te a hazai willier forgalmazó vagy?
Nem, tisztelettel. Semmi közöm a kerékpár-kereskedelemhez. Remélem, számomra kissé érthetetlen indulatod mögött szintén nem feszül érdek. Ha viszont igen, pl. Specialized nagykereskedõ vagy (találgatok, nem ismerlek), érdemes kitenni a kártyát.
az, hogy átveszel egy technológiát, amit nem te találtál ki, az nem tekinthetõ innovativnak. ha nem alkotsz semmit, akkor pedig nem különbözül egyik taiwani gyártótól sem. fõleg, hogy a montijaid egy-az-egyben katalógusvázak. nyiss ki egy tbg-t, benne van mind. értem én, hogy kell montis vonal is egy nagynevû gyártónak, de mindenáron?
Ez vajon kinek szól és miért? Hegyi biciklirõl nem beszéltem, egy
országúti tesztet olvastam, egy, még tán a Bikemagnál is komolyabb újságban, megosztottam a nagyközönséggel (hisz hátha más épp nem olvasta, s nem volt alkalmas link), hogy mit szóltok hozzá.
nem sok cég van, aki országúton komoly fejlesztéseket hajt végre. nem titkolom, hogy a specializedet ezek egyikének tartom, és a "nagy olasz" cégek egyikét sem. cervelo, look, trek, scott, specialized... egyik sem nagynevû olasz, de a fejlesztések jó ideje már csak tõlük jönnek.
Sommás állítás, a ,,csak tõlük'' kitételt nem értem, de részletesebb vitához nem vagyok megfelelõen felkészülve: azaz el tudom képzelni, hogy igazad lehet (borítékolom a kérdést, ha mást hallok, szólok).
a tesztet meg szivesen megismételtetném a világ más részén is, mert tuti nem ez az eredmény jönne ki a résztvevõket látva. (ráadásul eleve hogy lesz valami a "legjobb" ha nem a csúcsváltozatokat tesztelik??)
Mindkettõben egyetértek. Ilyenek a tesztek: nem istenitéletet adtam hírül, hanem tökéletlen emberit. Emellett tény, hogy profi csapat is gurul Wilier-vel meg az is, hogy a mostani bezzeg gépükkel nyertek nagy versenyt. Ha ezt lenyelnéd, javulna a légzésed.
Lenyúlok a biciklis újságaimhoz, hopp, egy tavalyi, de érdekes Bicycling (Am. Egy. Áll.) szám. Tesztekkel. Izgatottan a Best Race Bike oldalra lapozok (114.).
Hopp, a nyertes egy Pinarello Prince ($12.000). Nagyon olasznak tûnik

. Második Specialized Tarmac SL2 ($8500), harmadik Trek Madone 6.9 Pro ($8.250); ugye ez Lance Armstrong gépe. Ebben megfogadták tanácsodat (és thommey-ét), a legújabbat nézték.
és még mindig ott az a dolog, ami minden kerékpárgyártó szégyene, az OEM alkatrész értékesítés az aftermarket piacon. az olaszok mindig is ilyenek voltak, villantod a pénzt és hirtelen minden eladó, de a wilier ezek közül is kiemelkedik (igen, tudom mirõl beszélek köszi) és tényleg minden eladó.
ezek után csodálkozol, hogy szemeben semmi ez a cég? megvettek egy francia tesztet/tesztelõt, hurrá.
Minden eladó? Az én kis világomban nem, igaz, nem vagyok sem bicikligyártó sem kereskedõ. Ha így van, ahogy írod, szomorú. Nagyon azért nem keseredem el, biztos írsz majd (vagy más) jobb oúti gépekrõl, meg amúgyis lassan szabadságom töltöm, ritkán kapcsolódom a Világhálóhoz (jobb a személyes).