Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9167 replies to this topic

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

hamarabb lesz press-in monoblokk ;)

sõt már van is:) csak még országútiban

http://www.cyclingne...SL_Team_BB_cups
http://techdocs.shim...69830625426.pdf

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A menetes kormánycsapágyat vajon mikor találják fel?
Ugyanúgy kellene becsavarni mint a HT II-es középcsapágyakat.

hamarabb lesz press-in monoblokk ;)

én amugy 14-es átmenõtengelyre számítottam valami miatt (súly) de ez sem lesz rossz.
és 175 grammos átütõtengelyes agy már van, 130 gramm nem elérhetetlen

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

az lehet, de én itthon most már csak CL XT ket látok szaladgálni.
6 csavarosbol meg már csak az a széián kivüli sokkal nehezebb meg gyengébb minöségü fm-495 vagy mi kapható..

az más kérdés.. még a katalógusban is bennevan;)

AMúgy: FH-M756 és HB-M756 -os agyak
XT, 6 csavaros, ezüst fekete színben, 36 és 32 lyuk.

Készletrõl, szinte mindegyik van folyamatosan.

:)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ésszerû érvekkel meggyõzhetõ vagyok, lehet igazatok van. Már várom mikor hozzák ki az átütõs 130g-os elsõ agyakat.
Azonban az irányítkatóság nem csak a tengelytõl (agytól) és a villától függ, hanem a keréktõl is ám.
Kedves Rémhörcsög kolléga nem tudom milyen kereket használsz, de lehet neked akár merev villád is 20mm-es átütõs tengellyel, ha a kereked gyenge, az ugyanúgy kolbászolni fog, márpedig a könnyû, hagyományos acélküllõs kerekek tekerednek. A túlzott merevség meg sem a váznak, sem a ridernek nem jó hosszútávon. Azt aláírom hogy DH/4x/AM felhasználásnál van létjogosultsága, de egy merev XC gépben túlzásnak érzem.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A menetes kormánycsapágyat vajon mikor találják fel?
Ugyanúgy kellene becsavarni mint a HT II-es középcsapágyakat.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ja. Gyz sucks, 15mm rUleZ Jó hogy XTRbõl is van :P
off
Nem véletlenül tépem _sosem_ a számat. 1000 km-nél többet mentem 2004es évjáratú SID-el, arra a tapasztalatra alapozok. Pedig még nem is tárcsával használtam. Hajlékonyabb volt mint a Skarebem pedig az sem a merevség bajnoka. Próbálj ki egyszer egy Fox-ot, vagy Rebát, esetleg egy merevvillát. Jéé, arra megy amerre a stucni mutat defuraaa... Am. 68 kg vagyok és sztem a lejtõzési stílusunk is különbözik "picit".ú
ON
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,018 posts
  • LocationKelenföld

egyébként a fritz újság szerint a marzo is benne van a fox-szal ebbe a 15 mm -es témában.....

de pont ideje volt.

lemerem tenni egy borítékba hogy 5-6 év múlva csak kuriozum lesz a gyorszár , a még elvétve fellelhetõ v-féket használó elborult grammhuszárok fognak hozzá ragaszkodni..:)

Basszus, nem mertem leírni, kétszer is kitöröltem valami hasonlót az elõzõ irományomból... Féltem, hogy megköveznek. :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

az idén is gyártás alatt van! :)

az lehet, de én itthon most már csak CL XT ket látok szaladgálni.
6 csavarosbol meg már csak az a széián kivüli sokkal nehezebb meg gyengébb minöségü fm-495 vagy mi kapható..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
egyébként a fritz újság szerint a marzo is benne van a fox-szal ebbe a 15 mm -es témában.....

de pont ideje volt.

lemerem tenni egy borítékba hogy 5-6 év múlva csak kuriozum lesz a gyorszár , a még elvétve fellelhetõ v-féket használó elborult grammhuszárok fognak hozzá ragaszkodni..:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,018 posts
  • LocationKelenföld
Még gy szavazat A VV-féle tábornak!:)

A kétkedõknek (lehet itt mindenféle teóriákat gyártani és cáfolni az irányíthatóságról meg a felhasználók kilóiról):
A sima gyorszáras rögzítés olyan elavult technológia amit az országútról vettek át gyakorlatilag változtatás nélkül annak idején. Korlátai a tárcsafék megjelenésével nyilvánvalóvá váltak, bizonyítékként nézze meg bárki a teleszkópja bal saruját, huzamos tárcsafék használat után.
Ennek nincs köze a telóúthoz, így a felhasználási területhez sem, maximum közvetve a tárcsaátmérõ révén.
Persze mindez hatványozottan az elsõ keréknél jelentkezik, a puhább saruanyag (telóláB), és a fékezés/erõ mennyisége miatt.
Pillanatnyilag az áthidaló megoldás meglévõ szabványok mellett a DT féle "thru bolt", melynek elõnyeirõl VV-t kérdezhetjük, talán sikerült pozitiv tapasztalatokat szereznie sajnálatos balesete elõtt az új 340-es hátsó kerekével kapcsolatban.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
Jó ez a 15mm es tengely, csak a hope is csináljon hozzá elsõ agyat és már veszem is:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

ja és: "XT-level hubs will be available with Centerlock or six-bolt rotor mount options."

azaz: Xt szintü agy lesz 6 csavarosba is :clap:

az idén is gyártás alatt van! :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Átütõs témához; szerintem a gyorskioldós megoldások legtöbbje ratyi (volt, legalábbis idáig), a 4+1 csavaros meg kicsit meredek lehet tényleg egy versenyen. Más kérdés, hogy miért muszáj kivenni a kereket egy defektszereléshez? :) XC_ridernek igaza van abban, hogy nem jelent annyi plusz merevséget, amennyi súlyhátrányt. Reba, Duke esetében szava sem lehet az embernek, de nekem a SID-del sem volt semmi bajom, sokkal jobb, mint egy Shiver vagy akár más, kolbász Marzo v egyéb.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
aha ok. hasonlo végülis ez is.

ja a foxnál irják h 15 %-al merevebb elcsavarodás tekintetében, és 25 % al merevebb az "átlórinyú nyírásban" mint egy hagyományos 9 mm es gyz-as.

ja és: "XT-level hubs will be available with Centerlock or six-bolt rotor mount options."

azaz: Xt szintü agy lesz 6 csavarosba is :clap:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Súlyban nem olyan nagy az eltérés a gyorszárhoz képest, merevsége pedig nagyobb lett - vélhetõen ez volt az alapkoncepciója a fejlesztésnek. Számszerû adatokat a linkelt oldalakon érdemes keresni, mert megemlítik. Százalékos arányról biztos tesznek említést, mert arra emlékszem.

a marzo ujítása az mi is?
az a mind2 oldali gyz szerüség a lábak alján?

Itt rá tudsz lesni:
http://www.marzocchi...&LN=UK&Sito=mtb

Manual-ban olvasni is lehet róla. Hasonló a rögzítési elv, mint a DT RWS thru bolt gyorszárnál.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
egyébként ahogy elnézem max 3-4 mp el lehet több ezt az átütö tengelyt kicsavarni, mint egy gyorszárról az anyát...

nincs itt semmi gond. masszivabb maraton meg enduro bringákba jo lesz ez.
akinek meg eddig se volt gondja (mint nekem) a hagyományos gyz-al az ugyis marad annál.
azért is mondtam elöbb h remélem még jópár évig foják gyártani azt is...

a marzo ujítása az mi is? :chin:
az a mind2 oldali gyz szerüség a lábak alján?

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Ez a átütõtengelyes dolog súlyban + vagy -,vagy csak a merevségre mentek rá?
GT-Atee

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mondtam, hogy lehet dobálózni a szavakkal, de tényszerûen az tud használható véleményt mondani róla, aki mindkettõt használta/használja.
Vole-nál és Jocek-nél a pont. Igen, az új Marzo rögzítés is jó, ahogy a Fox-nak a 36-nál bevezetett változata is, melyhez hasonló lesz az új 15mm-s megoldás. A meglévõ típusok közül a Maxle van a felsorolt szempontok alapján az utolsó helyen.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Rémhörcsög! Biztosan sokat mentél sid villával... 6 éve csak sid-et használok, soha bajom nem volt vele! (képeid alapján 60kg lehetsz én 85 vagyok) ez az irányíthatóság dolog egy nagy f...ság! Bár most kicsit elkanyarodtam a témától... Nem is folytatnám. (ha folytatom is, nem itt)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Marzocchinak az új átütõs tengelyrögzitése megold minent!
az lessz a befuto!
szerszám nélkül szerelhetõ,gyorsabban kinnt van egy kerék mint egy gyorszáras rögzitésnél!