Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

ÓbudaBringában elvileg van egy elfekvõ híd. Keress rá neten, telefonálj oda, kiderül.

Nagy király vagy, köszönöm a tanácsot! Felkerestem õket és több megoldást is elém tártak. A legjobb helyre irányítottál!
NAGYON KÖSZÖNÖM!
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
tökik
ha összehuzok egy gyárilag százhuszat mozgó rugós villát /opció gyárilag még 100mm/
80-ra, az már naon gáz? Nem koppantom le a láb végét?
vagy hagyjam 10mm magasabban a rugóhosszt egy plusz buherált elasztomerrel?
konrétan egy SR raidon 120-ról lenne szó

Runner

Runner

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok! Lenne egy szakmai kérdésem. Van egy 2008-as stinky delux vázam és idáig dupla vállas villákkal használtam majd kitaláltam nekem inkább szimpla vállas kéne. Meg szerintem egy ilyen bicóba inkább az való. A kérdésem az lenne, hogy nyugodt szívvel tehetek bele hosszú utas szimpla vállast 1/18-os nyakcsõvel vagy inkább 1.5 ös fejcsövû vázban gondolkodjak? Ez is csak egy újabb parasztvakítás vagy tényleg hasznos az 1.5-ös fejcsõ szimpla vállas esetében? Dupla vállasnál nincs gond a merevséggel és a stabilitással de szimpla vállasnál jóval nagyobb a terhelés a nyakcsövön. Elbizonytalanodtam nem kéne e inkább olyan vázat venni. Szerintetek?
Üdv.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

ÓbudaBringában elvileg van egy elfekvõ híd. Keress rá neten, telefonálj oda, kiderül.

Köszönöm szépen! Mindenképp meg fogom kérdezni õket! :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Tisztelt fórumlátogatók!

Egy barátomnak van egy 2001-es Marzocchi Z (nem tudjuk pontosan mi, talán Z4 v. Z5) és a következõ vele a probléma.
A szóbanforgó villának nekidurrantott egy idióta sofõr autóval és a villa bal fele függõleges irányban feljebb csúszott úgy 5mm -t.
Konkrétan ami meghajlott, az a kovácsolt alu fékhíd, ezen kívül minden ok.
Ugyebár ennél a típusnál a lábakat ki lehet venni a kovácsolt fékhídból úgy, hogy a féktüskéket kicsavarom, bla bla bla.
Tudnátok valami tanácsot adni a javításra? Hevítés, visszahúzás stb.?
Esetleg elfekvõben nincs valakinek egy ilyen, lehetõleg ép darab?
Egyébként a villa gyönyörû szép, szóval a kidobás kizárva!
Minden hasznos hozzászólást elõre is köszönök!!!
Üdv!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Esetleg felhevíteni és visszahúzni?
Egy pontos álvánnyal szerintem visszahúzható lenne, csak hát ezzel mennyit ártok a hevített részeknek?
Nem vagyok egy anyagmérnök, de gondolom, hogy nem tenne jót neki...
Bár 5mm-rõl van szó. Vagy inkább sztornózzam ezt a lehetõséget is? :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meg õszintén szolva erõs sem, mindenképp egy darabból kell megoldani, vagy bujni ebay-t hátha felbukkan egy....

maratni meg cnc-vel lehet......gányolni nem szabad

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

esetleg maratni nem lehetne egy ujat? talalni egy originalt melos lesz...

Igazság szerint meg lehetne úgy csinálni, hogy a lábakat és szimeringeket befogadó 1-1 csövet kiesztergálni és a hidat egy külön darabból mondjuk hozzácsavarozni. Persze ez iszonyat költség lenne, mivel hirtelen senki nincs a környezetemben, aki hip-hop legyártana egy ilyet.
És azért magunk közt szólva... úgy a villa nem lesz se szép, se könnyû. : )
De ettõl függetlenül még fenn áll ez a lehetõség is.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
esetleg maratni nem lehetne egy ujat? talalni egy originalt melos lesz...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Tisztelt fórumlátogatók!

Egy barátomnak van egy 2001-es Marzocchi Z (nem tudjuk pontosan mi, talán Z4 v. Z5) és a következõ vele a probléma.
A szóbanforgó villának nekidurrantott egy idióta sofõr autóval és a villa bal fele függõleges irányban feljebb csúszott úgy 5mm -t.
Konkrétan ami meghajlott, az a kovácsolt alu fékhíd, ezen kívül minden ok.
Ugyebár ennél a típusnál a lábakat ki lehet venni a kovácsolt fékhídból úgy, hogy a féktüskéket kicsavarom, bla bla bla.
Tudnátok valami tanácsot adni a javításra? Hevítés, visszahúzás stb.?
Esetleg elfekvõben nincs valakinek egy ilyen, lehetõleg ép darab?
Egyébként a villa gyönyörû szép, szóval a kidobás kizárva!
Minden hasznos hozzászólást elõre is köszönök!!!
Üdv!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
gondolom még nem próbálkozott senki ilyennel.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Feltettem az adott topicban(suntour) a kérdést, de itt lehet hamarabb jön rá válasz...

Ekkora butaságot kérdezek, vagy senki nem tud érdemben válaszolni?

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
ha van valakinek fölös RS Sid pumpa adapterja vagy eseteleg tud egy boltot ahol lehet kapni,legyen szíves na tartsa vissza magát,sürgõsen szükségem lenne rá!

Posted Image

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Az a recon több mint 2 versenyszezont ment mindenféle karbantartás nélkül.....

és mégegyszer leirom, a müanyag persely miatt soha-soha-soha nem lesz jo, persze jobb lesz ha raksz a lábba olajat de még igy is odaver bármely RS villa neki alapból is.

Köszi a véleményt, de szerintem nem teljesen valós a feltételezésed, hogy gyárilag mindig minden rendben van, erre már sokan rácáfoltak. Nem méregdrága olajat fogok beletölteni nyílvánvalóan, másod sorban mindig az a legjobb, amit saját magad csinálsz. Egy tisztítás-olaj csere-zsírzás még egy villának sem ártott meg. Ebben a szellemben köszi, de megcsinálom, szerzek megfelelõ olajat amilyen kell (gondolom 5 és 15 W-s), szétkapom, kitisztítom, és írás beli segítséggel (hogyha segítenek a többiek, illetve tech manuals) megoldom a dolgot.
Ez nem egy revelation példának okáért, tisztában vagyok vele, hogy nem lesz fényévekkel jobb, de ártani nem árt, sõt. :)

Minden esetre tényleg köszönöm a véleményt, ez is egy álláspont.
(2009 februári bikemag-ban lévõ teló tunningos cikkben pl egy recon lett górcsõ alá véve, amit gyárilag elkezdtek használni, és kis idõ után pl szétkopott a becsúszó szár, ergo szerintem igaz sok állítás a mai villákra, mert fene egy fogyasztói társadalmat élünk, ahol minden a pénzrõl szól)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Aske: hol olvastad? én is át akarom böngészni....

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Köszi a véleményt, de szerintem nem teljesen valós a feltételezésed, hogy gyárilag mindig minden rendben van, erre már sokan rácáfoltak. Nem méregdrága olajat fogok beletölteni nyílvánvalóan, másod sorban mindig az a legjobb, amit saját magad csinálsz. Egy tisztítás-olaj csere-zsírzás még egy villának sem ártott meg. Ebben a szellemben köszi, de megcsinálom, szerzek megfelelõ olajat amilyen kell (gondolom 5 és 15 W-s), szétkapom, kitisztítom, és írás beli segítséggel (hogyha segítenek a többiek, illetve tech manuals) megoldom a dolgot.
Ez nem egy revelation példának okáért, tisztában vagyok vele, hogy nem lesz fényévekkel jobb, de ártani nem árt, sõt. :)

Minden esetre tényleg köszönöm a véleményt, ez is egy álláspont.
(2009 februári bikemag-ban lévõ teló tunningos cikkben pl egy recon lett górcsõ alá véve, amit gyárilag elkezdtek használni, és kis idõ után pl szétkopott a becsúszó szár, ergo szerintem igaz sok állítás a mai villákra, mert fene egy fogyasztói társadalmat élünk, ahol minden a pénzrõl szól)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Igazából ha már szedtétek szét meg raktátok össze és ugyanolyan maradt, akkor nem értem minek tovább hergelni a dolgot. Sala is megmondta, hogy a belseje miatt nem lesz túlzottan finom a mozgása, meg ez már régebben is szóbakerült más felhasználónál.

Nyilvánvaló, hogy többszöri szét és összeszereléssel, méregdrága olajok beletöltésével sem változnak az alaptulajdonságai.

A bikkmakk telótuningos cikkét olvastam neten, és a benne leírtak a mai villákra szerintem nem nagyon élnek. Rendes olajcserélvel ki lehet használni a benne levõ potenciált, de mivel feltételezhetõen hozzáértõ emberek tervezik, megfelelõen méretezik a benne lévõ alkatrészeket, írják elõ az olaj mennyiségét és minõségét, ingyen nem juthatsz magasabb kategóriás villához.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Köszi. Egyenlõre még nem találtam meg neten, honnan szerváljak ilyet, mert pont ezt nem találtam, de keresem. Nekem is van itthon lökés csillapító olaj, konkrétan Mol 15W-s lökésgátló olajam, fene tudja ez jó e, de nem hinném... :D

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
shell automata hajtómûolaj (asszem donax) teljesen megegyezik az 5w-s telóolajjal,csak kb harmadannyiba kerül mint az öhlins.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Neki fogok állni, csak elõbb szerzek majd mindent amivel még lehet tornászni még a "tudásán". Láttam Sala oldalát, néztem a segítséget is, ha jól láttam, vagy öhlens, vagy motorex olajat ajánl õ maga. Más alternatíva is van? Esetleg ha van ötlet mit szerezzek pl kenõanyag szintjén a torához, akkor osszátok majd meg velem. :)

Köszönöm szépen az eddigi segítséget, remélem még nem kergettem senkit az õrületbe.

(amúgy a sajátomnak mindig túl nagy körültekintéssel állok neki... :D )