Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9167 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
azért ne felejtsük el hogy a specinek -mint ahogy a többi ottani bringás cégnek- nem európa fõleg nem kelet európa a fontos piaca. ott meg kicsit mások a szempontok.
az elméleti fejtegetés után meg visszatérhetnénk az újdonságokhó :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

....Sokan nagyon boldogok a 4-5 eves bicajukkal. Csak az emberi hulyeseg miatt akarunk sokan mindig ujat. Racionalis indok ritkan van. (de jo lenne lejonni errol:)

...

az igaz hogy sokan valóban jól érzik még magukat a 4-5 éves bicajukon, DE nagyon nem mind1 h az a 4-5 éves bicaj (váz) mennyit futott ill. ki alatt.

azért aki évi 7-9 ezer km-t lenyom egyazon bicajjal és ebben benne van pár maraton ill egyéb verseny akkor szépen használódik alatta a teknika.
ha csak a vázra gondolunk akkor pl: benne van a pakliban h ugy felvágódik egy kõ h horpadást okoz, esnek a kis karcok sorra, stb...
szóval sztem 4-5 évente sokan inkább emiatt cserélnek, nem pedig amiatt hogy jujj de szép ez az új cucc vegyük meg mert a régit már ugyis meguntam.
bár lehet h én csak magamból indultam ki, de sztem akkor is ez az ésszerû :)

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

de ha esetleg többen azért nem vesznek újat mert rohamosan veszti az értékét...persze akkor sem lesz semmi,mert nem éreznek meg egy esetlegesen elveszített pár vásárlót

Szerintem meg egy váz/bicaj nem azért/akkor avul el amikor kijön az új mégjobb mégszebb, még csilli-villibb, hanem mikor úgy érzed hogy a képességeid meghaladják az adott termékét.

A többi meg kib*szott marketing. Persze erre a nagy vízen túl, meg a Lajtán túl is van kereslet. Itthon meg...

Edit: Közeben Mohus ugyanazt leírta másképp. :)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Szerintem teljesen ertheto a Speci strategiaja. Porgetik az uj modelleket. Vannak a vilagnak olyan pontjai, ahol egy atlagos begozolt bicaj tulajdonos 1-2 evente siman csereli a bicajat, ha latja hogy van ujabb es "jobb". Es hat a ceg ebbol el. Ha megveszik a bicajt es 10 evig boldogok vele, akkor bezarhatnak a kapukat eleg hamar.

De ez nem zarja ki az ellenkezojet. Sokan nagyon boldogok a 4-5 eves bicajukkal. Csak az emberi hulyeseg miatt akarunk sokan mindig ujat. Racionalis indok ritkan van. (de jo lenne lejonni errol:))

Meg hat alapeveto tetel, hogy a bicaj vasarlas nem jo anyagi befektetes.:P Az ember nem azon agyal mennyit er majd hasznaltan.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
orange 225

http://www.pinkbike....check-2009.html

jó ronda

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

szerintem oket a legkevesbe sem izgatja az hogy a tavalyi bringaik hasznaltan mennyiert kelnek el.

de ha esetleg többen azért nem vesznek újat mert rohamosan veszti az értékét...persze akkor sem lesz semmi,mert nem éreznek meg egy esetlegesen elveszített pár vásárlót

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem oket a legkevesbe sem izgatja az hogy a tavalyi bringaik hasznaltan mennyiert kelnek el.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

ithon úgysincs ára a használtnak, szal nem mindegy :)

mellesleg stumpi 2 évig nem változott, elõptte vagy 3 évigegyfornma volt, epic kb 2. éve ilyen , enduro 2 vagy 3 évig ilyen volt (csak a fox matrica került vissza szép csöndben :), de az kellett)....azért nem kell 8 évig ugyanzt a vázsablont használni ha lehet jobbat is...

csak evvel pont a saját márkájuk értéktelenedik el,kutya nem fogja megvenni a régebbi modellt használtan és aki nem zsebbõl rakja ki hanem kuporgat egy új vázra,az elgondolkodik hogy méregdrágán ne vegyen é inkább mást,ahol nincs évente egy sokkaljobb új modell.szvsz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
ithon úgysincs ára a használtnak, szal nem mindegy :)

mellesleg stumpi 2 évig nem változott, elõptte vagy 3 évigegyfornma volt, epic kb 2. éve ilyen , enduro 2 vagy 3 évig ilyen volt (csak a fox matrica került vissza szép csöndben :), de az kellett)....azért nem kell 8 évig ugyanzt a vázsablont használni ha lehet jobbat is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Evvel a fejlesztgetõsdivel annyi csak a gond,hogy megveszed idén az epic vázat mondjuk 300-ért,két év és már az "elõzõ modell" lesz.
Viszont 5év alatt retrová válik és sokat ér :D

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Steber is olvassa a sajátját, ahelyett, hogy a vázamat faragná, amit már másfél hónapja megrendeltünk.:-)

A Demo, meg azért most nagyon jól fog kinézni fekete-pirosban. Olyan lesz, mint a te géped, csak jobban mozog.:-)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Gondolom nem olvassák, ahogy az értelmesebb emberek.

Azért Speciéknél kíváncsi lennék a hivatalos indoklásra a hajlított/ívelt felsõcsõvel kapcsolatban. Mert eddig ugye a fordított változat volt a divat, az átlépési magasság indoklásával.

Azért a Demóra nem mondhatod, hogy évente újítják.

Olvassák, sõt, postolnak is az érintett topicban. Általánosságban az mondható el, hogy nem jellemzõ az érintett fórumra az általános sötétség, de ebben a topicban most halmozottan ütötte fel a fejét.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

pedig arra ráférne :) csak mert ronda, mint a bûn.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Gondolom nem olvassák, ahogy az értelmesebb emberek.

Azért Speciéknél kíváncsi lennék a hivatalos indoklásra a hajlított/ívelt felsõcsõvel kapcsolatban. Mert eddig ugye a fordított változat volt a divat, az átlépési magasság indoklásával.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

innovate or die :)

nekem sem szimpatikus hogy minden evben feltalaljak a legjobb bringat ami 120%-kal jobb/merevebb/konnyebb/fekfuggetlenebb/stb mint az elozo evi.

viszont ha ez kell nekik ahoz hogy sok bringat adjanak el, akkor ezt fogjak csinalni, mivel az a celjuk hogy sok bringat adjanak el.

na, ez az. jobban szeretem, ha egy modell több évig van a palettán, és a felmerülõ hibákat/hiányosságokat folyamatosan javítják. a cannondale ilyen ;)
persze nyugodt szívvel ülnék rá akármelyik 2010es speckóra, de ez a fajta fejlesztés akkor sem tetszik.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

csak nekem nem szimpatikus az, hogy a speckó minden évben új bringákkal áll elõ?

Nincsenek egyedül. Akkor a többiek se tetszenek?:)

A Turner fórumon (MTBR.COM) érdekes diskurzus folyik hasonló kérdés tekintetében. Szórják a hülyeséget, ráadásul bizonyos dolgokról fogalmuk sincs. Ott sincs új a nap alatt.:D Csodálkozom, hogy a két David (Turner és Weagle) hogy bírja.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
innovate or die :)

nekem sem szimpatikus hogy minden evben feltalaljak a legjobb bringat ami 120%-kal jobb/merevebb/konnyebb/fekfuggetlenebb/stb mint az elozo evi.

viszont ha ez kell nekik ahoz hogy sok bringat adjanak el, akkor ezt fogjak csinalni, mivel az a celjuk hogy sok bringat adjanak el.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
csak nekem nem szimpatikus az, hogy a speckó minden évben új bringákkal áll elõ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csatolmanykent vannak ott a nagy kepek, es azok csak akkor latszanak ha be vagy regisztralva az mtbr forumba. leszedem es feltoltom oket a picasa-ra mindjart.

edit:

itt vannak ni

http://picasaweb.goo...pecialized2010#

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nézd végig az egész topic-ot! Szinte a teljes paletta látható.