Jelentkezz be Regisztrálj

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok
Posted 2009. July 30. - 16:47

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. July 30. - 16:22

az elméleti fejtegetés után meg visszatérhetnénk az újdonságokhó

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. July 30. - 16:15

....Sokan nagyon boldogok a 4-5 eves bicajukkal. Csak az emberi hulyeseg miatt akarunk sokan mindig ujat. Racionalis indok ritkan van. (de jo lenne lejonni errol:)
...
az igaz hogy sokan valóban jól érzik még magukat a 4-5 éves bicajukon, DE nagyon nem mind1 h az a 4-5 éves bicaj (váz) mennyit futott ill. ki alatt.
azért aki évi 7-9 ezer km-t lenyom egyazon bicajjal és ebben benne van pár maraton ill egyéb verseny akkor szépen használódik alatta a teknika.
ha csak a vázra gondolunk akkor pl: benne van a pakliban h ugy felvágódik egy kõ h horpadást okoz, esnek a kis karcok sorra, stb...
szóval sztem 4-5 évente sokan inkább emiatt cserélnek, nem pedig amiatt hogy jujj de szép ez az új cucc vegyük meg mert a régit már ugyis meguntam.
bár lehet h én csak magamból indultam ki, de sztem akkor is ez az ésszerû

Posted 2009. July 30. - 10:32

de ha esetleg többen azért nem vesznek újat mert rohamosan veszti az értékét...persze akkor sem lesz semmi,mert nem éreznek meg egy esetlegesen elveszített pár vásárlót
Szerintem meg egy váz/bicaj nem azért/akkor avul el amikor kijön az új mégjobb mégszebb, még csilli-villibb, hanem mikor úgy érzed hogy a képességeid meghaladják az adott termékét.
A többi meg kib*szott marketing. Persze erre a nagy vízen túl, meg a Lajtán túl is van kereslet. Itthon meg...
Edit: Közeben Mohus ugyanazt leírta másképp.

Posted 2009. July 30. - 10:13

De ez nem zarja ki az ellenkezojet. Sokan nagyon boldogok a 4-5 eves bicajukkal. Csak az emberi hulyeseg miatt akarunk sokan mindig ujat. Racionalis indok ritkan van. (de jo lenne lejonni errol:))
Meg hat alapeveto tetel, hogy a bicaj vasarlas nem jo anyagi befektetes.

Posted 2009. July 30. - 09:34

Posted 2009. July 29. - 20:54

szerintem oket a legkevesbe sem izgatja az hogy a tavalyi bringaik hasznaltan mennyiert kelnek el.
de ha esetleg többen azért nem vesznek újat mert rohamosan veszti az értékét...persze akkor sem lesz semmi,mert nem éreznek meg egy esetlegesen elveszített pár vásárlót
Posted 2009. July 29. - 20:10

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. July 29. - 19:41

ithon úgysincs ára a használtnak, szal nem mindegy
mellesleg stumpi 2 évig nem változott, elõptte vagy 3 évigegyfornma volt, epic kb 2. éve ilyen , enduro 2 vagy 3 évig ilyen volt (csak a fox matrica került vissza szép csöndben, de az kellett)....azért nem kell 8 évig ugyanzt a vázsablont használni ha lehet jobbat is...
csak evvel pont a saját márkájuk értéktelenedik el,kutya nem fogja megvenni a régebbi modellt használtan és aki nem zsebbõl rakja ki hanem kuporgat egy új vázra,az elgondolkodik hogy méregdrágán ne vegyen é inkább mást,ahol nincs évente egy sokkaljobb új modell.szvsz
Posted 2009. July 29. - 19:33

mellesleg stumpi 2 évig nem változott, elõptte vagy 3 évigegyfornma volt, epic kb 2. éve ilyen , enduro 2 vagy 3 évig ilyen volt (csak a fox matrica került vissza szép csöndben

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. July 29. - 19:27

Viszont 5év alatt retrová válik és sokat ér

Posted 2009. July 29. - 19:25

A Demo, meg azért most nagyon jól fog kinézni fekete-pirosban. Olyan lesz, mint a te géped, csak jobban mozog.:-)
Posted 2009. July 29. - 19:11

Olvassák, sõt, postolnak is az érintett topicban. Általánosságban az mondható el, hogy nem jellemzõ az érintett fórumra az általános sötétség, de ebben a topicban most halmozottan ütötte fel a fejét.Gondolom nem olvassák, ahogy az értelmesebb emberek.
Azért Speciéknél kíváncsi lennék a hivatalos indoklásra a hajlított/ívelt felsõcsõvel kapcsolatban. Mert eddig ugye a fordított változat volt a divat, az átlépési magasság indoklásával.
Azért a Demóra nem mondhatod, hogy évente újítják.
Posted 2009. July 29. - 19:01

pedig arra ráférne

Posted 2009. July 29. - 18:56

Azért Speciéknél kíváncsi lennék a hivatalos indoklásra a hajlított/ívelt felsõcsõvel kapcsolatban. Mert eddig ugye a fordított változat volt a divat, az átlépési magasság indoklásával.
Posted 2009. July 29. - 18:51

innovate or die
nekem sem szimpatikus hogy minden evben feltalaljak a legjobb bringat ami 120%-kal jobb/merevebb/konnyebb/fekfuggetlenebb/stb mint az elozo evi.
viszont ha ez kell nekik ahoz hogy sok bringat adjanak el, akkor ezt fogjak csinalni, mivel az a celjuk hogy sok bringat adjanak el.
na, ez az. jobban szeretem, ha egy modell több évig van a palettán, és a felmerülõ hibákat/hiányosságokat folyamatosan javítják. a cannondale ilyen

persze nyugodt szívvel ülnék rá akármelyik 2010es speckóra, de ez a fajta fejlesztés akkor sem tetszik.
Posted 2009. July 29. - 18:41

Nincsenek egyedül. Akkor a többiek se tetszenek?csak nekem nem szimpatikus az, hogy a speckó minden évben új bringákkal áll elõ?

A Turner fórumon (MTBR.COM) érdekes diskurzus folyik hasonló kérdés tekintetében. Szórják a hülyeséget, ráadásul bizonyos dolgokról fogalmuk sincs. Ott sincs új a nap alatt.

Posted 2009. July 29. - 18:41

nekem sem szimpatikus hogy minden evben feltalaljak a legjobb bringat ami 120%-kal jobb/merevebb/konnyebb/fekfuggetlenebb/stb mint az elozo evi.
viszont ha ez kell nekik ahoz hogy sok bringat adjanak el, akkor ezt fogjak csinalni, mivel az a celjuk hogy sok bringat adjanak el.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. July 29. - 18:38

Posted 2009. July 29. - 17:53

edit:
itt vannak ni
http://picasaweb.goo...pecialized2010#
RAUH-Welt
B E G R I F F