Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

btw, dalma hogy használja? vagy neki nincs?

Lentre kötve idén is, tavaly is. A Supreme nem használható floater nélkül.

csak nehéz elhinni, hogy 50-100grammot érne az, hogy egy icipicit másképp keményedik fel...

Pláne, hogy 5* ennyi a súlya floaternek még a tuning kivitelben is...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
zsolo: mást nem tudok mondani, többen próbáltuk, mindanyiunknak az jött le, hogy ez bizony nem marad aktív fékezés alatt...

lehet, hogy van abban valami, amit zap írt.. csak nehéz elhinni, hogy 50-100grammot érne az, hogy egy icipicit másképp keményedik fel...

de ezt szerintem csak õk tudják....

btw, dalma hogy használja? vagy neki nincs?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Az ilyen rendszerek arra vannak, hogy a kerék talajjal érintkezõ pontja és a féknyereg ugyanabban a vonalban maradjanak, ez a vonal ne forduljon a váz mozgásával. Így függetlenedik a kettõ egymástól. Ha jól tudom, de szóljatok, ha nem.

Szerintem, ha fentre kötik akkor tolja a nyerget, azaz azonos vonalban tartja (a mozgó láncvilla ugye a váz felé "forgatná" a nyerget)

Ha lentre, akkor húzza, így tényleg olyasmi, mint egy egyforgáspontos. A pontos ívhez tényleg rajzolni kell. Lehet, hogy olyan, de nem annyira.

De! erre a vázra nem lehet nyerget rakni, így mégsem felesleges.
És! adott esetben valakinek rohadtul nem tetszhet az "aktív" érzés és kell neki a kimerevedés. Vagy nem?

Aktuális civil

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

azon a konán amit linkeltél, épp rosszul volt beállítva.
...
azt meg továbbra sem hiszem, hogy az hogy ott "másképp mûvelik a sportot" egy komoly érv lenne a tapasztalat ellen...

Én meg erre írtam azt, hogy az elsõ verzión nem is létezett az alsó pont mégis áttették és azóta is így használják - nyilván mert rosszabb mint a továbbra is vázon lévõ felsõ pont.
Én nem vonom kétségbe hogy te így érezted, de úgy látszik Fabien Barel máshogy "tapasztalta".

akkor úgy mondom, hogy fékezéskor ugyanúgy felkeményedett mint egy flóter nélküli bicaj

Ezt nem tudom megerõsíteni...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
"Nem csinálok belõle személyes problémát csak furának találom, hogy kétségbe vonunk itt a kis dimbes-dombos országunkban valamit amit eredményesen használnak 2,5-3 éve olyan versenyzõk akik VK / VB / EB futamokat nyernek.
Pláne nem csinálok személyes problémát azért mert Kona ... elmondom én ennek a rendszernek (is) a bajait ha valaki kérdezi."

zsolo, kérlek ne forgasd ki a szavaimat! nem arra akarok kilyukadni, hogy a floater önmagában rossz, csupán arra, hogy azon a konán amit linkeltél, épp rosszul volt beállítva.

"Azt azért be kellene látni, hogy ott kicsivel máshogy mûvelik ezt a sportot és a bármennyire hihetetlen nem mûködõ dolgokat akkor sem fognak évekig használni ha szponzor adta. Btw a Michelint továbbra is használják, jó gumi."

elhiszem, hogy másképp mûvelik, de néha az ûrsiklók is lezuhannak, elõfordul ;) a top10bõl ki használ michleint? senki :P maxxis meg kenda uralom van.

"Mi nem mozgott?"

akkor úgy mondom, hogy fékezéskor ugyanúgy felkeményedett mint egy flóter nélküli bicaj. (itt továbbra is egy rosszul beállított floaterû bicajról van szó, amin jól van beállítva, ott természetesen érezhetõ!)

azt meg továbbra sem hiszem, hogy az hogy ott "másképp mûvelik a sportot" egy komoly érv lenne a tapasztalat ellen... ne felejtsük el, amikor az új giant dhról hiányzott a rugóstag persely.. csak azt ne mondd, hogy az könnyítés volt...

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

nem értem miért kell ebbõl személyes problémát csinálni... azért mert kona?

Nem csinálok belõle személyes problémát csak furának találom, hogy kétségbe vonunk itt a kis dimbes-dombos országunkban valamit amit eredményesen használnak 2,5-3 éve olyan versenyzõk akik VK / VB / EB futamokat nyernek.
Pláne nem csinálok személyes problémát azért mert Kona ... elmondom én ennek a rendszernek (is) a bajait ha valaki kérdezi.

azért mert véká, márt istenfasza, minden úgy jó ahogy van? mert akkor elmegyek és lecserélem a michleint gyorsan egy pár maxxis gumira, a vkn úgyis azt használnak...

Azt azért be kellene látni, hogy ott kicsivel máshogy mûvelik ezt a sportot és a bármennyire hihetetlen nem mûködõ dolgokat akkor sem fognak évekig használni ha szponzor adta. Btw a Michelint továbbra is használják, jó gumi.

továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nem gondolom, hanem kipróbáltuk. szekszárdon egy srácnak dettó így volt beállítva és amikor kipróbáltuk, bizony semmit nem mozgott.

Mi nem mozgott?

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
All mountain Lyric:
Feltöltött kép
Akkor es most:
Feltöltött kép

Teljes cikkhez katt ide...
Sei, soku Si.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
jól érzem, hogy akkor ez egy szimplavállas DH villa lett? szóval már nem szükséges duplavállas ezen célra?! már olyan erõsek ezek is, hogy kibírják?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Rock Shox Totem, volt mar?
1.5 es 1 1/8 fejcsohoz,180mm ut Mission Control 2 Step air csillapitas, 40mm becsuszok

Ennek a fickónak a kezében még nem láttam! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
Rock Shox Totem, volt mar?
1.5 es 1 1/8 fejcsohoz,180mm ut Mission Control 2 Step air csillapitas, 40mm becsuszok
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Sei, soku Si.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nem értem miért kell ebbõl személyes problémát csinálni... azért mert kona?

továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nem gondolom, hanem kipróbáltuk. szekszárdon egy srácnak dettó így volt beállítva és amikor kipróbáltuk, bizony semmit nem mozgott.

azért mert véká, márt istenfasza, minden úgy jó ahogy van? mert akkor elmegyek és lecserélem a michleint gyorsan egy pár maxxis gumira, a vkn úgyis azt használnak...

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

csak úgylátszik nem mindenkinek tûnik fel ez az apró részlet... a flóter varázsában :P lol

Valóban lol hogy van aki úgy gondolja 2 VB cím megszerzése mellett (még ha a kereskedelmi forgalomba kerülõ vázaik nem is elég innovatívak) a Kona felesleges súlyként szerel és köt be floatert...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
no turkaltam a fejemben es vmi olyasmire jutottam, hogy:
az a lenyeg, hogy a telo mozgasa kozben a kerek ugyanazon pontja kell erintkezzen az uttal.

ha nem akkor vagy kemenyiti/gatolja vagy puhitja/segiti a hatso telo mozgasat.

remelem jol gondolom.
mondjuk ehhez jo lenne lemodellezni a lengokarok es a floter mozgasat is

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
de a tolórúd állása csak akkor kéne számítson, ha a féknyereg helyzete jelentõséggel bírna, nem?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

Ezt az elméletet mástól is hallottam már, de nem igazán értem. A floater függetlenné teszi a féknyerget a hátsó rész mozgásától és a rúdnak kell felvenni a fékezéskor keletkezõ "toló"erõt.

(Nagyjából ... persze van ott még csavarástól kezdve sok minden, de kb ez a lényeg.)

BTW az elsõ Supreme versenyvázakon csak a felsõ pont volt meg és mindenféle extra lemezekkel oldották meg az alsó kikötést, tehát ahogy lentebb elhangzott "azért egy világbajnok (illetve a szerelõje) szerintem tudja, mit csinál"

én meg csak azt tudom mondani, próbáljátok ki...

a lényeg, hogy a flóternek a tolórúdja párhuzamos legyen a láncvillával
ellenkezõ esetben értelmetlen, fölösleges súly

csak úgylátszik nem mindenkinek tûnik fel ez az apró részlet... a flóter varázsában :P lol

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

tehát akkor nem lehet véletlen, hogy a jövõ évi XC villa is ezt a nevet kapta. visszatérnek a kezdetekhez.

Ez még a macho Bomber korszak elõtt volt, még DH-ztak is vele. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
könnyíts a pike-on :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

ott van fent....papíron biztos 2 kiló alatt lesznek a minutok....

de ha nem akkr a fox majd csinál a kis talasból átütõst...

átütõs revelation kellene. ennyi. nem több, nem kevesebb.
alunyak, üreges váll, húzott alu becsúszók, mcd, dualair (esetleg titánrugó) és maxle.
és nem papiron kell 2 kiló latt, hanem rendesen.
thez: a psylo majd jó ha 117-et kimozog a ráírt 125-bõl, errõl ennyit. a 130-as villánál azt értem, hogy magassága is van, azaz jó egy enduro össztelósba, nem csak egy merev dirtgépbe.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
eBay-en találtam egy Marzo telót.
és láss csodát: XC700 a neve
http://cgi.ebay.at/M...1QQcmdZViewItem

tehát akkor nem lehet véletlen, hogy a jövõ évi XC villa is ezt a nevet kapta. visszatérnek a kezdetekhez.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

csinál majd valaki 130-as átütõs 2 kiló alatti villát?
amigy nem, addig felesleges erõlködniük.

ott van fent....papíron biztos 2 kiló alatt lesznek a minutok....

de ha nem akkr a fox majd csinál a kis talasból átütõst...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való