Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 hozzászólás
Most akartam én is MM nevezésért kuncsorogni, de Gyuri bá megelõzött :)

Na, hátha van még egy felesleg valakinek. Hosszú kéne...

Zsóci, Te kihagyod?

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Jó akár a hosszútáv is, bár talán a távot is át lehet nevezni.
Hívnak a hegyek! :D

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás

Felszabadult Mátramaraton nevezés esetleg?

Hosszútávos jó lesz?
Emtébé Saltarján móóóre!

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

Tudtam én, hogy az Adame kft-ben meg lehet bízni! :) Hát, már elég régen jártam azon az útvonalon, remélem nincs benõve mindenféle gazzal, de szerintem egy misét megérne!!!

Találd ki mikor, oszt gyerünk!

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Gyuribá már jelezte, hogy jó kis teljesítménytúrán voltunk.
Íme a beszámolóm.

TRANSZCSERHÁTI MÛÚT 120 TELJESÍTMÉNYTÚRA

A múlt heti „Vagdalthús túra” után ismét egy újabb következett. Az eddigi hagyományokhoz képest erre is készültem és úgy is alakultak a körülmények, hogy ezen is ott lehettem.

A túra elõzménye, hogy a „Naszály lába 55” elnevezésû kerékpáros teljesítménytúra két – idõben és útvonalban is – eltérõ módon való megszervezése után, Vagdalthús – felbátorodva Bubu ötletén – idénre megtervezte ezt a nagyszerû, hosszú távot. A mostani útvonal ugyanis viselhetné a „cserhát összes” nevet is, mert szinte az összes Cserhátban található, aszfaltos emelkedõt meg kellett mászni a teljesítéséhez.

Végre a Salgótarjáni HKE túra szakága is több résztvevõvel jelent meg, így négyes fogatunk összeállításából elõzetesben a jó kedvre és a jó menetre is következtetni lehetett. Az SHKE indulók: Domonkos György, Puskás Aladár, Vincze Gábor és jó magam.

Már a nevezésnél a jelenlévõktõl (Vagdalthús, Oláh Tamás és Párja) a megszokott kedvességet és gyorsaságot kaptuk. Az a ritka pillanat fordult elõ fizetéskor, hogy Vagdalthús adott nekem pénzt, mivel volt nála egy olyan összeg, ami nekem járt még korábbról.

Fél tízkor rajtoltunk el és hamar ráálltunk egy viszonylag haladós tempóra. Szerencsére az útvonal abszolút a fejemben volt, így a navigációval nem kellett foglalkozni. Ez azonban nem mindenkinek volt ilyen egyszerû feladat. Az elsõ ellenõrzõ ponton ugyanis két budapesti srácot értünk utol. Õk már Pencet is megjárták (8 km és 200 m szint), mert elnézték a keszegi elágazót.

Az õsagárdi dh – útminõség tekintetében - nem volt olyan vészes, mint gondoltam, így hamar leértünk Felsõpeténybe. Itt kezdõdött egy másik indulónak az eltévedéses menete. Õ ugyanis erõsebb volt, mint mi, de nem akart hozzánk csapódni, inkább megelõzött bennünket, de az elágazókban sajnos rendre rossz felé fordult. Ebbõl adódóan elég sokszor találkoztunk és ez fõleg abból állt, hogy õ megelõzött bennünket. A teljesítménytúrázás bizony nem verseny, itt az erõnlét nem elég a jó teljesítéshez, hozzá kell még tenni a megfelelõ tájékozódást is.

A két budapesti srác viszont egy darabon mellénk szegõdött. Jókat beszélgettünk és kiderült, hogy õk „saját lábon” vannak oda-vissza. Tehát a mai kör a teljesítménytúrával együtt olyan 300 km lesz nekik. Õk szívesen elfogadták a segítségünket. A romhányi keresztezõdésben meg is lepõdtek, hogy mi csak így lendületbõl fordulunk. Megnyugtattam õket, hogy nekem már sikerült Nógrád megye összes közútját bejárnom, így nem jelentenek problémát a keresztezõdések felismerése. Egyébként – szerintem – Vagdalthús nagyon szépen kiírogatta azokat, mert az tény, hogy mondjuk Magyarnándorba beérve az embert mellbe vágja a „Balassagyarmat vagy Aszód” kérdés, hiszen neki egyik sem jó, mivel Cserháthaláp felé igyekszik.

Kétbodonyban Sárik Petiéket elõztük meg, aztán még a szenti szerpentinig együtt mentünk a budapestiekkel, akik ott technikai szünetet tartottak. Innen már kezdett jó meleg lenni és következtek a „combosabb” emelkedõk. A herencsényinél – az Aranycsengõ országúti versenynek köszönhetõen – még ajándék információk is voltak az aszfalton a hegy hátralévõ hosszából. Itt egy nagyon kellemes lejtmenet következett, ami ráadásul árnyékban futott. Legnagyobb meglepetésünkre itt egy „hazai” – tehát Salgótarjáni HKE csoport mászott ellenkezõ irányból, akikkel boldogan üdvözöltük egymást.

Cserhátszentiván körül voltak érdekesebb emelkedõk, de aztán jött a nagymezõ-pusztai, ami már az egyik legmagasabb volt a mai napiak közül, hiszen közel jártunk a 400 méterhez. Innen jött a kozárdi dh. Én eddig ezen a hegyen csak felfelé voltam és mondhatom, az igazán megizzasztott. Ehhez mérten sejtettem, hogy itt nagyon fogunk majd menni. Ez be is jött, mert az órám 70,4 km/h-t jelzett max. sebességre. A Faluházban nagyszerû vendéglátásban volt részünk. Mangalica zsíros (!) kenyér, szilva és ásványvíz. Innen nagyon nehezen tápászkodtunk fel, de azért lassan megindultunk.

Kisebb pihentetõ szakasz következett Szarvasgedéig, ahonnan aztán beindultak ismételten az emelkedõk. Innentõl minden falu után egy-egy komolyabb hegy jött. Itt már azért érezhetõ volt némi fáradtság, de a megfelelõ frissítésekkel, ezeken a hullámvölgyeken is túllendültünk. Tettünk még egy kitérõt Szirákon a kastélynál, ahol ismét találkoztunk olyan indulóval, aki még Kozárdnál elõzött meg bennünket.

A két utolsó hegy tartogatott még izgalmakat, hiszen mindkettõ 11%-os meredekséggel indított. Itt már azonban nem hátráltunk meg és jó kedvûen értünk be a nézsai célba.

Megkaptuk az elismeréseket és egy-egy tál babgulyást. Jellemzõ Oláh Tamás figyelmességére, hogy a finom étel mellé már hozta is nekem a korsó üdítõmet. Már nagyon ismer engem.

Nagyszerûen éreztük magunkat és örülök, hogy négy fõvel részt tudtunk venni ezen a színvonalas rendezvényen.

Mért adatok:
Táv: 117,1 km
Szintemelkedés: 1195 m
Idõ: 4.58’
Átlag: 23,8 km/h
Max. sebesség: 70,4 km/h
Átlag pulzus: 137 bpm
Max. pulzus: 175 bpm
Kalória: 2706 kcal
Átlagos pedálfordulat: 82 cad
Maximális pedálfordulat: 104 cad
Átlag hõmérséklet: 26 C
Minimális hõmérséklet: 19 C
Maximális hõmérséklet: 31 C

Szép hetet!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Felszabadult Mátramaraton nevezés esetleg?

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Én mennék, valamikor megnézhetnék amit beszéltünk egyszer, a sárga szögleten Tarról Ágasvárra.
Télleg! Valaki tud valamit arról az útvonalról?

Tudtam én, hogy az Adame kft-ben meg lehet bízni! :) Hát, már elég régen jártam azon az útvonalon, remélem nincs benõve mindenféle gazzal, de szerintem egy misét megérne!!!

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

Hááá móóreee! Há mé országúton mentek??? Nem gyön senki a Mátrába??? Terepen! :(:(

Én mennék, valamikor megnézhetnék amit beszéltünk egyszer, a sárga szögleten Tarról Ágasvárra.
Télleg! Valaki tud valamit arról az útvonalról?

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Ahogy elnézem, nem volt valami nagy mezõny a Salgó kupán. Nekem is elment a kedvem tõle, mióta nem mérték le az idõmet 3 éve, aztán egy dobogós hellyel lettem szegényebb.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
2-3másodperccel mindenkinek több van írva :)

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 hozzászólás
Eredmények : Untitled

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Hááá móóreee! Há mé országúton mentek??? Nem gyön senki a Mátrába??? Terepen! Senki sehol? Megint egyedül fogok tekeregni? Hát senkiháziak kezében van a popszakma? :)
YouTube - A Nagy Nap / Petijegy.hu / Sziget 2010

Nagyjából 10 körül Galyán leszek, Gyöngyösrõl indulok. Nem jön senki arra??? :(:(

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Nagyon jó teljesítmény!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Ma egy nagyon jól sikerült túrán vett részt az SHKE túraszakosztályának 4 oszlopos tagja, sajnos Ispán Pisti dolgozott, így nem tudott jönni. Négyen három módon közelítettük meg Nézsát, az induló pontot. hárman Salgótarjánból, de két jármûvel, én magam meg Galgamácsáról bicajjal. Így nekem már 28 km-t kellett abszolválnom az indulásig, amiben két "fal" volt, egy Galgaguta után egy meg Nógrádsáp után. Nézsán aztán összegyûltünk és elkezdtük 120 km-es körünket. A kiírás szerint a szint 1500 m körül volt, de végül ez kevesebb lett, de azért voltak bõven emelkedõk. Akik voltak a Hû de jól érzem magam túrán, ismerik az útvonal egy részét, csak most fordított irányban mentünk. Végül kb. 5 és fél óra bruttó idõvel, nettó idõ 5 óra alatt, teljesítettük a túrát.
A Herencsény-Cserhátszentiván közötti útvonalon szemben jött egy SHKE különítmény, a gyors lejtmenet miatt nem tudtam beazonosítani õket. A célban gulyás várt, meg a helyi presszóban egy félbarna Arany Ászokkal frissítettem. Innen aztán hárman gépjármûvel Salgótarján felé indultak, rám még várt a 28 km-es út Galgamácsáig (ahol anyósom lakik), érdekes módon a visszaút nagyon jól ment, bár az is igaz, hogy reggel még tartogattam az erõmet. Végül a 174 km-t 7óra 20 perc alatt teljesítettem. Tudom, ez nem versenytempó, de azért olyan 3700 kcal energiát igényelt.

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Holnapot én is kihagyom!
Az elmúlt éjszaka cca 5 órát aludtam 3 részletben. Nem vagyok a topppppppon. Bogi ( nagylyányom ) most is azzal nyaggat, hogy menjek vele Kiscsillag koncertre. Ma sem lesz alvás. Mondtam neki: kell hozzá kóla. Pont,. Meg BOR, sok bor.

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Nos én nagyon szívesen mennék, de sajnos reggel 6-ig dolgozok. Így hát marad az alvás, mert 12 óra szoli után nem biztos, hogy pihi nélkül egézséges lenne tekerni. Legalábbis nekem... Majd legközelebb. Jó idõt és jó utat nektek.

Szerintem ugy a legjobb ma(is) ugy tekertam mint 1 agyhalott az elsõ 50 kmt, 1.5 óra alvás után:( volt ahol bírtam menni majdnem 47-el lejtõn lefelé :D szivem mintha aludt volna érzésre vagy 40-45 nek éreztem... de tuti nem volt több 110nél... kajakra mint amikor túledzettem magam :D

GIN30

GIN30

törzsvendég

• fórumtag
  • 262 hozzászólás

Holnap 10-kor 80-as

Nos én nagyon szívesen mennék, de sajnos reggel 6-ig dolgozok. Így hát marad az alvás, mert 12 óra szoli után nem biztos, hogy pihi nélkül egézséges lenne tekerni. Legalábbis nekem... Majd legközelebb. Jó idõt és jó utat nektek.

Rena

Rena

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
Holnap 10-kor 80-as

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
<object type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="400" data="http://apps4.trilobita.hu/mch3_media/static/01/player/MediaPlayer.swf?code=rcvyl0"> <param name="quality" value="best"/> <param name="allowfullscreen" value="true"/> <param name="scale" value="showAll"/> <param name="allowscriptaccess" value="always"/> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="movie" value="http://apps4.trilobita.hu/mch3_media/static/01/player/MediaPlayer.swf?code=rcvyl0"/></object>
Emtébé Saltarján móóóre!

"kisszandokán"

"kisszandokán"

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Szia Zsóci! Ismét csak köszönni tudjuk a képeket. Majd egy jó pofa sör mellett kiértékeljük a hétvégét Te, Eszti, Geri, Huszi, Ádám, Dávid, Cscsm Márk, Encike, Apa és én. De Dávid, Márk és Encike csak kólázhatnak.