Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts

Nekem is hasonló kattogó hangot ad a Suntour Axon-om, és nem tudom egészséges-e. Viszont a sziszegés utána szerintem biztosan nem gond.

tiger2000

tiger2000

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Az elején hallható az normális?

tiger2000

tiger2000

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Valami ilyesmi:

tiger2000

tiger2000

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok. Egy új rockshox recon silver villáról kérdeznék. A sziszegés normális? Bármilyen csillapítás mellett hallató. Gyors csillapítás mellett a gyors lenyomások felengedések mellett (pl. terepen kövekre rá) kottyan egyet csillapításkor. Ez hiba, vagy ez ilyen?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Srácok, Fox villákból a mostani 4. generációs FIT-es mennyire lehet jó cucc? Aki követi a műszaki tartalmat, biztosan nézte, miben változott a belbecs és hát a korábbi szériáknál akadtak problémák, azért kérdezem.

(Egy 2016-os kashimás Terralogic villán gondolkozom. XCM versenyzésre.)

Nos, ahogy működik, az én ízlésemnek mindenben megfelelő. Alapból kemény, a bringa mellett állva megnyomkodva a bicaj elejét egy viccnek tűnik, de menet közben teljesen más. Mászásnál zár, lefelénél ha kap egy kis ütést, már nyit is. Eddigi legjobb teleszkópom. Működésével igazából messze a legjobb teleszkópom, amivel csak dolgom volt.

A megbízhatósága más kérdés. 0 km-es korában volt már egy enyhe kotyogása, úgy látszik, ezek ilyenek. Kb. a szerviz esedékességénél tartok vele, amit a Fox leírása szerint tartani is fogok - illetve már most kiszedtem a bicajból, mert a bal becsúszónál eléggé, jobb oldalon enyhén köpi az olajat. Na ez a része nem tetszik.

Átmenetileg visszatettem most a régi átütős RS Reba villámat, szépen mozog ez, de messze alulteljesít a Fox villához képest.

Off: Nem, most nem merev villával megyek, ütést kapott a bal kézfejem és az ujjaim. Mielőtt valaki szóvá tenné, miért...;-) On.

Edited by zscs, 2016. August 19. - 16:58.

• rob likes this

Roberth

Roberth

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdv!Van egy 2003-as marzocchi dj3,levegőráfújásos telóm,úgy kaptam, szép karcmentes becsúszók,olajat nem engedi, de viszont kotyog picit!Perselyeztetni szerettem volna, de állítólag nincs már hozzá alkatrész, kérdésem az lenne, hogy milyen anyagból érdemes csináltatni a perselyt, illetve milyen anyagból van! Porvédőt és szimeringet betudnám valahonnan szerezni? Köszönöm

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok!

Van egy problémám. Van egy régebbi átütős rock shox psylo sl teleszkópom. Egy évig alig használtam, jól be is rohadt, az átütő tengelyt ki akartam tekerni, ahogy szoktam, de letört a vége. Fotók itt a két oldaláról: Most benne maradt a tengely, és a baj, hogy még legalább 1 cm-es részen menetes a benne lévő tengely, tehát tekerni kéne, nem lehet csak úgy kiütni.

A kérdés, hogy szerintetek valahogy ki lehet-e szedni, és ha igen, kit ajánlanátok? Már egy szerelőt próbáltam, de nem jártam sikerrel.

A másik kérdés, hogy ha ki is sikerül szedni, lehet-e bele esztergáltatni/venni (érdemes-e) egy átütő tengelyt, vagy kuka az egész villa?

Köszönöm a segítségeteket előre is.

Ki lehet szedni de ezt valami lakatoshoz vagy esztergályoshoz kéne inkább vinni. Bringaboltban kevesen foglalkoznak ilyen speciális problémával.

Persze, lehet venni ilyen tengelyt.

Marci

Arpiel

Arpiel

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok !

Segítséget kérek. Manitou Sliver Super TPC 80 (2007-es) telóhoz keresek a közepesnél egyel keményebb (sárga?) rugót. Tudja e valaki, hogy hol találok, illetve, hogy a 80-as Axel rugó jó e hozzá. Köszönöm.

Üdv

gofri30

gofri30

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!

Van egy problémám. Van egy régebbi átütős rock shox psylo sl teleszkópom. Egy évig alig használtam, jól be is rohadt, az átütő tengelyt ki akartam tekerni, ahogy szoktam, de letört a vége. Fotók itt a két oldaláról: 192426217V_g_lap01_www.kepfeltoltes.hu_.

Most benne maradt a tengely, és a baj, hogy még legalább 1 cm-es részen menetes a benne lévő tengely, tehát tekerni kéne, nem lehet csak úgy kiütni.

A kérdés, hogy szerintetek valahogy ki lehet-e szedni, és ha igen, kit ajánlanátok? Már egy szerelőt próbáltam, de nem jártam sikerrel.

A másik kérdés, hogy ha ki is sikerül szedni, lehet-e bele esztergáltatni/venni (érdemes-e) egy átütő tengelyt, vagy kuka az egész villa?

Köszönöm a segítségeteket előre is.

Edited by gofri30, 2016. June 29. - 10:47.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Szép napot!

Mivel nem igazán vagyok jártas az ilyen kaliberű teleszkópokban ezért szeretnék megkérdezni egy hozzá értőt.

A problémám a következő:

Megtaláltam egy régi bringám első telóját, ami: Manitou R7 Platinum 100

Viszont sajnos semmi érdemlegeset nem találtam róla. Amit én is látok rajta ill. tudok róla az az, hogy levegős, spv, rebound, lockout. Továbbá felmerült bennem a kérdés, hogy ha csak 100as a villa akkor hogy lehet az hogy lemérve 125. Ki lehet húzni 120ra? Vagy geometria miatt ekkora? Kicsit belemerültem a fórumokba és a tesztekbe, véleményekbe de nem találtam sehol ezt a villát. Létezik, hogy ezt 2 villából rakták össze? Egy képen akadt meg a szemem, amit a Manitou gyár pdf-es okosságában találtam, ott nincs lockout csak szelepek.

Első körben ennyi lenne, ha bővebb infó kell a megfejtéshez kérem írjon egy hozzá értő úri ember.

Előre is köszönöm!

Szia!

MAnitou nál a hátsó fékhid miatt mindig nagyobbnak tűnik a rugóút, ereszd le teljesen nyomd le koppig, na annyi a rugóutad.

SPV, az olaj felett levegő nyomás alatt van, ennek két jelentősége van, egyrész kevésbé habosodik kavitál az olaj, másodsorban a nyomás a csillapitó fejet lezárva tartja, amolyan autómata lock out, nagyobb nyomás értelem szerüen erősebb megindulást okoz, FIGYELEM! van egy minimum PSI érték ,az alá mész elmegy csillapitás, visszarug,

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bike88mag

bike88mag

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Szép napot!

Mivel nem igazán vagyok jártas az ilyen kaliberű teleszkópokban ezért szeretnék megkérdezni egy hozzá értőt.

A problémám a következő:

Megtaláltam egy régi bringám első telóját, ami: Manitou R7 Platinum 100

Viszont sajnos semmi érdemlegeset nem találtam róla. Amit én is látok rajta ill. tudok róla az az, hogy levegős, spv, rebound, lockout. Továbbá felmerült bennem a kérdés, hogy ha csak 100as a villa akkor hogy lehet az hogy lemérve 125. Ki lehet húzni 120ra? Vagy geometria miatt ekkora? Kicsit belemerültem a fórumokba és a tesztekbe, véleményekbe de nem találtam sehol ezt a villát. Létezik, hogy ezt 2 villából rakták össze? Egy képen akadt meg a szemem, amit a Manitou gyár pdf-es okosságában találtam, ott nincs lockout csak szelepek.

Első körben ennyi lenne, ha bővebb infó kell a megfejtéshez kérem írjon egy hozzá értő úri ember.

Előre is köszönöm!

statik

statik

fórumtag

• fórumtag
  • 29 posts

Sziasztok tudnátok segíteni nekem van egy Magura Asgard (2005) teleszkópom amit szervizelni akarok és nem tudom milyen viszkozitású olajat tegyek bele mivel Magura Suspension blood TYPE 3, irja amit nem tudok milyen Viszkozitású lenne minek felelne meg? 5W, 7,5W, 10W, 15W,

Itt van a leírás 4 oldal

http://www.birota.ru...-spareparts.pdf

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

A szétkopott becsúszó miatt már úgyis kuka az egész villa. Ha időben megcsináltattad volna a perselyezést, akkor akár még futhatna is, de így már egy fillért nem érdemes rá költeni.

annyira nem kopott szét a becsúszó, mellékelek is egy képet:

https://onedrive.liv...thint=photo,jpg

és nem, eszem ágába sincs perselyeztetni sem, jól tudom, hogy nem éri meg sokat rákölteni, de egy kört még futok. 

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

A szétkopott becsúszó miatt már úgyis kuka az egész villa. Ha időben megcsináltattad volna a perselyezést, akkor akár még futhatna is, de így már egy fillért nem érdemes rá költeni.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Adott egy régi Manitou Black villám (2007-es lehet), múlt héten szétszedtem, és olajat cseréltem benne és be is zsíroztam. Korábban sok törődést nem kapott, de pár maratonon indultam vele. Meg is lett a következménye, a jobb oldali lábban a felső perselyről, vagy hogy is hívják, lejött a teflon réteg. és a becsúszó is ennek megfelelően néz ki azon a részen. Összeraktam a teflon cucc nélkül, és normálisan mozog, viszont ahogy láttam össze is karcolta már mégjobban a becsúszót.

Arra várnék tippeket, hogy hogy tudnám visszavarázsolni a helyére? Esetleg pillanatragasztó megteszi? Egyéb alternatív megoldás?

Ez a szára rendben van: https://onedrive.liv...thint=photo,jpg

Ez a rossz: https://onedrive.liv...thint=photo,jpg

Szimering nélkül: https://onedrive.liv...thint=photo,jpg

És a teflon réteg: https://onedrive.liv...thint=photo,jpg

Vagy dobjam ki az egészet a kukába úgy ahogy van? :D Az is eszembe jutott, hogy valahogy felpolírozhatnám azt a fémet, amin ez a réteg volt, de gondolom az sem túl jó megoldás.

Köszi a segítséget, Üdv, Bence

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

haló

van egy öreg ám keveset futott rs duke xc villám, amit városi bringába használok. olaj stb csere után szépen mozog, levegőt tartja, de irgalmatlanul recseg a vállnál..mit lehet ezzel kezdeni? 

jól körbenézni, nem repedt-e véletlenül...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

haló

van egy öreg ám keveset futott rs duke xc villám, amit városi bringába használok. olaj stb csere után szépen mozog, levegőt tartja, de irgalmatlanul recseg a vállnál..mit lehet ezzel kezdeni? 

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 posts

Valaki tudna nekem infóval szolgálni , hogy a két teló közül melyik lehet a jobb választás vagy ezeken kivül mi lenne jobb hasonló árban és méretben?

https://www.bike-com...ll-2016-p43746/

http://www.bike-disc...very_country=64

Illetve, hogy a 120as jelenlegi teló helyett a 100assal sem lesz probléma a vázban ?Milyen egyéb változtatást igényel ez a méretváltozás az egész  bringára nézve?

26" Össztelós Merida trans- mission 2006 os 19.5" os vázméret

A lényeg, hogy legyen rajta mind a 2 fajta fékfelfogatás a teleszkópon, egyszerre a két dolgot nem tudom cserélni.

Edited by Repvez, 2015. November 10. - 16:21.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

egy kinézett bringa ezzel szerelt

hát ne várd tőle azt mint anno a fox telódtól.

új fitről meg kb semmi tapasztalat itthon.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

egy kinézett bringa ezzel szerelt