Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Röfi: Nekem Talas-sal volt problémám, de szétszedés-összerakással megszûnt. A tied Float. Azokról még nem hallottam túl sok rosszat. De biztos van olyan is.
Az MC- vel mindent csináltak amit kérdeztetek, nem használt, cserélni kellett. Ugyanakkor vettünk egy cimborámmal 2 db Canyon Nerve kerót. Mindkét Pike menthetetlenül folyt az MC- nél. Az enyém már amikor megérkezett teljesen összekente a dobozt belülrõl. Egybõl ment is vissza és bár 1.5-2 hónap alatt, de cserélték, ingyen postázták vissza. A cimborámé csak kicsit késõbb nagy hegyek között kezdte el ezt csinálni. Mentünk a Rock Shox sátorhoz (volt ilyen a rendezvényen) beálltunk a sorba (igen hosszúba). Amikor ránk került a sor a srác lakonikus arccal a telóra nézett, kérdezte MC folyik? Mondom mint az állat. Vigyorgott csavarta ki, rakta be az újat. Az MC-t meg a nagydobozba a többi Lyrik, Totem és Pike csillapító egysége mellé. Szóval ilyen ez a pop szakma. Ami mozog, bonyolult, elromolhat. Ennyi.
Én a 90 kg- hoz Rebát venném. A Sid mégis csak egy kárcsú versenyzõk alá szánt villa.
Egyébként van ilyen villa a nagykerben?

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,600 posts
Jó teló a domain. Kicsit nehéz az acél becsúszók miatt, de merev és szépen mozog. Ha használtan vennéd, akkor érdemes megnézni a sorozatszámot, mert volt belõle egy hibás zséria amit visszahívtak a nyak problémája miatt. Got a RockShox DOMAIN 2008/2009 with a Steel Steere Tube? - Pinkbike.com

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
Köszi midenkinek a hozzászólásokat, de a kinézett Fox-ot elvittek elõlem, így marad az RS, abból is a '10-es Reba Race Pushlock-al. Hétvégén akarom rendelni, de elõtte variálnák még egy utolsót! :)

Ez itt a Reba Race Pushlock, ez meg egy SID Race ohne Pop/Pushlock, az áruk ugyanaz. Hogy nincs Pop/Pushlock SID-en, az hidegen hagy, de az is hogy a Reba 200g-al több... Akérdés hogy a 90 kilómhoz jöhet e a SID v maradjak a Reba-nál? Az újjabb (32 becsúszokkal szerelt) SID-ekrõl azt olvasom hogy leglább olyan merevek mint a Reba-k... Szóval Reba vagy SID?

A régi Rebákkal semmi ilyen gond nem volt, de ezt már egy hete kiveséztük veled a Bükkben. ;)

Én is Foxra váltottam, de abból is volt szarabb széria, ezt is tudod, mert te is bevásároltál belõle.

De! A mayor kérdésére válaszolva, most a Fox-al jársz jobban szerintem is.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ami rebákkal gond volt, az házilag szerelhetõ volt. Én valahogy nagyon szerencsétlen voltam, mert gyárilag nyomta az olajat, meg leengedte a negatívból a levegõt. De úgy voltam vele, hogy ha már megvettem, akkor az enyém, szal nekem kéne foglalkoznom vele ahelyett, hogy hetekre teljesen bringa nélkül maradjak és fogalmam se legyen mit csináltak vele garanciában. Most mûködik frankón.

savanya

savanya

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!
RS domain 318- ról mik a tapasztalatok? Elnézést, ha már volt róla szó, csak nincs túl sok idõm a gép elõtt visszakeresni, így gondoltam gyorsabb, ha megkérdezem.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

A régi Rebákkal semmi ilyen gond nem volt, de ezt már egy hete kiveséztük veled a Bükkben. ;)

Én is Foxra váltottam, de abból is volt szarabb széria, ezt is tudod, mert te is bevásároltál belõle.

Ebben is ellentétesek a vélemények...

inkább veszek szantúrt, azt ha szar, nem sajnálom annyira hogy egy nagy rakás pénzt kellett érte kifizetni...

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ha a csillapitasnal folyik nem latom ertelmet az egesz egyseg cserejenek. egyertelmu, hogy tomitessel van gond

----

FÁJVÓ

----

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szét lett csavarva a Motion Control egység és ellenõrizték a felsõ tömítést?

Én is pont ezt akartam kérdezni. Nálam is folyatott, aztán szétkaptam a motion controlt, tömítést kicseréltem és ezután semmi baja nem volt.

A sebesség mindent megold.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Évjárattól függetlenül a Rebák és a Revelation- ok körében tapasztaltunk ilyet.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A motion controll folyást pedig többnyire Pike-ok körében tapasztaltam. Nem volt elég a gate gomb alatti kis tömítés cseréje (a kis sziszegéssel egybekötött olaj szivárgás szinte sosem szûnt meg), a komplett csillapítást cserélni kellett, mert folyt belõle az olaj. (4db villa).

Szét lett csavarva a Motion Control egység és ellenõrizték a felsõ tömítést?

Nem azt mondom, hogy az RS szar, de olyan sok defektessel találkoztam az elmúlt 4 évben, hogy már nem hiszek bennük. Így minden bringámban Fox-ra cseréltem a telókat. Eddig (2 éve) minden rendben.
Ezek után csak azt tudom mondani, hogy sok szerencsét egy jó széria kifogásához bármelyik típusból:-)

Ehhez nem sok köze van a szerencsének, mert a fenti tapasztalataiddal szemben, minimum ekkora darabszámú, ellentétes példával tudnék szolgálni. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sajnos érezhetõen nagyobb arányú a meghibásodások száma az említett modellek esetében, az új modellévek elõrehaladtával.
Véleményem és saját tapasztalataim alapján a legjobb minõségû Reba és Pike villák a piacra kerülésük évében (2005) készültek.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Pedig lehet az RS-ben csalódni. Sokkal történt már telóút redukálódás és motion controll folyás. Évjárattól függetlenül a Rebák és a Revelation- ok körében tapasztaltunk ilyet.
Telóút redukálódás: Sokszor elõfordult, hogy a pozitív és a negatív kamra áteresztett. Vagy lassan a telóút csökken, húzódik össze a villa. Ha kiengeded a negatív kamrából a levegõt kiugrik az út, visszafújod és rendben minden. Majd pár hét múlva megint feltûnik, hogy mintha nem lenne meg a teljes út. Leméred és valóban. Már csak 8 cm látszik a 10-bõl. Hiába cserélgették a tömítéseket az összehúzódás attól függetlenül megmaradt.
A drasztikus pedig amikor például nagy hidegben összecsuklik a villa. Pumpálhatsz bele bármennyit, semmi eredménye. Pont egy 2009-es Reba Race járt így idén a Szilváson.
A motion controll folyást pedig többnyire Pike-ok körében tapasztaltam. Nem volt elég a gate gomb alatti kis tömítés cseréje (a kis sziszegéssel egybekötött olaj szivárgás szinte sosem szûnt meg), a komplett csillapítást cserélni kellett, mert folyt belõle az olaj. (4db villa)
Nem azt mondom, hogy az RS szar, de olyan sok defektessel találkoztam az elmúlt 4 évben, hogy már nem hiszek bennük. Így minden bringámban Fox-ra cseréltem a telókat. Eddig (2 éve) minden rendben.
Ezek után csak azt tudom mondani, hogy sok szerencsét egy jó széria kifogásához bármelyik típusból:-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem csak a vaztol fugg, hanem attol is hogy milyen a stucni es a kormanycsapagy.

az en vazam fejcsove 11.5m, a kormanycsapagy kb 2.5cm. szeretem kicsit hosszabbra hagyni a villanyakat mint szukseges, igy van meg 2cm hezagolo hogy fel-le tudjam allitani a stucnit. osszesen 20.5cm a villanyak.

raadasul ha legalabb 20centire vagod, akkor eladaskor valoszinuleg nem lesz olyan hogy valaki azert nem veszi meg mert tul rovidre vagtad.

legegyszerubb ha beleprobalod vagatlanul a villat ugy hogy a vazban benne van a kormanycsapagy, raksz oda hezagolot amennyit akarsz, es a stucnit. a tetejenel megjelolod egy filctollal, aztan elvagod.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Azt szeretném megtudni,hogyan kell megmérni,kiszámolni,hogy az adott vázhoz milyen méretûre kell vágni a teló nyakát.Elõre is kösz a felvilágosítást.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

csak az OS 240-est lehet 20mm-re konvertálni sajnos

ejj, kössz. így kiesik a magura thor.

Egy gyors kérdés:

09' FOX F32 RL vagy 09' RS REBA Race Dual Air?

Mindkettõ zsír új és árban is ugyanott vannak kb.

Köszi!

én pont most cserélem le a 09 rlc-t. nem tetszett. rs-ben még sosem csalódtam.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jo mind2, amelyik szimpibb, nekem az utóbbi van és maximálisan elégedett vagyok vele, olyan ékbekiáltó különbség sem lesz

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
Egy gyors kérdés:

09' FOX F32 RL vagy 09' RS REBA Race Dual Air?

Mindkettõ zsír új és árban is ugyanott vannak kb.

Köszi!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Nekem is volt a torámon, szerintem egyáltalán nem para. Nekem az egyik száron voltak inkább, ha nagyon érdekel melyiken elõkotrom a garázsban (már nyugdíjaztam). Elõször nem tetszett, de semmilyen mûködésbeli hatása nem volt. Az olaj emiatt nem fog kijönni! A tükörfényes felületen az elsõ apró karcok látszanak, de elkopni a krómozás biztosan nem fog.

Mindig tisztítsd meg a becsúszót-porlehúzót. Én indulás elõtt egy-egy csepp teló olajjal körbefolyattam a tiszta porlehúzót. Ezen persze sokan megint felszisszennek de a rockshox is ezt javasolja. Ha hosszabban áll a géped elsõ indulás elõtt kicsit fejre is állíthatod hogy átjárja a kenõolaj belül. Évente legalább cserélj kenõolajat.

Nagyon köszi. Eddig 2-3 havonta olajcsere volt, pont most, azzaz ma lesz benne olajcsere, kap egy adag motorex olajat. Becsúszókat pedig mindig tisztítottam, de csak tiszta rongyal, olajat nem csepegtettem.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

a dt 240es agyat lehet adapterrel csõtengelyesíteni? melyik csili van benne? mondj te árat :) meg egy elfogulatlan véleményt róla.

csak az OS 240-est lehet 20mm-re konvertálni sajnos

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts

Én is így gondolom. Hozzá teszem mentem én már nem egy telóval nagy sárban órákon keresztül,de egyik sem nézett így ki utána belül :-(

Ha érdekel privátban megírom. Nem varázslat.

igen, jöhet. kösz!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

azt nem írtam, hogy pénz nem számít :D
egyre inkább a durin-minute-revelation hármasra korlátozódik az igény.

ebbõl én revelationt vennék (illetve azt is fogok, csak átütõst)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való