Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Salgótarján
Indította
Bálna
, 2005. október 11. 20:15
Írta 2010. június 21. - 15:32
Sziasztok Kedves Olvasók!!!
Ma volt idõm és kattintgattam ide-oda! És úgy látszik van valami ispiráció ami a kednenc sportunkat elõbbre viszi! Ami miatt ezt írom az az, hogy amikor jöttünk haza a Balatonról, Joci kérdezte, mi az amivel jobb lehetne a hosszú távon? Elõször örültem, hogy tõlem kér információt, aztán aggódtam, hogy vajon jó információkat adtam-e Neki???
Hogy itt vajon mire gondolok?
Hát arra, hogy én már pár hosszútávot végig tekertem, de nem tudom, hogy ezt miként osszam meg a versenyzõ társaimmal?
Pl. hízott a májam akkor mikor RTamás írta, hogy olvsata a tavalyi hozzászólásomat a versenyhez ("TdP") és ez valami támpontot adott neki! Viszont csalódott voltam mikor láttam az eredményét, hogy én 12 p-el gyorsabban teljesítettem a távot egy évvel elõbb, és szerintem Tomi sokkal jobb outi versenyzõ mint én!!! Vagyis az, hogy megosszuk egymással a tapasztalutunkat, az nem egy nagy dolog !
Vagyis én arra kérem a "Helyi" Erõket ha léteznek akkor kérdezzenek a volt versenyzõktõl, mert Õk tudják mi ma dörgés!!!
Ma volt idõm és kattintgattam ide-oda! És úgy látszik van valami ispiráció ami a kednenc sportunkat elõbbre viszi! Ami miatt ezt írom az az, hogy amikor jöttünk haza a Balatonról, Joci kérdezte, mi az amivel jobb lehetne a hosszú távon? Elõször örültem, hogy tõlem kér információt, aztán aggódtam, hogy vajon jó információkat adtam-e Neki???
Hogy itt vajon mire gondolok?
Hát arra, hogy én már pár hosszútávot végig tekertem, de nem tudom, hogy ezt miként osszam meg a versenyzõ társaimmal?
Pl. hízott a májam akkor mikor RTamás írta, hogy olvsata a tavalyi hozzászólásomat a versenyhez ("TdP") és ez valami támpontot adott neki! Viszont csalódott voltam mikor láttam az eredményét, hogy én 12 p-el gyorsabban teljesítettem a távot egy évvel elõbb, és szerintem Tomi sokkal jobb outi versenyzõ mint én!!! Vagyis az, hogy megosszuk egymással a tapasztalutunkat, az nem egy nagy dolog !
Vagyis én arra kérem a "Helyi" Erõket ha léteznek akkor kérdezzenek a volt versenyzõktõl, mert Õk tudják mi ma dörgés!!!
Emtébé Saltarján móóóre!
Írta 2010. június 21. - 14:39
Ez tiszta bolond.
Nem bolond, csak élvezi azt amit kell: vagyis az életet!!!!
Emtébé Saltarján móóóre!
Írta 2010. június 21. - 14:22
"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."
Írta 2010. június 21. - 13:58
Ja és várjuk az outisoktól a beszámolót a Tour De Gyömrõ-rõl!!! Vagyis mi volt az, hogy egy mp-en belül miért érkezett célba 70-en ember és miért van az, hogy az eredménylista alapján még mindig van olyan aki nem indult el??? ( Csak nem a ChampionChip mért?)
Emtébé Saltarján móóóre!
Írta 2010. június 21. - 13:54
Szabi, gondolom ezt azért linkelted, mert magadra ismertél! Vagyis a srác elõször országúton nyomul, aztán merev villával terepre vált, cyclozik meg triálozik meg minden amit én csak hírbõl ismerek!!! Vagyis egy multiboy...
Emtébé Saltarján móóóre!
Írta 2010. június 21. - 13:50
Gyuribá kamáztam a beszámolódat, eztet kell csináni!!! Jóófféle...
Emtébé Saltarján móóóre!
Írta 2010. június 21. - 11:47
Írta 2010. június 20. - 23:09
Írta 2010. június 20. - 22:56
Írta 2010. június 20. - 22:01
Folytatva a túra második epizódjával. Kb. fél óra pihi után az ellenkezõ irányba, Körmöcbánya felé indultunk el. Egy lazább rész után folyamatos emelkedõ volt egy darabig, aztán egy kis pihenõsebb enyhe lejtõs rész. Kremnica Báne-ig megint húzós emelkedõ volt, innen egy alternatív úton lehetett a Skalka felé menni. Már voltam a Skalkán, de akkor Körmöcbánya központjából indultunk neki a hegynek. Azt hittem, mivel magasabbról indulunk, már kevesebb szintet kell leküzdeni. Az elsõ pár km megint csak húzós volt, mejd egy faluba értünk, itt találkoztunk egy szlovák sráccal, aki visszafelé jött. Mivel tudott angolul, megkérdeztem mennyi van még hátra. Mondta, hogy most kb. 3 km lejtmenet lesz, aztán onnan kb. 5 km emelkedõ. Sajnos így szintet veszítettünk, amit aztán újra le kellett küzdeni. Ekkor már nagyon kellemes napos idõnk volt, mivel már délelõtt nagyjából eloszlottak a felhõk. A lejtmenet után megint végig 10 % körüli emelkedõ várt ránk a hátra lévõ 5, 5 km-en, ennyi volt hátra az útra felfestett szám szerint. 120 valahány kilométer után már a vége kicsit fárasztó volt, a hegyen így egy kis frissítés következett. Úgy döntöttünk, visszafelé bemegyünk a városba, tudva, hogy így is- úgy is mászás vár ránk majd. A városban Ali csokival, én egy pohár barna sörrel frissítettem, majd megint elkezdtük a hosszú mászást, ugyanis Kremnica Báne-ig végig a városból szintén jó kis emelkedõ várt ránk. Na, ezt is leküzdöttük, aztán már tudtuk, hogy innen szinte végig gurulás lesz egy lazább emelkedõt leszámítva. Ezt a kb. 18 km-t gyorsan meg is tettük, így aztán a vége úgy 145 km lett, mivel nincs szintmérõs óránk, csak saccolni tudom, hogy legalább 2000 m szintet megmásztunk. 7 órakor értünk a kocsihoz, kis evés, majd pakolás és indulás haza, este tíz után kicsivel érkeztünk meg.
Ez éveben a Kohászkék után ez volt a legkeményebb túrám, amit igazol, hogy több mint 5000 kcal energiát használtam el.
Ez éveben a Kohászkék után ez volt a legkeményebb túrám, amit igazol, hogy több mint 5000 kcal energiát használtam el.
Hívnak a hegyek!
Írta 2010. június 20. - 21:44
Egy rövid beszámoló a szlovák túráról. Egy-két tévedés volt a dolgokban, ebbõl aztán kalandos dolgok jöttek össze. Végül Puskás Alival ketten indult útnak az SHKE különítmény szombaton 5.30-kor. Szép idõ ígérkezett, de Zólyom után egyre jobban esett az esõ, teljesen borult volt az ég. Megérkeztünk a bázispontra , Turcánske Teplicére, itt gyors beöltözés, közbe kezdett elállni az esõ. Azért felvettük az esõcuccot, mivel még az út nagyon vizes volt. Martin felé indultunk el, végül pár szem esõvel megúsztuk, inkább alulról jött a víz. Szlovákiában nagyon rosszak az eligazító táblák, jobban mondva nincsenek is, ezért kérdezõsködtünk, melyik út vezet Martinské Holéra. Végül ketten ugyanazt az irányt mondták, ezen az úton elindultunk. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy elõzõ nap nem nagyon volt idõm megnézni az interneten a pontos útvonalat. Kezdeti könnyed emelkedõ után keményre váltott az út, aztán felértünk a sífelvonó állomáshoz. Innen az erdõbe kanyarodtunk, ekkor ért a meglepetés, köves út várt ránk, igen helyenként igen durva felülettel, na meg nagy meredekséggel. Országuzival kemény diónak bizonyult, a rosszabb részeken toltuk, máshol hajtottunk, mígnem kiértünk a jobb minõségû aszfaltos útra. Innen már nem volt nagyon sok hátra, de a vége az nagyon emberes volt. Kis pihenés után már végig az aszfaltos úton mentünk vissza, kiderült ezen kellett volna felmenni is, fõleg országúti bicajjal. Így viszont igen kalandos volt a felfelé menet. Gyorsan visszagurultunk, jobban mondva hajtottunk a kocsihoz, az utat egy defekt szakította meg, Ali ezt gyorsan megoldotta. A röhej, hogy nem az köves erdei úton kapta a defektet. A kocsinál evés-ivás majd indult a túra második szakasza. Ekkor jöttem rá, hogy tévedésben voltam az össztáv terén, mivel már eddig lenyomtunk 85 km-t-és még várt ránk úgy 60 km. Folyt. köv.
Hívnak a hegyek!
Írta 2010. június 18. - 18:45
Írta 2010. június 18. - 18:07
Írta 2010. június 18. - 14:21
Ha valaki nagyon ráér, szedje már le az SHKE képeket, aztán adja oda nekem valahogy, ha megoldható.
/\/\/\ HegyiBringa.hu /\/\/\ - Keres
Kösz !
Képek amiket találtam: http://www.blszsz.hu...tonbikefest.zip
"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."
Írta 2010. június 17. - 20:39
Írta 2010. június 17. - 20:37
Írta 2010. június 17. - 20:36
Talán ez is tetszést fog aratni. Hát nem egy mainstream zene, de nekem tetszik, fõleg a vége.
Hívnak a hegyek!
Írta 2010. június 17. - 20:27
Közhírré tétetik! Szombaton szlovák BIG túra Martin és Körmöcbánya térségében, két hely kiadó. Érdeklõdés esetén jelezz a puskascsalad@gmail.com-on.
Indulás 6.30-kor Velosporttól, érkezés kb. 21 órakor. Két csúcs és összesen úgy 80 km tekerés.
Indulás 6.30-kor Velosporttól, érkezés kb. 21 órakor. Két csúcs és összesen úgy 80 km tekerés.
Hívnak a hegyek!
Írta 2010. június 17. - 10:11
Összeesküvés elméletnél ilyen apróság nem számít, azt mondják rá ja kérem a Speci legyártott neki néhány vázat 31.6-ban, a mezõny elsõ két harmadában azzal ment, majd bicót cserélt és betekert a 27.2-es méretû vázzal:)Specialized Bicycle Components : S-Works Tarmac SL3 Frameset
Seatpost: 27.2 nem pedig 31.6...
Írta 2010. június 17. - 10:03
Ha valaki nagyon ráér, szedje már le az SHKE képeket, aztán adja oda nekem valahogy, ha megoldható.
Kösz !
Kösz !