Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

29er

- - - - -

• Please log in to reply
1138 replies to this topic

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Na, utána néztem! Shimano HG-61 12-36-os kazettát találta, aminek a súlya 425gr!! :confused: Akkor van remény egy könnyebb XT vagy XTR kazettára! :-)

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Köszönöm a tippet! Még nem is hallottam ilyen 36-os sorról! Shimano gyárt ilyet 9-esben?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
A kerekmerettel aranyosan az atteteleid is nonek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
A 24/36-al meg nehezebben fogsz fölmenni. Inkäbb csak egy 9-es, 36-os vegü racsnit vegyel, azzal jobban tudsz felfele menni.
Mivel ugyanaz az ättetel egy 26os bringän könnyebben tudsz menni a kisebb kerekek miatt, ezert jobb a Cannondale-el menned.
Marci

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Srácok!

Tudna valaki érdemben segíteni?
Mostanában azon agyalok, hogy érdemes e a 3x9-es 22/34-es rendszerem 3x10-es 24/36-osra cserélnem??
Számok alapján nem számottevõ a különbség, de vajon az életben több hasznát venném a 24/36-os áttételnek?
Most úgy érzem, hogy a 29er Paragonommal nem tudok olyan lazán felmenni az emelkedõkön, mint az ugyan ilyen áttételû 26-os Cannondale-el.

A válaszokat elõre is köszönöm!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Köszi! Azt a be one-t néztem,de 40 ért használtat vagy 50 ért újat,akkor már inkább az utóbbi. De valószínûbb,h a korábban leírt verziónál maradok és még gyûjtök.

azt írja, a 40-ben benne van a villa is.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem volt korabban crossbicom, es teljesen mas erzes a 29er... sokkal fordulekonyabb, konnyebben kezelheto, es mashol van a sulypont is. a normalisabb gyartok arra is figyelnek, hogy a hatsoresz kenyelmi aspektusbol rugalmasabb legyen, a fejresz merevebb - egy olcsobb trekkingvaznal nem hinnem, hogy szempont. a fully utan en nagyon meg voltam lepve, hogy milyen sebesseggel lehet lefele jonni, es hogy mennyire kenyelmes. ki kell probalni egy crossbringat, meg egy 29er ht bringat, szerintem utana nem kell magyarazni :)

a legolcsobb 29er cuccokat talan az onone csinalja, bar az ujabb modellevvel eleg sok helyre szivargott be olcsobb 29er.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Viszont egy 100mm-ert mozgó 29er villa 500-511mm beépítéssel rendelkezik a crosswayben meg 450-es villa volt,ha az utóbbit beledobom,akkor chopper geometriát kapok. :(

480 körül van az a 450 igazából , (mértem egy csomót mielõtt belevágtam a 29-er telós cross vázas bicó építesbe) a reba meg 80-on 490 pár. szal nem vágta hanyatt de crossból sose lesz 29-er. még aq speci crosstrail a leginkább montis cross váz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Viszont egy 100mm-ert mozgó 29er villa 500-511mm beépítéssel rendelkezik a crosswayben meg 450-es villa volt,ha az utóbbit beledobom,akkor chopper geometriát kapok. :(

akkor mégis én nyertem? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Most összehasonlítottam a 2007-es merida crossway adatait a fent lévõ 29er-ek adataival és nagyjából megegyezik velük. Akkor igazuk van a korábban hozzászólóknak és lehet a vázra építkezni,ha belefér a gumi. Olcsóbb megoldásnak tûnik.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

A trekking vázaknak megegyezik a geometriájuk a 29er-ekével?

nem igazán. a trekking inkább komfortos, míg a 29"-es igyekszik hasonlítani a 26"-osra

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Köszi! Azt a be one-t néztem,de 40 ért használtat vagy 50 ért újat,akkor már inkább az utóbbi. De valószínûbb,h a korábban leírt verziónál maradok és még gyûjtök.
A trekking vázaknak megegyezik a geometriájuk a 29er-ekével? A hátsó gumi kérdéstõl eltekintve. Bár 2.25-ös gumikat szeretnék lehetõleg.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
nincs olyan hogy 29-es mtb. csak vastag gumis trekking bicaj van. :)

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Én egy Gepida Alboin 300CRS- bõl alakítok 29-ert. Tulajdonképpen a nyereg, nyeregcsõ és a kormány kivételével mindent ki cseréltem. Raktam bele egy Rock Shox Tora Race 29er teleszkópot. Ami kétséges volt, hogy milyen széles gumi fér be hátra? Kaptam kölcsön egy WTB Prowler SL 2,1 külsõt és legnagyobb meg könnyebbülésemre simán be fér. Szerintem még a 2,2-es is. Azt viszont nem tudom eldönteni,hogy kell-e a 622x21-es felni vagy elég-e a 622x19-es?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nekem meg tulképp van egy eladó cross bicóm 29-er rebával, nova agyas mavic felnis kerekekkel :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
http://apro.bikemag....9er-l50785.html

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Apróban pont tegnap láttam 1 29er vázat,az assszem jóval 50e alatt volt...

Nem tudsz linket dobni?

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Apróban pont tegnap láttam 1 29er vázat,az assszem jóval 50e alatt volt...
Magellan-os

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Építés: merida váz 55e,kerekek min 50e,plusz gumik kb 10e,nyereg+csõ kb 10e,stucni kb 5e, fékek kb 30 e, villa kb 30e és már át is léptem a 190-et. :( Szóval az építésbe akkor kezdek,ha a fr kerékszettem el tudom cserélni 29er vázra vagy kerekekre.

cube analog 29 : 189e - hajtómû kb 10e,- kormány kb 5e,- h.váltó kb -10 e,(elsõ váltó direkt konzolos,így abból nem jó a sajátom)= kb 164 e
ktm ultra 3.29 : 185e- hajtómû kb 6 e,- kormány kb 3e,- h.váltó kb - 7e, -e.váltó kb 1500= kb 174,5 e

A cube tûnik így jobb vételnek(bár a színével meg kell barátkoznom,vagy át kell festetnem. Bár így legalább nem sajnálnám a festését! :D )
A ktm-en csak 8 sebesség van alivio,acera szinten,míg a cube-on meg deore szint 9 sebességgel.
Utána érdeklõdök az ismerõs boltosoknál,h melyik mennyibe fájna nekem,így õ náluk és a kedvezõbbet fogom venni. Bár akkor csak tavasszal.

A canyon marha jó azon az áron,csak nincs rá annyi. Ez 3ik bicónak kéne. Az országútim is csak belépõ kategóriás,mert arra a célra nekem megfelel. A FR gép az elsõ számú,ez meg lehetne a második. :D