Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Több szem többet lát alapon....

Keresek 140-150mm-t mozgó, könnyû, 15ös vagy 20as átütõs telót elfogadható áron (nagyonmaxi 90e) lehet használt is, de nem lehasznált!
Tisztában vagyok a lehetõségekkel ( RS revel-sektor, fox float, manitou minute, suntour epicon), de már hónapok óta figyelgetem a hazai és a külföldi aprókat, nagyon kevés fordul meg belõlük....
Ha láttok ilyesmit akkor légyszíves jelezzétek :) köszönöm!

Titan 15 Air schwarz
X-Fusion Velvet RL-t nem találtam hirtelen, de mintha az olyan 350 EUR körüli áron menne. (Igaz, "csak" 130mm-es a rugóútja. 01/2011 Bike Magazin teszt szerint nagyon merev és egész jó.)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

309€ért találtam 15öst legolcsóbban... lehet csak az én hülyeségem, sõt biztos... egy picit könnyebbet szeretnék, és Brnoban hogy nyomogattam nekem nagyon nem tetszett... lehet csak szét kéne dönteni megkenni normálisan és összetenni, jó lenne... passz...
Van már valami teszt errõl a villáról?

még nem láttam
úgy rémlik a jövõ havi mountai bike-ban lesz a teló teszt második része, ahol ez a kategória is lesz, de nem biztos hogy tesztelik, a fritzek vhogy leszarják ezt a kategóriát. emlékeim szerint recont sem teszteltek soha.
átütõsben ennyiért sokkal könyebb nem lesz. legfeljebb iszonyat mázlival. más kérdés ha Te azt a 20 dekát megérzed......:)

nálam esélyes
persze alapból efs szimmering, meg jobb és vékonyabb olaj. .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Rock Shox Sektor RL Solo Air 2011 - versch. Ausfhrungen - Action Sports-Bike Onlineshop

309€ért találtam 15öst legolcsóbban... lehet csak az én hülyeségem, sõt biztos... egy picit könnyebbet szeretnék, és Brnoban hogy nyomogattam nekem nagyon nem tetszett... lehet csak szét kéne dönteni megkenni normálisan és összetenni, jó lenne... passz...
Van már valami teszt errõl a villáról?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Keresek 140-150mm-t mozgó, könnyû, 15ös vagy 20as átütõs telót elfogadható áron (nagyonmaxi 90e) lehet használt is, de nem lehasznált!
Tisztában vagyok a lehetõségekkel ( RS revel-sektor, fox float, manitou minute, suntour epicon), de már hónapok óta figyelgetem a hazai és a külföldi aprókat, nagyon kevés fordul meg belõlük....

mondjuk valóban több 4-k val, de új.

Rock Shox Sektor RL Solo Air 2011 - versch. Ausfhrungen - Action Sports-Bike Onlineshop
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Uff! Teleszkópot akar cserélni fater a gépében, meg is van mind a kettõ, de természetesen csináljam én... :) Még életemben nem csináltam ilyet... Kell hozzá valami speckó szerszám? leírná nekem valaki, lépésenként hogy mi a teendõ? (egy xcm v2-t akar az én levetett Judy1-emre cserélni)

Elõre is köszönöm a segítségeteket!
(bár félek hogy a tárcsafékhez, 180-as pizzával nagyon kevés lesz az, ráadásul lehet hogy beállítani, alátétezni, hézagolni kellene majd a féket a felfogatásnál...)

Kerék kivesz, fék leszerel, stucni leszerel, villát kihúz...
a kormánycsapágy kónuszát le kell ütögetni óvatosan, célszerszerszám lehet lapos fejû csavarhúzó, elhasznált olló is akár...
A kónuszt ráütögeted a másik villára, mondjuk egy vascsõ segítségével, óóóvatosan, ne sérüljön, szépen felüljön a villára mindenhol
Aztán fordítva megcsinálni az elsõ lépéseket :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Uff! Teleszkópot akar cserélni fater a gépében, meg is van mind a kettõ, de természetesen csináljam én... :) Még életemben nem csináltam ilyet... Kell hozzá valami speckó szerszám? leírná nekem valaki, lépésenként hogy mi a teendõ? (egy xcm v2-t akar az én levetett Judy1-emre cserélni)

Elõre is köszönöm a segítségeteket!
(bár félek hogy a tárcsafékhez, 180-as pizzával nagyon kevés lesz az, ráadásul lehet hogy beállítani, alátétezni, hézagolni kellene majd a féket a felfogatásnál...)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
kérdés, hogy Gevox mennyire finom mogást vár? persze 130kg alatt bármi finoman mozog. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Az újabbakról nem tudok nyilatkozni, csupán az enyémrõl. Mivel dirt jumper, ezért nem hinném, hogy sok gond lesz vele az idõk során. Persze nem is arra lett kitalálva, hogy túrázz vele és a papírt is kimozogja.

Ha azt akarod, hogy ne menjen tönkre, akkor pont ezt a zárt olajpatront kerüld el és keress nyílt olajfürdõt. Pl. egy 2007es DJ2 örök darab.

Átgondolom a dolgot még,habár szimpatikus a DJ2. Más ehhez hasonló paraméteres villa lenne még amit ajánlanátok?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Az újabbakról nem tudok nyilatkozni, csupán az enyémrõl. Mivel dirt jumper, ezért nem hinném, hogy sok gond lesz vele az idõk során. Persze nem is arra lett kitalálva, hogy túrázz vele és a papírt is kimozogja.

Ha azt akarod, hogy ne menjen tönkre, akkor pont ezt a zárt olajpatront kerüld el és keress nyílt olajfürdõt. Pl. egy 2007es DJ2 örök darab.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Aha értem. S köszönöm a tanácsokat! S mint meghibásodási lehetõségek terén,mennyire problémás egy teleszkóp ez a dj2?

asszem az egyik legigénytelenebb cucc, ami létezik. sok dolog nincs benne, ami elromolhat. arra tervezték,h több méter magasból essenek vele a földre, szóval, bírnia kell. mondjuk amit linkeltem, az csõtengelyes, de ha keresgélsz kicsit, akkor lesz gyorszáras is. itt is van egy:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Marzochi DJ3
meg még egy:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Marzocchi Dirt Jumper 2 2010

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

értem a nézõpontodat. nekem is acélrugós telóm van. :)
linkeleltem neked két pike-ot, az apróból. nem néztem ugyan, hogy rugósak-e, de a megcélzott paraméterekkel fényében érdemes figyelned az aprót, elõbb-utóbb feltûnik egy nem szétütött acélrugós darab.

talán a levegõráfújásos-acélrugós marzók lennének jók neked.

Aha értem. S köszönöm a tanácsokat! S mint meghibásodási lehetõségek terén,mennyire problémás egy teleszkóp ez a dj2?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Nah az enyémben meg két oldalt van rugó és két oldalra lehet ráfújni. :)
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Marzocchi Dj2 '04 QR20 csere/eladó
Elnézést a reklámért. ^^

Arra még nem jöttem rá, hogy az évek alatt hogy sikerült elérni a 3kgt. Az enyém még "csak" 2600 körül van.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a dirt jumper kategória pl. szerintem neked való lenne. az tuti bírja a súlyodat is:

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: -40%:::Marzocchi Dirt Jumper 2 QR20

egyik oldalon rugó van, ami alapban is kemény, mert ez egy ugrálós villa. másik oldalra meg lehet levegõt ráfújni, ami segít a rugónak.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

linkeleltem neked két pike-ot, az apróból. nem néztem ugyan, hogy rugósak-e, de a megcélzott paraméterekkel fényében érdemes figyelned az aprót, elõbb-utóbb feltûnik egy nem szétütött acélrugós darab.

Igen,megnéztem õket. Kicsit árilag drágább sajnos,de nagyon szépen köszi! A pike-ról is mondanak hideget és meleget is egyaránt.

Mely típusokra gondolsz,amik árban beleférhetnek a 45-50e kategóriába?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Ezt ok megértettem!Csak az a nagy helyzet,hogy haver telója nem épp az olcsó kategória. És még így is volt vele párszor gond,hogy leengedett. Szervízben is volt,s ott mondták neki,hogy azért van vele probléma,mert túl keményre fújja állandóan. Akkor mi lenne vele alattam? Ha én alám mindig keményebbre kellene felfújnom? Szóval bocs skacok,de nekem nem tetszik ez a rendszer. Ahol egy rugó van benne a szárban,ott ilyen gond soha nem lesz. Meg amint írtam is,árhatáron belül keresek,mert sajnos nem lenne rá több keret.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Rock Shox Pike. A levegõs kicsit drágább, mint a rugós. Egyébként annyiból jobb, hogy be tudod pontosan lõni a tömegedhez. De ha kemény kell, akkor vegyél argyle 302t. Olyan kemény benne a gyári rugó, hogy alattam (90kg) 60mmt alig mozgott ki. :)

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

az, hogy a 100 kilós haverodhoz beállított teló alattad többet ült be, s így a "még elérhetõ" rugóút is lecsökkent miért meglepõ? negyedével-harmadával nehezebb vagy, mint amihez a kérdéses teló be volt állítva. ha hozzád lett volna belõve, alattad sem ült volna be többet, mint kb. 15mm.

Ezt ok megértettem!Csak az a nagy helyzet,hogy haver telója nem épp az olcsó kategória. És még így is volt vele párszor gond,hogy leengedett. Szervízben is volt,s ott mondták neki,hogy azért van vele probléma,mert túl keményre fújja állandóan. Akkor mi lenne vele alattam? Ha én alám mindig keményebbre kellene felfújnom? Szóval bocs skacok,de nekem nem tetszik ez a rendszer. Ahol egy rugó van benne a szárban,ott ilyen gond soha nem lesz. Meg amint írtam is,árhatáron belül keresek,mert sajnos nem lenne rá több keret.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
az, hogy a 100 kilós haverodhoz beállított teló alattad többet ült be, s így a "még elérhetõ" rugóút is lecsökkent miért meglepõ? negyedével-harmadával nehezebb vagy, mint amihez a kérdéses teló be volt állítva. ha hozzád lett volna belõve, alattad sem ült volna be többet, mint kb. 15mm.