Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9167 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Mennyit mentél átütõs géppel? Mennyit szereltél ilyet? Szerelhetõség szempontjából mi a hátránya? Lehet dobálózni a szavakkal, de azért nem ártana némi tartalmat is mellétenni.

ha a szerelhetõséggel nincs is több gond, de a defektjavítás több idõbe kerül. ha jól látom, akkor a jobb szár alján elég hosszú menet van.
bár a defektre ott a motip, defekt ellen meg a sludge :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Atutotengelyt csak ki kell csavarni es kihuzni az egyik oldalon. Onnantol szabadon van a kerek. Viszont elonye, hogy nagyobb pontossaggal kerul vissza az agy ugyan arra a helyre ahol elotte volt, ezert nem kell szarakodni a tarcsafek miatt.
Jo dolog ez, en mar korabban is hianyoltam.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
hát CC-re én is feleslegesnek tartom.. fõleg merevfarúba..

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát igen, van aki nem szeret kolbásszal menni. Közéjük tartozok én is. SID-et úgy dobnám el messzire mint az állat, ha ingyen adnák is...
Black az elég merev volt már CC-zni. Mondjuk 1.9 kiló, de inkább viszek 50 dekával többet, csak maradjon meg az irányítás..
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Hát nem tudom mi értelme van az XC kategóriában az átütõs tengelynek. Használhatóság szempontjából semmi elõnye, szerelhetõség szempontjából meg csak hátránya van. Arról nem is beszélve, hogy egy versenyen egy defektszerelés kb 3 perc, míg az átütõs megoldással szenvedni ki tudja mennyi lenne, ráadásul kapkodva. Semmi értelmét nem látom az XC kategóriában.

Mennyit mentél átütõs géppel? Mennyit szereltél ilyet? Szerelhetõség szempontjából mi a hátránya? Lehet dobálózni a szavakkal, de azért nem ártana némi tartalmat is mellétenni.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Hát nem tudom mi értelme van az XC kategóriában az átütõs tengelynek. Használhatóság szempontjából semmi elõnye, szerelhetõség szempontjából meg csak hátránya van. Arról nem is beszélve, hogy egy versenyen egy defektszerelés kb 3 perc, míg az átütõs megoldással szenvedni ki tudja mennyi lenne, ráadásul kapkodva. Semmi értelmét nem látom az XC kategóriában.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

a manitou és a rockshox konkurrencia tulajdona, igy max. még a mrzocchi fog belelépni ebbe a 15-ös tengelyszabványba, de az olaszok mindennel le vannak maradva (lásd platform rendszer, útálítás, pm fékfelfogatás, stb)
szóval kár érte, nem hülyeség pedig.

Azért furcsállom, mert pld. most is vannak olyan olyan szabványok, melyeket használnak. Persze ez nem jelenti automatikusan, hogy átvennék az új fejlesztést.:)

A konkurenciáról nincs vmi hír, h mit tervez? Mert a pm-es sid után várnék egy hasonló jellegû átütõs pm-es rebát és társait. Kiváncsian várom a fejleményeket, mert itt volt már az ideje sztem, h xc/am kategóriában is megjelenjen.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nem rossz ez a 15 ös átütös dolog, de remélem még azért fognak gyártani sima gyorszáras agyakat shimanoék is. még jópár évig :) hisz sokaknak semmi bajuk sincs ezzel.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Még egy kis SLX és a 15mm-s átütõs tengely közelebbrõl:
http://www.bikemagic...le/mps/uan/6067
http://www.bikemagic...le/mps/uan/6068

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

manitou -> hayes
rs -> sram
mindkét (anya)cég közvetlen konkurrencia a shimano számára.

Azért furcsállom, mert pld. most is vannak olyan olyan szabványok, melyeket használnak. Persze ez nem jelenti automatikusan, hogy átvennék az új fejlesztést.:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Kössz! Egyébként melyik topicban volt róla szó?

Shimano ennek az oldalnak az elején, illetve az elõzõn; Fox-ra nem emlékszem, pedig én irtam be kb. egy hete.:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A Manitou-t és az RS-t ebben a relációban most hogy érted?

manitou -> hayes
rs -> sram
mindkét (anya)cég közvetlen konkurrencia a shimano számára.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Ha picit kitekintgetnél más topicokba, egyrészt láthatnád, hogy megemlítésre került a jövõ évben érkezõ 15mm-s átütõ tengely a Fox CC vonalán, másrészt a Shimano 2009-s újdonságai között is szerepel már az XT és az XTR kategóriában (agy és kerék is) - egyébként a két cég közös a fejlesztése.

Kössz! Egyébként melyik topicban volt róla szó?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A Manitou-t és az RS-t ebben a relációban most hogy érted?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a manitou és a rockshox konkurrencia tulajdona, igy max. még a mrzocchi fog belelépni ebbe a 15-ös tengelyszabványba, de az olaszok mindennel le vannak maradva (lásd platform rendszer, útálítás, pm fékfelfogatás, stb)
szóval kár érte, nem hülyeség pedig.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Ha picit kitekintgetnél más topicokba, egyrészt láthatnád, hogy megemlítésre került a jövõ évben érkezõ 15mm-s átütõ tengely a Fox CC vonalán, másrészt a Shimano 2009-s újdonságai között is szerepel már az XT és az XTR kategóriában (agy és kerék is) - egyébként a két cég közös a fejlesztése.

reméljük a mavic is rámozdul

kérdés mennyire csövesedik le a fox minõsége
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nekem nem tettszik annyira az SLX hajtókar, az XT sokkal szebb.
Szerintetek elképzelhetõ lenne 2009-re, hogy a 32-es foxok átütõsek legyenek? Jó lenne...(pl.: opcióként)

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Nekem nem tettszik annyira az SLX hajtókar, az XT sokkal szebb.
Szerintetek elképzelhetõ lenne 2009-re, hogy a 32-es foxok átütõsek legyenek? Jó lenne...(pl.: opcióként)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Szerintem is szép az SLX de úgy néztem(lehet hogy BE néztem)
hogy egy XT szintû All mountain család.
Nagyon szép lett még a Deore fékkar.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
SLX mondjuk tényleg szép.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960