Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

29er

- - - - -

• Please log in to reply
1138 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat ennyiert nem lesz egyszeru osszehozni... a merida nalam is jelolt volt (+giant, speci, niner). most lehet kapasbol canyont vennek, de nem birtam kivarni, amig megjelenik.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Köszi!Az 1800-as tetszik nagyon. Most azon gondolkodok,h hogyan jönnék ki jobban. Ha veszek egy komplettet,vagy építek. Mert ha komplettet veszek,akkor egyrészt még gyûjtenem kell,másrészt van hajtókarom és elsõ/ hátsó váltóm,kormányom,amiket ha a bolttal meg tudnék egyezni,akkor rögtön ott is hagynám a gyárit,ha leszámolják az árból.A villát meg késõbb akarnám komolyabbra cserélni. Nézegettem a ktm legolcsóbb gépét 185 kompletten és nincs agyonszerelve,de szép nagyon.Ott a cube legkisebbje,ami már nagyon tökös felszereltséggel van 189-ért.Csak kár,h tök fehér. :( Az egyel jobb,ami meg kék-fekete, az meg már 250. :( A vázakat meg nem nagyon láttam sehol külön.
Szóval kellene két kerék,váz,villa,kiegészítõk(kivéve kormány),váltókar,lánc,fogsor. Asszem osztanom szoroznom kell.
Az apróban vagy komplett gépeket láttam,vagy csak kerekeket,de az utóbbiak egész jó árban vannak.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
A Merida 29er váz akciósan 54900 HUF, ezt bármely Meridát forgalmazó boltnál megrendelheted. BikeFun - Aktuális akcióink

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Önmagában 29er vázat lehet itthon venni? Vagy webshopban valahol. Nem kellene túl komoly,csak egy "natúr" alu váz. A niner-ek közt gondolom nincs olcsóbb kategória. Olyan kb 50 ezerért keresnék.

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Én 192cm magas vagyok, hosszú végtagokkal (Konfekció öltöny nem is jó rám...rövid az ujja..:-)). 10 évig használtam 26-os GARY FISHER PARAGON-t "L"-es méretben és tökéletes volt. Most 29er GARY FISHER PARAGON-t használok ami pedig "XL"-es és ez is passzentos hozzám....ki érti ezt? :-)

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
DUDSOn!

Privát most ment. Bocs de ritkán jelentkezek be...

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Korábban a 26-os kerékméretû bringám egy 20-as Merida volt. Most egy 19-es vázméretû 29-es Gary Fisher-em van, és ezen érzem magam kb. ugyanúgy - eltekintve attól, hogy ezzel sokkal biztonságosabbnak érzem a lefeléket, simán lemegyek ott, ahol régen nem mertem.

Szerintem amúgy a bringáknál a vázmagasság és a belsõ lábhossz nem a legalkalmasabb iránymutató, fõleg nem ejtett felsõcsövû bicajoknál. Az persze alapkövetelmény, hogy le tudd tenni a lábad, de kényelem szempontjából a legfontosabb a nyereg-kormány távolság, aminek persze a (vízszintesre vetített) felsõcsõhossz az alapja, amin a stucni és nyeregcsõve csereberével, valamint nyereg-tologatással lehet még finomhangolni.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

sziasztok!
Cannondale Trail SL3 - 29" mtb teszt, kerékpár, bicikli, ár
ennél a bicónál szerintetek a legnagyobb vázméret passzolna a 190 centimhez?

Ha lenne 26" montid, akkor sem lenne olyan egyszerû a választás.
Én elmentem a Mali Stop Shopba ahol volt összerakva M és L méret. Itt kiderült, hogy az L méreten átlépve nem tudom megemelni az elsõ kereket.
Így az M méret lett a vége és nem bántam meg. (magasság: 180 cm / másik gép: Merida 96 18")

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
velocity felnikrõl tudunk valamit?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
itthoni terepre lehet sok egy enduro kezdesnek - nem szamit nalad annyira a felfele ut? pl egy nerve xc itthon kb mindenre jo. turazni, felfele, lefele. ehhez kepest a strive ugyancsak brutal.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

hat elegge mas felhasznalasi terulet, amiket irsz :) a canyonok biztos hogy szinte a legjobb ar/ertek aranyu bringak koze tartoznak, es nagyon jol vannak az arszinthez osszevalogatva.

És borzasztó jól néznek ki. Furcsa lett volna egy városi géprõl felülni egy Strivera és nekiindulni a bihari hegyeknek, de ez az álmom. Viszont elõtte úgy érzem erõnlétileg mindenképp, és a montik világában is fejlõdnöm kell. Ezért esik a választásom erre a visszafogottabb darabra. Remélem a méret is okés lesz. Köszi mindent!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat elegge mas felhasznalasi terulet, amiket irsz :) a canyonok biztos hogy szinte a legjobb ar/ertek aranyu bringak koze tartoznak, es nagyon jol vannak az arszinthez osszevalogatva.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

nekem kb 90 (185 magas vagyok), es les bringam van. en is kicsit hosszunak talalom, de nem tudok kisebbet venni, mert a mostani is 19es, es 400as cso kellene hozza, a 375os maxra van huzva. a canyon csinal relativ rovidebb (vagy hosszabb nyeregresszel - nezopont kerdese) 29ert.

ez a bringa szvsz magasabb epitesu a lowriser kormanyaval.

Tehát akkor talán az L-es ami a leginkább passzol az általam leírtakhoz? Köszi a válaszod. Igen, néztem az új Canyonokat, és totálisan beléjük szerettem... A Nerve sorozatba, de leginkább a Striveba. Tudom, teljesen más kategória, árban is és felhasználásban is, de egyszer muszáj a tulajdonosa legyek egy Strivenak :) 1-2 évet vár még ez a dolog. Kezdésnek ezt a 29er ss Cannondalet szeretném.
(A Grand Canyon is szép, csak azon 450ezres cédula figyel, de kiváló bringa minden bizonnyal!)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem kb 90 (185 magas vagyok), es les bringam van. en is kicsit hosszunak talalom, de nem tudok kisebbet venni, mert a mostani is 19es, es 400as cso kellene hozza, a 375os maxra van huzva. a canyon csinal relativ rovidebb (vagy hosszabb nyeregresszel - nezopont kerdese) 29ert.

ez a bringa szvsz magasabb epitesu a lowriser kormanyaval.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

Az L-es csak 18,7" magasságban, az XL-es 20,7". Jó volna tudni pl. mennyi a belsõ lábhosszod, azzal utána lehet számolni, hogy elég-e magasságban az L-es.

92 cm kb.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Semmit :) pontosabban egy retro hercules városi lopakodóm van. Most szeretnék felülni egy ennél komolyabb gépre, és ezt néztem ki. Azon gondolkozom, hogy az XL nem e lesz nagyon ráfekvõs nekem. Jobban szeretek inkább kissé egyenesebb (függõleges) gerinccel tekerni. Viszont 190 vagyok, vékony testalkatú, kezem lábam viszonylag hosszú.
Köszi a válaszod :)

Az L-es csak 18,7" magasságban, az XL-es 20,7". Jó volna tudni pl. mennyi a belsõ lábhosszod, azzal utána lehet számolni, hogy elég-e magasságban az L-es.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

epp olyan a meretezes, mint a 26os bicoknal - ott eddig mit hasznaltal?

Semmit :) pontosabban egy retro hercules városi lopakodóm van. Most szeretnék felülni egy ennél komolyabb gépre, és ezt néztem ki. Azon gondolkozom, hogy az XL nem e lesz nagyon ráfekvõs nekem. Jobban szeretek inkább kissé egyenesebb (függõleges) gerinccel tekerni. Viszont 190 vagyok, vékony testalkatú, kezem lábam viszonylag hosszú.
Köszi a válaszod :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
epp olyan a meretezes, mint a 26os bicoknal - ott eddig mit hasznaltal?

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
sziasztok!
Cannondale Trail SL3 - 29" mtb teszt, kerékpár, bicikli, ár
ennél a bicónál szerintetek a legnagyobb vázméret passzolna a 190 centimhez?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sziasztok,

Budapesten hol találom a legnagyobb választékot 29-es külsöböl?

köszi, parej

Szerintem a Probikeban próbálkozz.
27", 28", 29" - itt van minden ami a nagy kerékre való