Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4052 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
hoolnap? 38 fok...õrült :)

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Valaki holnap János-hegy?:D

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hát kössz! Akkor nemsokára bepróbálom...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
1: gyertya: a csõr ellentéte.
2: pont a lejtõ az, ami az érkezõ ;) elötte az "asztal" van, ahova csak azok teszik le, akik még nem mernek nagyot ugrani rajta. Így kis ertájm, annál nagyobb csattanás lesz az eredmény.
ekkora gödröcskékkel nem nagy extra megküzdeni, az ellen pedig hogy felgyorsulj a féket ajánlanám :)

amúgy az alja tele van bokorral, bennük tuti megállsz :) (van aki egy fékkel ugorja amúgy)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mit jelent h gyertyát ugorva?
bár nekem az számít ha vki megmutatja..
én is a sísánctól parázok de még a nyáron ugrani kéne
amúgy nem para h rögtön utána van egy elég meredek lejõ ami eléggé rázós is mert ki van fékezve?
és ugye mivel ugráshoz is kell sebesség, eléggé felgyorsul az ember azon a lejtõn, nem?

nagybónuszt végre beadtam ehhez se kellett bátorságon kívül semmi:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
szépen, hosszan, jó ívben lehet rajta repülni, és egyre nagyobbat ugrani - akár az aljára is ha valaki kellõképp idióta :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Menj neki lassan oldalról, ne a northshorról (ha az még megvan egyáltalán, mert rég jártam ott), és nyugodtan ejtsd síkra, de gyertyát ugorva, hogy ki tudjad mozogni.

Aztán, ha elsõre összejött, akkor fokozatosan gyorsíthatsz, míg már kényelmesen az ívbe érkezel. Ezzel együtt próbáld egyre kevésbé gyertyával ugrani.

Szerintem mondjuk nem egy izgalmas dolog, de én nem vagyok egy nagy ugráló.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
semmi kül.

jól meg kell tekerni, oldalról, és tartani a bringát - nem dob se csõrre, se gyertyába.

szépen dob, és szépet lehet rajta repülni :)

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hello! Tapasztalatokat várnék János-hegyi sísánccal kapcsolatban.:D Aki már ugrotta és tudja mire kell rajta leginkább figyelni az megoszthatná velem is:P Kápolna már megy, de a sánc még bátorságra vár... Merev farúval próbálnám. Elõre is kösz

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Én írtam, mert tényleg egyszerüsítünk, holott több hegyet is érintünk tekerés közben, de ugye nem geográfusok vagyunk, így összevonunk!:P Tény, a Sziklakert már a Hárs-hegyen van.

A kéz kiszakadása nem egyértelmûen csak a villa függvénye, bár összefügg. Egy dh-fullyval persze kevésbé visel meg. A lényeg az, hogy fékezés közben az alkar izmai erõsen meg vannak feszítve, így minden rázkódás ütésként érzõdik, ezért ezt az izmot különösen déhás érdekeltségûeknek javasolt erõsíteni.

Hogyan? Sziklamászás (függeszkedés, felhúzódzkodás), (marok)gumigyûrû (300 pénz a Hervisben) összeszorítása, de már a kéz sima marokba összeszorítása is erõsít, súly (pl. akár fogmosás közben egy teli felmosóvödör) emelgetése úgy, hogy a kézfejed elõre néz (mintha a kormányt fognád) és olyan módon emeled, ahogy a kormányt is ugratáskor. Imitálva a bringás testhelyzetet, még akár elõre is dõlhetsz. Persze erre konditeremben vannak spéci gépek, de én gyûlölöm a konditermet.

Hallottam olyat is, hogy vizes tornacipõ a mosógépbe, centrifugára állítani, és a pattogó mosógépet próbálod lefogni. Elég beteg ötlet, de tény, hogy olyan mint a rázópad, vagy a légkalapács.

A legjobb persze kimenni Morzineba és ott körözni. Szerintem az a(z általam ismert) világ legkifékezettebb pályája, így ott 5 körbe simán belehalsz, ha elõtte nem jártál még külföldön, holott tulajdonképpen szikla és gyökérmentes az egész pálya, viszont minden kanyar 20 cm mély gödrökkel van tele. Semmering az semmi hozzá képest.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Daci: a hátulja a kormánnyal van összekötve...:) az pattog, pattog a kormány is, tökmind1 mennyire mozog elöl a telód :)

persze nem annyira érzed, mintha full merev bringa lenne.

Semmeringben még össztelóssal is kellemesen elzsibbad az ember ujja, ha rendes tempót megy. (a.ka ahol lehet fék nélkül)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

a sziklakert a hárs hegyen van

Pestieknek minden DH pálya a János-hegyen van:P.. vki ezt írta egy BM cikkben.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
a sziklakert a hárs hegyen van

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ez a kéz kiszakadás nem az elsõvillától függ?
amúgy meg remélem nyár végére össejön vmi 150et mozgó kisössztelós (pl scamp colt).. az már gondolom elég akárhova és lehet tekerni is, sõt sashegyen ugrálni is vele.

egyébként jános hegyen most a sziklakert felsõrésze a kedvenc pályám, amire szintén azt mondták h fullyval jó

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Attól függ, mi hajolt el rajta. Én kézzel feszegettem már vissza váltót (XT), ami utána gond nélkül mûködött.

Semmeringre (külföldre) lehet menni merevvel, de nem érdemes, ha nem vagy brutálisan edzett, különben kiszakad a kezed, meg nem nagyon fogod élvezni.

Van persze ellenpélda is: Cser Máté barátunk egy P3-mal nyomult egy hetet Schladmingban gond nélkül, de õ egy állat, ill. ezer éve sziklát mászik, amely ugye pont azt az izmot edzi, ami létszükséglet ehhez. Sõt ott még a VK-n is láttunk egy mereves indulót. Igaz, a döntõbe nem jutott be.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
úgy utálom mikor a fogason nembírják berakni a bicótároóba a bicókat mikor még lenneott hely, csak oda az ajtókhoz és alig lehet betenni oda a bringákat
most ez mire jó?
egyébként meg szar porbancsúszkálós a hegy és sikerült elhajlítani a váltómat is... egybként ezzel lehet még vmit csinálni vag kuka? 1 fokozat mûködik rendesen a többi nem naon.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
még beférsz ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
sehova se gáz azzal menni, de fogod feltétlen felvenni a nagybringával rendelkezõk tempóját.

mondjuk múlt hét pénteken nem láttam kint szinte egy merevet sem :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ilyen semmering szerû helyekre gáz polar x-el menni?

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
A képek szerint vannak új pályák Jánoson. :D
Le kellene csekkolni. Csak ne lennének vizsgáim...