Jeti nem felejt, csak lassul...
hosszú kihagyás után múlthéten kezdtem újra sportolni, mint látszik, sajnos nem viszem túlzásba az edzéseket amit megyek azt is csak munka után. Utóbbi két hétben sikerült 5 futóedzéssel 48.6kmt teljesítenem. Hááát ez még nagyon nem a Decemberi Jetis forma...De elhatároztam ha este 8kor megyek is akkor is felkészülök pár versenyre...
A Mai versenyrõl:
Szorospatakon nagyon szép de hüvös idõ várt ránk,vagy az is lehet h. alulöltöztem,a rövid nyári mez + karmelegítõvel...de én nem bízok semmit a véletlenre, nem szeretem ha megfog a szél
Eredménye az lett h. elsõ körben a felfelé tetejére engedtek ki a karjaim. Rajt után lassan kezdtünk, kikerült Olivér aki rövidtávos volt(6.7km) + Reitinger Gabi, meg sokan mások. Én csak "Gebregab"-ot figyeltem. fej fej mellett haladtunk és engedtünk el sorra az embereket. Amikor már kb 6-7. helyen voltam...elindultam mert nem bíztam a formámban, felértem 2. helyre Olivér után nem indultam mert rövidtávos volt. Közben Gabi is megindult és onnantól csak a hátát láttam
) Sõõt még a csapattársa is otthagyott a dombtetõig kb 50 m-rel. nagyokat meccseltem a 3. helyért egy olyan versenyzõvel akit hosszútávosnak véltem:)) (olyan dagadt volt mint én csak magasabb:))...igy muszály volt leraknom. még a hegy tetõ elõtt megadta magát. 3. helyen tanyáztam 50mre a 4.tõl és a 2.tól is.A hegy tetejére, már alig birtam felvonszolni magam, már szólni akarttam a papnak h adja fel az utolsó kenetet :DDaztán átbillentem ezen a ponton. A sik részen kicsit nagyobb tempót mentem, igy a lejtõ kezdetére (4.7km-nél) 0-ára csökkentettem a különbséget. majd a lejtõben búcsút intettem neki. kb 30 mp-s elõnyöm lett a lejtõben. Most elõsször féltettem a lábaim mert nem mentem gyengébben a lejtõben mint rég.A 2. emelkedõn megkusnyadtak lábaim, aztán felért rám mai legnagyobb ellenfelem, olyannyira h ott is hagyott megint kb 50m-re. A sik részen nagy küzdelmet vívtam magammal, hogy szenvedjek és felérjek rá még sikon ,ezzel majdhogynem bebiztositva kettõnk közti elsõséget, vagy engedjem és majd a lejtõben lessz ami lessz...Háát sajn nem biztam a véletlenre, a lejtõ kezdetére kb 3mp-re csökkentettem a különbséget. Ami az elsõ meredekebb lejtõn el is tünnt közüllünk. Meredek dombon óvatosan mentem fel, majd tiltáson le. ugyanez még 1x. A 3. meredek lejtõ aljában kis lendületet adott kukás lábaimnak, hogy ellenfelem még a domb tetején volt. A nagy lendületet seggencsúszás utáni bukfences produkció fékezte meg. Talajtornából lehet megérdemelt volna akár egy VB cimet is
Utolsó lefelém a produkcióval eggyütt. terepen hullámvasuttal sok gyökérrel kõvel eggyütt 00:06:59-re sikeredett a 2 km. Na ilyet még 1x nem csinálok
Most kicsit motivált vagyok, ha legalább harmad annyi idõm lenne mint régen a sportra akkor jöhetne TM. Mátrabérc, minden...Így még a jövõ titka :S :DD
Végül kategória 1. Absz 2. helyet sikerült megszereznem a hosszabb távon: 12.2kmt 00:50:28 alatt 14.50km/h. Verseny közben eléggé sokat szenvedtem, és azon gondolkodtam minek csinálom ezt zero edzéssel, de igy este visszagondolva nem bántam meg. "Ami nem öl meg az megerõsit" Folytatás Losoncon 20 km-el
Beiglievés után:(...fajin lessz :DD