Jelentkezz be Regisztrálj
Salgótarján
Írta 2010. április 08. - 08:09
300 ft/korsó. Olcsóbb sörök a Beszterce lakótelepen több helyen is.
Írta 2010. április 08. - 00:12
Semmi extra. A folfelek tererhetoek azzal az attetellel, lefele meg egy kicsit vissza kell venni a gyokerek miatt.
Indulhatsz cicloval is, ha van kedved gyere!
Ja, biizzztos hogy van a kornyeken csapolt sor is:-)
Írta 2010. április 07. - 23:06
Az lenne a kérdésem, hogy a vasárnapi VB pálya ciklo-bringával teljesíthetõ (merakkor mennék), vagy csak MTB-vel szabályos? Illetve a környékén kapható-e csapolt sör?
Írta 2010. április 07. - 21:05
Ma sikerült egy St-Fülek-Ipolytarnóc-St kört lenyomni. Mivel nem volt sok idõm, hajtottam eléggé, az idõ is elég jó volt, nem nagy széllel. Alakulgat a forma a Tarján kupára.
Írta 2010. április 07. - 19:06
Ma délután elindultunk Máté fiammal, hogy megnézzük a hétvégi városi bajnokság versenyszakaszát. Mátét végre sikerült rábeszélnem, hogy tegye próbára magát a városi versenyeken. Sosem jártam még arra, így elõtte "aboltban" kértem segítséget. Bálna készségesen adott is egy gyors itinert, ennek ellenére sikerült kb 3x akkora távot megtenni, mint a versenytáv, ráadásul teljesen más irányban. Elõször egy lovarda és kecskéldéig jutottunk, onnan visszafordulva jobbra vettük az irányt egy fenyves erdõ felé, azon átérve egy homok katlan elõtt álltunk, azon is átküzdve magunkat egy kõkereszt melletti tanya. Ott felismertem, hogy bizony már Zagyvarónán vagyunk. Visszafordultunk, de ismét a homok katlan után jobbra vettük az irányt, egy viszonylag hosszú monoton emelkedõ ( no, itt volt az a pont, ahol a Máté már ismét azon törte a fejét, hogy Õ bizony többet nem ül bringára ). No ez is megvolt. A tetején egy erõs balos, és egy enyhén emelkedõ gerincen haladtunk a Tatárárok felé. Aztán meredek, saras lejtmenet, és a vége tényleg Tatárárok. A parkolóban telefonos segítséget kértem Pityutól. Így már megtaláltuk a jó utat, azért Gedõctetõre is kimentünk. Szerencsére, Máté a végére csak azt mondta, hogy jó volt.
Írta 2010. április 06. - 01:45
Írta 2010. április 05. - 21:16
Írta 2010. április 05. - 17:37
Igaz a mai nap nem a legideálisabbak eggyike (mármint kerékpározás szempontjából) de igencsak megváltoztak a közlekedési viszonyok a télihez képest!
Ilyenkor kirajzanak a motorosok, kerékpárosok, több a gyalogos és elõjönnek a bátortalanabb autósok is akik félnek a tél viszontagságaitól! Sajnos a tolerancia nálunk (magyarországon) nagyon lassan alakul ki. Vagyis ,amit tavasszal megtanulnak a forgalomban közlekedõk azt a nyár elteltével hamar elfelejtik. Szerencsémre (vagy nem) több szegmensbõl figyelhetem a "forgalmat" úgymint - gyalogos, kerékpáros, autó vezetõ vagy busz sofõr- és azt tapasztalom, nem mindenki tudja elfogadni a saját szerepét a közlekedési hierarchiában!
Egy saját kis történettel kezdeném. A Volánnál minden évben kétszer "oktatáson" kell részt venni ami KRESZ és munkavédelmi oktatásból áll plusz mindig valami extrával kiegészülve pl. ISO oktatás, gyakorlati életmentés, az utasok jogai és kedvezményei és ehhez hasonló tanulni valókkal van fûszerezve! Tehát mondhatom azt, hogy "naprakész" vagyok a változásokból. Az oktató pont személyes ismerõsöm és rám mutatott mikor az "új" KRESZ intézkedések pontjait ismertette (amik várhatóan nem nagyon nyertrék el a kollegáim tetszését) amik a kerékpárosokra vonatkoznak és gondolom tõlem várta a felzúduló tömeg lecsillapítísát amit sajnos nem kapott meg! Hogy miért? Talán azért mert volt szerencsém járni olyan országokban amik kerékpáros barátok és az ottani közlekedést ellenbe tudtam állítani az itteni viszonylattal vagyis hiába van olyan kerékpáros a forgalomban aki "jogosan" behajt az autósor elé a keresztezõdésben, de nem kapja meg az elsõbbséget, azt sajnos simán elsodorja a másfél tonnás kocsiszekrény ami "szent és sérthetetlen" és akkor megvan a "baj"! Vagyis én épp azt mondom nem kellene a bicajosokat beengedni a "forgalomba" hanen külön "veszélyes" forgalmi akadályként kezelni õket! Ami annyit jelent, hogy a forgalomban részt vevõk megtanuljákl egyenrangúként kezelni a kerékpárost még itt az unió belsejében is és mindenki a saját szívügyének tekintse a bringások védelmét mint egy hivatali törvényut! Vagyiss a körülményeket változtassuk a szokásokhoz !!! És hát ha több európai marad életben!!!
Írta 2010. április 05. - 16:41
ÍÍÍjj, nem gyenge. Jobbulást neked:)
Nekem már szerencsére nem fáj annyira a vállam mint eddig. Kezdek szép lassan gyógyulgatni. Bár terhelni még nem tudom, meg ropog ha mozgatom, de már jobb valamivel:)
Akkor gyere Vácra... adok kerot... pihenésképpen még le is könyökölhetzsz rajta
Írta 2010. április 05. - 13:24
Nekem már szerencsére nem fáj annyira a vállam mint eddig. Kezdek szép lassan gyógyulgatni. Bár terhelni még nem tudom, meg ropog ha mozgatom, de már jobb valamivel:)
Írta 2010. április 04. - 21:19
Mint NEM rendõrnek mondom, 21esen át akartam sorolni az egyik sávból a másikba, forgalom ugye volt, próbáltam minnél gyorsabban abszolválni azt a pár métert még átérek. Keddi nap, laza edzés vége, 39-12ben ami a tengelyre ráfér - lábam a kötésbõl ki, elsõkerékbe be. A kirúgott küllön kívül azért maradt pár emlék - az hogy a jobboldalam kicsit elkopott, és folyik belõle a genny, meg beleragadok az ágyamba az annyira nem baj, de a bokám olyan gusztustalan, mint egy tál rohadó kelkáposzta, legalábbis ami a színét meg a méretét illeti. Jókívánságokat pedig köszönöm
T!! Neked meg minnél hamarab gyógyulást!!
De máskor azé rendesen add le mi történt és akkor talán nem nevetek rajta :mad: multkor nem voltéál ennyire érthetõ na érted ...
Írta 2010. április 04. - 21:14
Írta 2010. április 04. - 15:35
Mint NEM rendõrnek mondom, 21esen át akartam sorolni az egyik sávból a másikba, forgalom ugye volt, próbáltam minnél gyorsabban abszolválni azt a pár métert még átérek. Keddi nap, laza edzés vége, 39-12ben ami a tengelyre ráfér - lábam a kötésbõl ki, elsõkerékbe be. A kirúgott küllön kívül azért maradt pár emlék - az hogy a jobboldalam kicsit elkopott, és folyik belõle a genny, meg beleragadok az ágyamba az annyira nem baj, de a bokám olyan gusztustalan, mint egy tál rohadó kelkáposzta, legalábbis ami a színét meg a méretét illeti. Jókívánságokat pedig köszönöm
Ez valóban kellemetlen élmény! Részemrõl is mielõbbi felépülést kívánok!
Írta 2010. április 04. - 09:13
T!
Mi is történt valójában? - (persze jobbulást!)
Írta 2010. április 03. - 21:26
Írta 2010. április 03. - 20:33
Csütörtökön Cered oda-vissza, soha nem mentem még ilyen jól, igaz odafelé hátszél volt. 25 feletti átlag (odafelé 26,5), ami nekem ezen az úton jó.
Ma terep, nagyrészt jelzett kerékpáros úton 45 km, nem volt sár.
Írta 2010. április 03. - 09:01
Írta 2010. április 03. - 08:55
Bammeg Té! Mielõbbi gyógyulást!
Taki, váltótartó fül engem is érdekelne tartalékba
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2010. április 02. - 23:59
Természetesen az is el tud törni, ugye? Tényleg, az újhoz miért kerestél váltótartó fület?
Hát ha nagyon odavered akkor igen. Váltótartó fület tarcsiba szeretnék, de kis hazánkban szinte reménytelen, marad Ángliai beszerzés...:mad: