Tényleg nem értelek. Egyszer merev, egyszer terralogic...
(Egy 2016-os kashimás Terralogic villán gondolkozom. XCM versenyzésre.)
Tényleg nem értelek. Egyszer merev, egyszer terralogic...
Srácok, Fox villákból a mostani 4. generációs FIT-es mennyire lehet jó cucc? Aki követi a műszaki tartalmat, biztosan nézte, miben változott a belbecs és hát a korábbi szériáknál akadtak problémák, azért kérdezem.
zscs módosította - 2015. október 28. - 10:12
már benne volt a parkolóban
szerk: jé, amikor én kerestem, bezzeg nem találtam ilyesmit, de ezek szerint mégis létezik (az adapterre gondolok. mondjuk ettől még nem tekintem komoly alternatívának, de hátha valakinek újat mondok)
http://www.ebay.co.u...=item1ea502e071
ZolkoW módosította - 2015. október 06. - 20:27
Hmm.. mondjuk hazudnék, ha azt mondanám, meglepsz
Akkor továbbgondolva: mi az, amit már megéri megvenni? oké, 15-ös tengelyű kerék játszhat hosszabb távon, de akkor felmerül már az is, hogy egy 2,5 kilós acélvázba (bármilyen szép.... csak azt bánom, hogy ha már javítva lett, nem cseréltettem a fejcsövet egyenes másfelesre..) egyáltalán van-e értelme bármit tenni, ami mondjuk azért drága, mert könnyű.
A QR9 nagyon gáz telónál?
kb itt kezdődik
http://www.actionspo...loc-11679?c=388
de ez még mindig gyorzár, ami a 180as tárcsával .....
szerintem a minimum, ha telót veszel:
-QR15
-alu 32mm becsúszó
-tapered nyak
ezek szépen kijelölik az irányt (és az árkategóriát is). alaphangon nem mennék recon gold alá. (bár fölé se nagyon)
nekem QR9 van átmenő 9mm-re alakítva, igaz, csak kiskerék és egy ősi, de 32mm-es rs recon 351, mégis szembetűnő a különbség merevségben.
nem emlékszem, milyen villa van most neked az inbredben, de én maradnék a merevvillánál azzal a vázzal.
Exotic alu-karbon, ami inkább alu, mint karbon. cserébe ~850g, és mindig ugyanott van az eleje, fékezésnél is ja, meg pattog mint a veszedelem, és szerintem lehetne pár centivel magasabb. na jólvanakkor, egyelőre másba ölöm a játékpénzt.
Akkor továbbgondolva: mi az, amit már megéri megvenni? oké, 15-ös tengelyű kerék játszhat hosszabb távon, de akkor felmerül már az is, hogy egy 2,5 kilós acélvázba (bármilyen szép.... csak azt bánom, hogy ha már javítva lett, nem cseréltettem a fejcsövet egyenes másfelesre..) egyáltalán van-e értelme bármit tenni, ami mondjuk azért drága, mert könnyű.
szerintem a minimum, ha telót veszel:
-QR15
-alu 32mm becsúszó
-tapered nyak
ezek szépen kijelölik az irányt (és az árkategóriát is). alaphangon nem mennék recon gold alá. (bár fölé se nagyon)
nekem QR9 van átmenő 9mm-re alakítva, igaz, csak kiskerék és egy ősi, de 32mm-es rs recon 351, mégis szembetűnő a különbség merevségben.
nem emlékszem, milyen villa van most neked az inbredben, de én maradnék a merevvillánál azzal a vázzal.
Kisherceg módosította - 2015. október 06. - 11:00
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
én nem erőltetném. ennyi pénzért jót nem fogsz kapni, vacakot meg minek vennél?
- nehéz lesz
- QR9? muhaha...
kérdezős vagyok, előtte adatok:
-merevvilla megszállott vagyok, de régóta ki akarnék próbálni egy telót
-29-es acélvázba lenne, 1 1/8-os fejcsövű
-fehér legyen (hülyéskedek)
-180-as tárcsával használnám
-sima 9mm-es tengelyű kerekem van
-lockolhatóság nem lenne hátrány
-két árkategóriát nézegetek, az egyik 30e körüli, a másik ~60e
-külföldi rendelés is játszik, illetve használt is
-ennyiért nagy elvárásaim nincsenek, de örülnék, ha nem 3 kiló lenne
-86 kiló körül vagyok
-ritkán versenyzek, viszont amikor igen, akkor se
apróban túl sokat nem láttam, mind tapered, ami jó vételnek látszott. azért írtam két árkategóriát, mert ha van értelme, lehet hogy összeszorítom a fogam, de ha nincs, akkor spórolok.
Ilyen XC32, meg RST First, meg ilyenek rémlenek, meg olcsóbból RS 30 TK...
Nem tudom, mennyi időre venném, az tuti, hogy a merevvillát nem adom el
inkább ha bejön, akkor később cserélném komolyabbra, ott már játszhat majd 15-ös tengely.
van jó ötletetek?
köszi.
én nem erőltetném. ennyi pénzért jót nem fogsz kapni, vacakot meg minek vennél?
- nehéz lesz
- QR9? muhaha...
ha újat veszel, csak bukni fogsz rajta, ha használtat, valószínűleg akkor is.
szerintem biztosan csalódás lenne, bármit is veszel ennyiért.
kérdezős vagyok, előtte adatok:
-merevvilla megszállott vagyok, de régóta ki akarnék próbálni egy telót
-29-es acélvázba lenne, 1 1/8-os fejcsövű
-fehér legyen (hülyéskedek)
-180-as tárcsával használnám
-sima 9mm-es tengelyű kerekem van
-lockolhatóság nem lenne hátrány
-két árkategóriát nézegetek, az egyik 30e körüli, a másik ~60e
-külföldi rendelés is játszik, illetve használt is
-ennyiért nagy elvárásaim nincsenek, de örülnék, ha nem 3 kiló lenne
-86 kiló körül vagyok
-ritkán versenyzek, viszont amikor igen, akkor se
apróban túl sokat nem láttam, mind tapered, ami jó vételnek látszott. azért írtam két árkategóriát, mert ha van értelme, lehet hogy összeszorítom a fogam, de ha nincs, akkor spórolok.
Ilyen XC32, meg RST First, meg ilyenek rémlenek, meg olcsóbból RS 30 TK...
Nem tudom, mennyi időre venném, az tuti, hogy a merevvillát nem adom el
inkább ha bejön, akkor később cserélném komolyabbra, ott már játszhat majd 15-ös tengely.
van jó ötletetek?
köszi.
Köszi a választ.
Nem értem milyen szabályt szegek meg (kezdő vagyok a fórumozásban, szívesen veszem a segítséget).
Visszatérve a telóhoz, szerinted szimering csere nem indokolt?
Köszi átfutottam, igaz továbbra sem értem konkrétan milyen "bűnt" követtem el. Majd alaposan megnézem.
A válaszodat is köszönöm, de kérlek segíts nekem megérteni, ugyanis még nem szedtem szét soha a telót.
Tisztában vagyok vele, hogy a levegő oldali szárban is van v.mennyi olaj. De....ezidáig nem csinált ilyet a telo. Nem tudom, hogy az általad írt szelep gon miben lehet ludas. Azt nem tudom, hogy az olaj normál esetben keveredik-e a levegővel, vagy nem és valami átszivárgás okozhatja-e.
Köszi a választ.
Nem értem milyen szabályt szegek meg (kezdő vagyok a fórumozásban, szívesen veszem a segítséget).
ezt:
http://forum.bikemag...tion=boardrules
több pontban.
szimeringet akkor kell cserélni, ha engedi az olajat, vagy egyszerűen el van öregedve, de most nem erről volt szó, hanem a levegőkamrák szelepiről.
Köszi a választ.
Hello!
Segítséget kérnék.
Van egy Rock Shox Reba-m, dual air. Az pozitív és a negatív kamrából engedtem ki levegőt és a szelepeken olaj is jött ki a levegővel. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond?
Köszi
az a gond, hogy regisztráció után 10 perccel már türelmetlenkedsz és megsérted a szokásokat és a szabályzatot.
a telódból azért jött levegő, mert van olaj mindkét kamrában és a túlnyomás kihozott belőle egy keveset.nem kell besz@rni tőle.
Hello!
Segítséget kérnék.
Van egy Rock Shox Reba-m, dual air. Az pozitív és a negatív kamrából engedtem ki levegőt és a szelepeken olaj is jött ki a levegővel. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond?
Köszi
Hát Marci, ott a pont!
Zsolti !!! Te ne szólj bele a teleszkóp topocba, bitte ! :-) Hát hány éve kapsz szívrohamot telón ülve és sírva kéred vissza a karbon merevvilládat ? :-)))
Hát, ez ilyen marketingesek által tervezett villa, ami sok kompromisszummal bír, véletlenül működni egész jól működik, cserébe drága és azok, akik különbözni szeretnének a többi bringástól, akár ilyet vehetnek. (Üvegtigris után szabadon)
Mentem már egy rövid tesztkört egy RS-1-gyel szerelt bicajjal. A kereket a térdeim közé véve direkt megmozgattam a kormányt kicsit, ez valóban így van, ahogy írtad. A fék húzására viszont semmi deformáció nincs, erőteljes fékezés közben sem csavarodik. Nem véletlenül mérték a kiemelkedően jó értékeket a német magazinok. A mozgása példás.
Csak hát borzasztóan drága, az első agyból pedig tudjuk, hogy a különleges OS27-es kell, ami később ráadásul nem adapterezhető azoknál a kerékszetteknél, melyeket eddig láttam a neten. Sajnos még a DT sem, pedig ott szinte*** az összes szabvány között van lehetőség az adapterekkel történő ugrálásra egy "kis" plusz pénz fejében, némi legózással.
Értem én, de ki az az észkombájn aki nem tervez védőt egy USD villára, Polgár Béla drága pénzért megveszi, egy versenyen az előtte lévő felpattint egy követ ami telibe veri a becsúszót, nem lesz őszinte a mosolya, a világ kupákon menőket ez nem zavarja érthető okokból.
Azt meg, hogy egy ilyen kolbászolós villával mennyire megy ott a kerék ahol szeretném, nem tudom, én nem próbáltam még, de nem értem annyi pénzért mivel lenne jobb mint egy ,,hagyományos" felépítésű villa, a Leftynél értem a miért úgy van megépítve ahogy és miért merev.
https://www.youtube....h?v=1z-H-yZJ9rM