Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Akkor megcsinálom Helicoil-lal. Csak azért ódzkodtam tőle, mert a csonk tetején jó kevés anyag marad, és hátha megrepedne. De ha ennyien ajánljátok/használtátok, akkor nem lehet gond.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

gaboca1: Loctite 270-et próbáltam, az nem jó. A 3475-öt alumíniumhoz javasolják, nekem olyan kéne, ami biztos hogy jó magnéziumhoz is. Formula RX fékem van, egy csavar rögzíti a teleszkóphoz (Reba RL, post mount), átmegy a csavar a féknyergen és az adapteren is.

zeezoltano: 6-os menet van benne.

Kánya: mit értesz 6,3 mm alatt? A 6-os menet külső átmérője kb 5,85 mm.

Nézd meg a linken a 6-os adaptert, jó megoldás.

http://www.bikedisco...fekadapter.html

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Bocsi 6-os javító készletem. kb 10 perces művelet Eddig 8 villát reparáltam csak hát a szenilitás.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Előfúráshoz 6,3mm-es fúrószár van a Helicoil készletben és az orsó amit betekersz menettel együtt 7,6mm

Azt még elfelejtettem megjegyezni, hogy nagyobb csavarral pl.. 7-8mm ne is próbálkozz, mert a féknyerget is fúrhatod, mert annak az ovális résznek a keskenyebb fele 6,5mm

Kánya módosította - 2015. január 23. - 22:06

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

gaboca1: Loctite 270-et próbáltam, az nem jó. A 3475-öt alumíniumhoz javasolják, nekem olyan kéne, ami biztos hogy jó magnéziumhoz is. Formula RX fékem van, egy csavar rögzíti a teleszkóphoz (Reba RL, post mount), átmegy a csavar a féknyergen és az adapteren is.

zeezoltano: 6-os menet van benne.

sazoli módosította - 2015. január 23. - 21:46

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Nagyobbra nem akarom felfúrni, 8-asra kéne, akkor alig marad valami az anyagból.

Nem kell 8-asra fúrni.

Helicoil ahogy többen is írták. 6,3mm a furat és 7,6mm a metszés. Észre sem veszed

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ha megszakadt a teleszkóp magnézium lábában a féknél a menet, azt mivel lehet javítani? Tőcsavart akarok belehajtani, van még benne ép menet, központosan belemegy a csavar, csak nem tudom, hogy mivel ragasszam be, ami a magnéziumhoz is tapad.

Ha 5-ös a menet  Pesten olcsón megcsinálom. Acél menet lesz benne, jobb lesz mint a gyári +0.4gr-ért cserébe :)

zeezoltano módosította - 2015. január 23. - 20:05

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nagyobbra nem akarom felfúrni, 8-asra kéne, akkor alig marad valami az anyagból.

Esetleg: http://www.loctite.h...d=8802624733185

http://www.loctite.h...d=8802623619073

Nem tudom milyen féked van, de léteznek olyan adapterek aminél külön csavar rögzíti a villához és másik csavar rögzíti a féktestet.

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

helicoil

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Ha megszakadt a teleszkóp magnézium lábában a féknél a menet, azt mivel lehet javítani? Tőcsavart akarok belehajtani, van még benne ép menet, központosan belemegy a csavar, csak nem tudom, hogy mivel ragasszam be, ami a magnéziumhoz is tapad.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

15 körül meg tudom oldani a nyakcserét,de pár hétbe beletelik.Gyári géppel csinálják.Csak az ideoda posta sok.

Holnap felhívom a boltot, ha nem tudnak vele mit kezdeni akkor jelentkezem. Idő nem probléma.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

15 körül meg tudom oldani a nyakcserét,de pár hétbe beletelik.Gyári géppel csinálják.Csak az ideoda posta sok.

• Atombike kedveli ezt

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Igen, ezért írtam is lentebb, hogy kérdés van-e felesleges darab nála. Arra volt csak példa az esetem, hogy nem feltétlen kell a gyártóig elmenni.

csak neked új villát barkácsoltak össze, neki meg már egy túl rövidre vágott nyakú cucca van, amivel  a legnagyobb jóindulat és rugalmasság mellet sem bizttos hogy tudnak mit kezdeni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Igen, én is.

csak neked új villát barkácsoltak össze, neki meg már egy túl rövidre vágott nyakú cucca van, amivel  a legnagyobb jóindulat és rugalmasság mellet sem bizttos hogy tudnak mit kezdeni.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Igen, én is.

És ez melyik bolt / szervíz volt? Én Mr. Projekt-nél vettem.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Mondom, hogy nekem rakta össze két másik villát szétbontva. :)

Csak fekete volt kúpos nyakkal mikor először beszéltünk, nekem meg fehér kellett, másnapra az is lett.  Annyira nem űrtechnika egy ilyen teló.

Egyedül az a kérdés, van-e másik nyak szabadon.

És ez melyik bolt / szervíz volt? Én Mr. Projekt-nél vettem.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Mondom, hogy nekem rakta össze két másik villát szétbontva. :)

Csak fekete volt kúpos nyakkal mikor először beszéltünk, nekem meg fehér kellett, másnapra az is lett.  Annyira nem űrtechnika egy ilyen teló.

Egyedül az a kérdés, van-e másik nyak szabadon.

... de általában azt mondják, hogy nem lehet cserélni. Valószínú a gyártóhoz kell visszaküldeni...

• Atombike kedveli ezt

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Amikor az x-f villám vettem, elmondtam, milyen színűt, milyen tengellyel, milyen nyakkal, remote lockouttal, vagy anélkül kérem, s az importőr összelegózta, mert épp olyan akkor nem volt nála. Egy telefont megér, rugalmasnak tűnt a srác.

Mindnképp megkérdezem, de általában azt mondják, hogy nem lehet cserélni. Valószínú a gyártóhoz kell visszaküldeni, ha nem vállalják a cserét áthúzok rajta egy kisebb csövet aminek a vége a nyakkal megegyező átmérőjű lesz, alul meg egy menetes gyűrűvel rögzítem. Ez talán bírni fogja.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Amikor az x-f villám vettem, elmondtam, milyen színűt, milyen tengellyel, milyen nyakkal, remote lockouttal, vagy anélkül kérem, s az importőr összelegózta, mert épp olyan akkor nem volt nála. Egy telefont megér, rugalmasnak tűnt a srác.

mgy módosította - 2015. január 18. - 11:15