Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

http://www.topmarato...nt/view/119/45/

Mai magyar valóság, színvonal a béka fenekénél, árak az égben...

A nevezési díjért kapott szolgáltatás versenyenként:
emblémázott minõségi póló, SZERINTEM SZAR MINÕSÉG, VAN BELÕLE EGY VALAG, NEKEM ÉRTÉKTELEN
chipes idõmérés,NAGY DOLOG
online nevezés,EZ IS KOMOLY
frissítõ állomások /távonként az elvárható mennyiségben, banán, csokoládé, izotóniás ital/, NEM NAGYON ÉRDEKEL AZ AGYONHÍGÍTOTT IZOVALAMI
kerékpármosó, NÉHOL CSAK CSÖPÖGÕ SLAGOK, ÓRIÁSI SORBANÁLLÁS
tisztálkodási lehetõség,VAN AHOL ABSZOLÚT NINCS, VAN AHOL HIDEG ZUHANY A SZABADBAN
egészségügyi ügyelet, REMÉLJÜK EZT NEM KELL IGÉNYBEVENNÜNK
a verseny napján egytálétel, EZZEL MÉG SOHA NEM VOLTAM ELÉGEDETT, FÕLEG A MENNYISÉGGEL, INKÁBB NE IS ADNÁK
összetett értékelés, díjkiosztó /2010 november 27/, NA EBBEN MÉG NEM VOLTAM, DE NEM IS IGEN LESZEK ÉRDEKELT
TOP MARATON ÉLMÉNY.ennyi pénzért már lehet inkább másfelé megyek élményekért, igaz az nem TOP MARATONos

PERSZE EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM ÉS TAPASZTALATAIM.
EZEK UTÁN SZEMÉLY SZERINT MEGGONDOLOM A SOROZATON VALÓ INDULÁSOMAT.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nem akarom védeni õket, de úgy látom az árban benne van a díjkiosztóra a jegy. Jó, sovány vigasz annak aki nem akar majd menni...

Szerintem rosszul látod, az csak mint esemény szerepel...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Nem akarom védeni õket, de úgy látom az árban benne van a díjkiosztóra a jegy. Jó, sovány vigasz annak aki nem akar majd menni...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Túrabeszámoló az én stílusomban, idõnkénti helymeghatározásokkal földrajzi, történelmi, irodalmi kötödésekkel. Akinek ez fárasztó, az bele se kezdjen!

Ezt a mondatot anno egy váci túrázó barátomtól (aki eljött a 40/1-re is)hallottam, de sok tekintetben ma is igaz. Én a szombati túrámhoz tudnám illeszteni ezt a kifejezést.

Mint tudjátok, idõm egy részét a Dunakanyarban szoktam tölteni és olyankor ha tudom, akkor a Börzsönyt szoktam meglátogatni. Egy éve ilyenkor szerettem volna befejezni a "Börzsöny csúcsai mozgalmat", de akkor a Diósjenõ utáni résztõl már nem engedtek tovább vadászat miatt. Most szinte pontasan egy évvel késõbb indultam el ismételten, hogy a Hollófészek és Bugyihó csúcsokat megmásszam. Ez a mozgalom egyébként a hegység 21 legkomolyabb csúcsát tartalmazza. Ezeket kell gyalog, bicajjal vagy sível megmászni.

Idõközben Krieger Pisti nagylelkûségének köszönhetõen megkaptam az "Emlékhelyek a Börzsönyben II" érintõpontjait is. Ez a mozgalom hivatalosan majd 2010 január végén indul el a BTHE rendezvényével, de én már elkezdtem bejárni a helyeket. Tehát a pontok ismeretében terveztem meg aznapi túrámat.

Már útközben megálltam az egyik ilyen pontnál, ahol korábban nem egyszer elmentem már, sõt fotóm is volt róla. A diósjenõi erdészeti út egy kanyarjában áll a Bartus-Szaszovszky-kereszt, emlékül a két férfi teherautós balesetére.

A mázsaháznál tettem le a kocsit, ahonnan a Szaszovszky-kereszt felé indultam el. Elõbb elértem a Gál-rétet, majd pár métert a zöld jelzésen bandukoltam. Aztán egy nyugati irányba tartó földútra tértem rá. Ez szorosan a patak mellett futott, majd azon átkelve (sportcipõsöknek nem ajánlott) egy rét szélén folytatódott tovább. Feljebb érve kezdett eltávolodni a pataktól és ekkor fel is tûnt a jobb oldalon a gyönyörû állapotú kereszt. Szaszovszky Jánost itt terítette le egy rabsic golyója.

Visszagyalogoltam az erdészeti útig és kétszáz métert lefelétartva rajta, balra betértem egy földútra. A földút már az elején nagyon sáros volt, de feljebb szinte használhatatlanná vált. Nem is volt gond, mert hamarosan irányba álltam és egyre jobban kigombolkozva felértem a Hollófészekre. A kilátás valóban páratlan volt, ahogy a mozgalom hirdeti.

Két dolog azonban váratlanul ért. Az egyik sejthetõ volt, a HIDEG. A pocsolyák ugyanis már bõrösödtek és feljebb tekintve a Börzsönyben, fehérlettek az ormok. Ez csak annyi gondot jelentett, hogy villámgyorsan lemerültek a gondosan feltöltött elemeim, így ezeket ki is cseréltem és betettem a fényképezõt a belsõ zsebembe.

Aggasztó volt azonban a többször eldördülõ LÖVÉSEK hangja. Bár nézegettem a héten az aktuális és a TTT honlapot is, csak 10-én írtak vadászatot, ráadásul most a lövések hangjai pontosan abból az irányból érkeztek, ahová készültem még.

Visszagyalogoltam a kocsihoz és leereszkedtem a Király-kútig. Innen láttam neki a második körnek. Elõbb a forrás mellett elinduló meredek ösvényen másztam felfelé. Ez késõbb kiér a gerincre és halad folyamatosan felfelé. Egyszer csak az egyik fán feltûnik egy jobbra mutató sárga nyíl. Itt kell jobbra letérni a Falkenhausen-emlékhez. Az emlékmû egy sikeres vadászat emlékére készült el, több mint 100 éve.

Innen visszamentem a gerincre és azon haladtam tovább. Megnyugtató volt, hogy a lövések abbamaradtak. A kis ösvény ekkor elért egy a Wenkcheim út felõl érkezõ dózerutat. Ezen továbbra is felfelé haladva a Király-bérc csúcsa alatt bandukoltam el. Nagyon sok vaddal találkoztam útközben, de lövések sehol. Idõnként hangosan elkezdem beszélni, hogy felhívjam a figyelmet ottlétemre. A Jász-Bükk-rét felett értem el a sárga sáv jelzést. Itt volt egy traktor, három vadász és egy elejtett vaddisznó. Szemmel láthatóan nagyon meglepõdtek az ottlévõk a megérkezésemkor. Illedelmesen köszöntem nekik és elmondtam, hogy merre szeretnék menni. Megnyugtattak, hogy arrafelé nyugodtan mehetek, az ellenkezõ irányba, a Kõ-szirt felé tilos.

Leereszkedtem a rétre és azon balra tartva elindultam a Kámor alatti dózerúton. Az enyhe emelkedõ végén értem el a nagyon szép állapotban lévõ Groote-keresztet, amelyet Groote Kelemen báró halálának emlékére állítottak.

Innen elõbb lefelé tartottam, majd egy kisebb réten elérve ismét a sárga sáv jelzést felbandukoltam egészen a Wenckheim útig. Azt keresztezve már másztam is tovább a "Reptér" irányába. Nagyon tetszett a kilátás!

Egy szintutat elérve már látszott a Bugyihó (633 m) csúcsa. Még elõtte megtaláltam azt a dózerutat, amelyen késõbb le akartam ereszkedni a Király-kúthoz. A csúcsot némi sziklamászással sikerült meghódítani és örömmel könyveltem el magamnak a záró csúcs válaszát.

Innen elindultam visszafelé a dózerúthoz, ahol egy vadásszal találkoztam. Elmondta, hogy hajtás lesz, így nem valószínû, hogy a nekem kedvezõ irányba mehetek tovább, de várjuk meg a fõvadászt. Õ megérkezett és nagyon udvarisan elmondta, hogy vagy várok ezen a helyen másfél órát (leizzadva, kaja nélkül) vagy hátraarcot veszek és gyorsléptekkel eltávolodok a sárga sáv jelzésen Királyháza irányába. Egy szuper térképvázlat is volt nála, azon látszódott, hogy mekkora területen lehetnek lövések. Wenckheim út egy része is beleesett, így egyértelmûen a Bugyihó felé kellett visszamennem. Amíg ott beszélgettünk, három gépjármû érkezett meg teljes kapacitással, így egy komplett csapat készült már a vadászatra. Érdekes volt azonban, hogy amikor mondtam, hogy találkoztam vadászokkal a Jász-Bükk-réten, õ nem is tudott róluk. Ráadásul ugye azok azt mondták, hogy errefelé nyugodtan jöhetek. (!!!)

Futásnak eredtem a Királyháza felé, mert nyolc perc volt még a vadászatig. Amikor a Fonottsághoz értem má dördültek is a lövések. Folyamatosan hallatszódott a dörgés, de én már biztonságban ereszkedtem le Királyházára.

Innen még felmentem a Bársony István emléktábláig. A táblát még 1910-ben állította Szokolyi Alajos az írónak.

Innen aztán visszamentem Királyházáig és az erdészeti úton felsétáltam Király-kútig. Útközben a Bugyihó alattról ordibálást is hallottam, remélem nem történt senkinek sem baja.

Nagyon örülök, hogy sikerült befejeznem az egyik börzsönyi mozgalmat és elkezdeni egy másikat. A hegység ismét lenyûgözött. Az azonban elgondolkodtató, hogy nagyon-nagyon figyelmesnek kell lenni fõleg vadászati idényben.

Ez nem vicc, mindenki legyen kellõen óvatos és körültekintõ!!! Az erdõ nem csak a turistáké, még a jelzett utakon sem, ezt ne feledjétek el soha!!!

Néhány kép:

http://farm5.static...._b7136f2f30.jpg
http://farm3.static...._2005b050c0.jpg
http://farm3.static...._b0f1112a76.jpg
http://farm3.static...._711fd54bce.jpg

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Ezt a képet Transzporternek küldöm:

Posted Image

Ma fotóztam a gépjármûvezetõi tartózkodóban a hûtõ ajtaját! Valaki mindig megdézsmálja a készleteket! Hát igen, válságos idõket élünk!
Emtébé Saltarján móóóre!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Igen csak mi az ellenkezõ irányból jövünk, úgy könnyebb mert lejtmenetben érkezünk.Posted Image

Általában én is az ellenkezõt használom, csak hátha így érthetõbb a behatárolás :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nem, hanem ha beérsz a faluközpontba ott el jobbra a nyomós kút után fel a dombra. Ott mindig leveszem a pumpát standby módba :D

Igen csak mi az ellenkezõ irányból jövünk, úgy könnyebb mert lejtmenetben érkezünk.Posted Image

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

zsunypusztai kõbányára gondolsz?

Nem, hanem ha beérsz a faluközpontba ott el jobbra a nyomós kút után fel a dombra. Ott mindig leveszem a pumpát standby módba :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás

Tényleg Zsóci meg a beszari buszok.
Ilyennel találkoztál már?
Posted Image

Persze! Hasonló nálunk is volt a múltkor csak nem ilyen nyomtatott verzióban, hanem kézzel írva! Az FBI-nál a kódfejtõk biztos túlóráztak volna a megfejtésén!
Emtébé Saltarján móóóre!

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás
zsunypusztai kõbányára gondolsz?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Jó film, még valami lovasokkal is koketálnak, egy kerekeznek verseny bicóval,
Kutyás nekünk is megvan, Hollókõi téesznél ha jövünk mindig támad egy kutya na ott meg kell nyomni, az utolsónak a legkellemetlenebb mert akkora biztosan kiér a kerítés mögül.Posted Image

grandmaster

grandmaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
http://www.youtube.c.../76/PPtRc0Qii74

grandmaster

grandmaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
ja, hegyek pokla
megvan video kazin, ha meg ismeritek

dvd kene nekem is

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Tényleg Zsóci meg a beszari buszok.
Ilyennel találkoztál már?
Posted Image

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 hozzászólás
Ja. Hegyek Pokla. Megvan eredeti ámerikaiban, de az nem tud magyarul, meg ki tudom írni dvd-re, az már magyar szinkronos. Jó film. Jó retro...

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás

Egyszer láttam egy filmet, amiben a fõszereplõ ( vélhetõen) sokat kerékpározott, egy farmról mindig rárontott egy mérges kutya. No akkor lószoltak egyet! Tudja valaki melyik film lehet ez? Nem friss film, és US-ban forgatták!

Szerintem a Hegyek pokla. American Flyers. Kevin Costnerrel. tudod többminttestvér

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Egyszer láttam egy filmet, amiben a fõszereplõ ( vélhetõen) sokat kerékpározott, egy farmról mindig rárontott egy mérges kutya. No akkor lószoltak egyet! Tudja valaki melyik film lehet ez? Nem friss film, és US-ban forgatták!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Meg egy frissebb, a DJ Tiesto-s változat se rossz.

Hívnak a hegyek! :D

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
És egy kis nosztalgia, de nézd végig.

Hívnak a hegyek! :D