Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ahogy hallom valaki vagy szidja a foxot vagy imádja
nyilván csak az elõbbi adja el.
mindenki maga von le következtetéseket ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Srácok, mit lenne érdemesebb?

1. használt fox talas 2007-2008?(kockaváll, IS, sötét szín)
2. vadiúj rs revelation 140mm ?

Az ár ugyanaz...

MaRtiiN01

MaRtiiN01

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Helo!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. :)
Van egy Manitou axel elite telóm és nem tudom hogyan lehet szétszedni, mert rugót szeretnék benne cserélni.
Ha valaki tudna segíteni, az jó lenne. :)
köszi
hy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Nem tudom mennyire sûrûn érdemes a villát szervizeltetni, vagy egyáltalán mennyire macerás az ilyen. Talán, ha minõségibb telót veszek használtan, többe kerül majd a szervizelése is.

felhasználásfüggõ, sokat mész srában, vagy csak simán sokat mész (5000km-nél többet egy évben) akkor sûrûbben, akár havonta is. ha csak egy ezrest tekersz egy évben, azt is nem kifejezetten nehéz terepen, akkor évente elég egyszer. szervizköltség nem másabb egy tora vagy egy recon közt nincs különbség, szimeringnek ugyanazt eszi, olajnak is...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

Robbantott rajzokat találsz a RockShox és a Fox oldalán egyaránt. Személy szerint a levegõs típusokra szavaznék, és ha RockShox, akkor valami MotionControl-ös, azon állítható a Gate-en keresztül a lockout kioldásának helye, és ezzel tulajdonképpen a low speed compression is. Technikai részleteket ne kérdezd, fogalmam sincs:), de írták itt korábban sokszor (és az RS topikban), kicsit olvass vissza! Személyes tapasztalatom alapján, ha kezdõ valaki (mint én), akkor majdnem mindegy, lehet-e állítani a low spd compression-t és MCD-s é a villa vagy sem, de késõbb hasznos lehet - én ilyet vennék. (2. bicajba ilyet vettem anno, kemény 33e Ft volt használtan, 2005-ös Duke SL, MotionControl-os, ~1750g mérve:)) És igen, az ára miatt szinte csak a használt jöhet szóba szerintem, de 60-ért az apróban már lehet találni akár RS Rebát is, amin aztán minden állítható. Otthoni szervízelés szerintem rizikós; Sala szerintem már elõre látja, hogy na, ismét egy villa, ami a végén nála köt ki, mert nem bírják összerakni! :)

Robbantott ábrákat már találtam. Így nézve a képeket nem sok mindent tudok megállapítani róluk. A használt telók is szóba jöhetnek, csak attól tartok, hogy a tapasztalatlanságom miatt esetleg mellényúlok.

Nem tudom mennyire sûrûn érdemes a villát szervizeltetni, vagy egyáltalán mennyire macerás az ilyen. Talán, ha minõségibb telót veszek használtan, többe kerül majd a szervizelése is.

A fene tudja. Gondolkodom még, olvasok róluk, aztán majd meglátom. Alapvetõen már az RS TORA-kat is dícsérni szokták, így lehet hogy ebbõl választok levegõset, mert nekem csak hobbi célokra kell.

Köszi a választ! :)

Üdv

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Szia

Olyan 50-60e Ft körüli összeget össze fogok tudni szedni rá. Úgy vagyok vele, hogy inkább rászánom a pénzt, legyen alkalmas arra amire kell és bírja elég sokáig.

Fõleg olyan dolgokra lennék kíváncsi, hogy;
- rugós vagy levegõs?
- elég-e a visszaút csillapítás, vagy fontos lehet a berugózáskor is?
- hogy néz ki belülrõl egy levegõs/rugós/stb kialakítású?
- szeretném otthon szervizelni, hogy gyakran karban lehessen tartani
- ...

Robbantott rajzokat találsz a RockShox és a Fox oldalán egyaránt. Személy szerint a levegõs típusokra szavaznék, és ha RockShox, akkor valami MotionControl-ös, azon állítható a Gate-en keresztül a lockout kioldásának helye, és ezzel tulajdonképpen a low speed compression is. Technikai részleteket ne kérdezd, fogalmam sincs:), de írták itt korábban sokszor (és az RS topikban), kicsit olvass vissza! Személyes tapasztalatom alapján, ha kezdõ valaki (mint én), akkor majdnem mindegy, lehet-e állítani a low spd compression-t és MCD-s é a villa vagy sem, de késõbb hasznos lehet - én ilyet vennék. (2. bicajba ilyet vettem anno, kemény 33e Ft volt használtan, 2005-ös Duke SL, MotionControl-os, ~1750g mérve:)) És igen, az ára miatt szinte csak a használt jöhet szóba szerintem, de 60-ért az apróban már lehet találni akár RS Rebát is, amin aztán minden állítható. Otthoni szervízelés szerintem rizikós; Sala szerintem már elõre látja, hogy na, ismét egy villa, ami a végén nála köt ki, mert nem bírják összerakni! :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
más a karakterisztikája a szimpla- és a duplavállasnak. amúgy milyen vázba lenne?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

sziasztok, az kérdezném, hogy DH-hoz szükséges-e duplavállas teleszkóp vagy elég egy nagy rugóúttal rendelkezõ szimplavállas is? elõre thx.

szerintem ez a pálya adottságaitól függ, technikás szûk részeken elõfordulhat, hogy a duplavállassal nem tudsz befordulni. de versenyzésre azért inkább mégiscsak a duplavállas az igazi, a szimplavállas hosszú rugóutas villákat freeride-ra találták ki, egy boxxerrel nehéz beadni a kormánypörit :)

pommmpy

pommmpy

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok, az kérdezném, hogy DH-hoz szükséges-e duplavállas teleszkóp vagy elég egy nagy rugóúttal rendelkezõ szimplavállas is? elõre thx.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
ha szánsz pár órát mondjuk az utolsó 100 oldal elolvasására, akkor a kérdéseid többségére találsz választ
ezenkívül a magazin részen a teleszkópokkal foglalkozó tech cikkek is hasznosak

Mondjuk általában Rock Shox tora-recon jön ki, esetleg ha használt is játszik akkor reba az apróból

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

mennyi penzt szansz ra?

altalaban elmondhato hogy minel dragabb a villa annal konnyebb/tobb allitasi lehetoseg van rajta/erosebb/jobb anyagokbol van

Szia

Olyan 50-60e Ft körüli összeget össze fogok tudni szedni rá. Úgy vagyok vele, hogy inkább rászánom a pénzt, legyen alkalmas arra amire kell és bírja elég sokáig.

Fõleg olyan dolgokra lennék kíváncsi, hogy;
- rugós vagy levegõs?
- elég-e a visszaút csillapítás, vagy fontos lehet a berugózáskor is?
- hogy néz ki belülrõl egy levegõs/rugós/stb kialakítású?
- szeretném otthon szervizelni, hogy gyakran karban lehessen tartani
- ...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mennyi penzt szansz ra?

altalaban elmondhato hogy minel dragabb a villa annal konnyebb/tobb allitasi lehetoseg van rajta/erosebb/jobb anyagokbol van
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Sziasztok

Nem vagyok járatos a telókban. 1,5 hónapja van egy CUBE ANALOG montim, ahhoz szeretnék egy komolyabbat venni. A gondom az, hogy jó lenne valami összefoglaló féle; mi mit jelent, melyik megoldás mire való, stb. Amolyan gyorstalpaló-féle iromány.

Tudtok ilyet?

Köszi

Üdv

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
absolute-os cserét aláírom én is, kész volt egykettõre. mozgás is fincsi.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
NTS: mostani hazai viszonylatban, csak manitu-ban dögöljön be alkatérszem....mert kb semmi máshoz nem kapni itthon ;)

absolute-os garis cserénél is kapásbol volt uj egység...ez pl mcd-rõl nem mondható el

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Nekem is az Omniban volt bõven, éppen a gólya nem kelepelt benne.
De egy Manitounál szerintem ez nem fog elõfordulni, amíg van benne szimering.:)

Izomtéridõninja-geológus!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nekem rendszeresen állt a víz esõ után az RST-ben. a fél ujjam befért a becsúszó mellé olyan kotyogós volt.

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
A haver a suntourjában vizet talált miután szétszedte. Igaz, sérült volt a szimmering. Ha a szimmering jó akkor kerülhet bele víz?? Nekem egy manitoum van és szinte mindig gõzborotvával mosom a sarat róla és most aggódom...:)

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
tenkju info a forgalmazóra

rs vs manitoura annyit h biztosna tudom h az rs nem annyyira merev, a pikeról tettem át z150re a féket (hope m4) és láss csodát megint koppra fog, a pike rendesen vitte a fékerõt :D, átütõ miatt jobb a minute, csak ne kelljen sose szerelni, vagyis alkatrész ne kelljen bele soha... ugye maggi? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
csak ahoz a súlyhoz átütõs, metr amúgy kolbász. bár rs-bõl is érdemes olyat.

NTS, sunturt amúgy a neuzer.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való