Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Azt már megszoktam, hogy "kishazánkba" nem történik semmi, de hogy itt a fórumon se, az már felháborító! Ezért muszály vagyok magamat szórakoztatni (esetleg másokat is ?)

Feltöltött kép

A kép története: Somoskõújfaluban készült! Huszár Norbert rezidenciája elõtt, ahol "mindig, minden körülmények között" érdekes dolgok történnek! Más ügybõl kifolyólag tekertem ki Husyx-hoz, amikor a "varázsgarázs"-ból elõtûnt a fogdoktor úr és közölte, hogy -márpedig itten tekerés végrehajtása forog fenn- amit nem tudtam mire vélni (mert civilben volt) csak mikor betoppant kisSutjó és Ais (alias Mátészalka Bátonyból) plusz még egy Pisti nevezetû titkos fegyver (aki új 0-km-es Trek bicajával jelent meg) beöltözve bringás cuccba és elég elszántnak tüntek. Hát tényleg tekerés lesz! Ok! Semmi gond! Geri átvedlett, megolajoztuk amit meg kellett, mindenki sityakot vett, aztán gó! Had szóljon a terep! Nem volt rossz, sõt kifejezetten jól esett társaságban tekerni, még ha néhol elég saras is volt a terep. A Petõfi sétányon, mikor vizet vettünk a forrásból, még Péternandival is találkoztunk, aki simán átszökött velünk a határon és így hatan (azért hatan, mert Mátéka érthetetlen okokból elhagyta társaságunkat) meggyaláztuk még szlovákia területét is ami köztudott, hogy "régen" hozzánk tartozott.
A képen az látható, hogy Csabi pózol Geri új bicajával (Hájbájk) ami majdnem a hónaaljáig ér (ez azért van, mert Geri elég magas és csak a második emeletrõl tud felülni a bringájára) és közben a doktor úr kínából rendel inplantátumokat a munkájához. A szerszámdoboz Ais-é aki hirtelen felindulásból elhagyta a társaságunkat és ott felejtette az utcán a box-ot és senki sem merte ellopni (talán azért, mert a polgimesternõ az utcában lakik?). A képen "termék megjelenítés" látható, vagyis a két kuka a VGÜ tulajdonát képezi!

Csácsumicsõtészta.
Emtébé Saltarján móóóre!

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Sziasztok!

Mint arról már korábban is szó volt, idén jelentõsen megváltozik a Karancs-Medves 50 teljesítménytúra útvonala. A Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség megkért rá, hogy mérjem le az új útvonal távját és szintjét. Ennek a bejárásnak ismertetem most a részleteit.

Karancs-Medves 50 új útvonalának bejárása, felmérése, lemérése
Idõpont: 2011. április 3. (vasárnap)
Rajt: 10.00 Galcsik fogadó (Itt lesz majd a teljesítménytúrán a hivatalos rajt is, kerékpárosoknak 7.00-kor!)
Útvonal: Galcsik fogadó - sárga sávon fel - Pipis-hegy - Kis-Kercseg - Czeberna-völgy - óriási tolással tovább a sárgán Karancs csúcsa - innen lefelé sárga sávon Somoskõújfalu - Salgó vára - Medves-fennsík - Szilváskõpuszta - Fekete-Bükk - Inászó - Pécs-kõ-nyereg - el balra a piros sávon aztán fel jobbra - Kota - Somlya - lefelé a sárga négyzet jelzésen - Rózsafa út - Gorkíj - zöld négyzeten - Csókás - jobbra a zöld sávon - Szánasalja - Baglyas - Karancs utca - Galcsik fogadó

Várható táv: 50 km
Várható szint: 1500 m

Az útvonal elméletileg végig jelzett, de azért bárhol lehet számítani bozótos akadályokra is. Ha nincs jelzés és az út is bizonytalannak tûnik (ez a zöld sáv jelzésen valószínû), akkor mi döntjük el, hogy merre menjünk és így késõbb hová is fessék a jelzéseket.

A bejárást az indulók együtt teszik meg várhatóan 6-7 óra alatt. Aki nem tud/akar majd résztvenni a teljesítménytúrán (április 30-án), annak ez számít teljesítésnek. Ezt kérem felém jelezni majd a célban.

Üdvözlettel, kohasz

ui.: Az idei Kohász-kék bejárásnak sincs fix idõpontja. Tervezzük a bejárást, de valószínûleg csak így - elõtte nem sokkal - tudok szólni.

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás

A pénteki kaland nem szegte kedvem, de sajnos más dolgok voltak. Ma kis bicajozás, és inkább erõnléti edzés. Kazárra kimentem részben terepen, majd felástam kb. 80 m2-t a kertben. Kis matematika: 25 cm ásás mélységgel a 80 m2 megfelel kb. 20 m3 földnek, amit megforgattam. A föld tömege legyen 1,2 kg literenként, vagyis így 24 tonna földet mozgattam meg. Ezért mondom, hogy ez bizony erõnléti edzés volt.

Hát, Gyuri bá, ezt jól levezetted! Nem is nagyon értem, lehet kevés ehhez a hat elemim? Még tán' az m2 rémlik, bár én inkább az RTL Klubra szavazok! Mértékegységek, amiket jobban megértek: feles, korsó (esetleg pohár), forint meg a kiló-méter.
Emtébé Saltarján móóóre!

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Múlthét végén, március 20.-án Tihanyba volt az SHKE Airlanes eléggé nagy létszámmal. A csapatot Big Péter, Forgó Tibor, Hajzser Máté, Herczeg Judit, Király Kinga, Tomicsek + sokan mások alkották:D nnem részletezem mert nem férne bele a blog férõhely kapacitásába :D

Verõfényes napsütés és kb 10 fok fogadott minket. Az Én részemrõl a verseny 3 körig tartott. Addig próbáltam elõl helyezkedni. Benne lenni valami elmenésbe. de a nagy szélben halálra voltak ítélve a szökések. a 4. körben a dombon fölfelé le is szakadtam az elejérõl és onnantól saját tempóban idõfutamra edzettem :D csak a sikot toltam dombon pihi. Ez az idõn is meglátszott. KB 7-8 perc hátrányban érkeztem a célba. 02:01:18 alatt sikerült abszolválni a 73.6kmt, 36.4km/h-val. Ami szerintem nem valami fényes. Edzésnek jó volt:)

Aztán ezen a héten sokat rész távoztam síkon. Nem is olyan lassan. Melynek az lett az eredménye h. hétvégén megint fáradt voltam :) Tahitótfaluban 18 km volt a táv sik terepen. nagy szélel, felhõs idõben, idõnként záporral kb 10 fokban. Az elsõ 9 km-en annyira nem is ment rosszul. 44 feletti átlaggal értem a forditóhoz. Aztán mire megfordultam és ujra elértem a megfelelõ sebességet addigra már 43.2 volt csak az átlag :) …onnan is csak romlott az átlag végig szembeszél volt visszafelé.A vicces az h. odafelé se volt nagyon hátszél inkább oldalhát :( A Célba 00:25:45 percnél voltam 41.9 km/h-val. Ami szintén nem valami fényes…00:01:39-el lett rosszabb mint a tavalyi:)…de helyezésben ugyanaz lett.Ugy néz ki másokat is megfogott a szél. Igy 3. helyet sikerült megcsipni. Többiek is kitettek magukért. Fõleg Tóth :D 00:29:15!!

Hajzser: 00:30:22

Big P : 00:28:41

A csajok még jobban mentek. Idõt nem tudok de Judit 2. Fanni 3. lett.

Tibirõl + Gergõrõl még nem tudok idõt. Remélem nem hagytam ki senkit.

Folytatás jövõhéten Tatabányán, 30 km-es Idõfutammal. Abban már lesz 360m szint. Hurrá :D

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
A pénteki kaland nem szegte kedvem, de sajnos más dolgok voltak. Ma kis bicajozás, és inkább erõnléti edzés. Kazárra kimentem részben terepen, majd felástam kb. 80 m2-t a kertben. Kis matematika: 25 cm ásás mélységgel a 80 m2 megfelel kb. 20 m3 földnek, amit megforgattam. A föld tömege legyen 1,2 kg literenként, vagyis így 24 tonna földet mozgattam meg. Ezért mondom, hogy ez bizony erõnléti edzés volt.
Hívnak a hegyek! :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
YouTube - Monty Python - A biciklijavító:D

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 hozzászólás
figyelted, h a 3. képen a sárga bicaj elsõ villája hogy hátrahajlik? valaminek jól nekimehetett vele a gizi...

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
YouTube - reszegen a kerekparon
Emtébé Saltarján móóóre!

grandmaster

grandmaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Jo hogy komolyabb baj nem tortent!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Na ma nagy kaland volt. A 25x egy évben Galyatetõre keretében Kreicsi Gáborral kitaláltunk egy túrát. Vonattal Szurdokpüspöki, onnan bicajjal Gyöngyösoroszi-Károlytáró-Bagolyirtás-Galyatetõ-Pásztó-Tar, majd vonattal haza. Gyöngyöspata elõtt egyszer csak leeresztett a hátsó kerekem. Sebaj, gyors belsõ csere, aztán tovább. Károlytáró után igazi "pavé" fogadott, jó erdei köves út, az országútival cyclokrosszos élménynek minõsült. Azon izgultam, nehogy megint defekt legyen. Szerencsére megúsztuk. Felértünk Galyára, aztán néztük, hogy nagy iramot kell diktálni, hogy Taron elérjük a vonatot. Erre Mátrakeresztes elõtt kb. száz méterre egy kis rusnya kõre rámentem, rögtön leeresztett a hátsóm. Betoltam a falu végéig (elnézést város), gondoltam, akkor most jön a ragasztás. De hamar kiderült, hogy egyik belsõt sem tudom javítani. Az elsõ a szelepnél ment szét (kuka), a másikon meg akkora lyuk keletkezett, hogy a kis pumpával fel sem tudtam fújni. Közben Gábor már tovább robogott. Más megoldás nem maradt, hívtam a feleségem, hogy jöjjön értem, majd Gábor is telefonált, neki is elmondtam a problémát. Õ végül Tarról vonattal ment tovább, én meg a helyi kocsmában egy sörrel vigasztalódtam, míg jött a mentõ sereg. Tanulság: nem mindig elég egy csere belsõ, meg a ragasztókészlet. De így még soha nem jártam.

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Sziasztok!
Vasárnap ( ha az égiek engedik) mennék egy mátrai outi kört!
Ha valakit érdekel : egyeztessünk!

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 hozzászólás
óbazmeg! :D

szexicsokitomi

szexicsokitomi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hmm. . . .

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
A papucs

Egy férfihez beállít a barátja, hogy hadd maradjon ott néhány napig.
Egy idõ utána házigazda megkéri a barátját:
- Hozd le légy szíves a papucsomat az emeletrõl.
- A te házadban én hozzam le a papucsodat? Kicsit csodálkozik, de végül
rááll...
Az emeleten találkozik a Ház bombázó asszonyával és a szintén
életveszélyes adottságokkal rendelkezõ huszonéves nagylányával.
Megkérdezi az asszony:
- Mit keres itt fent?
- A férjed küldött, hogy dugjalak meg benneteket.
- Nem hiszem! - válaszol az asszony
Mire a barát lekiabál:
- Hé, Józsi! Mindkettõt?...
Naná, miért, Te az egyiket ott hagynád?

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Azé', mert a gépedben nem is volt film. Amúgy már engem is csak a táj tart vissza (hogy ne költözzek el innen, de jó messzire). No meg a jó bringás csapat.

Fakukac

Fakukac

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Én értem.

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
...ja, és az elõhívó folyadékot SOSE idd meg!!!
Emtébé Saltarján móóóre!

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
...mármint a fotóapparát...
Emtébé Saltarján móóóre!

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Ha legalább olyan gépem lenne, mint Babkaszabinak, akkor jobbak lennének a képek, viszont nem férne el a mezem zsebében...
Emtébé Saltarján móóóre!

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Ne bringázz az erdõben, mert az káros a természetre! Talajerróziót okoz, ami nem jó! Sõt káros!!!
(na mellik is a biszikli nyom?)

http://kepkezelo.com...q0bqm5ik78w.jpg

És még egy kis havat is találtam!

http://kepkezelo.com...axbkxc9hhfj.jpg

Aranyesõõõõõ hújjjjjjon a sepcijalizedreeeeeeeeeee!

http://kepkezelo.com...vopgk9s7jml.jpg

Tényleg szép?

http://kepkezelo.com...912ukzxxzal.jpg
Emtébé Saltarján móóóre!