Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

29er

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1138 hozzászólás a témában

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Késõbb,mire elkopik a hajtõmûved lánctányérjai,akkor én már egy bonthatót tennék rá,vmi Acera,Alivio szintût,az nem lógna ki a felszereltségbõl.
Magellan-os

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

"Új 29-es 115 ezerért."
Kinéztem egy új 29-es montit, 115 ezerért.
SCOTT Aspect 29 Trail | Biciklibajnok webáruház | kerékpár webshop | kerékpárszerviz

Ennyi pénzt simán megér. Alföldön akarod használni, a súlya így annyira nem fog zavarni. Szerintem vedd meg.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

"Új 29-es 115 ezerért."

Sziasztok!

Már régóta olvasgatom a fórumot, most a véleményetekre lenne szükségem.
Mivel az Alföldön lakom, ezért 80%-ban sík terepen használnám, döngölt erdei utakon tennék vele 1-2 naponta 30 km-es edzõköröket.
Mit gondoltok, mire számíthatok ilyen áron? Mit kellene rajta már a vásárlás során kicserélnem?

Itt a gép:

SCOTT Aspect 29 Trail | Biciklibajnok webáruház | kerékpár webshop | kerékpárszerviz

Köszönöm a véleményeket.

az hatarozza meg, hogy kinek mi az igenyszintje, illetve mit engedhet meg maganak...

Memo

Memo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
"Új 29-es 115 ezerért."

Sziasztok!

Már régóta olvasgatom a fórumot, most a véleményetekre lenne szükségem.
Mivel az Alföldön lakom, ezért 80%-ban sík terepen használnám, döngölt erdei utakon tennék vele 1-2 naponta 30 km-es edzõköröket.
Mit gondoltok, mire számíthatok ilyen áron? Mit kellene rajta már a vásárlás során kicserélnem?

Itt a gép:

Köszönöm a véleményeket.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Feltöltött kép

ss. :)

A sebesség mindent megold.

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Mire eljutok arra a pontra, hogy le kell szállnom nem, hogy felfutni nem tudok, de örülök, hogy a logó nyelvem nem nyaldossa az elsõ kereket! :-)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Feltöltött kép

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Nem KELL, mert olyan termeszetesen nincs. Nem ältalänosan, hanem a mezei, nem mindannap tekerö, nem versenyzö szemszögeböl. Es a 26oson mär megszokott es nagyabol mär bevält ättetelekhez hasonlo ättetelt keresö ember szemszögeböl. Igy mär a 22-34 az messze nem az a 29esen. De persze monthatjuk, hogy eleg hätra a 32 fog is, majd hozzäerösödsz a gephez. De ezen kär sokat agyalni, mindenki maga alakitja ki a bringäjät.
andris ! Te biztosan egy versenyzö szemszögeböl beszelsz. Mert csak ott lehet fontos leszallni es felfutni az emelkedön. Egy ätlag kispolgärnak, mint amilyen en + a haverjaim vagyunk a feltekeres a fontosabb.
Marci

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

...
29es bringära hätul kell a 36os racsni, elöl meg a lehetö legkisebb ! Ennyi.

ezt nem teljesen általánosan gondoltad ugye, hogy minden embernek ezt kell választania?!
most nem írom le, csak ha érdekel, hogy én miért nem fogok elölre 22-es, hátra 36-os fogaskereket választani

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Marton: Ezt egy kicsit túlspiláztad. Milyen védés, milyen hülyeség? Én csak leírtam az élményeimet. Csak gondoltam, hogy jobb egy kicsit szokni a rendszert, mint egybõl beruházni.
A sok 29-es barátodnak, meg neked is gratulálok, hogy én kis hazánk egyik legátlagosabb mászója elvagyok 34-en hátul, de õk 36-os nélkül létezni sem bírnak 29-esen. Bravó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
vagy nem köll hosszú téli kihagyást tartani :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Mikor megvettem a 29-esemet és elõször mentem vele terepen azt éreztem, hogy nem megy sehová ez a dög. A lábaim alig bírták forgatni a szokásos áttételt, fáradtam,stb. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy egy az egyben ment át egy 26-os váltása, 22-32-42 elöl és 11-34 hátul.
Aztán elkezdtem vele tekerni, volt egy 2 napos zempléni hátizsákos tekerés is. Szép lassan megszokta a lábam az áttételeket. Már azt érzem lassúnak amikor visszaülök a 26-osomra. Mondjuk az egy hosszú utas enduro. Így azért érthetõ is. Szóval szerintem csak tekerj vele és hozzászokik a tested.

Azert, amikor hosszabb teli kihagyäs utan felülsz tavasszal a bringära es a 26ost is alig tudja az ember mozgatni, akkor milyen finom dolog lesz majd a 29est tolni 1-2 honapig a meredekebb emelkedökön....:D
Sirva könyörgöm, ne vedjük mär a hülyeseget !!! Mi ez a "majd hozzäerösödsz a bringädhoz idövel" dolog ? Haveri körben van egy rakäs 29es, ezerszer probältam öket de ök is megmondjäk: 29es bringära hätul kell a 36os racsni, elöl meg a lehetö legkisebb ! Ennyi.
Marci

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Ha valakinek kell, van 1db vadonat új, dobozos Schwalbe Noby Nick 29x 2.25-ös kevláros, snake skin-es, UTS-es, space-star compund-os eladó külsõm 10500ft-ért!!!

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Nálam is detto ugyan ez a szitu!

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Mikor megvettem a 29-esemet és elõször mentem vele terepen azt éreztem, hogy nem megy sehová ez a dög. A lábaim alig bírták forgatni a szokásos áttételt, fáradtam,stb. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy egy az egyben ment át egy 26-os váltása, 22-32-42 elöl és 11-34 hátul.
Aztán elkezdtem vele tekerni, volt egy 2 napos zempléni hátizsákos tekerés is. Szép lassan megszokta a lábam az áttételeket. Már azt érzem lassúnak amikor visszaülök a 26-osomra. Mondjuk az egy hosszú utas enduro. Így azért érthetõ is. Szóval szerintem csak tekerj vele és hozzászokik a tested.
Arn: Jó a 29-es, de azért nem egy teljes telós. Azért lefelé kövesebb, rázósabb úton (nem egy dózerúton) azért egy teljes telós jóval kellemesebb és gyorsabb. Fõleg amik neked voltak:-)
De egy maratonon, ahol számít az idõ (mindenkinek a magáé, persze) ott egy értelmûen imádni való a 29-es, mert felfelé nagyon megy és lefelé is remek a maratonok nem túl cseles útvonalán.

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Itt Sopronban csak karnyújtásra van a Lõverek. Sokszor használom a mókuskereket, mert 41 éves lettem és elkényelmesedtem.:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Finally, the highly acclaimed, high-value SLX group gets revamped in the XTR mold. One insider even went so far to say it was "more XTR junior than XT." Options abound: It will be available in 2x or 3x front chainring setups, with Shadow or Shadow+ rear derailleurs, standard or radiator pads and ISpec-compatible shifters and brake levers. The SLX 2x cranks will come in the following chainring combos: 24/38, 26/38 and 28/40 tooth. The wheels will be offered in 26- and 29-inch XC versions as well as a wider, heavier 26-inch trail model.

jovore erdekes lesz az a nativ 24/38as slx. ahogy elnezem a 26/38on is harmat kell valtani hatul, hogy meglegyen a sor, az se keves... most a 3x10esen kettot valtok.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Elöl XT 770-es hajtómû van 22-es fogaskerékkel. Ehhez kéne akkor egy 20-ast szerezni...Amit beraktál, arról mit lehet tudni...gyártó..ár...fellelhetõség?

FRM gyártja, 50-60 Euro körüli áron van.
pl.
osCommerce: FRM conversion 36T COG 57g

saját tapasztalatom az, hogy felesleges a 22-34-es áttétel (26"os kerék mellett)
elöl nekem 28-as a legkisebb fogaskerekem és nagyon nagyon ritkán éreztem hiányát az ennél kisebbnek.
ha 29"-esem lenne, arra sem tennék 24-26-osnál kisebb fogaskereket elölre (úgy, hogy hátul 34-es a legnagyobb)
nem tennék, mert ahol már ezt kell használni, ott gyorsabb vagyok futva, illetve olyan alacsony a sebesség, hogy könnyen elbillenek...

Te sokat használtad/használod a 22-34-es áttételt?

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Elöl XT 770-es hajtómû van 22-es fogaskerékkel. Ehhez kéne akkor egy 20-ast szerezni...Amit beraktál, arról mit lehet tudni...gyártó..ár...fellelhetõség?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Na, utána néztem! Shimano HG-61 12-36-os kazettát találta, aminek a súlya 425gr!! :confused: Akkor van remény egy könnyebb XT vagy XTR kazettára! :-)

azt hiszem, hogy ez az egyetlen 9 sebességes sor, aminek 36-os a legnagyobb fogaskereke.

ha mindenáron ragaszkodsz a 36-os fogaskerékhez a könnyû 9 sebességes sorral, akkor ez kell Neked:
Feltöltött kép
ez egy 36-os fogaskerék, amit a 9-es sorodhoz tudsz passzintani úgy, hogy a legkisebbet - 11 fogast - nem teszed fel.
ellenben elég költséges...

szerintem inkább egy 11-34-es fogsor kell, elölre pedig egy 10%-kal kisebb fogaskerék, mint a 26"-osodon.
(a 29" és 26" közt kerületben kb 10% a különbség, ezért ha a fogsorod hátul ugyanaz, akkor az elsõ tányérakat kell 10%-kal kisebbre venned, hogy ugyanaz maradjon az 'érzés')