Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Mondjuk én egész délelõtt ástam a a kertben miközben szakadt az esõ...

Így jár aki sorozatgyilkos, a hullák elásását nem teheted függõvé Aigner Szili hangulatától. Csak mi lesz, ha betelik a kert??? :D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hát ja...

miután kiderült hogy 1 órát nyerünk éjjel, már nem volt visszaút :)

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás

Úristen, én is öregszem?

Na, igen, ez is az õrültség egy foka. :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Eszembe jut, hogy ifjabb koromban még én is képes voltam ilyesmire, ráadásul élveztem is.

Úristen, én is öregszem?

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Para, Skiri, nem gondoltam, hogy tényleg elmentek a Mátrába. Ez igen pozitív hozzáállás mindnyájatok részérõl. Eszembe jut, hogy ifjabb koromban még én is képes voltam ilyesmire, ráadásul élveztem is. Most már tartok tõle, nem lenne elég elszántságom hozzá.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Én csak annyi fûznék még hozzá, hogy Skiri köszi az esõkabátot, így csak deréktõl lefelé lettem csurom vizes...:-)) amit nagyon kihagytam volna!! (megjegyzem az öltözékem nem az esõre volt kalibrálva, ami be is jött 15:10-ig)
A keletibõl lazán a 79-es trolira bicóval felszálltam, mer' már nem akartam fázni valahogy.
szammer

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
obsi: :)

nem is fûzök semmi mást hozzá... ennyi... (F-1 naon kircsi volt, így utólag azé' úgy gondolom csak belefért volna a MMRTeam versenyzõjének leszorítása az avarba... ;-) )

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

ja, izé... ez a keletibe való beérkezés idõpontja volt:)

Oks! Ugy értelmeztem Én is! :D Ez csak azt bizonyítja, hogy nem csak ti voltatok annyira elvetemültek vagy megszállottak (honnan nézed:)) hogy ilyen idõben is tekerjetek egyet...

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
ja, izé... ez a keletibe való beérkezés idõpontja volt:)
When the day is through, all I want to do is slow down...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

19:4x-kor érkeztünk be azt hiszem, de az idõérzékem nem volt már az igazi :)

Akkor másokat láttam... De õk is kaphattal rendesen az áldásból ahogy elnéztem... :D

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
19:4x-kor érkeztünk be azt hiszem, de az idõérzékem nem volt már az igazi :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Nagyjából mikor volt Hatvanban végül az a vonat amivel visszajöttetek??? (vagy mikorra ért a keletibe?) Én is ezen a vonalon utazok ilyen tájban, és a keletibe is láttam két elgyötört bringást... Lehet ti voltatok??? A beszámoló szerint van rá esély... :)

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Para-túr(h)a '06 autumn edition in my eyes

Az egészet azzal kezdjük, hogy természetesen most is órát állítottunk a túra elõtti éjjelen, ami jól jött a plusz egy ajándék órájával... Persze az órám nem lett átállítva, úgyhogy részemrõl 4:40-kor keltem elsõ körben. Másodjára sikerült 5:40-kor is. 7-kor randi Szammerral a vonatnál (a Keleti felé tartva már csepergett az esõ, ami éjjel kicsit elrendezte a terepet, de ez bennünket nem zavart, itt is volt egy kis malõr, mivel Szam véletlen egész jegyet vett nekem diák helyett, de jó úttörö elõtt nem létezik akadály, így ez Gyöngyösön orvoslásra került), majd start, Vámosgyörkön leszállás. Aggódva az égre tekintve konstatáltuk, hogy ez bizony nem csak esik, de fog is még egy darabig. Itt dekkoltunk jó negyven percet, elfogyasztottuk reggelinket, aztán átzötyögtünk Gyöngyösre, ahol Skiri és Para már heggesztették a technikát a gyengén szitáló ködben. Felfûtöttük a hangulatot (Na zdrowie!), és GO! A köd folyamatosa szitált (gy.k. esett az esõ :D), Alex bejelentkezett, Füreden csatlakozott. Itt elfogyasztottunk egy kellemes hamburgert, kávét, ki-mit, majd a bátor cerbengócok kicsiny csapata elindult (gyengén szitáló ködben) Galya felé. Sástó környékén hangyányit lecsökkent a látótávolság (olyan 10 méterre). Ennek okát leginkább az idõközben Skiri kabátja segítségével Quasimodo-vá alakult Szammer negatív kisugárzásában láttuk, aki ezen felbuzdulva elõrement és tényleg el is vitte magával a ködöt (egyesek kék villámokat is felfedezni véltek körülötte... ki érti ezt!?). Megnéztük a bob pályát is, ami nem üzemelt ugyan, de az õrbácsi beengedett. Eleinte azt feltételeztük, hogy hû négylábú barátja még nem kapott ma enni, de mivel nem jelent meg, mindannyian folytathattuk kicsiny kalandunkat. A Görgõbükkin Parával és Alexszel kultúrált ordibálás közepette Forma-1-et játszottunk (Para Palik Lászlóvá is átvedlett) lefelé, a többiek ezen megnyilvánulásunkkal közösséget nem vállalva lemaradásukkal tüntettek a kultúrált túrázás szellemének megõrzése mellett. Aztán az emelkedõn gyorsan befogtak minket (hehehehe), úgyhogy nem maradtak ki õk sem a jóból. Skiri tárcsafék-koncertjét kár lenne nem említeni, jót szórakoztam rajta! :) Az idõ itt barátságos volt, leszámítva az élénkülõ szelet. A lehulló színpompás levelek különlegessé tették a látványt... Galyatetõre felérvén a látótáv ismét a 10m-t ostromolta. Alulról... Mindenki bedobott egy levest meg egy teát, aztán usgyi lefelé. Mikor kiléptünk, a metszõn hideg szél már rég eltakarította a ködöt, de a hõmérséklet is csökkent pár fokot. A kilátás valami hihetetlen volt a szerpentinrõl: a kitisztult levegõnek köszönhetõen látni lehetett, hogy a messzeségben süti a Nap a tájat és egy szép felhõ is elragadta az ember tekintetét (alulról annyira nem tûnt szépnek késõbb...).
A Szén patak völgyéhez érkezve - a kötelezõ fotózkodást letudva - megkezdõdött a száguldás (Skiri elõtte gondosan pár köbméter avar alá pozícionálta Para gépét). Valami észveszejtõen élvezetes és szép volt az egész... Arany és bíbor szõnyeg borította utunk, elrejtve minden követ, sziklát, gallyat, gödröt, pocsolyát. A bedõlt fák és egyre rosszabb állapotban levõ "hidak" jelezték, hogy erre nam sokszor jár karbantartó brigád... A patakban sikerült megfürdetni a lábaim, de büszke vagyok mert rajtam kívül ez csak Skirinek sikerült! :) A többiek még vihogtak, de még nem sejtették, hogy gyakorlatilag meg is mártózhattunk volna a vízben. Igen, a szép felhõ fölénk ért... Irgalmatlanul fekete volt... És elkezdett esni. Egy kellemes felhõszakadás részesei lettünk, melynek múlását egy vadászháznál vártuk, de nem nagyon csitult, inkább átment szakadó esõbe. Szammerral valahol itt kezdtünk el arra gyanakodni, hogy a 16:03-kor induló vonatunkat biz nem fogjuk elérni (ezen félelmének hangot adva folyamatosan indulsára inspirált bennünket, minek 10 perc múlva meg is lett a hatása). A szakadó esõben nem mindenki díjazta, mikor egy odaillõ régi sláger csendült fel torkomból, Álomhajó címmel (http://zeneszoveg.hu...html?szk=1142&). Szammerral megléptünk a többiektõl, hogy a vonatot elérjük. Gyöngyösön a zuhé már dörgött villámlott is, ami elég szürreális élmény volt így október végén... A vonatot lekéstük, de mint megtudtuk elég jól mentünk, mert csak 1.5-2 perccel. (Ilyenkor persze pontos a MÁV is...) Nekiindultunk az õszi zivatarnak, hogy Vámosgyörkön elérjük a Pestre tartó vonatot, de egy fia Vámosgyörk táblát sem találtunk, aminek az lett az eredménye, hogy egy 2x2 sávos autóúton (a.k.a. kvázi-autópálya) találtuk magunkat 20km-re Hatvantól. Mivel túl fiatalok vagyunk és oly sok szép dolog vár még ránk az életben, nem találtuk túl bölcsnek itt folytatni az utunk, úgyhogy megfordultunk és visszagurultunk a gyöngyösi állomásra, ahonnan Paráék épp indultak, így legalább volt lehetõségünk elköszönni. Itt 1,5 órát vártunk a vonatra egy alkesz társaságában, aki hála Istennek jó 20 perc múlva megunta a bentlétet és lelépett. Egyre hidegebb lett... a cucc kívül vizes volt, belülrõl meg izzadt. Nekem volt még egy száraz felsõm, azt átvettem (striptease a váróban címû epizód, éljen a szexi kantáros bicajosgatya!), de sokat nem segített. Kaja, várás, fázás, intenzív csöpögés mindenhonnan. Vonatra fel, Vámosgyörkön átszállás. Itt szárítás, beszélgetés, majd a Keletibe értünk és irány haza.
Abszolút pozitívum, hogy mind oda, mind vissza, végig volt bicajszállító rész a vonaton!

Összefoglalva egy nagyon jó túra volt, barommira élveztem! (mint mindig...) Kösz, srácok!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
totális technikai K.O....

ez a kifejezés új értelmet nyert ma... Túr(h)ázok vs Idõjárás meccsen ma alul maradtunk... Ennyire sz@rrá legutoljára az elsõ Bükk Maratonon áztam... ennyi...

képek csak holnap

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Délelõtt füred magasságáig volt esõ, ahogy fentebb mentük elállt. Napközben csak szórványos ködszita volt.
Kb. fél 4-ig remek idõ volt, akkor kezdett ömleni az esõ. :)
Ismét megállapítottam hogy õsszel is gyönyörû az erdõ, megérte elmenni!
Igaz a végén szarrá áztunk, de enélkül nem is lett volna igazi Para-túrha!;)

Obsi és Szammer, remélem elértétek a vonatot.
(Úgy volt hogy Para hív ha nem értétek el, de nem hívott)
Para, tegyed fel a képeket gyorsan! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Épp ezt akartam kérdezni. Milyen volt a Márta?

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Mátrások! Megúsztátok az esõt, vagy ott is szakadt?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Alex, Skiri, Obsi, Szammer és akit még érdekel:
Mátra Paratúr(h)a
2006.10.29. VASÁRNAP
kerékpárral indulás Gyöngyös-Vasútállomás, 10:00h
utazás: Nálam +2 fõ fér el paripával (szétszerelésre készülni) Skiri már bejelntkezett, vonattal keletibõl 7:15h-érkezés egy átszállással 9:40h
túra útvonal terv: Gyöngyös-Mátrafüred-Görgõbükki út-Galyatetõ-Szénpatak vgy-Gyöngyös

Mi valószínû csak valahol fentebb csatlakozunk, mondjuk Mátraházán.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Közérdekû bejelentés:
Mivel kiléptem a BikeMagtól, ezért a mailcímem is más lett:
thommey.photo@gmail.com
Szal ha valaki írni akar nekem, akkor ide:)
Üdv:Thy

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Nem mondott ám olyan butaságot Einstein bácsi! :)