Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

ipari hulladék

Osztán meg mi bajod van vele?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kipostázzák, viszont csak hitelkártyával vagy Paypal-en keresztül tudsz fizetni. Ha egyedül rendeled, egyáltalán nem éri meg, mert a szállítási költség akár meg is haladhatja a rendelt termék árát. Egyébként kiváló termék. Salával vedd fel a kapcsolatot, és akkor megúszhatod olcsóbban is.

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Sziasztok!

Érdeklõdnék, hogy valaki rendelt e már http://www.enduroforkseals.com/ -ról, és ha igen, kipostázzák e magyarországra, megéri e az árát a szimering, mennyi idõ alatt ér ide stb...

Válaszokat elõre is köszönöm.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Azért ha ennyire értenék hozzá lehet nem merném szétszedni...
amugy hbsuspension.com, minden bizonnyal találsz róla szervízleírást, képekkel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

http://piacter.bikem...t=151676&cat=12

Valaki valamit tud errõl a telóról?

ipari hulladék
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
köszi szépen a tanácsokat szétszedem aztán megírom a fórumba h összetudtam -e rakni vagy szétgányoltam

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=151676&cat=12

Valaki valamit tud errõl a telóról?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

valaki tudna segíteni olajcsere ügyben?

manitou stance flow telómban szeretnék olajat cserélni, és kellene 1 kis segítség h milyen olajat tegyek bele mert fogalmam sincs, és hogy mennyit tegyek abból az olajból bele.aki segíteni akar az írja meg h milyen márkájú olajat vegyek és h naggyából mire kell odafigyelnem szétszereléskor

válaszokat elõre is kösz!!

Leszedsz a net-rõl Manitou Stance Flow Manual-t, és megtudsz mindent róla!
Általában 5W sûrûségût használnak,az a második szám nem lényeges mert azt jelenti hogy milyen hõnél hogy regál,milyen a viszkoszitás...pl 5W-20, 5W-30, 5W-40...
Az olajat ki tudod mérni pont mennyi kell,kiszeded a szelepet a tetejétõl leméred a két áteresztõ közepéig(a szelepet),ott van általában valami gumi gyûrû na odáig!!!Utánna fogod a telót és a szelepmenet tetejétõl(fentrõl-le)kiméred ugyan azt a távolságot az lesz az olaj szint magasság
Nekem Manitou Sherman van(ha fentrõl nézed ahogy ülsz a bicajon) bal lábban van a rugó a jobban az olaj

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
valaki tudna segíteni olajcsere ügyben?

manitou stance flow telómban szeretnék olajat cserélni, és kellene 1 kis segítség h milyen olajat tegyek bele mert fogalmam sincs, és hogy mennyit tegyek abból az olajból bele.aki segíteni akar az írja meg h milyen márkájú olajat vegyek és h naggyából mire kell odafigyelnem szétszereléskor

válaszokat elõre is kösz!!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Egy olyan kédésem volna, hogy mekkora SAG kell egy "long travel" AM villához, hogy az össz út kihasználva legyen. Tudom ez relativ:
*Bike geometrie
*terep
*Coil/Air
*súly
*% (lool)

Szóval arrol van szó, hogy egy Coilos 85-130mm Revelationt egy Fox Float RL 140mm cseréltem (+ Bringa)
A Revenél kb. 18% SAG-ot értem el, 65 kg vel + kb 5kg hátizsákkal. Az össz kihasznált út 128mm volt. (ikl. SAG, tehnikás AM teremen, originál rúgoval)

A Fox RL 140mm nél kimarad kb. 2cm, ami mindegy milyen SAG (13-25%)al van felfújva, nincs kihasználva. Szóval efektiv 100mm mozgatok egy 140mm villában!!???
Ugyanez a fenomén található a Revelation Airnél is, amiért sokat átépitenek Coilra.
A hátsó tag, kimozogja az "igért" utat.

Mi a véleményetek a dologról?

Tema!

Kérdések/prob/suly o.k

Vanila/Coil ok?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

sokkal kevesebb nyomás kell bele, nem baj ha a sag 30-35%

nekem a jó 100 kilóhoz 85 PSI van a telóban és most mozog kurva jól.

Az lehet hogy mozog......csak nem mozog ki 140mm ( de nálad a NN hátul 2000km után is alig kopik.. sry, nem tölem van, minden relaviv)

Szóval egy villa AM re 35% SAG gal, aminek az utosó 2 cm annyira progresziv, hogy csak 1,5m dropnál mozog....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Egy olyan kédésem volna, hogy mekkora SAG kell egy "long travel" AM villához, hogy az össz út kihasználva legyen. Tudom ez relativ:
*Bike geometrie
*terep
*Coil/Air
*súly
*% (lool)

Szóval arrol van szó, hogy egy Coilos 85-130mm Revelationt egy Fox Float RL 140mm cseréltem (+ Bringa)
A Revenél kb. 18% SAG-ot értem el, 65 kg vel + kb 5kg hátizsákkal. Az össz kihasznált út 128mm volt. (ikl. SAG, tehnikás AM teremen, originál rúgoval)

A Fox RL 140mm nél kimarad kb. 2cm, ami mindegy milyen SAG (13-25%)al van felfújva, nincs kihasználva. Szóval efektiv 100mm mozgatok egy 140mm villában!!???
Ugyanez a fenomén található a Revelation Airnél is, amiért sokat átépitenek Coilra.

sokkal kevesebb nyomás kell bele, nem baj ha a sag 30-35%

nekem a jó 100 kilóhoz 85 PSI van a telóban és most mozog kurva jól.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
*Bike geometrie
*terep
*Coil/Air
*súly
*% (lool)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jaja, lábon nem érdekelne, de itt...
(szaavazzáááá)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Ok, felhívom. Kicsit kellemetlen, mert kaptam ajándékot is, az is igaz, hogy új telót vettem, amin nem szabad fõleg fontos részen karcnak lenni.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

A szín jó nekem, nem tudom mennyire gond az a félcentis karc, tény, hogy nem felületi, mert látszik az alu színe, de nem is olyan mély, ujammal nem érezni semmit. Csak Én olyan ember vagyok, amit nem tökéletesen veszek, az idegesít. Az meg biztos, hogy nem én csináltam ,mert ilyenre nagyon vigyázok. Amúgy Pite neked még karcmentes a telód?

Most ne az esztétika zavarjon, kérdezd meg a boltot (is). Naná hogy karcmentes... egyedül a bowdenrögzítõm alatt van; az annyira nem zavar az utolsó fél centin, pláne hogy ott mindigis bowdenrögzítõ marad...
Lerakásnál vigyázok rá nagyon, szállításkor ami sérülhet ronggyal becsomagolom, úgy meg még nem borítottam meg a vasat hogy a becsúszó sérüljön..

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
A szín jó nekem, nem tudom mennyire gond az a félcentis karc, tény, hogy nem felületi, mert látszik az alu színe, de nem is olyan mély, ujammal nem érezni semmit. Csak Én olyan ember vagyok, amit nem tökéletesen veszek, az idegesít. Az meg biztos, hogy nem én csináltam ,mert ilyenre nagyon vigyázok. Amúgy Pite neked még karcmentes a telód?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Az sûrûn lesz piszkálva... hívd fel akitõl vetted, inkább most tegyetek vmit mint mikor már gyilkolássza szimeringet. És akkor ha cserét kapsz kérhetsz olyat ami stimmel színre is a vázadhoz, 1 szavazat arra hogy lesd meg a fehéreket és mattfeketéket is. :)

Nem szavaztál a szálás módjára amúgy...

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
kb 4cm-nél.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Hi!
Mennyire gáz, ha van kb fél centis körömmel érezhetõ (de ujjal nem) karc a becsúszón. Még új a villa, de csak most vettem észre.

Milyen magasan?