Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak #3
Posted 2008. November 26. - 18:46

Posted 2008. November 26. - 17:33

AKoszaciac!
Mesélj! Ezek szerint kutyi megvan, gazdája szintén, eredmény, élmény?
Kutyi megvan, csak a telefonom akart elveszni, de õ is meglett

Eredmény? Hm...3 harmadik hely, valamint Grand Prix 2. (bizonyos két futam összesítettje), ill. res. CAC Ag. (két elõre megállípított futam összesített ereménye alapján a második legjobb törzskönyves kutya)
Élmény szempontjából: késve indultunk, késtünk, Naviban bennehagytunk egy közeli várost így azon keresztül jöttünk

Nagyon jól éreztük magunkat. Remek pályákat raktak a bírók.
Itt egy ízelítõnek - ha nem gond. Bár ez nem a legjobb futamunk volt....ez volt a vasárnapi utolsó, azaz a hétvégén a hatodik. A legjobbat is felrakhatom ha visszakapom a kamerám és feltöltöm végre. Márha érdekel valakit.
http://gallery.site....-1/Ananasz2.mpg
Posted 2008. November 26. - 17:25

Posted 2008. November 26. - 17:14

az lehet ez a kiba...tt sólé még a seggem is kicsepte ?

Balu az úgy nem lesz jó
mintásabb gumiból kell csinálni a futófelületre is szögek de bõven elég 2 mm-t kilógni
de eddig aki csinált ilyet, elõbb útóbb vett gyárit és axzt mondta hogy hosszú távon az az olcsóbb....

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. November 26. - 16:27

Posted 2008. November 26. - 16:21

Vigyázz magadra elõzõ nap!
A túra természetesen nem megszakadós tempó lesz, csak amit bírok.

Posted 2008. November 26. - 15:52

Regenerálódj apafej, aztán kérünk képeket!

Én benevezek a vasárnapi gyaloglásra is. Lazításnak jó lesz az!
Posted 2008. November 26. - 15:39

Posted 2008. November 26. - 15:39

Asszem mindjárt elmegyek veszek facsavarokat és tele rakom belülrõl kifelé a gumit.
Valahogy így:

Belülre jön egy defektvédõ szalag takarásnak.
Ezt a témát mindjárt feldobom a gumi topikban.
Az is nagyon izgalmasnak ígérkezik amit Era küldött útvonal tervet!
Viszont ha szombaton végig tekerjük a távot akkor vasárnap nem tudom jut-e erõ a mászásra.
Erre legfeljebb Nati volt képes.
A szombatot és a vasárnapot végig versenyezte és hétfõn elvitt engem a Pilisbe
azzal, hogy most fáradt és úgyis lassan tud menni.
Amikor elõre ment és elágazott az út akkor megállt és megvárta amíg felérek.
Addigra Õ már ott ûcsörgött frissen vidáman egy kidõlt fatörzsön vagy
leült a réten a fûbe és ott várt, esetleg egy ágba kapaszkodva állt a bringán.
Ez a kép is ilyen alkalomkor készült:

Nagyban: http://img6.tar.hu/b...mg/36818715.jpg
Szép emlékek.
Nagyon tiszteltem õt!
Az külön megtiszteltetés volt számomra, hogy a barátomnak érezhettem.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2008. November 26. - 15:13

A sok tanulás az agyadra megy!az a baj éppeg víz ellen nem nagyon van ruhám se sárvédõm....most meg az kéne -ez is szép mondat szerkesztés volt , már már CJ-i magfasságokba sikerült emelkedni -

Koszaciac!
Mesélj! Ezek szerint kutyi megvan, gazdája szintén, eredmény, élmény?
Posted 2008. November 26. - 14:42

mostanában csak a menetrendszerinti koncert album/dvd (chaos in motion (2dvd+3cd))Igen-igen, ez lenne a tervezett útvonal, aztán ha rámászunk, majd kiderül, milyen lesz az erdészeti mûút. Ha nagyon szahara, akkor tekerés a "köz" útján. De én tekerni - is - szeretnék!
Avasárnapi séta is érdekel, mindegy, csak mozogak.
Bikertigger, megjelent az új album!?/asszem ez '94-es../
csak úgy gondoltam ideje avatrt cserélni, ezt a boritót meg régen szeretem (na meg a lemezt is..kb a lakatlan sziget kategória -márha lenne ott delej meg eszköz lejáccani

na most elmegyek próbálkozom kis tekeréssel
az a baj éppeg víz ellen nem nagyon van ruhám se sárvédõm....most meg az kéne -ez is szép mondat szerkesztés volt , már már CJ-i magfasságokba sikerült emelkedni -
Posted 2008. November 26. - 14:35

Avasárnapi séta is érdekel, mindegy, csak mozogak.
Bikertigger, megjelent az új album!?

Posted 2008. November 26. - 14:13

vmi sztendre demírkapu királykuti neyreg pilismarót 2 bikkfa dobkö volt az alapterv - ezt variálgattuk de most sztem marad az aszfaltMegjöttem
Zimankós egy verseny volt, de megérte
Az mit jelent h a táv/útvonal ugyanaz? Én emlékszem valami aszfalt szaggatásra - ez az vagy mindenképp terepezni akartok?
magam részérõl ha olyan lesz az út amit fentebb vázoltam akkor meg közút lesz.
Posted 2008. November 26. - 14:08

A táv - ha csak nincsen más kívánság - maradna a múlthétre tervezett. Indulás, reggel 1/2 10, UVH budai oldala.
Jelentkezõk?
Megjöttem

Az mit jelent h a táv/útvonal ugyanaz? Én emlékszem valami aszfalt szaggatásra - ez az vagy mindenképp terepezni akartok?
Posted 2008. November 26. - 12:13

Tel: 20/533-2481
Unoka tesóm nézte ki az útvonalat:
"A következõt találtam ki. 27,5km, de sok helyen rövidíthetõ.
Indulás: Pilisszentkereszt parkoló.
A Pilisszántóra vezetõ úton indulunk, majd jobbra a K- jelzésen érjük el a Zsivány-sziklákat. (GCBZSI - geocaching láda) A K- jelzésen haladva, úgy 5km után felérünk Dobogókõre. Itt (ha nyitva van) turista múzeum, Eötvös t.h. és a híres kilátó, bár az telt házas.
A P- jelzésen megyünk a gerincen A Rezsõ-kilátóba (itt érdemes inkább nézelõdni, mert ide csak gyalog lehet eljutni és a rettenetes 700m-es távot a parkolótól csak a válogatott gt-k vállalják...). Utána GCDKO láda, valahol a Téry úttól délre.
A P- jelzés helyett a S- jelzésen ereszkedünk a Rám-szakadék irányába. Remélem már rendbe rakták az utat, elég nyaktörõen törmelékes volt.
Az elsõ szekérútnál elmegyünk balra és jelzetlen szakaszon érjük el a korábban elhagyott P- jelzést (alias Téry-út), amelyet egy darabon követünk.
Ez nagyon meredek, így jól jönnek a túrabotok - ha havas, csúszós a terep. Hamarosan a P- jelzést elhagyjuk, és egy régen felhagyott forrás-jelzést követünk. Erre a madár sem szokott járni, így érkezünk meg a Fényes-forráshoz (a Lukács-árok felsõ szakaszának nyugati oldala, az Árpád-vár környékén).
Fényes-forrás a papírokon, de a helyszínen kiderül az igazi neve...
Innentõl a Lukács-árokban mászunk lefelé, a helyenként negyven centi széles, keskeny, mély szakadék aljában. (Ha ez járhatatlannak bizonyul, akkor felette van az út, amit jelöltél is, mint kívánságot. Ha lehet alul menni, az sokkal izgalmasabb).
Kiérünk az S- jelzésre (a térképeden helytelenül szerepel a jelzés, kb. két éve átrakták az Árpád-vár déli oldalára, tehát mi becsatlakozunk majd), és kényelmes sétával jutunk a Rám-szakadék aljába. A szakadék aljában pihenõ, aktívabbaknak GCRAM láda felkutatása.
Felmegyünk a Rám-szakadékon, majd a felsõ pihenõnél, ahol már úgy sem kapunk levegõt, balra indulunk a régi S- jelzésen (ma jelzetlen), és hamarosan elérjük a Rám-hegyet (Ferenczy-szikla). Ez a Föld szívcsakrája, mert itt nagyon sûrûk a Szent-György vonalak. Állítólag a sziklára rakva a füled, hallani ahogy dobog a Föld szíve. Nekem ez nem sikerült, mert valahányszor ideértem annyira vert a szívem, hogy a saját pulzusom hangja mindent elnyomott.
Itt GCRAMH a fürgéknek.
Innen lesétálunk a Miklós-forráshoz (azt hiszem, hogy a hegység leghidegebb forrása, nyáron sem ad 3 foknál melegebb vizet, de ennek utána nézek majd), ahol GCRAMH Közelében. (Ez lehet, hogy multi láda, nem néztem utána).
Picit még megyünk az aszfaltos erdészeti úton, majd balra felkaptatunk a Déry-forráshoz (Nagyboldogasszony-forrás, szerinte Nagyboldogasszonyfa-forrás, de lényegtelen),
ahol (ha még megvan) van egy csillagmese, és néhány ómagyar stílusú kegytárgy. (Az utat Táltos Turul kõrútnak hívják, szerencsére jelzetlen).
Erõs emelkedõvel feljutunk a Thirring-sziklák tövébe, melyek balról kerülve egy keresztény kegyhely érintésével jutunk vissza Dobogókõre (pont a kilátóhoz).
A K- jelzésen ereszkedünk Pilisszentkereszt felé, de balra a P- S- jelzéseken, majd az S-, késõbb K+, végül K+ S+ jelzéseken érjük el a Szent-kutat. A + jelzések léteznek, de látni nem fogjátok õket - én is csak az orrom után szoktam menni. Innen lemegyünk a K+ jelzésen a K- jelzésig, amely a szentkereszti szurdok alsó bejárata. A szurdokon felmegyünk (GCDERA, de aki azt választja, az a szurdok tetején kénytelen jönni. Alulról nehéz hozzá felmászni, bár egy sziklamászónak nem hiszem, hogy akadály lenne.) és a K- jelzésen érünk vissza a parkolóba.
Ez így elég szép darab, mert a 27,5 km során közel 1000m szintemelkedést kell leküzdeni (két menetben :-) ). De..
Dobogókõre visszatérve a vége kihagyható (Volán lehoz minket), ha elfáradnánk. (19km, a szint 100m híján megvan) A Rám-hegyhez le lehet menni rövidebben, ha a Lukács-árok - Rám-szakadék szakaszokat kihagyjuk.
Idõjárás. Ha nagyon havas, csúszós a terep, akkor a Dobogókõ északi oldalának bejárását elképzelhetõ, hogy kihagyjuk, majd Dömös felõl egyszer, ha még akartok velem jönni.
Vagy csak egy részét járjuk be, ahol nincs veszélyes ereszkedõ. Felfelé meg fel tudunk menni. :-)
Pilisszentkereszten Emma vendéglõ, Kis Lugas vendéglõ, tehát a végén lehet enni is meleget, vagy inni egy forró teát. Menet közben a forrásoknál lehet vizet venni,
Dobogókõn a t.h-ban lehet melegedni, teázni (és étterme is van). A nyitva tartása teljesen megbízhatatlan, de hétvége van, síszezon, így a Matyi büfé biztosan nyitva lesz!
Felszerelés: kaja, pia (de víz van menet közben). Esõ, hó és szélálló ruha, bakancs, kesztyû, sapka. (Vagy ha éppen tavaszodna, akkor nyilván olyan ruha). Dobogókõ és a gerinc elég szeles tud lenni, a többi csak viharban ciki. Ha van túrabot, az jól jön, ha valaki tudja használni. Nekem nincs, de néha már gondoltam rá, hogy veszek..."
Ja és lámpa, ha túl lõnénk a célon és ránk esteledne...

Posted 2008. November 26. - 10:19

letaposott elolvadt visszafagyott .....bár péntektõl esõt mondanak ezerrel, szal
Posted 2008. November 26. - 00:11

Egyszer nyáron már volt benne de az kívülrõl ment befelé, miközben szisszent a kerék.
Na persze (tán felesleges mondanom) az az akaratom ellenére történt.

Feljebb biztosan lesz lefagyott rész is és ott jól jönne a sünis gumi.
A hangulat úgyis meglesz ha ott leszünk sokan

Posted 2008. November 25. - 23:55

Na nehogymá-nehogymá ne!Azt hiszem megyek akkor én is, de ez még több mindentõl függ. Pl. esõ, idõben felébredek-e, nem ráz-e ki a hideg a gondolattól, hogy kimenjek..

Gyere, jó lesz az! Hideg van, na és? Akkor már majdnem december, az meg má tél! Vagy nem?

Dobkõn a Matyiba meg nyomsz egy felest, aztán a hangulat is letudva!
Posted 2008. November 25. - 23:52

Jó, hogy közkincsé válhatott.Szia Balu1!
Köszi, hogy megosztottad velünk a leveleket. Én nagyon jót szórakoztam rajtuk. A stílusa - az öniróniája - egyedi, és szórakoztató.
Igen, fantasztikus lány, csodás ember volt.Az idézeteket nagyon jó olvasni, szórakoztató a stílusa. Igazán élmény lehetett Vele együtt túrázni, biztosan mindig feldobta a hangulatot...
Azt hiszem megyek akkor én is, de ez még több mindentõl függ. Pl. esõ, idõben felébredek-e, nem ráz-e ki a hideg a gondolattól, hogy kimenjek..

Posted 2008. November 25. - 23:33

Legfeljebb "összemacikázzuk" a ruhánkat!Attól tartok latyak lesz.
Bár fent az erdõben sokáig megmarad a hó, mert ott hidegebb is van.
Viszont a jövõ héten éjszaka sem lesznek mínuszok, úgyhogy most kell élni a havas tekeréssel, amíg el nem olvad teljesen. Ha jól emlékszem a múlt évben is csak egyszer volt komolyabb hóesés.
http://www.idojaras.hu/mo_6nap.php

Hát, jövõ héten is lesznek hegyek, emelkedõk - lejtõk - tán még leszünk mi is, és ha a gyógytornászod - és a bokád is - is úgy akarja...hajlani fog az a boka! Türelemmel várunk!24h-ra is mondták az esõt, aztán a porban fuldokoltunk ott... Azóta nem hiszek nekik.
Sajna dolgozni fogok hétvégén, és jó messze itthonról.De jövõ hétre beizzítom a szadista gyógytornászomat, és hátha már hajlani is fog a bokám - jól jöhet bringázáskor -, és következõ alkalommal már veletek tarthatok.
Az idézeteket nagyon jó olvasni, szórakoztató a stílusa. Igazán élmény lehetett Vele együtt túrázni, biztosan mindig feldobta a hangulatot...

ps.: igen, ez a vidámság volt Natira jellemzõ az életben is. Simán átragadt másokra is. Csak egy apróság - 2007-es bükki Tortúrán átfagyva ültünk a kocsiban, és azon kacagtunk, hogy annyira remegett a kezünk, hogy nem tudtuk kitölteni a teát a termoszból. Szegénynek annyira átfagyott a keze, hogy még a hidegvíz alatt is fájt neki, de nem nyafogott.