Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

29er

- - - - -

• Please log in to reply
1138 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Hát, a Marzocchi teló kombinálva a szuperkönnyû alkatrészekkel.... elég érdekes összeállítás. Nekem nagyon zagyva egy gép.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ha vki konnyu 29ert szeretne :) hidraulikus acros valtoval, force one fekekkel, meg mindenfele egzotikus konnyu alkatresszel (tune, etc). sok reszen el lehetne idozni.
Ben Le Mans 29er Carbon Mountainbike High End Mod.2012 | eBay

tetszeni nem tetszik, de a cuccok arat elfogadnam, aztan epitenek egy "kommersz" karbonbringat :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
No végül idõben készült nekem egy szett. Jó merev az átütõs Reba. Szépen is mozog, szeretem :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Vagyis az elsõ kerék szerintem meglehetõsen kockázatos, ártalmas (lehet) az egészségre.

Lázba jöttem tõle :) Durván hangzik..

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Olyan gyorszáras, 6 csavaros szettem van, amiben a hátsó kerék rendben van, az elsõ kerékben viszont képzõdött egy kb. 15 cm-es nyolcas, amit kitapostam, aztán kicentríroztam, de a küllõk nagyon nem egyenletes feszességûek, a felnin két helyen van egy kis dudor, és - amint már csak azután vettem észre, hogy meglett az új kerékszettem (és közben egy versenyen is végigmentem vele) - a felniszalag alatt, a küllõfuratokból kiindulva 2 küllõfuratnál repedések, és vagy 5-6 további küllõfuratnál hajszálrepedések indulnak ki. (A sztorit a keréképítés topikban részletesen is elolvashatod.) Vagyis az elsõ kerék szerintem meglehetõsen kockázatos, ártalmas (lehet) az egészségre.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Skacok!

Nincs valakinek akármilyen retek 29er átütõs elsõ kereke (vagy szettben egy sima 9 milis hátsóval)? Egy hétre kéne, mert ami kerékkel számoltam nem lett. Mire meglesz az új, az sztem egy hét. Nem lennék hálátlan!! :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

nincs trükk, mindenki átütõsrõl beszélt.

gysz-nál meg a "rátámaszkodós" módszer nálam elég jól szokott mûködni.

Dante jelölgetõs módszere szerintem gyorszáras rögzítésre vonatkozott. A módszer lényege, hogy meg kell jegyezni, hogy ugyanoda kerüljön a gyorszár két vége a villasaruban, ahol volt kivétel elõtt. De nekem is elég jól szokott mûködni a rátámaszkodásos módszer.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nincs trükk, mindenki átütõsrõl beszélt.

gysz-nál meg a "rátámaszkodós" módszer nálam elég jól szokott mûködni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Az a kérdés, hogy mi a trükk a gyorsszáras rendszernél?

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Hogy, mi? Van valami trükk? Nekem az autón a bringatartóban kivett elsõ kerékkel utazik a gép, és sokszor sokat bénázok a visszatétellel. Hogy is kéne ezt?

Az elsõ átütõ tengelyes agyaknál (pl QR15) ahogy tekered be a tengelyt, az mindig azonos pozícióba fog kerülni mielõtt ráhúzod a "gyors zárat", tehát a tárcsa mindig ugyanoda fog kerülni, ha bekerült a kerék a helyére, így nem kell a tárcsa-fékpofa pozicionálással szórakozni.
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts

... nincs macera az elsõ kerék visszarakásával tárcsafék esetén. (nem kell jelölgetéssel szívózni stb.)

Hogy, mi? Van valami trükk? Nekem az autón a bringatartóban kivett elsõ kerékkel utazik a gép, és sokszor sokat bénázok a visszatétellel. Hogy is kéne ezt?

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Szerintem is átütõs, csak elõnye van. Eleve nincs macera az elsõ kerék visszarakásával tárcsafék esetén. (nem kell jelölgetéssel szívózni stb.)

Jelölgetés? :) Én mindig csak játszottam, hogy hova is húzzam meg :)

Kösz mindenkinek! :) Egy jó kis fehér átütõs Reba lesz!!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Meg vagyok gyõzve. a Kérdés már csak az, hogy remote lick-out kell-e nekem. De szerintem nem. 11e Ft a kül. De szeretem állítani inkább a kompressziót, mint hogy most lock vagy nem lock. XC-n nem nagyon megyek...

Szerintem is átütõs, csak elõnye van. Eleve nincs macera az elsõ kerék visszarakásával tárcsafék esetén. (nem kell jelölgetéssel szívózni stb.)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Egyértelmûen átütõs, nekem speciel nem kell többet 9mm-es. Alapvetõen sokat nem érzel "csak akkor" amikor élesedik a helyzet.
Engem a HHH-n gyõzött meg van egy lejtõ amin van egy hosszú gyors kanyar az elején sodros majd átvált keréknyomosba. Itt valahogy sohasem tudtam úgy és ott lemenni ahogy akartam mert ahogy begyorsultam és fékeznem kellet kicsit mindig mellé mentem az ideális ívnek. Azóta ott megyek ahol is mindig is menni akartam csak eddig nem jött össze. Igaz az én bringám 26", viszont az azért mutat valamit hogy gyakorlatilag a jobb 29"-t csak QR15-el láttam.

Meg vagyok gyõzve. a Kérdés már csak az, hogy remote lick-out kell-e nekem. De szerintem nem. 11e Ft a kül. De szeretem állítani inkább a kompressziót, mint hogy most lock vagy nem lock. XC-n nem nagyon megyek...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Egyértelmûen átütõs, nekem speciel nem kell többet 9mm-es. Alapvetõen sokat nem érzel "csak akkor" amikor élesedik a helyzet.
Engem a HHH-n gyõzött meg van egy lejtõ amin van egy hosszú gyors kanyar az elején sodros majd átvált keréknyomosba. Itt valahogy sohasem tudtam úgy és ott lemenni ahogy akartam mert ahogy begyorsultam és fékeznem kellet kicsit mindig mellé mentem az ideális ívnek. Azóta ott megyek ahol is mindig is menni akartam csak eddig nem jött össze. Igaz az én bringám 26", viszont az azért mutat valamit hogy gyakorlatilag a jobb 29"-t csak QR15-el láttam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Hagyjad amég szét nem kopik és inkább gyûjts Leftyre! Tapasztalatból mondom, hogy merevebb, mint a merevvilla. :D

most Reba lesz, erre van keret :) ebbõl kell választani, hogy átütõs vagy sem

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

van tapasztalata valakinek, hogy mennyivel merevebb a 29er-es átütõs Reba a sima gyorszárasnál (szintén Reba)? át kell fûzetnem a kereket stb, de ha érezhetõen merevebb, akkor belevágnék. (85 kg vagyok)

Hagyjad amég szét nem kopik és inkább gyûjts Leftyre! Tapasztalatból mondom, hogy merevebb, mint a merevvilla. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
29er nem tudom, 26os esetében fõleg a fékezésnél volt érezhetõ.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
van tapasztalata valakinek, hogy mennyivel merevebb a 29er-es átütõs Reba a sima gyorszárasnál (szintén Reba)? át kell fûzetnem a kereket stb, de ha érezhetõen merevebb, akkor belevágnék. (85 kg vagyok)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

kidurrant és felütötted?

nem. gumicsere utan pumpalasnal... akkor fel sem tunt, hogy megserult, csak centirozasnal lattam, hogy a magas peremnel a falat kinyomta. gondolom itt szokott ki a levego, a felnin nincs semmilyen mas serules.