Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Ez a toldás foltozás elég gány dolog sajnos...és egy lejtőzős bicajban nem is túl jó ómen.

Sajnos itt csak a villacsere segít. 

A villanyak cseréje meg abszolút felejtős.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Ezzel tudod megoldani  http://ebike.hu/term...apter-magasito/

Mennyivel lett rövidebb és milyen kormánycsapágyad van, Ahead, integrált, félintegrál? Laposabb Ahead-el el lehet csalni pár mm-t

Köszi, de nem tudom hogy mennyire válhat be ez, ugyanis a nyak kb. 1,5cm-t lóg ki a kormány csapágy után, kb 3cm hiányzik még a stucninak...

A csapágy integrált, nem sokat lóg ki, az a néhány mm nem számítana. Ha a linkelt ezközzel megmagasítom veszíthet a merevségéből, testbike-on pedig írják hogy kilazul menet közben.

All mountain villa: X-fusion slant 160mm-t mozog. Nem örülnék ha menet közben esne le a kormány.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

SOS!

Teleszkópban tudnak villanyakat cserélni? Ha igen melyik szervíznél? X fusion márka, de talán ez most nem fontos.

Sajnos rövidre lett vágva a nyak.

Ezzel tudod megoldani  http://ebike.hu/term...apter-magasito/

Mennyivel lett rövidebb és milyen kormánycsapágyad van, Ahead, integrált, félintegrál? Laposabb Ahead-el el lehet csalni pár mm-t

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

SOS!

Teleszkópban tudnak villanyakat cserélni? Ha igen melyik szervíznél? X fusion márka, de talán ez most nem fontos.

Sajnos rövidre lett vágva a nyak.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Sziasztok!

A 29-es gépemben van egy Rock Shoks dupla air-es teló! Jelenleg 80-ra van állítva mert az előző tulaj így használta. Használtam egész évben, de mivel eddig 26-on mentem nem tűnt fel, most viszont már feltünt hogy mennyire be van ülve. Egyébként szépen mozog. nyilván téli szervízkor kihuzatom majd 100-ra vagy inkább 120-ra! De addig még párat mennnék terepen.

Na de a lényeg a kérdés 120kg-hoz mennyire érdemes fújni a kamrákat. A villán van egy lista amin 130-at írnak 100kg+-ra de lehet e esetleg ennél többre fújbi, vagy azt nem bírja?

Köszi előre is a válaszokat!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hagyományos van neki, szal nem játszik a csapágybarkács.

tényleg nehezebb mint legutóbb, akor még fritz weben sok revelation volt,

de van e, igaz rugós

https://www.bike-com...ergabel-p35836/

de még itt is van revelation

https://www.bike-com...ergabel-p35840/

magyar forgalmazónál meg van még 12-es xfusion velevet DLA egészen röhejes áron.

mongy agycsere nélkül nem úszod meg, de egy ilyen telónál sokkla tisztább szárazabb érzés egy átütő tengely. igaz a váz baromi kolbász.

utóbi 3-4 évben fox meg felejtős, talas pláne, túlbonyoluított szerkezet  és szarul mozog, de legalább drága.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Ha tudsz segíteni a keresésben azt megköszönném, az alábbi paraméterekkel keresek teleszkópot:

Rugóút állítás 110-140mm között (ill. 100 és 150 a két szélső érték ami még elmegy)

Visszaút csillapítás állítás

1 1/8 nyak - nem kúpos

Könnyű

Dt 10mm-es rögzítésű kerekem van, de ha kell cserélem az agyat.

Ez alapján csak a Fox talasból találtam 1 1/8 nyakkal 2013-es verziót, 2014-es már csak kúpos csővel van használtan is USA-ból.

X fusion slant is csak kúpossal van, pedig ez nagy jó ár érték arányú teleszkóp lenne és tetszik is.

Hfélintegrált a vázad, tapered villa is működhet benne csapágycserével.

http://www.fullspeed...it-ita-headset/

Talasból (RL és RLC) van pár régebbi (2010-es) széria az apróban

http://apro.bikemag....lc-l256307.html

http://apro.bikemag....la-l246968.html

http://apro.bikemag....mm-l246429.html

RS Revolutiont ami szóba jöhet még szerintem. 

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Ha tudsz segíteni a keresésben azt megköszönném, az alábbi paraméterekkel keresek teleszkópot:

Rugóút állítás 110-140mm között (ill. 100 és 150 a két szélső érték ami még elmegy)

Visszaút csillapítás állítás

1 1/8 nyak - nem kúpos

Könnyű

Dt 10mm-es rögzítésű kerekem van, de ha kell cserélem az agyat.

Ez alapján csak a Fox talasból találtam 1 1/8 nyakkal 2013-es verziót, 2014-es már csak kúpos csővel van használtan is USA-ból.

X fusion slant is csak kúpossal van, pedig ez nagy jó ár érték arányú teleszkóp lenne és tetszik is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

azért nem kell sokat keresgélni hogy találj 1/1,8 nyakkal is, jó telókat.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Üdv!

Szeretnék új teleszkópot venni és azt látom hogy mindenhol már csak kúpos szárral adják. A 2007-es specialized stumpjumper fsr-be ez belemegy? Elég csak csapágyat cserélni?

nem

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Üdv!

Szeretnék új teleszkópot venni és azt látom hogy mindenhol már csak kúpos szárral adják. A 2007-es specialized stumpjumper fsr-be ez belemegy? Elég csak csapágyat cserélni?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

De most őszintén ! Mennyit használunk egy telópumpát ? Évente kb. 2x. Nem kell ezért a high-end -et keresni.

• DannyL81 kedveli ezt
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

A legolcsóbbat megvettem az ebay-en és kb 3 éve azzal fújom. Mondjuk FOX telóm van, szóval évente egyszer, tavasszal, meg szerviz után max. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

persze, látszik is a képeken, hogy tök ugyanúgy néz ki egy csomó.

made in taiwan, azt írnak rá neked amit csak kérsz.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Anno a Reba villámhoz kaptam egy rockshox pumpát is. (nem itthon vettem :D)

Kinek milyen pumpa vált be, ami mondjuk 3 év után is működik?

Rock Shox ! Az én pumpám kb. 8-9 éve hibátlanul működik.

De az aprón is van egy rakás pumpa, haverom pl. nemrég rakott föl vagy 3at. Szerintem kár márkát keresned, a RockShox-ot sem ők gyártják, ugyanazt lehetett egy rakás néven kapni.

Marci

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

ha dobozost veszel kapsz itthon is.  :) meg mostanában még egy szimmeringkészlet is van a dobozban.

nem jellemző hiba egyébként. de a fox nekem 10 éve működik, sks-re eleve van 5 év gari, stb

ja, nekem is volt benne szimmering készlet.

azért a hazai helyzetet ismerve, csodálkoznék, ha minden vásárlóig eljutnának ezek, és nem külön kerülne értékesítésre.. na mind1.

érdekes amúgy, hogy a legtöbb pumpát 300-400psi-ig írják. ezt sem értem, az ezer éves rugóstagom is bőven 200psi alatti nyomással fut. sokkal jobban lehetne skálázni a szelepet, ha nem ilyen horribilis nyomás értékekig lennének kalibrálva.

mindenesetre kösz a tippet!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Olyan borzasztó sokat nem használtam, szerencsére egyik teló sem ereszti a levegőt igazán, egy fél éve amikor olajat cseréltem akkor fújtam vele utoljára.

Így fél év állás után mára a nyomásmérője elfelejtett működni. Szétszedni azt a részt nem lehet, fújni fúj, csak így kicsit macerás pontosan fújni egy telót :D

Jól sejtem, hogy ez nem javítható, ugye?

ha dobozost veszel kapsz itthon is.  :) meg mostanában még egy szimmeringkészlet is van a dobozban.

nem jellemző hiba egyébként. de a fox nekem 10 éve működik, sks-re eleve van 5 év gari, stb

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Valaki leírta régebben milyen méretű o-gyűrűk kellene Reba villába. Nincs meg az valakinek? Nem találtam a keresővel.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

Olyan borzasztó sokat nem használtam, szerencsére egyik teló sem ereszti a levegőt igazán, egy fél éve amikor olajat cseréltem akkor fújtam vele utoljára.

Így fél év állás után mára a nyomásmérője elfelejtett működni. Szétszedni azt a részt nem lehet, fújni fúj, csak így kicsit macerás pontosan fújni egy telót :D

Jól sejtem, hogy ez nem javítható, ugye?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

RS Lyirk rc2dh beállításban, illetve vivid 4.1 beállításra valaki tud tippeket? Igen a 4-4-1 stb kört végigjátszottam. A villában alig érzek változást ha kis-nagy sebességű kompresziót tekerek.

Enduro a felhasználás rugó-légnyomások ok, 88kg a súlyom, egyforgáspontos a váz.

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!