Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

29er

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1138 hozzászólás a témában

grizzlygeza

grizzlygeza

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

akkor rakhattal volna ra vmi menobb gyarto matricajat :) bar en tuti nem szarakodnek ilyenekkel. kit akar az ember becsapni?
a minosegbiztositas nem annyit jelent, hogy jo a konstrukcio. stabilan kell tartani a minosegi szintet, mert gondolom az nem vigasztalna, ha alattad kettenyilna, amig mas alatt nem.

melyik vaz amugy pontosan? a tobbi kiegesztio, hogyhogy nem ebayes? azok is sokkal olcsobbak.

Nem a KTM az enyém, én nem gondoltam más gyártó köntösébe bújtatni, csak a design miatt került rá a Twentyniner felirat. Mégsem írhattam rá hogy Ebay...;-)

Volt egy komoly cc. ösztelósom fullos alkatrészekkel de mióta megvan a gyerek nem nagyon használtam és ha igen jött a tekerés elõtt a telópumpálás, fékállítás stb. Továbbá hogy egy ilyen brinyó csak álljon a garázsban az nekem még luxus. Eladogattam ami nem kell és kerestem valami merev vázas, merev villás 29-est de nem nagyon találtam itthon olyat ami megfizethetõ, így jött az amerikai forumok átbogarászása után az ebayos ötlet!
Nem a többi nem ebayos, maradt, meg itthoni (kerék Németbõl rendelve /XT, sapim race, Mach1 Neo/) vásárlás, kivéve a stucni az ebay!

...van igazság abban amit mondasz csak nem olcsó, de majd a tapasztalatokról (amik remélem jók lesznek) írok késõbb (remélem nem a balesetirõl...;-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Akkor ezek szerint titeket is megtévesztett a KTM felirat...;-)
Mk. váz egyformán a távoli keletrõl való, még méretben is egyformák!

Ami érdekes van néhány nagyobb gyártó akinek a váza kísértetiesen hasonlít az említett darabokra (Focus ....stb.)

Egyébként meglepõ hogy mennyi anyag van benne és milyen eldolgozással. Rejtett bowdenezés béléscsõvel, rendkívül túlépített elsõ villa, túlméretes kormánycsapi stb....! Néhol biztosabbnak tûnik mint egy nagyon vékony falú ultrakönnyû aluminium váz! Belülrõl például a Merida carbonok sokkal silányabbak, sorjásabbak, kezdetlegesebbek!

De való igaz ott van mögötte is valami, még akár gari is....;-)!!!
Remélem nem alattam törik el az elsõ hazai, bár amerikai fórumokon eléggé dicsérik, durvább használatot is jól bírják!
Meglátjuk, reméljük!!!!

akkor rakhattal volna ra vmi menobb gyarto matricajat :) bar en tuti nem szarakodnek ilyenekkel. kit akar az ember becsapni?
a minosegbiztositas nem annyit jelent, hogy jo a konstrukcio. stabilan kell tartani a minosegi szintet, mert gondolom az nem vigasztalna, ha alattad kettenyilna, amig mas alatt nem.

melyik vaz amugy pontosan? a tobbi kiegesztio, hogyhogy nem ebayes? azok is sokkal olcsobbak.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Valakinek miért kell valamit rámatricáznia valamire, hogy az valaminek tûnjön?

grizzlygeza

grizzlygeza

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

mindket variacio lehetseges :) a ktm tudtommal kinai kezben van, illetve az ebayes vazakat gyakran szabjak sikeresebb vazakrol. technologiaban nem is hiszem, hogy van elteres, viszont a minosegbiztositasban biztos, de azt gyanitom a ktm azert garantalja. innentol meg egal, hogy mire hasonlit.

ha valaki folyamatosan tesztelne ezeket az ebayes vazakat, es garanciat adna melle, hogy nem nyilik kette, en lennek az elso, aki venne egyet. addig viszont abrandozom markasabb, de draga vazakrol :) vhogy nem biznam az eletem egy olyan alkatreszre, ahol lehet levalik a villanyak, vagy letorik a fejcso. tobbet buknal egy esessel - egeszsegben es valszeg penzben is.

Akkor ezek szerint titeket is megtévesztett a KTM felirat...;-)
Mk. váz egyformán a távoli keletrõl való, még méretben is egyformák!

Ami érdekes van néhány nagyobb gyártó akinek a váza kísértetiesen hasonlít az említett darabokra (Focus ....stb.)

Egyébként meglepõ hogy mennyi anyag van benne és milyen eldolgozással. Rejtett bowdenezés béléscsõvel, rendkívül túlépített elsõ villa, túlméretes kormánycsapi stb....! Néhol biztosabbnak tûnik mint egy nagyon vékony falú ultrakönnyû aluminium váz! Belülrõl például a Merida carbonok sokkal silányabbak, sorjásabbak, kezdetlegesebbek!

De való igaz ott van mögötte is valami, még akár gari is....;-)!!!
Remélem nem alattam törik el az elsõ hazai, bár amerikai fórumokon eléggé dicsérik, durvább használatot is jól bírják!
Meglátjuk, reméljük!!!!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Az eBay-es váz és a KTM hihetetlenül hasonlít egymásra. Nem hiszek az ekkora "véletlenekben".....de lehet, hogy bennem van a hiba.

Milyen ktm? Inkább ktm matrica.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mindket variacio lehetseges :) a ktm tudtommal kinai kezben van, illetve az ebayes vazakat gyakran szabjak sikeresebb vazakrol. technologiaban nem is hiszem, hogy van elteres, viszont a minosegbiztositasban biztos, de azt gyanitom a ktm azert garantalja. innentol meg egal, hogy mire hasonlit.

ha valaki folyamatosan tesztelne ezeket az ebayes vazakat, es garanciat adna melle, hogy nem nyilik kette, en lennek az elso, aki venne egyet. addig viszont abrandozom markasabb, de draga vazakrol :) vhogy nem biznam az eletem egy olyan alkatreszre, ahol lehet levalik a villanyak, vagy letorik a fejcso. tobbet buknal egy esessel - egeszsegben es valszeg penzben is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Az eBay-es váz és a KTM hihetetlenül hasonlít egymásra. Nem hiszek az ekkora "véletlenekben".....de lehet, hogy bennem van a hiba.
Marci

grizzlygeza

grizzlygeza

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Szép lett nagyon!!!
Milyen kerekek vannak benne?
Próbáltad már élesben?

Én is készítettem ma a tekerés után még pár képet, most már tiszta állapotban..:-)

https://picasaweb.go...982651492421362

http://www.kephost.c...59k3bbo8ueo.jpg
http://www.kephost.c...moy5ml0pwx3.jpg
http://www.kephost.c...qtiuqrw88vu.jpg
http://www.kephost.c...7udol8su6gm.jpg

Qpi

Qpi

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Én is bevállaltam egy Ebayos merev carbon 29-est! Tegnap össze is raktuk! Volt 1-2 cumi :-) de végül sikerült! Célom a full egyszerû, minden kerékpározás elõtti szerelgetést, beállítást, telópumpálást, tárcsafék ciccegésmentesítést nélkülözõ, de terepen (akár keményebb magyar dombokon) is jól használható, nem kõ nehéz gép összehozása volt!
Azt hiszem sikerült...;-)
Súly: 10,5kg
Az elsõ kör utáni képek:

https://picasaweb.go...861633651255874

Közben az enyém is összeépült az új kerek,kormány.fék stb.....súly 9000g

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Hali!

Cube Ltd sl 29er-rõl van valami vélemény? Nekem kicsinek tûnik a sárférõhely az üléscsõ nagyon közel van a kerékhez, képrõl nézve, miért van ez így? nem tudnak 29er-t tervezni vagy direkt ilyen?

Szia! Nekem ltd pro van március óta, cimbi július elején vett sl-t. Én imádom az enyémet, beletettem 1.700km-t zömében a Budai hegyekben. Eddig egy fékbetét szett cserén kívül csak a nyeregcsõ bilincset kellett cserélni, mert imbusszal nem húzható, így meg állandóan becsúszott a nyeregcsõ. Az enyém 17-es, az övé 19-es, szerintem a méretválasztás nem egyszerû kérdés. Amennyire tudom az sl-re sincs panasz, bár a haver egyszerûbb körülmények között használja, noha megjárta a 24 órást is Zánkán. Komoly saras tapasztalataim viszont nincsenek, mert annyire nem vagyok hardcore. Amikor esõben tekertem 1-2 órát a János-hegyen (kevésbé dagonyás) ott nem szedett fel túl sok dzsuvát.

grizzlygeza

grizzlygeza

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Javítottam a hibát!!!

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Boccs, elrontottam. Következõ menni fog.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Én is bevállaltam egy Ebayos merev carbon 29-est! Tegnap össze is raktuk! Volt 1-2 cumi :-) de végül sikerült! Célom a full egyszerû, minden kerékpározás elõtti szerelgetést, beállítást, telópumpálást, tárcsafék ciccegésmentesítést nélkülözõ, de terepen (akár keményebb magyar dombokon) is jól használható, nem kõ nehéz gép összehozása volt!
Az elsõ kör utáni képek:

Valamiért nincs jogosultságunk megtekinteni az illetõ képeket...

grizzlygeza

grizzlygeza

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Az elsõ kör utáni képek:

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Hali!

Cube Ltd sl 29er-rõl van valami vélemény? Nekem kicsinek tûnik a sárférõhely az üléscsõ nagyon közel van a kerékhez, képrõl nézve, miért van ez így? nem tudnak 29er-t tervezni vagy direkt ilyen?

a hosszu evek alatt kialakult 26os geot probaljak nagyobb kerekekre atultetni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Genesisbõl egy 19-es bármikor jöhetne így, SS-ben és merevvillával.

telóval nem használható.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

levko001

levko001

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Bocsi, most regisztráltam és még nemtom, hol-mi, de köszönöm a választ!

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Tipikus fórumkérdés :) Fel kell ülni egy 29er-re, ha van lehetõség, az megmondja a korrekt választ! Egyébként a ha nem mész gyorsan, akkor szerintem jelentéktelen - szélesebb a kormány és stabilabb a nagy kerék, inkább ezeket veszed észre. Persze nekem csak Gianttal van tapasztaltatom, de gondolom a jobbak mind ilyenek.

Azt lehet tudni, hogy ugyanolyan mértékû kormányelfordulás mellett mennyivel nagyobb egy kb. ugyanolyan méretû (18-as, M-es, S-es, mindegy) 29er fordulóköre, mint egy sima 26-osé?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hello!

1 kérdésem lenne:
vagy 3 évvel ezelõtt vettem egy Merida crossway 4-et (crossway 700c hybrid van az oldalára írva) Azt szeretném megtudni, hogy ez mennyibe kerül újonnan éshogy maga a váza mennyibe kerül.
Kerestem, de vagy béna vagyok a nethez, vagy mivel ez egy 2007-es verzió, lehet, hogy már nem is árulják.
Elõre is köszi a választ!

ezt mért ebbe a topikba kellett ?
az hogy akkor mennyibe került és most mennyibe kerül egy hasonló felszereltség az semmit nem jelent, azóta jelentõs áremelkedések voltak. amúgy akkor 40 körül volt egy merida cross váz, most 70 de már változtattak is rajta.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

levko001

levko001

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hello!

1 kérdésem lenne:
vagy 3 évvel ezelõtt vettem egy Merida crossway 4-et (crossway 700c hybrid van az oldalára írva) Azt szeretném megtudni, hogy ez mennyibe kerül újonnan éshogy maga a váza mennyibe kerül.
Kerestem, de vagy béna vagyok a nethez, vagy mivel ez egy 2007-es verzió, lehet, hogy már nem is árulják.
Elõre is köszi a választ!