Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Megvan az áttörés váltás rendszer/mechanika terén,erre várt sok sok bringás!!!!!
SCHALTUNG - ACROS
Acros A-GE hidraulikus váltórendszer,minden típussal kompatibilis(8-9-10)
És mûködik!!
YouTube - Acros a-ge
Könnyebb súlyban még az XTR és a Sram XX szettnél is!
Kíváncsi vagyok mennyiért veszi meg a szabadalmat vmelyik óriás,és mikor milyen névvel/köntösben fog megjelenni......

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
fox:
Sea Otter Tech: Fox Racing Shox | Dirt Rag Magazine
Feltöltött kép

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
test Ibis Mojo HD
Ibis Mojo HD 2011

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szívesen kipróbálnám ezt az új xtr váltót. Elmondom így látatlanban, hogy szerintem milyen elõnyei és hátrányai lehetnek.
Elõnyök:
- Nem csörög a lánc.
- Nem esik le könnyen a lánc.
- Kevesebb láncfelkapás.
Hátrányok:
- Nehezebb váltás. (majd kiderül, hogy gyakorlatban mennyire van így)

A sebesség mindent megold.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

mozdulatlan a kanál? kötve hiszem.

Nem, de nem is csapkod. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

a sram ezt külön kapcsoló nélkül tudja. na, ez a királyság! ;)

mozdulatlan a kanál? kötve hiszem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
szép, de inkáb egy HD Mojo
Pl.
http://forum.bikemag...tml#post1086226

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
én meg nem versenyzek
nekem kell a hátsóhoz a kijlelzõ osz annyi :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Új Ibis Mojo SL-R
Ibis Mojo SL-R Launched - BikeRadar

A fox pedig a kashima bevonatot úgy látszik bevezeti a tagoknál is, bár szerintem ez várható volt
[url=http://www.bikeradar.com/news/article/2012-fox-float-rp23-shock-first-look-29887[/url]

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Ha a Shimano végre gyártana egy olyan váltókart, amit normálisan lehet csak hüvelykujjal használni, akkor jelenleg váltanék. No, de várjuk ki, mit hoznak 2012-re az amik.

Itózsnál próbálgattam az "új" Saint kart, az nem volt rossz, sõt!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Itt az F1: minden lényeges adat kijelezve (csak a váltó pozíciója nem:-)). A 198-as szívritmus nem gyenge. Pedig "lefelé a szar is gurul".
Cesar Rojo Data Cam

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Ez a kijelzõ dolog most komoly? Az autón nem hiányoljátok? :-)

Soha nem néztem rá, és a Shimanoknál, az elsõ dolgom volt, hogy levegyem, mert akkor kapásból fékkaron kívülre lehetett rakni õket. A két végén egy kis rányomással úgyis érzed, hogy elfogyott a gang, középen meg érzed, hogy túl könnyû vagy túl nehéz, és váltasz.

Ha a Shimano végre gyártana egy olyan váltókart, amit normálisan lehet csak hüvelykujjal használni, akkor jelenleg váltanék. No, de várjuk ki, mit hoznak 2012-re az amik.

Nincs kocsim.:P
Az elsõ karnál szoktam én is alkalmazni az általad leírt módszert.A hátsónál nekem kell a kijelzõ.Szerintem.
Legtöbbször hüvelykujjal váltok ez xt-vel én is.Sramról nincs hosszútávú tapasztalatom, arról nem akarok véleményt alkotni.Sztem ez örök vita marad amúgy is, sr vs. sh.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

vált is rendesen, csak nem csapkod a kanál
egy dolog miatt kell kikapcsolni: hogy ki tudd venni a kereket.
szerintem k*rva nagy királyság :)

a sram ezt külön kapcsoló nélkül tudja. na, ez a királyság! ;)

váltókar kijelzõ:
turistáknak jó, de ha már van rutin meg versenyzik az ember, nem teheti meg, hogy ne érzésre váltson :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Ez a kijelzõ dolog most komoly? Az autón nem hiányoljátok? :-)

Soha nem néztem rá, és a Shimanoknál, az elsõ dolgom volt, hogy levegyem, mert akkor kapásból fékkaron kívülre lehetett rakni õket. A két végén egy kis rányomással úgyis érzed, hogy elfogyott a gang, középen meg érzed, hogy túl könnyû vagy túl nehéz, és váltasz.

A Sram, érzésem szerint veszített kicsit a fémes precízségébõl, ráadásul az összehasonlító tesztekben az X9-et (10 fokozatú) kimondottan lassúnak jellemezték, ami még az SLX szinjét is alig hozza. Bár, az meg bizonyos tekintetben körözi az XT-t is. A Speci például a Pitch/Enduro gépekre ezért rak inkább SLX-et elöl.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Pedig teljesen jó volt a bilincsbe rejtett kijelzõjük, nem tudom, miért kellet változtatni rajta. Nekem kell hátra kijelzõ.

Ezért nem veszek pont xtr váltókart, mert nincs rajta kijelzõ, marad az xt.Nekem kell, hogy lássam, hogy meddig válthatok még hátul a keresztbeváltás nélkül.Elõl is szeretem a kijelzõt, néha azt se tom, hol áll a fejem és ilyenkor csak rápillantok a kijelzõre és megvilágosodom.Lehet csak az én pancserságom, de én így szeretem, így szoktam meg és legalább nem kell le- ill. hátrapillantanom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ilyen szempontból nincs gondom a shadow xt-vel, semmi különbséget nem érzek az x9 javára.

ellenben a sram bas..a meg hogy nem rak kijelzõt az újabb karjaira. és most hogy lesz elérahtõ árú 2 tányéros shimano rencer, (ráadás fekete :))egyre esélyesebb ha fejlesztek....

Pedig teljesen jó volt a bilincsbe rejtett kijelzõjük, nem tudom, miért kellet változtatni rajta. Nekem kell hátra kijelzõ.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
sose kellett nekem kijelzõ, most sincs a pöckölõs x.0 karon...XTR-en sincs
érzésre kell menni, nem a kijelzõt nézegetni :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Meg hogy rendesen tartja a láncot....

ilyen szempontból nincs gondom a shadow xt-vel, semmi különbséget nem érzek az x9 javára.

ellenben a sram bas..a meg hogy nem rak kijelzõt az újabb karjaira. és most hogy lesz elérahtõ árú 2 tányéros shimano rencer, (ráadás fekete :))egyre esélyesebb ha fejlesztek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

azért akkora nagy különbség nincs.

sram igazi elõnye hogy nem kell 4-500 km-enként állítgatni.

Meg hogy rendesen tartja a láncot....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A shimanot sem jó bovdenekkel. Egyébként az állítgatás egy nagyon bonyolult és hosszadalmas mûvelet... :D

figyejj Jani

bemegyek a bótba átlag felhasználó veszek egy bringát xt-vel, elmegyek 4-500 km-t és nem fog pontosan váltani. veszek egy tök ugyanolyan bringát x7-el, és igaz csattog mint a cséplõgép, de elmegyek 3000 km t és nem kellett hozzányúlni. na ez a külonbség. :) nyilván az elsõ pár napos utánállítás beleszámolva.