Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

road76

road76

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Jobb szárba mindenképpen kell, a csillapításhoz.

Esetleg nem tudna valaki segítteni erősebb rugó beszerzésében?

100 mm-es rugóútja van.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban hogy egy 2004-es Manitou Axel Elite teleszkópba milyen és mennyi olajat kellene tölteni?
Esetleg valami leírást hol találhatok hozzá,

Biztos, hogy kell bele olaj?https://www.google.h...vpSks7fuqEOKZhg

TripleB módosította - 2014. augusztus 03. - 20:35

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

road76

road76

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban hogy egy 2004-es Manitou Axel Elite teleszkópba milyen és mennyi olajat kellene tölteni?

Esetleg valami leírást hol találhatok hozzá,

road76 módosította - 2014. augusztus 01. - 14:16

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Lefty villával van valakinek tapasztala?

Úgy fest hogy búcsút mondok szeretett sx-trailemnek és vele együtt a villának is menni kell.

Egy Prophet a kiszemelt meg egy lefty..nem elég hogy az fsr helyett egy forgás lesz, minusz 4cm rugó út, de hogy még a villa egyik lába sincs meg? :) 

Na szóval aki használ ilyet -enduró célra kéne főleg- írhatna valamit..köszi

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Hát ma is tanultam valamit (bár jó lenne, ha valaki tudna válaszolni azon kérdésre, hogy egy 120mm-es teló becsúszószárából mennyinek illik kilátszania...). Kb. 10psi eltérés a pozitív és a negatív kamra között már jól érzékelhető változást okoz a teleszkóp keménységében. Eddig kb. 130/130-on volt, de így összement 118mm-re a látható része a szárnak, most kb. 140-145/130 (az alsóhoz nem nyúltam), így 125mm látható a mérőszalag szerint, viszont máris nem olyan kellemesen puha, mint előtte. De még elviselhető.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

egy Reba két utas
Egyáltalán hány PSI-re kell ezt fújnom?

Elméletileg az egyik száron van egy matrica a tömeghez ajánlott értékekkel.
Az alsót soha ne fújd magasabb nyomásra, mint a felsőt!
Minél közelebb van egymáshoz a két kamra nyomása, annál könnyebben indul meg, annál lágyabbnak érzed a működését.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Sziasztok!

Tegnap lett egy 29-es Epic-em aminek az első tagja egy Reba két utas teló! Segítenétek hogyan lőjem be a testsúlyomhoz? (120kg)
Egyáltalán hány PSI-re kell ezt fújnom? Eddig egy FOX volt a 26-osomba azt 110-115PSI-n használtam, de ugyebár az egyszerűbb, mert abba csak egy helyen tolom be a levegőt!

Előre is köszi!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Vagy annyival többet nyomsz bele vagy veszel egy ilyen pumpát http://webshop.fulop...mpa-p-2796.html

Vagy mint sokan mások, nem a gyári adatok alapján lövöd be hanem egyszerűen addig állítod míg jó nem lesz.

A gyári táblázat csak tájékoztató jellegű, de arra jó, hogy kb. tudjam, mit nem érdemes próbálni.
Egyébként úgy tűnik, most sikerült beállítani megfelelően, csak azt nem tudom, normális-e, ha a 120mm-es telo becsúszószárából pontosan 120mm látszik. Anno valaki azt mondra, legalább 130-nak kellene.

(Az "annyival többet" azért nem megy, mert kb 120psi felett már totálisan kiszámíthatatlan, hogy mennyi marad benne, és úgy fest, 5-10 psi eltérés már erősen érezhető)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Tippet kérek: hogy a fenébe /mivel/hol lehetne pontosan beállítani a pozitív és negatív kamra nyomását, mondjuk 140psi-re?

Valahol 120-nál, a Fox pumpámmal még tudom, hogy a felső kb. 5, az alsó 10-15psi-t veszít, mikor lehúzom a pumpát róla.
(ezt onnan tudom, hogy felpumpálom 120-ra, leveszem, visszatekerem a pumpát, akkor alul 105-110 körüli nyomást mutat, ha ismét leveszem, visszarakom, már csak 100 körüli értéket produkál az alsó)
Viszont az a baj, hogy ha 150-ig nyomom fel, akkor már 20psi vagy több is lemegy belőle, ugyanakkor 150-nél sokkal többet nem merek belenyomni megfelelő doksi hiányában. Nekem meg a 100kilómhoz azt ajánlja a matrica, hogy 135psi+ (szóval több, mint 135, ha 90 kilónál nehezebb vagyok)
Fogyás folyamatban. ;)

Vagy annyival többet nyomsz bele vagy veszel egy ilyen pumpát http://webshop.fulop...mpa-p-2796.html

Vagy mint sokan mások, nem a gyári adatok alapján lövöd be hanem egyszerűen addig állítod míg jó nem lesz.

Kánya módosította - 2014. június 23. - 17:04

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Tippet kérek: hogy a fenébe /mivel/hol lehetne pontosan beállítani a pozitív és negatív kamra nyomását, mondjuk 140psi-re?

Valahol 120-nál, a Fox pumpámmal még tudom, hogy a felső kb. 5, az alsó 10-15psi-t veszít, mikor lehúzom a pumpát róla.
(ezt onnan tudom, hogy felpumpálom 120-ra, leveszem, visszatekerem a pumpát, akkor alul 105-110 körüli nyomást mutat, ha ismét leveszem, visszarakom, már csak 100 körüli értéket produkál az alsó)
Viszont az a baj, hogy ha 150-ig nyomom fel, akkor már 20psi vagy több is lemegy belőle, ugyanakkor 150-nél sokkal többet nem merek belenyomni megfelelő doksi hiányában. Nekem meg a 100kilómhoz azt ajánlja a matrica, hogy 135psi+ (szóval több, mint 135, ha 90 kilónál nehezebb vagyok)
Fogyás folyamatban. ;)

SokadikX módosította - 2014. június 23. - 16:51

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

az also kamra (negativ) a megindulasert felelos.

ennek a nyomasaval kell jatszadoznod ha a rugozast (felso pozitiv kamra) nyomasat mar belotted.

jo szorakozast!es kitartast.

Ezt tudom, sajnos tovább nem tudok rajta "lágyítani", minthogy egyenlő értékre állítom mindkettőt. Ha az alsót nagyobb nyomásra állítom, mint a felsőt, "összeesik" és a 120-asból lesz 80... :)

Abban reménykedtem, hogy esetleg a csillapítással még érdemes játszani, de azóta próbálgattam és úgy tűnik, az én szempontomból nem sokat számít.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

Sziasztok.

Meg tudná nelem valaki mondani hogy SId 2009-hez milyen o gyűrűk kellenek?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

az also kamra (negativ) a megindulasert felelos.

ennek a nyomasaval kell jatszadoznod ha a rugozast (felso pozitiv kamra) nyomasat mar belotted.

jo szorakozast!es kitartast.

ridelife módosította - 2014. június 19. - 18:10

regi/hibas agyvaltokat veszek.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Eléggé, először állítsd középre ha az kemény (azaz rázós talajon vissza rúg) akkor még lassíts rajta.

Köszi. Ha jól értelek, azt, hogy milyen erejű ütés indítja meg és azt, hogy mennyit mozog a maga 120mm-éből, azt nem igazán befolyásolja. 

Olyan"gondom" van vele, hogy bár az alsó és felső kamrában nagyjából egyforma a nyomás, apróbb zökkenőkön úgy érzem,  mintha nem is lenne teleszkóp rajta. 

Ha meg leengedem 100psi-re a kamrákat, akkor a súlyom alatt összemegy :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Hátha valaki itt...
A csillapítás erőssége (visszaút sebessége) hogyan befolyásolja, hogy milyen puhának vagy épp keménynek érzem a villát?

Eléggé, először állítsd középre ha az kemény (azaz rázós talajon vissza rúg) akkor még lassíts rajta.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Hátha valaki itt...
A csillapítás erőssége (visszaút sebessége) hogyan befolyásolja, hogy milyen puhának vagy épp keménynek érzem a villát?

SoldierJohn

SoldierJohn

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hetvegen szetkaptam,kitakaritottam,tokeletesen mukodik azota is.. Kiveve,hogy valamiert kopi az olajat ezerrel a levegos resznel.. Talan csak tul sok lett.. 185ml kell oda,(elvileg)en kb ennyit toltottem bele,majd kiderul.. Csak nehogy kinyomja magabol az egeszet...
Ja tenyleg.. Meg egy kerdes:
180 as tarcsa tenyleg el tudna csavarni?

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

az én 2002-2003 körüli villám nyílt olajfürdős, szóval csak az enyémről tudok nyilatkozni, hogy hogyan működik.

A  becsúszószár alján van egy nyomórúd, amit a villa láb aljához csavarozol hozzá, a becsúszó és a nyomórúd között nekem sem "szigetel", hiszen a vállnál a becsúszószárba öntöm bele az olajat és azon keresztül áramlik szét a villában, ugyanide fújom a levegőt is. 

Az enyémben a villavállnál van egy-egy O gyűrű oldalanként, a villaláb alján a csavaron van egy-egy O gyűrű és a szimering, és ezek tartják bent a levegőt és az olajat. 

Szimering cserével nekem jó lett :)

"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

SoldierJohn

SoldierJohn

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Ma szetkaptam a teleszkopot.. Na ugye van a kulso szimering,azon belul egy masik,magaban a labban.. Most ezek nincsenek veszes allapotban,de az tunt fel nekem,es talan az a problema,hogy ugye a levegos resz also dugattyuja,amit a labhoz rogzitunk az aljan az nem szigetel rendesen a becsuszo resznel.. Megnyomkodom es lehet hallani,hogy ott jon a levego.. Ez direkt ilyen,szoval csak az a belso szimmering szigeteli a levegot,vagy pedig a becsuszoban levo tomites adta meg magat?

SoldierJohn

SoldierJohn

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Koszi, a valaszokat,segitsegeket..
A szelepet ma ugy oldottam meg,hogy kiszakadt belsobol francia szelepet raktam bele,mert annal nem kellett furni,meg semmi ilyesmi.. Csak osszeraktam es kihezagoltam es kb kesz..
Ennek a szimeringes verzionak is utananezek,de remelem meguszom olcsobban a javitast es nem kell a fel teleszkopot kb cserelnem..