Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Salgótarján
Started by
Bálna
, 2005. October 11. 20:15
Posted 2008. April 05. - 18:55
Ehónapban megyek barátokkal autóval Salgótarjánba.
Készüljetek!
Készüljetek!
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. April 05. - 16:43
Posted 2008. April 05. - 15:40
Jó kis kört mentél. Gratulálok hozzá!Gábor! Most már biztos, hogy holnap nem tudok menni a Karancs -Medvesre, de!!!!...
Sajnálom, hogy nem jöttél, DE azért volt valaki, aki tegnap bejelentkezett és végig is tekert velem. Szalontai Zoltán személyében. Lefelé õ ment jobban, felfelé meg én (jááá), így teljesen jól kiegészítettük egymást.
Sajnos végül Somi is lemondta az utat, lévén egy darab 22-es és egy darab 44-es elsõ lánctányérral kellett volna abszolvánia a korántsem könnyû útvonalat.
Szóval az útvonal és az események (bocs, ha hosszú).
- Gyermektábor - Czeberna-völgy bejárata
Jól tekerhetõ volt, le is kerültek véglegesen a reggeli széldzsekik.
- Czeberna-völgy - Karancs csúcs
Iszonyatos tolás, de a terep ki van bozótolva (hála Józsa Gabiéknak). A nyeregbõl nagyon jól fel lehetett tekerni a csúcsra. Nézegettük a webkamerát is.
- Karancs csúcs - Somoskõ vára
Lefelé óvatosan, de tempósan, felfelé még igazán jó erõben. Útközben találkoztunk Guboláékkal, akik szintén (gyalogos) bejáráson voltak.
- Somoskõ vára - Salgó vára
A Petõfi-sétányon jól elbeszélgettünk, Salgónak fefelé (piros L), meg inkább a légzésre figyeltünk. Itt jött egy kis borulat, ami végül csak ijesztgetett. Már hallottuk a versenyautók hangját is.
- Salgó vára - Szilváskõpuszta
A Medves-fennsík nagyon szép, de talán itt volt a legtöbb sár az egész úton. Majdnem el is süllyedtünk. Szilvás-kõ mögött (sárga sáv, nem a köves út) pedig már régen jártam. Zolinak meg innen teljesen új volt a terep.
- Szilvákõpuszta - Bárna
Nem vagyok egy nagy dh-s, de ez a kedvenc lejtmenetem a környéken. Pont annyira technikás, hogy még nyeregben tudom abszolválni, úgy hogy még tetszik is és nem egy tornagyakorlat végig.
- Bárna - Inászó
Ismét fel a fellegekbe. Kétszer is a 400 méter fölé. Azért már érezhetõ volt, hogy van bennünk pár hegy. Az út csendes és jól hajtható, de nicsak, kik jönnek szemben? Barta Feri és párja. Õk Kis-kõre készültek.
Inászó - Pécskõ csúcs
Az eleje aszfalt, pörgetve aztán jól hajtható földút, már inkább a legkönnyebb fokozatokban végül a szikla, bicaj a vállon.
Pécs-kõ csúcs - Gyermektábor
Új útvonal, új kihívások. Elõször csak út nincs, utána már jelzés sem. Bicajtolás. Aztán út lett, de a jelzés fogyott el. Így értük el Pécskõ-pusztát. Végül levezetésként egy ponyipusztai homokháború, ami viszonylag könnyen ment.
Annyira jól haladtunk, hogy öt órán belül be is fejeztük.
Táv: 45,8 km
Szint: 1570 m
Alapvetõen nehezebbnek érzem a klasszikus körnél, fõleg az új pécskõ rész miatt.
Ha valaki kedvet érez a bejáráshoz, csak rajta. Bizalmi alapon hajrá, aztán nálam adja le az adatait.
Jól mondja Gyuri, azért hegyikerékpározni más élmény, mint országútizni.
Hátszelet!
Posted 2008. April 05. - 11:33
Posted 2008. April 05. - 07:59
Posted 2008. April 04. - 21:10
Posted 2008. April 04. - 20:32
Jah... terepen a kib@szott lovak miatt dagad az ér a fejemben, aszfalton a kátyuk meg a manki autósok miatt. Bár nekem sehol sem jó:ysz:
Élvezni kell a bringázást, nem számít hogy hol
Élvezni kell a bringázást, nem számít hogy hol
Posted 2008. April 04. - 20:29
Ja, még annyit, hogy erre Bagalyasalja, meg Zagyvapálfalva felé is lehetne terepen kerékpáros útvonalat kijelölni, vannak ötleteim.
Hívnak a hegyek!
Posted 2008. April 04. - 20:24
Gábor! Most már biztos, hogy holnap nem tudok menni a Karancs -Medvesre, de!!!!
Ma voltam terepen, útvonal: Baglyasalja-Károlyi-Gyurtyános( küzdelem a kutyával)-Kercseg-lapos-Somoskõújfalu (jelölt kerékpáros úton)-Eresztvény(kisvasút nyomvonalán, jelzett kerékpáros út)-Salgóbánya-Medves fennsík-Rónafalu-Rónabánya-(kerékpáros úton)-Medves-fennsík-Medves-puszta-Somsokõ-Petõfi-sétány-Somoskõújfalu-Baglyasalja. Kb. 3 óra és 50 km. 70 %-ban terep és kb. 70 % a jelölt erdei kerékpárúton. Erõnlét: strong enough, idõjárás: megfelelõ, élmény: tökéletes. Pista, igazad van, ez mégis csak mountain bike klub, becsülöm az aszfaltbetyárokat is, magam is ûzöm, de a terep az más.
Ma voltam terepen, útvonal: Baglyasalja-Károlyi-Gyurtyános( küzdelem a kutyával)-Kercseg-lapos-Somoskõújfalu (jelölt kerékpáros úton)-Eresztvény(kisvasút nyomvonalán, jelzett kerékpáros út)-Salgóbánya-Medves fennsík-Rónafalu-Rónabánya-(kerékpáros úton)-Medves-fennsík-Medves-puszta-Somsokõ-Petõfi-sétány-Somoskõújfalu-Baglyasalja. Kb. 3 óra és 50 km. 70 %-ban terep és kb. 70 % a jelölt erdei kerékpárúton. Erõnlét: strong enough, idõjárás: megfelelõ, élmény: tökéletes. Pista, igazad van, ez mégis csak mountain bike klub, becsülöm az aszfaltbetyárokat is, magam is ûzöm, de a terep az más.
Hívnak a hegyek!
Posted 2008. April 04. - 12:25
Posted 2008. April 03. - 21:08
Posted 2008. April 03. - 20:59
Megértem, hogy parázol. Tavaly én is húzattam egy bölcsfogat és kellene még egyet, de azóta sem szántam rá magam. Ez nem elrettentés, látod túl lehet élni. Kitartás!Javult a x-ray kep, de holnap megyek a szajsebeszetre. Kiutik a bolcsessegfogam. Lehet attol van a gyulladas. Kedden kontroll, ha nincs valtozas felszurjak az agyam.
Kicsit parazok...
Posted 2008. April 03. - 20:55
Posted 2008. April 03. - 18:00
Pista, mi a helyzet a búráddal?:wallbange Volt szúrás?:scared: Remélem már jobban vagy!
Javult a x-ray kep, de holnap megyek a szajsebeszetre. Kiutik a bolcsessegfogam. Lehet attol van a gyulladas. Kedden kontroll, ha nincs valtozas felszurjak az agyam.
Kicsit parazok...
Posted 2008. April 03. - 08:41
15 másodpercet kell várni, lesz röhögés...
Na mi van Bálna, nosztalgiázol? Faszán megoldották a zuhanó ember kérdését ebben a filmben:afro:
Posted 2008. April 03. - 08:00
Posted 2008. April 02. - 21:06
Posted 2008. April 02. - 20:01
Posted 2008. April 02. - 15:55
"...a rohadt életbe hiába ugatom nekik hogy kössék be magukat...":D biztonsági öv életet menthet:D
Vettem neked lepcsit es,
laskaszüröt, tepsiszettet,
de te ezt nem értékelted,
mert Csengõ Zolival megcsaltál!
laskaszüröt, tepsiszettet,
de te ezt nem értékelted,
mert Csengõ Zolival megcsaltál!
Posted 2008. April 02. - 09:26
Bazze :D
olvasod a kommneteket?
olvasod a kommneteket?
-=B.B.B.=-