Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A piac reakcióit nem tudom, de nekem egyrészt randa, másrészt Salz expon volt egy bicó kirakva ilyen villával, barátom térdei közé vette a kereket én meg megcsavargattam a kormányt, szánakozva csóváltuk a fejünket...

Mentem már egy rövid tesztkört egy RS-1-gyel szerelt bicajjal. A kereket a térdeim közé véve direkt megmozgattam a kormányt kicsit, ez valóban így van, ahogy írtad. A fék húzására viszont semmi deformáció nincs, erőteljes fékezés közben sem csavarodik. Nem véletlenül mérték a kiemelkedően jó értékeket a német magazinok. A mozgása példás.

Csak hát borzasztóan drága, az első agyból pedig tudjuk, hogy a különleges OS27-es kell, ami később ráadásul nem adapterezhető azoknál a kerékszetteknél, melyeket eddig láttam a neten. Sajnos még a DT sem, pedig ott szinte*** az összes szabvány között van lehetőség az adapterekkel történő ugrálásra egy "kis" plusz pénz fejében, némi legózással.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A világkupán sokan használják és nyernek is vele, szóval annyira nem lehet rossz (vagy ők annyira jók hogy nem számít annyit az esetleges különbség :))

az pont semmit nem jelent. azok alá ha talicskát raknak azzal is nyer, amelyiknek jó napja van.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Annyira drága, hogy objektív véleményt írni, hát, nem lehet könnyű... :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

A rockshox rs1re vegulis mi lett a piac reakcioja? Bevalt db, vagy gyerekbetegsegekkel kuzd?

A világkupán sokan használják és nyernek is vele, szóval annyira nem lehet rossz (vagy ők annyira jók hogy nem számít annyit az esetleges különbség :))

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Szerintem frankon nez ki... De a reviewk elegge valtozatosak :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

A rockshox rs1re vegulis mi lett a piac reakcioja? Bevalt db, vagy gyerekbetegsegekkel kuzd?

A piac reakcióit nem tudom, de nekem egyrészt randa, másrészt Salz expon volt egy bicó kirakva ilyen villával, barátom térdei közé vette a kereket én meg megcsavargattam a kormányt, szánakozva csóváltuk a fejünket...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
  • LocationBudapest

nem tudok ilyet, de van itthon néhány sr suntour mg91 (meg talán pár másik típusú) telóhoz való. ha jó a mérete és tudod használni, a tiéd. cserébe mutatsz pár képet az avatarodban lévő cruxról,

Majd egy Manitou EFC - hez kapok szettet, és arről tervezek szerkeszteni használható másolatot... , ha megvan jelentkezem a méretekkel.

Addig is kösz a lehetőséget, privátba küldöm a képeket... 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Sziasztok!

Tud valaki olyan helyet ahol "gyártanak" elasztomereket az eredeti alapján?

Köszönöm

nem tudok ilyet, de van itthon néhány sr suntour mg91 (meg talán pár másik típusú) telóhoz való. ha jó a mérete és tudod használni, a tiéd. cserébe mutatsz pár képet az avatarodban lévő cruxról,

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok!

Tud valaki olyan helyet ahol "gyártanak" elasztomereket az eredeti alapján?

Köszönöm

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Hali!

Valaki meg tudná mérni a becsúszók távolságot egymástól egy levegős Roch Shox Recon-nál?

Illetve keresnék első szériás Revelation nyak-váll-becsúszó kombót,vagy használt villát,amiben ez még ép,vagy Recont,ha a becsúszó szárak távolsága 130mm!

Köszi!

Magellan-os

K.Zsolt

K.Zsolt

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

Szükségem lenne Marzocchi Dirt Jam Pro alkatrészekre,főleg nyakra. Ha van valakinek eladó ,az feltétlenül szóljon! Nagyon fontos lenne. 

Köszönöm!

dbalazs

dbalazs

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalat a Manitou M30 teleszkóppal?

Az új kerékpáromban (Cube Acid) ez lesz de nem nagyon találtam róla semmi leírást/tesztet.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy teleszkóp pumpát és szeretném beállítani a Rock Shox Tora 302 teleszkópomat.

Mi ennek a pontos menete? Van valamiféle leírás hozzá? (Én nem találtam.)

A telón megadott nyomásértékek nem jók nekemés nagyjából tudom is a PSI értéket, de szeretném kihozni a telóból a maximumot.

u.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

485

485

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

ok, nagyon kösz mindent.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

az a rózsa, az is a kormánycsapágy része, de nem eltávolítható, újat kell venni (általában van külön is a bringaboltokban noname, vagy veszel egy ilyen szettet pl: http://ebike.hu/term...pak-1-1l8-coll/ )

azért szarok a beágyazott képeid, mert a http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg link még nem a képre mutat, hiába .jpg a vége. a konkrét kép linkje ez: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

DSC_0163_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

485

485

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

nekem így néz ki a teteje, ha a stucniról leveszem a kis kupakot:

DSC_0163_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (nem tudom miért nem nyitja meg?!)

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/150624/DSC_0163_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

az a kérdésem, hogy az anya, amibe a csavart felülről becsavarom, az újban is benne van?

egyébként ezt akarom megvenni: http://www.ebay.com/...=STRK:MEBIDX:IT

485 módosította - 2015. június 24. - 16:11

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

azt már megtaláltam, hogy 1-1,8"-os, rajta van felül a csavarnál, kb a cső 28.5.

a hosszát viszont nem tudom honnan kell mérni, a váll alsó vagy felső részétől. na és a menet, úgy néz ki, hogy a cső tetején van a menet egy kis tányér közepén, ami a cső falához van heggesztve. ez mindnél így van? 

kell ezeken kívül valami infó, vagy méret?

az 1 1/8" lesz, ez a helyes írásmódja ennek a vegyestörtnek.

ha újat veszel, akkor a nyakhossz mindegy, úgyis vágni kell belőle, ha használtat, akkor legalább akkora legyen mint a mostani: http://ep1.pinkbike....p4pb7668927.jpg
érdemes a beépítési magasságot szem előtt tartani (fork length a képen), ezt a zoomot valami 50-60mm-t mozgó telóra tudod csak lecserélni, különben felborítja a geometriát egy nagyobb rugóutas, magasabb teló. http://cyclingtipsco...fork_offset.jpg

ami fontos: vedd le róla a kormánycsapágy kónuszát és üsd/üttesd vissza az új telóra. tök sokan elfelejtik, eladják a telóval együtt, aztán vehetnek új kcs-t. ez a kis gyűrű az: https://surlypacer.f...3-23-10_989.jpg

485

485

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Nagyon sokat lehet javítani ezeken, tavaly cseréltem a teljes hajtást ipari csapágyasra, négyszöges 48-as trekking hajtást kapott egy fincsi lánccal és hátsó fogaskoszorúval, alu pedállal és persze felugrott rá egy szett conti 1.5ös sima gumi. ég és föld lett a különbség. alapból nem annyira gagyi a bicaj, rendes stucni van rajta, jó fékek, minden próbál olyan minőségi lenni. persze tudom, hogy egy jó bicaj 1 és 2 millió között van, de ez megállt 50ben mindennel együtt. és csak az enyém volt újonnan vettem, kb 8 éve. nem kell semmiből használt. egyébként most rakom magamnak össze egy jó gyors bicajt, ezt meg a csajom kapja meg, azért kell ezt még megcsináltatnom rajta. amit ebayen kinéztem, 15, annyit még rászánok.

azt már megtaláltam, hogy 1-1,8"-os, rajta van felül a csavarnál, kb a cső 28.5.

a hosszát viszont nem tudom honnan kell mérni, a váll alsó vagy felső részétől. na és a menet, úgy néz ki, hogy a cső tetején van a menet egy kis tányér közepén, ami a cső falához van heggesztve. ez mindnél így van? 

kell ezeken kívül valami infó, vagy méret?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

húha.. most lehet nem fogsz szeretni, de a képen látható tárgy csak kerékpárnak tűnő képződmény.. 

a teleszkópra szánt összeget tedd félre, próbálj meg hozzá kétszer, háromszor annyit adni, gyűjteni és abból az összegből vásárolj egy használt bringát. véleményem szerint erre ne költs.