Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Úgy gondoloma válasz a bírtokomban van, de inkább felteszem a kérdést. Villacsere küszöbén állok. Elég nagy ugrás lenne, mert egy 2009-es 302-es tora helyére jönne egy 06-os Revelation 426 dual air. Mindkettõ 130mm rugóúttal lenne használva, viszont a revelation nyaka sajnos csak 18,5 cm hosszú. Méricskélvén a történetet csak ráztam a fejem. Meddig kellene min felérnie a nyaknak a stucninál már, hogy biztonságosan használható legyen a cucc? Jelenleg 2db van ahead alátétbõl (10mm esek) a stucni alatt, de a tora kikerülésekor, az új villa nyakának rövidsége miatt, ez nullára csökkenne. Egyet szándékoztam hagyni alatta, de most az se lenne. Erõsen geometriai és irányíthatósági kérdések is felmerülnek bennem, amikkel majd valakihez fordulni kéne a ruckus ügyében, de ez már egy következõ kérdés.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
pedig onnan. bár gyorsan elfogyott :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
...és honnan szereztél beléjük mcdt?
Mert a Bikerban biztos nem volt.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

k u t y a

k u t y a

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Koszi a tippeket, utana jarok
gakos, veletlenul nem emlekszel mekkora a gate alatti o-gyuru gyari merete?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
igazábol a nagyobb baj az, hogy a levegõ is szökik, igy nem lesz lég kompreszzio a villában, ergo könnyebben felkoppanhat

fuck me, i'm famous!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
az en pike-ombol 0 kilometeresen is folyt az olaj. en azt csinaltam, hogy a gate kupak alatti kicsi O-gyorot nagyobbra csereltem, igy nem tud ott szivarogni a cucc.

----

FÁJVÓ

----

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

mcd egység csere helyett merült fel az O-gyûrû szett csere, többek szerint segít a dolgon és kb. 64 forint.Egy szétszedést megér...

a tengelyt egy ajkas karmantyú tömíti, ami a sziszegést és az olajfolyást okozza a lock out kar alatt, a tengelyél
nem szabvány! nem kapható!!!
ergo komplett mcd csere, elhiheted, idén közel 50 villát szereltem....

ha a külsõ menetnél ereszt akkor igazad van, pár forint a javítás

fuck me, i'm famous!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Csavard szét az MCD egységet (fordított menetes), és ellenõrizd a belsõ tömítéseket. Lehet ott lesz hunyó valamelyik, és akkor olcsón megúszhatod.

k u t y a

k u t y a

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

ha a tekerenytyû tengelyénél és nem a külsõ menetnél folyik, akkor új mcd egység, 15 ezer magyar pénz lesz...

mcd egység csere helyett merült fel az O-gyûrû szett csere, többek szerint segít a dolgon és kb. 64 forint.Egy szétszedést megér...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ha a tekerenytyû tengelyénél és nem a külsõ menetnél folyik, akkor új mcd egység, 15 ezer magyar pénz lesz...

fuck me, i'm famous!

k u t y a

k u t y a

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok

Pike 426 MC egyseg engedi az olajat felul.Szervizben mondtak szerezzek O-gyurut bele, de egyelore meg nem szedtem ki, holnap meg azert elgurulnek a vassal a boltba alkatreszert.Tudtok nekem segiteni, hogy milyen meret(ek)et kell vennem?

Koszi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Jahogy nem alu? Rock Shox Duke-ról van szó, az is magnézium? Basszus. Azt nem is tudom mennyire lehet eloxaltatni.

sala: Szintereztetni miért nem lehet?

perselyeknek nem tesz jót, teflon leolvad róla...

fuck me, i'm famous!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a duke magnezium. aluminiumbol mar csak uber gagyesztani villak alsoszarai keszulnek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

szerintem ne akard eloxaltatni a magnezium labat. szinter is jo lesz oda, de ki kell takaritani minden belso alkatreszt ugyesen

Jahogy nem alu? Rock Shox Duke-ról van szó, az is magnézium? Basszus. Azt nem is tudom mennyire lehet eloxaltatni.

sala: Szintereztetni miért nem lehet?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Üdv!
Ha egy telóról levált a gyári gyenge minõségû festés, mit ajánlotok, szinterezést vagy eloxálást, esetleg festést? (szétszedve, csak a lábakat kell)
Árban nem tudom igazából mennyit kóstálnak. Eloxálástól azért félek, mert folyadékban csinálják és teljesen szétszedve nem tudom mennyire jó ha a belseje is megkapja a réteget (meg ha a belseje is kap jóval többe kerül..). Tökéletesen meg nem tudom mennyire nehéz lezárni.

szerintem ne akard eloxaltatni a magnezium labat. szinter is jo lesz oda, de ki kell takaritani minden belso alkatreszt ugyesen
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Sziasztok,
venni szeretnék egy Cannondale Rush Carbont,most kaptam egy viszonylag jó ajánlatot Németországból,de Fox RL villa van a bringában amit én ki szeretnék cseréltetni velük egy Leftyre,õk ezt ajánlották: Lefty Speed 110DLR Aluminium
Tudtok nekem errõl valamit írni,bár az elsõ gondolatom az negatív,carbon bringába alu Leftyt?

Lefty-k nagyon jók, bátran mehet bele az alu lefty ;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Üdv!
Ha egy telóról levált a gyári gyenge minõségû festés, mit ajánlotok, szinterezést vagy eloxálást, esetleg festést? (szétszedve, csak a lábakat kell)
Árban nem tudom igazából mennyit kóstálnak. Eloxálástól azért félek, mert folyadékban csinálják és teljesen szétszedve nem tudom mennyire jó ha a belseje is megkapja a réteget (meg ha a belseje is kap jóval többe kerül..). Tökéletesen meg nem tudom mennyire nehéz lezárni.

szinter kizárva, eloxot meg meg lehet oldani ugy hogy csak a külseje legyen, vagy normál festés

fuck me, i'm famous!

Rodint

Rodint

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sziasztok,
venni szeretnék egy Cannondale Rush Carbont,most kaptam egy viszonylag jó ajánlatot Németországból,de Fox RL villa van a bringában amit én ki szeretnék cseréltetni velük egy Leftyre,õk ezt ajánlották: Lefty Speed 110DLR Aluminium
Tudtok nekem errõl valamit írni,bár az elsõ gondolatom az negatív,carbon bringába alu Leftyt?

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Üdv!

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Nekem is ez volt a problémám. Már minden bajom volt, hogy a Foxi kattog. És lám a kormánycsapágy volt, pedig elsõre nem tûnt úgy, hogy nincs meghúzva, csak nagyobb terhelésnél kattogott.