Én szeretem az időtálló dolgokat, a Hg kazettatest szerintem jó elgondolás, így a microspline-t nem zártam a szívembe. Főleg mivel kb csak a 10T kiskerék miatt kellett, a "rendkívül fontos" +10% miatt. A hasonszőrű hüJék dolgát, akik szeretnek építtetni, csak megnehezíti. Bár az utóbbi években "fejlesztett" új és újabb "szabványokat" látva nyilván nem meglepetés ez sem. Valahogy régebben mintha egyszerűbb lett volna minden.
Annak persze örülök, hogy egészen elfogadható áron hozzá lehet jutni olyan technológiához, ami régen elképzelhetetlen volt. Pl már okostelefonom is van egy ideje.
Én azt hittem, a tengelyek "vastagodása" hozta el az XD és a microspline létjogusultágát, no meg a fokozatok bővülése. Sem hosszában, sem belső átmérőben nem fért több már bele, váltaniuk kellett. A vastag, átmenő tengelyek előnyeit a tárcsafék miatt ugyancsak élvezi szerintem mindenki.
Ez a 10-es lánckerék téma meg olyan ismerős: épp mikor kezdtem (sőt, szerintem kezdtünk) bicajozni akkor adták el a hetes(!) HG-t azzal, hogy ez azért jobb a hatosnál (tán UG-nak hívták?), hogy erre már felmegy a 11-es fog. Használni persze nem használta senki,...
Visszatérve, szívesen olvasnék itteni, aktív felhasználói szintű hozzászólásokat XD és microspline gyakorlati összehasonlítás témakörben. Nem a 10 fog, hanem a csapágyazás, a szerelhetőség, és elsősorban a kedvenc fétisem, a reteszelés minősége érdekelne.
Van itt valaki, aki 12-es shimanoval megy?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére