszálású villa/volt arra tervezve hogy a csóka majd ugrik egy két nagyon és ne koppnajon fel..nekem kb 13cm mozogott végig,a maradék kettõ az meg már beton progresziv volt,ami jó is volt úgy..
ha valami kérdés van írj
köszi albertfish!
van kérdésem: mennyi az annyi, mármint a beépítési magassága, mert nekem egy merevfarú FR vázba menne ami 160 mm útig ok, de ha ez túl magas akkor lehet, hogy már gázos, és jobban járnék a 07es z1 sporttal...:confused:
egyébként télen 92 nyáron 86 kiló szoktam lenn szóval így valószínûleg rendben lenne a mozgása.
Posted 2008. June 23. - 10:12

Posted 2008. June 23. - 10:08

használtam egy-1,5 évig kb a villát,midnere,tekertem vele elég sokat,akadtam ki dörtö is vele sokszor,ugrottam pár csõröst 102kilómmal meg eyg scott octae majd egy giat ac team vázban volt..mindkettõ 15cm körül mozgott hátul,iszony öszehangban volt az eleje-hátulja.
nagyon könyen beállítható volt,félévenként cseréltem olajat,feleslegesen,mert semmi színe nem volt még.papucs..amit tõem kapott és em esett szét,hidd el bíri fogja..
magas villa,178as boxxernél jóval magasabb.
eta jó ha mászol is vele sokat,piros/sárga rugó van benne,ami kb azt jeneti hogy 70kiló alatt normál használat mellet kb 10cm fog mozogni..ez egy elég extrém felhaszálású villa/volt arra tervezve hogy a csóka majd ugrik egy két nagyon és ne koppnajon fel..nekem kb 13cm mozogott végig,a maradék kettõ az meg már beton progresziv volt,ami jó is volt úgy..
ha valami kérdés van írj
Posted 2008. June 22. - 18:31

Posted 2008. June 22. - 16:19

Posted 2008. June 22. - 13:53

tul sokat nem tudok rola, mert ez egy uj telo volt, amit uj allapotban el is adtam, csak egy probakor erejeig raktam ossze. igy merevsegrol meg a papucs hosszutavu hasznalhatosagarol nem tudok nyilatkozni, de ahogy nyomkodtam, hat igazan nem teteszett. progressziv, de nem csak a vege fele kemenyedett, hanem ugy kb a rugout feletol. az en 70kilom alatt max 10 centit mozgott ki. lehet puhabb rugoval jobb lett volna, es lehet hogy ha a szimmeringek meg a perselyek bekopnak akkor a mozgasa is szebb lesz. viszont a tora szerintem mar alapbol jobban mozog, volt reconom az is, a de hogy rugos villat is mondjak ne csak levegoset, a fox vanilla is dobozbol kiveve 100szor erzekenyebb volt. vagy a regebbi marzo Z1-eseim pl
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. June 22. - 12:28

Posted 2008. June 22. - 11:48

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. June 22. - 10:50

és mondjuk 2004es z150 FR vagy 2007es z1 sport RV?
a z150 frnél nem tetszik nagyon a tengelyrögzítés...:confused:
szerintetek?
a z150en szebben mozog és több fontos állitás van rajta, a z1 sportnak meg ujratervezett a válla, bár nemtudom h a 150ek repednek-e, de szerintem nem
Posted 2008. June 22. - 10:45

Hát ahogyan nézegettem a mostani Drop Off IV-emnél nem nagyon magasabb a beépítési magassága.
azért nézd meg, hogy az a "nem nagyon" az mennyi. én azt a villát inkább egy össztelósba tenném.
fox van 160-nak a beépítési magassága ugyanakkora mint a 150et ficcenõ dropp offnak pedig a fox 1 centivel többet mozog. ezt most csak úgy leírtam.
Posted 2008. June 22. - 10:01

a z150 frnél nem tetszik nagyon a tengelyrögzítés...:confused:
szerintetek?
Posted 2008. June 22. - 00:00

Nem tudja valaki,h ki volt az, vagy az elérhetõségét?
Posted 2008. June 21. - 23:52

Hát ahogyan nézegettem a mostani Drop Off IV-emnél nem nagyon magasabb a beépítési magassága. És a Z150-ekbõl Az FR vagy SL vagy ETA... van valmai lényeges különbség? Az ETA az ok, de az SL és FR között?
valszeg nem magasabb, szal a vázad birni fogja. És az z150 is még a régi jó marzü idõszakból való. SL az az asszem ful levegõs, de javitsatok ki ha tévedek
Posted 2008. June 21. - 22:29