Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

29er

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1138 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Elbeszéltek egymás mellett...

Jól beszél az elvtárts.

nem akarom bizonygatni, hogy ami nem 29, az 29, felejtsétek el.
Az elején kérdeztem, hogy mi az, mert nem tudtam, de felhomályosítottatok.

többféle közelítésbõl lehet nézni a 29-eseket- az kevésbé érdekel, hogy most még különc dolognak számít, az érdekel hogy MONTENBÁJK, de nagyobb kerekekkel. és emiatt ugye máshogy viselkedik. és jó olyanra, amire 26-os kerékkel rendelkezõ társai nem jók. EZ érdekel.

A CROSS bicó arra lett kitalálva, hogy remekül használható legyen enyhébb terepen és aszfalton egyaránt, ez látszik is rajta. tehát úgy érzem, rendeltetésszerûen használom.
A trekking nem tudom mire való :)

Bocs ha offolás amit írtam, de ha valakit érdekel a 29, lehet hogy ugyanaz érdekli belõle mint engem, és nem az, hogy valódi 29-ese legyen.
emellett engem is érdekel minden 29-essel kapcsolatos írásotok, vagy csak kíváncsiságból, vagy mert alkalmazni tudom a saját bringámra is.

ui: van más nagykerekû topic, csak az elég halott..

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Szerintem Unité a pont - ha visszanézitek (-néznétek) a topiknyitó hozzászólást szerintem elég egyértelmû.

Mivel végre valahára megérkezett a régen várt 29-es mtb-m, gondoltam nyitok egy ilyen topikot azokanak akik már rendelkeznek hasonló mtb-vel, és azoknak akik ezután tervezik beszerezni. Tapasztalatokról, véleményekrõl, gondolatokról... (...)

(Én egy Kona Dew-ra építkezek - akkó' szabad ebbe a topikba írnom...? :D)
Viszont: nemrég szereztem egy zsír új RS Ruby Metro villát tizenötezze' pénzért. Akit érdekel keresse Volét, talán még maradt neki a tízegynéhány darabból. Az egyik szárból "kiugrott" az egyik rugó így már gyönyörûen mozog a 64 pluszmínusz 2 kilóm alatt.
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Jó, hogy lesajnálom, mikor van valamije (trekking vagy crossbicaj), amit arra akar használni (29-es mtb), amire nem való, csak megközelítõleg (sem).

(Például: tetszik a Kona Hahannád, bár kicsi a váz Neked, de gondolom nem teszed be a dirt vázak topikba emiatt?)

Ez nem pénz kérdése, hanem hozzáállásé.
Azt meg végleg nem tudom honnan szedtétek elõ azt, hogy itt valaki lenézne valakit, mert kevés a pénze a hobbijára.
Ja, de tudom: ZolkoW szedte elõ... esetleg vele kellene errõl beszélni. Hogy miért...?!

Pontosan! Mind szeretünk bringázni. Én speciel most 29-esen (olyan kerékpár, amit 29-esnek gyártottak) érzem jól magam, errõl szeretnék eszmecserélni, nem arról, hogy mit mibõl lehet összefaragni, ami "hasonlít" rá. Egyszerûbben - illetve radikálisan - fogalmazva: ami nem 29-es, az offtopik.

Úgyhogy legyen szó errõl és ne a sufnituningról (ahogy az ss topikban is állandóan)!

Ha kevés 29-es bringa és bringás van, akkor kevés van. Ez a helyzet.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

...ez is egy szánalmas topik... a singlespeeddel együtt... kár értük :-(

Elbeszéltek egymás mellett...
Egyikõtök kíséreltezik, hogy hogyan lehetne közel kerülni egy érzéshez, amit a másik lesajnál. Való igaz, hogy a bugyogó fürdõkád nem jakuzzi, de nem kell lenézni senkit mert nem engedhet meg magának annyit a hobbyjára, amennyit szeretne.
Nekem sem azért van olyan bicajom, mert nem tudnék jobbat elképzelni, hanem mert ez az a kompromisszum, amit meg tudok kötni az igényeim és a pénztárcám között.

Végül is mindannyian szeretünk bringázni és ez (volna) a lényeg, nem?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Nagyon helyes! :)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Oké!

Már dobom is le a 40-eseket, mert a téli bringámnak mindenképpen meg kell felelnie a UCI szabványoknak! ;-)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Off:

Az UCI szabálykönyvében szerepel a 35mm, persze a váz szélesebb külsõt is engedhet ennél.
Kösz, alkalomadtán beugrom az üzletbe. Nagyon kíváncsi vagyok, mit tud egy aluvázas modern CX.
Race, no Rest!

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
OFF:

Köszi Henger, 2002. októbertõl 2005 májusig használtam a Jake The Snake bicajomat 35-42mm-es gumikkal, a mostani Jake-ben meg benn van a 40-es. Így valamennyire sejtem, hogy mekkora fér bele ;-)
Amúgy kipróbálhatod, tudod hol érsz el. Csak a rontást ne hozd rá! ;-DDD
Ja, és kapható is ilyen kerékpár

ON

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Ja, végül is azért vettem meg a Kona Jake-et (így, 2 db 29-es után), mert pl. abba csak 40-es gumi fér...

Bocs, a Jake-be hivatalosan csak 35-ös "fér". De szívesen kipróbálnám a bájkot.
Race, no Rest!

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
Nuhh, lehet hogy meg kellene adnom a tulfujtkerekes embernek is ezt a topiccimet... hazajara lelne lassan! :)

Unit! Emlexel mikor a Cycletechem nekem is 29"es volt???
Tudod, mikor a Speedcity kerekeket raktam bele 700*38 as Tufo szingokkal.... az volt am a 29!

Ha a Jakebe rdekel egy villa, most hagytak itt nalunk egy Rock Shox Metro tipusu majdnem 29"es treking teleszkopot... kicsit kotyog, de ha kitomod zsirral, biztos jo lesz! :)

Uhhhh, most jut eszembe, volt meg egy nagyon jo 29"es amire emlexem.. szerintem aki olcson akar gyartson iljet!
Magellen Cygnus vaz... huhh de szep volt... a guminak is volt hely! 1,5mm mindket oldalon! By Szume!
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Ja, végül is azért vettem meg a Kona Jake-et (így, 2 db 29-es után), mert pl. abba csak 40-es gumi fér... és akkor most már egész közel érzem magam az itteni mainstream-hez (bocs az angolért, lehet, hogy nem is ezt jelenti). Terepen is igen jó, mondjuk a Tündért nem vállalnám vele, meg nem tudom, hogy egy trekking teló hogyan állna benne, de majd kukázok ezt-azt. No mindegy, a lényeg, hogy egyre joban tudok azonosulni a témával, tudok értelmes kérdéseket feltenni, és ez örömmel tölt el :-)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

most miért mondod ezt? csak nem érted a lényeget...

ha pl akarsz egy jakuzzit akkor nem kell rá költened, mert fürdõkád van otthon, abba beleküldöd a porszívó csövét, fújásra állitod s bugyog is. ott a jakuzzi s olcsó is meg húdejóóóóó. Vagy ráülysz a szomszéd uszkárjára s beleéled magad, hogy lovagolsz, igaz a ló az nagyobb meg más, de kipróbálni jó ez is... pffffff .... MekkElek az Kelly'sklub tag? :miotacz:

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Ma benéztem a ZP-be, és a 29-es gumi kérdésemre Zoli elõkotort a klozetból egy pár régóta ott porosodó Panaracer Smoke gumit, 700x45c méretben. Ritka, de agresszív bütykei vannak, sárguminak szánom hátulra. És a legjobb rész csak most jön: 2400Ft volt, és - lemértük ott helyben - kb. 650 gramm.
Ezt csak azért írom, mert a párból ott maradt az egyik, szóval akit érdekel... ráadásul - ahogy elnézem a Panaracer honlapját - már nem is gyártják ebben a méretben... és ha szerencséd van, off-topik trekking vázba is belefér :-)

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Tényleg nem 100%, hogy jól érted. Globálisabban gondoltam.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

nem 100% hogy jól értem amit írtál, de nem mondtam egy szóval se, hogy 100e-ért ugyanazt kapja..
csak szerintem sokan vannak, akik belevágnának valami újba, és ha azt hallják, hogy 300-nál kezdõdik az ára, az elég komoly visszatartó erõ.
cserébe 100-ért (vagy akár kevesebbért) már bele lehet kóstolni a dologba, akkor is, ha az ember terepre kívánkozik.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

most egy(pár) elég lámer kérdés jön:
mennyi pénz egy ilyen váz? és a felnik? és mennyi a legolcsóbb teló? egyáltalán van rá szükség?

mire kell a gép?
mert ha úgy érzed, elvagy a JÓVAL vékonyabb terepgumikkal is (kb. 47mm a maximum, de lehet hogy mégkevesebb), akkor veszel cross vázat (Author, Kelly's) vagy bicót és rája ciklokrossz gummát. ez nem ugyanaz, de legalább jóval olcsóbb...

teló: reba race bittos jó, de trekking telókat felejtsd el. legalábbis ami nekem van RST, azt annyira tartom, hogy bárki ingyen viheti.... na jó, nem, de tényleg szutyok. akkor inkább merevvilla.

szóval az ár nagyban függ a felhasználási területtõl... ha nagykerekû montiszerûség kell, ki lehet hozni 100 alatt is..
SZERINTEM.

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
értem már, köszi

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

ha neked a 622 a 29" akkor azhogyvanaz hogy a 630=27 1/4" ??
HEHH??!

nekem a 622 az nem 29", de ezt nem is írtam. azt írtam, hogy a 29es bringákban 622-es felnit használnak! nem a felni méret miatt 29"os, hanem a gumi miatt. bár ki lett már vesézve itt egy párszor ez a méret dilema...

pár gyártó pl. Continental, Schwalbe 28 asnak méretezi a 622es felnire gyártott mtb külsõit. míg más gyártók, pl. WTB. Bontrager 29esnek. ez így van.
a 622es felnivel szerelt MTB-ket hívják 29eseknek! s itt most nem kell matekozni...

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
köszi, akkor ez egy távoli projekt marad

de ezen a kerékméret dolgon nem bírok dûlõre jutni
ha neked a 622 a 29" akkor azhogyvanaz hogy a 630=27 1/4" ??
HEHH??!