Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tessék kimenni a szobából és jó nagyot tekeregni!
Lessz majd meleged..:D

Kati.ca

Kati.ca

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Az októberi hosszú hétvégén két napot bringáztam a Fertõ tó környékén. Majdnem ráfagytam a biciklire...
De ahogy így olvasgatlak Titeket a meleg szobában, egybõl kedvem támad télen tekerni:)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Gimi után a kutyafuttatásra korlatozódott a bringazas, mert nem volt tarsaság, akikell tudtam volna túrázni. Ekkortájt vettünk egy mtb-nak látszó tárgyat. Akkor ez még acélvázat, ty váltót és merevillat jelentett :). Leginkabb a patakparton jartunk vagy a cinkotai banyatoig - kutyastul.

??? Clio, te XVI-kerületi vagy, illetve voltál ??? Én is onnan jöttem.
Ausztria, Kenguruk földje!

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Lányok menjünk én benne vagyok!! Menjünk sokan!! Lehet, hogy havazni is fog,az meg olyan GYÖNYÖRÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ!!!!

Era, ha tudsz feltéltelnül gyere!!! Te vagy az én majrézós párom!!!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

pl érdekelne, hogy ki miért kezdett el bringázni? mennyit szoktatok tekerni? hol? stb...

Lassu reagalasu egysegkent :)
Meg gimi alatt (90-es évek eleje ;) )jartunk parszor kisebb nagyobb országúti túrákra, néha-néha. Mar akkor nagyon megszerettem. Gimi után a kutyafuttatásra korlatozódott a bringazas, mert nem volt tarsaság, akikell tudtam volna túrázni. Ekkortájt vettünk egy mtb-nak látszó tárgyat. Akkor ez még acélvázat, ty váltót és merevillat jelentett :). Leginkabb a patakparton jartunk vagy a cinkotai banyatoig - kutyastul.
2000 korul megtudtam mi az a DH - termeszetsen pasi volt a kepben. Elso latasra beleszerettem a nagy dh-monstrumokba. Akkoriban rendszersen jartunk versenyekre. Kiskoromban sokat néztunk apukammal kamion versenyt es azota is mindig megpezsdul a verem, ha truck trialt, motoros trialt, vagy valami ehhez hasonlo technikai sportot latok valalhol. A parkapcsolatnak vege lett, es gyorsan rajottem, hogy marhara hianyzik a versenyek hangulatata, a tarsasag. 2003-2004 korul vettem egy montit (mongoose rockadile). Es tudtam, hogy dh-zni akarok. Persze ahhol elobb meg kell tanulni az alapokat, igy egyesuletkeresessel es turazassal indult a dolog. Mára már kerékpárfüggõ vagyok :) Összerakom-szétszedem. Mondhatni gyûjtöm a bringakat. Van merev turagep - nemsoka ez is fullisodik. Van enduro - ezt mondjuk nme en hasznalom mar. Es van picike dh gepecske - amolyan csajos.
Felfele vegtelenul lassu vagyok - bar nyilvanvaloan fejlodtem ahhoz kepest, mikor elkezdtem. Lefele sem vagyok gyorsvonat (legalabbis dh-sokhoz kepest erosen nagymama tempoban kozlekedem ) - ez sokszor lelkiallapottol fugg.
Sajnos keveset bringazom terepen (persze mihez képest), de az évi 3-4 maraton es a 24H alap. Es persze a happy-s turak. Es egy-ket dh versenyen is igyekszem elindulni - az egyszerubbeken.
Tagja vagyok egy igen jo hangulatu egyesuletnek (formalizalodott barati tarsasag) a Happy Bike SE-nek. Veluk jarunk úgymond, viragszagolgatós túrákra.
Télen inkább gyalogtúrázni szoktunk, de idén szeretnék bringazni is télen.

Ja igen, es neha urra lesz rajtam a grafomania :D

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Jó ötlet! Köszönöm!
Tesztelted már!? :D

még nem, csak láttam....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Melyik napra szervezitek a túrát? Talán vasárnap? (Szombaton van az MTB bál.)

Vagy inkább idõjárás függõ?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jó ötlet! Köszönöm!
Tesztelted már!? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hölgyek!
Lightos Szentendre - / eleje aszfalt, aztán lehet sáros rész, csapadéktól függõen, de egy része az erdõben elkerülhetõ/ Vöröskõ - Papp-rét - /innen alternatívák/ - aszfalton Szentendrére vissza, avagy Szarvas-szérû - Pilisszentlászló /cuki, ha nyitva, vagy Kis Rigó/...
Lehet mást is javasolni, de ez felefelé sem vészes - azért tekerni kell :) - és kivéve egy 50 méteres szakaszt lefelé sem vészes.
???

setleg pap rét akácos árok tahi (és mintha ott nyílt volna mostanság egy süteményszaküzlet :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Már megint elgurult a gyógyszered! :)
Ne kelts PÁNIKOT!
SPENÓÓT

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az az 50 méter pedig a Rám-szakadék...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Hölgyek!
Lightos Szentendre - / eleje aszfalt, aztán lehet sáros rész, csapadéktól függõen, de egy része az erdõben elkerülhetõ/ Vöröskõ - Papp-rét - /innen alternatívák/ - aszfalton Szentendrére vissza, avagy Szarvas-szérû - Pilisszentlászló /cuki, ha nyitva, vagy Kis Rigó/...
Lehet mást is javasolni, de ez felefelé sem vészes - azért tekerni kell :) - és kivéve egy 50 méteres szakaszt lefelé sem vészes.
???

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Ez aztán a gyors szervezés Koszacica!Lányok nem jön még valaki? Én is fiúkkal jártam bringázni, de lefelé elég sokat kellett rám várni (fölfelé nem annyira sokat). Azóta parázom az ilyen közös menetektõl, mikor a fiú ott felejtettek októberben a Lajosforrás felett, térkép nélkül szürkületben, térerõ nélkül...megkeregetett egy sánta roti, amiról utóbb kiderült, hogy nem bánt :)
Én biztos soha életemben nem leszek olyan bátor, mint Nati. Szerintem ez azon is múlik, ki milyen gyorsan regenerálódik egy-egy sérülésbõl. Elég magas a fájdalom küszöböm, de lassan gyógyulnak a sérüléseim.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Errõl a képrõl az jut eszembe, amikor Sikároson, az elsõ táborhelyen játszottunk a zöld lézerrel, miközben oda várta még két ismerõsét akivel meg volt beszélve.. Mondta, mivel azt a helyet mondta így meg kell várnia õket mert az adott szót be kell tartania.
Utána mentünk a másik tûzrakó helyre.
Nati imádta a szép különleges dolgokat és a természetet. Bevilágítottam a rétrõl az erdõ fölé, Õ a törmelék gallyakat tüzelte el. Közben lelkendezve mondta, hogy látszik az égen a lombok fölött a zöld sugár. Azután Õ szaladt ki a mezõre és lelkesen küldött engem a tisztásra, most én nézzem.. és néztem a fák közül a fény játékait. A rétrõl megvilágította a lombokat, villogott mint milliónyi szentjánosbogár. Azután mondta, milyen kár, hogy nincs itt Zoli mert nemrég fotóztátok a csillagokat és azzal a lézer sugárral meg lehetne mutatni minden egyes csillagot.
Azt is mondta, "Most jobban lehetne fotózni mert nincs olyan pára mint akkor."

Késõbb már levélben írtam itthonról kár, hogy nem fotóztam le a zöld fénysugárral a kezében amint az égre mutat. Akkor még úgy gondoltuk, majd legközelebb...
miért mindíg a jók mennek el..?

Imádta a természet minden szépségét. Nagyon találó ez a kép. El is mentettem.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Az Erdõmágus
http://kepfeltolto.h...t=thb&id=291229

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Szép mese, és példaértékû. Sohasem lehet elfelejteni, mert sokan vagyunk, akik egy kicsit a részesei lehettünk.
Ez ad erõt nekem is.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

pl érdekelne, hogy ki miért kezdett el bringázni? mennyit szoktatok tekerni? hol? stb...

Lensver már nem tudja elmesélni, de nekem jól esik visszaemlékezni. Még 94-95 táján ismertem meg, a bringa hozott össze minket. Akkor még csak mint barátokat. Fõleg a városban tekert, de sokszor nekivágott rövidebb-hosszabb túráknak, aszfalton - nem csoda, azidõtájt még nem volt olyan erõs az MTB élet. Aztán a sors õt Kanadába sodorta, ott kapott rá igazán a bringázásra, igaz, még mindig csak városon belül. Közben kint megkapta élete elsõ igazi montiját, és amikor hazajött már sokkal szívesebben ment terepre, mint aszfaltra. Abban az idõben is rendszeresen tekertünk együtt, szédületes volt a lány. Akkor még nem volt erõssége a technika, de ezt bátorsággal pótolta. A szemem láttára ment bele egy fába frontálisan. Persze sisak nem volt. Én jószerével még aludni is abban jártam, neki viszont nem tudtam felkönyörögni a buksijára (nem követendõ példa, késõbb neki is megjött az esze). De amit leginkább csodáltam benne, az a kitartása és a keménysége volt. Soha nem panaszkodott. Ha esett nem agonizált - felkelt, leporolta magát, és visszaült. Ha fáradt volt, összeharapta a száját és végigment.
A bátorságának köszönhetõen gyorsan tanult azoktól akik jól mentek lefele, és hamarosan már a baráti társaság leggyorsabb srácainak a nyomában volt. Vagy épp elõttük...
A kitartása pedig eljuttatta több külföldi maratonra is (hosszú táv), illetve két alkalommal a Cape Epic-re. Nagy csalódás volt neki, amikor a szövetség két éve úgy határozott, hogy a nõket nem engedi a hosszú távokon indulni. Azt tervezte, hogy jövõre fiú álnéven indul majd... ;)
A történet itt véget ér. Ha valamilyen csoda folytán megadatik még nekem, hogy gyermekem legyen, majd neki is elmondom ezt a mesét, egy különös lányról, aki meg szerette volna hódítani a hegyeket, és végül a világ minden fája ismerõsként köszöntötte. Ha lányom lesz, ez lesz a kedvenc meséje. Felnéz majd a mesebeli lányra, és királylány helyett õ is erdei tündér akar majd lenni.

Repülj szabadon Erdõ Tündére!
Ausztria, Kenguruk földje!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Megfontolandó. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Na ja! Hóember túra reprise! :)
A hófúvás is szembeszél?

ha jó irányban állsz akkor nem...:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Na ja! Hóember túra reprise! :)
A hófúvás is szembeszél?